Συζήτηση βοήθειας:Κώδικας wiki

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Πως φαίνεται ότι το άρθρο βγαίνει από μετάφραση :)))) είναι ελαφρώς αστείο να περιλαμβάνουμε στις εξηγήσεις τους ελληνικούς χαρακτήρες πχ α αφού στην ελληνική βικιπαίδεια έχουμε ελληνικά πληκτρολόγια γράφουμε απλως α. Lucinos 21:28, 17 Απρ. 2005 (UTC)

Λύκινε γιατί έβγαλες τον τόνο? Όταν το πως δηλώνει τρόπο δεν τονίζεται? --Dada 5 Ιουλίου 2005 10:55 (UTC)

Δεν τον έβγαλα εγώ τον τόνο. (νομίζω το γεράκι το έκανε) και εγώ νομίζω πως ο τόνος χρειάζεται. --Lucinos 5 Ιουλίου 2005 11:18 (UTC)

Τονίζονται οι μονοσύλλαβες λέξεις (εκτός από διαζευκτικό ή); —Geraki μήνυμα2005-07-5 T 11:21 Z

Όταν το πως εκφράζει έμμεση ή άμεση ερώτηση τονίζεται. π.χ. "Θα ήθελα να ξέρω πώς γίνεται αυτό" και "Πώς γίνεται αυτό;"--Kalogeropoulos 5 Ιουλίου 2005 11:29 (UTC)

ψέματα ο Δνόφος φαίνεται ότι το έκανε. οι μονοσύλλαβες λέξεις μερικές φορές τονίζονται. το "πώς" τονίζεται όταν πρόκειται για ερώτηση (αλλά δεν τονίζεται το άλλο "πως" πχ ήθελα να πώ πως τόν ξέρω) γενικά υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις μονοσύλλαβων λέξεων που τονίζονται κυρίως για να διαχωριστούν από μια άλλη ίδια (ο Μπαμπινιώτης προτείνει επίσης να τονίζεται το "του" (πχ τού είπε να πάει να πνιγεί, αλλά το βιβλίο είναι δικό του) επίσης το είς = ένας τονίζεται. σε κάποιες ακόμα περιπτώσεις κυρίως δισύλλαβων λέξεων που τις κάνουμε μονοσύλλαβες τον τόνο επιλέγουμε να τον κρατάμε πχ από δώ και από κεί. --Lucinos 5 Ιουλίου 2005 11:30 (UTC)

Λύκινε sorry νόμιζα ότι είχες κάνει εσύ την αλλαγή. Το πως (χωρίς τόνο) είναι ο ειδικός σύνδεσμος (μπορεί να αντικατασταθεί και με το ότι) ενώ το πώς είναι ερωτηματικό και θέλει τόνο. Είμαι βέβαιος πως ο τόνος χρειάζεται... --Dada 5 Ιουλίου 2005 11:35 (UTC)

Νομίζω η μπλε διακεκομμένη στη δεξιά στήλη πρέπει να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί με κάτι άλλο γιατί μπερδεύει. Να παραμείνει μόνο στο παράδειγμα του διαστήματος πριν την πρόταση.--Vagrand (Συζήτηση) 22:03, 26 Απριλίου 2012 (UTC)[απάντηση]

Επεξεργασία και επεξεργασία κώδικα[επεξεργασία κώδικα]

Θα πρέπει να γίνει κάπως πιο σαφές ότι οι οδηγίες αφορούν το "επεξεργασία κώδικα" και όχι τον Visual editor. --Xoristzatziki (συζήτηση) 08:41, 25 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]