Συζήτηση:Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος/Αρχείο 2

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ποδηλασία

http://hellenic-cycling.gr/wp-content/uploads/2017/01/Bravefsis-2016.pdf

  • Α9. ΟΜΑΔΙΚΑ

53. Π.Ο.Χ.ΤΑΛΩΣ 1 ο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ


54. Π.Σ.ΚΡΟΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΙΣΤΑΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΠΡΙΝΤ (ΠΑΓΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ- ΦΑΛΙΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ)


55. ΠΕΛΟΤΟΝ Π.Ο. ΗΡ.ΑΤ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΙΣΤΑΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΜΑΝΤΙΣΟΝ (ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΤΣΙΑΝΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ) ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΙΣΤΑΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΟΥΡΣΟΥΙΤ (ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΤΣΙΑΝΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

56. Α.Ο.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡ.-ΧΑΙΔ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ – MTB TEAM RELAY (ΑΔΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΑΤΖΕΜΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΑΛΚΙΝΟΟΣ-ΦΑΣΟΗ ΒΑΡΒΑΡΑ –ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

57. Α.Ο.ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΙΣΤΑΣ ΠΑΙΔΩΝ - ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΣΠΡΙΝΤ (ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ)

-----------------------------------------------------------------------------------------
Αυτές είναι οι διακρίσεις της ποδηλασίας.Επισημαίνω ότι η ποδηλασία δρόμου δεν δίνει πλέον ομαδικό πρωταθλητή(έχει ομαδικό αγώνισμα αλλά δεν μετράει),ούτε και η Ορεινή ποδηλασία.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 23:51, 24 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Αφοί Βολικάκη.

http://www.sdna.gr/alla-spor/article/290723/oi-aderfoi-volikaki-sto-sdna

Χρήστος Βολικάκης: «Ο Παναθηναϊκός είναι σίγουρα μια ομάδα με μια μεγάλη ιστορία και ένα πολύ μεγάλο και δυνατό όνομα. Ειδικά τώρα στο κομμάτι της ποδηλασίας, από πέρσι είχε πάρει κάποιους αθλητές, κάποιους συναθλητές μας πιο παλιά. Φέτος είδαμε, τι επιλογές έχουμε, γιατί θα φεύγαμε από το σωματείο που ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια. Είχαμε συνομιλήσει με κάποια άλλα σωματεία, ένα από αυτά ήταν ο Παναθηναϊκός. Σίγουρα είδαμε μια πολύ ωραία κίνηση, την οποία προσπαθούν να οργανώσουν, να ανεβάσουν τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει. Συζητήσαμε αρκετά πράγματα, μας βοήθησαν πάρα πολύ, συνεχίζουν να μας βοηθάνε. Έχουμε συναντηθεί για να καταλάβουν το κλίμα, τι βοήθεια θέλουμε. Ήταν σε όλα ανοιχτοί οπότε πιστεύω ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή από θέμα ομάδας. Από την πλευρά μας εμείς σίγουρα θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει δηλαδή να της δώσουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάρει αρκετά πρωταθλήματα. Σίγουρα σε διεθνείς διοργανώσεις γιατί πάλι εκπροσωπούμε και τον εαυτό μας και τη χώρα μας και την ομοσπονδία αλλά και τον Παναθηναϊκό γιατί εκεί ανήκουμε πλέον. Έχουν κάνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια τα παιδιά και ο Λουκάς ο Σκρέκης και ο Κωνσταντίνος ο Νικολαΐδης που είναι στο κομμάτι της ποδηλασίας. Φυσικά όλη η διοίκηση του Παναθηναϊκού κάνει σπουδαία δουλειά. Προσπαθούν να οργανώσουν όλα τα τμήματα του συλλόγου και αυτό είναι σπουδαίο»

--Vrahomarinaner (συζήτηση) 11:50, 30 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

Σκοποβολή

http://www.skoe.gr/

  • Οι τίτλοι του ΠΑΟ αν και ατεκμηρίωτοι,αναφέρονται σε πρωτιέςς των ομαδικών αγωνισμάτων σταθερού στόχου,σε κάποιο όπλο που πάλι δεν τεκμηριώνεται.Ο σύνδεσμος της ομοσπονδίας μας δίνει τα βασικά στοιχεία για περαιτέρω διερεύνηση.
Αυτό είναι το τρέχων σύστημα βαθμολόγησης για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδος, το οποίο είναι κοινό για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (άνδρες, γυναίκες, έφηβοι, νεάνιδες, παίδες Α-Β)

Ατομική κατάταξη

  • 01η θέση: 16 βαθμοί.
  • 02η θέση: 14 βαθμοί.
  • 03η θέση: 12 βαθμοί.
  • 04η θέση: 10 βαθμοί.
  • 05η θέση: 8 βαθμοί.
  • 06η θέση: 6 βαθμοί.
  • 07η θέση: 4 βαθμοί.
  • 08η θέση: 2 βαθμοί.

Ομαδική κατάταξη

  • 01η θέση: 8 βαθμοί.
  • 02η θέση: 7 βαθμοί.
  • 03η θέση: 6 βαθμοί.
  • 04η θέση: 5 βαθμοί.
  • 05η θέση: 4 βαθμοί.
  • 06η θέση: 3 βαθμοί.
  • 07η θέση: 2 βαθμοί.
  • 08η θέση: 1 βαθμός.

Το πρόγραμμα των πανελλήνιων αγώνων σταθερού στόχου για το έτος 2016, περιλάμβανε τα παρακάτω αγωνίσματα:

  • Αεροβόλο πιστόλι (ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων)
  • Αεροβόλο τουφέκι (ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων, παίδων-κορασίδων Α, παίδων-κορασίδων Β)
  • Τυφέκιο 3x40 (ανδρών, εφήβων)
  • Τυφέκιο 3x20 (γυναικών, νεανίδων)
  • Τυφέκιο 0,22 πρηνηδόν (ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων)
  • Πιστόλι σπορ (γυναικών, εφήβων, νεανίδων)
  • Πιστόλι ταχύτητας (ανδρών, εφήβων)
  • Ελεύθερο πιστόλι (ανδρών, εφήβων)
  • Πιστόλι στάνταρντ (ανδρών, εφήβων)
  • Πιστόλι κεντρικής πυροδότησης (ανδρών)

Σε παρένθεση αναγράφονται οι ηλικίες κατηγορίες, στις οποίες διεξήχθη το κάθε όπλο. Όλα τα όπλα περιλάμβαναν ατομικό κι ομαδικό (3 σκοπευτές ανα σύλλογο) αγώνα. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε πέντε διαφορετικά σαββατοκύριακα.


  • Δεν έχει, ως τώρα,βρεθεί καμιά πηγή που να πιστοποιεί ότι ο ΠΑΟ πρώτευσε στην γενική βαθμολογία όλων των όπλων του σταθερού στόχου(υπάρχει και ο πήλινος στόχος που ο ΠΑΟ δεν καλλιεργεί),παρά μόνο πρωτιές σε ομαδικά αγωνίσματα στο ελεύθερο πιστόλι.Αυτό τον κάνει μεν πρωταθλητή ομαδικού στο τάδε αγώνισμα,όχι όμως πρωταθλητή Ελλάδος σκοποβολής.

--Vrahomarinaner (συζήτηση) 21:00, 31 Ιανουαρίου 2017 (UTC)

  • Παιδιά, καλοπροαίρετη ερώτηση: υπάρχει "πρωταθλητής Ελλάδος σκοποβολής" για κάθε έτος, όπως αναφέρει παραπάνω ο V/m, ή μόνο πρωταθλητές/ νικητές σύλλογοι ομαδικών αγωνισμάτων; Ξαναγράφω, μιλώντας για όλα τα σπορ γενικώς, ότι εκτός από το "πρωτάθλημα" υπάρχουν και άλλοι τίτλοι, όπως το "κύπελλο¨, το "σούπερ καπ¨, το "λιγκ καπ" για τα ομαδικά αγωνίσματα, και άλλοι τίτλοι, όπως τα "διασυλλογικά κύπελλα 25αρας πισίνας" -κατά τη ΒΠ, έστω- κλπ για τα ατομικά. Άρα ο "πρωταθλητής" δεν είναι ο μόνος τιτλούχος, υπάρχουν και άλλοι τιτλούχοι. Η ΒΠ υποτίθεται ότι καταγράφει όλους τους επίσημους, ομαδικούς και πανελλήνιας τουλάχιστον εμβέλειας τίτλους, όχι μόνο αυτόν του πρωταθλητή, άρα πρέπει να καταγράψει και τους λοιπούς, ακόμα και αν υπάρχει ένας "πρωταθλητής Ελλάδος σκοποβολής" κάθε χρόνο. Ένα το κρατούμενο.

Σχετικά με τα παραπάνω, κάποιος από εσάς τους αρχισυντάκτες έκανε μια απροσεξία (πονηριά στην πραγματικότητα, αλλά τέλος πάντων) στο λήμμα της σκοποβολής του ΠΑΟ. Υπήρχε (μη μου το αρνηθείτε, γιατί το θυμάμαι άριστα -αυτή τη φορά!!) στο τέλος του λήμματος ο κατάλογος με τους "ομαδικούς" τίτλους του ΠΑΟ στο άθλημα. Ο "δράστης" που αναφέρω παραπάνω άφησε ως ομαδικούς τους τίτλους του πυροβόλου όπλου μόνο και μετέτρεψε σε "ατομικούς" όλους τους υπόλοιπους, χωρίς να προσέξει ότι σε αυτούς που βάφτισε "ατομικούς" συμπεριλαμβάνονται και 2 "διασυλλογικά πρωταθλήματα Ελλάδας: 1956, 1957"! Πως μπορεί ένας "διασυλλογικός" τίτλος να είναι ατομικός; Φυσικά και δεν μπορεί. Η πραγματικότητα είναι ότι όλοι οι φρεσκοβαφτισμένοι ως "ατομικοί" τίτλοι είναι ομαδικοί τίτλοι αγωνισμάτων. Αν δε θέλετε να τους αναφέρετε στο παρόν λήμμα, τουλάχιστον μην τους βαφτίζετε κατά βούληση.

ΥΓ. Το ότι ο V/m είναι ακόμα τιμωρημένος, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να μου απαντήσει κάποιος άλλος από εσάς. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 14:53, 21 Απριλίου 2017 (UTC). Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 19:15, 27 Απριλίου 2017 (UTC)

Θα γυρίσει και θα φέρει την άνοιξη.Μην στεναχωριέστε κ.Μυλωνά.Θα τα φτιάξει όλα.Εγώ τον εμπιστεύομαι.--193.92.185.136 15:01, 21 Απριλίου 2017 (UTC)

- Λοιπόν παίδες, απευθύνομαι σε όλους μας εδώ μέσα, του εαυτού μου συμπεριλαμβανομένου (τονίζω το τελευταίο, για να μην κομπλεξαριστεί πάλι κάποιος ανώνυμος, ούτε καν ψευδώνυμος, και μου απαντήσει άλλ' αντ' άλλων στην προσωπική μου σελίδα συζήτησης). Πήγα σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο της Λεωφόρου -μένω πολύ κοντά- για ν'αγοράσω εισιτήριο για το επόμενο ματς μπάσκετ του ΠΑΟ (άλλη πονεμένη ιστορία αυτή, αλλά είναι εκτός θέματος). Αφού ήμουν εκεί, είπα να περάσω από το σκοπευτικό τμήμα να λύσω κάποιες απορίες μου. Ήμουν τυχερός και συνάντησα τον πρωταθλητή του ΠΑΟ Νίκο Κοκκινάκη και είδα, με τα ίδια μου τα μάτια, τι γράφουν τα τρία (δύο ανδρών, ένα εφήβων) κύπελλα που κατέκτησε η ομάδα μέσα το 2017. Έχω να σας μεταφέρω τα εξής:

Πρώτον, ο ίδιος ο Νίκος Κοκκινάκης έχει γράψει το λήμμα σκοποβολής του ΠΑΟ (όντως, αυτό φαίνεται στην Προβολή Ιστορικού αυτού του λήμματος, κάποιοι σίγουρα το ξέρατε, εγώ και κάποιοι άλλοι όχι). Και μου γεννήθηκε το γνωστό ερώτημα: Που πας ρε Καραμήτρο??? Ο Καραμήτρος είμαστε όλοι εμείς εδώ, που έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα διορθώσουμε αυτά που έχει γράψει ένας ειδικός του αθλήματος, έστω κι αν είναι αθλητής του ΠΑΟ (κι όχι του ΟΣΦΠ όπως θα προτιμούσαν πολλοί εδώ μέσα).

Δεύτερον, όπως μου είπε ο ίδιος ο Κοκκινάκης, σε λίγο καιρό θα επανέλθει και θα επικαιροποιήσει το παραπάνω λήμμα. Υπομονή σε όλους μας λοιπόν, σε λίγο θα δούμε το φως το αληθινόν.

Τρίτον, παλαιότερα υπήρχαν ξεχωριστά πρωταθλήματα Ελλάδας πυροβόλων όπλων. Ο ΠΑΟ έχει κατακτήσει μερικά από δαύτα. Υπομονή να δούμε πόσα και πότε, σύμφωνα με την παραπάνω παράγραφο. Τώρα τα πρωταθλήματα έχουν ενοποιηθεί, δεν υπάρχει πλέον Πρωτάθλημα Ελλάδας Πυροβόλων Όπλων, αλλά υπάρχει ένα κατ΄ έτος -όχι τέσσερα όπως παλιά: χειμερινό, εαρινό, θερινό και φθινοπωρινό, όλα ίσης σημαντικότητας- πρωτάθλημα Γενικής Βαθμολογίας Σταθερού Στόχου. Ο ΠΑΟ κατάλαβα ότι δεν έχει κερδίσει κανένα τέτοιο. Θα μου επιτρέψετε εδώ να σας κράξω, γιατί δύο μήνες τώρα φωνάζω εις ώτα μη ακουόντων ότι άλλοι οι τωρινοί κανονισμοί, άλλο οι παλαιότεροι - σε όλα τ' αθλήματα.

Τέταρτον, είδα ότι τα φετινά κύπελλα του ΠΑΟ γράφουν στην πρώτη σειρά, στη βάση του κυπέλλου: "1η Ομαδική Νίκη". Στις επόμενες σειρές, το αγώνισμα, π.χ. πιστόλι ταχύτητας ανδρών, και κάτω κάτω την ημερομηνία διεξαγωγής του αγωνίσματος. Δεν γράφουν τη λέξη "πρωτάθλημα" ή ¨κύπελλο" ή "σούπερ καπ", είναι όμως τίτλοι (ξεκολλάτε, επιτέλους). Ας αποφασίσει λοιπόν η κοινότητα αν και που θα τους καταγράψει. Εγώ έχω πει τη γνώμη μου.

Μη μου πει κανείς ότι τα παραπάνω αποτελούν πρωτότυπη έρευνα και αντίκεινται στην πολιτική της ΒΠ. Πρωτότυπη έρευνα είναι, για παράδειγμα, το παρακάτω (επιτρέψτε μου να γαυριάσω γιατί τυχαίνει να ξέρω καλά τι σημαίνει πρωτότυπη έρευνα): http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/096016869190211O#

Αυτά για σήμερα και θα επανέλθω, όταν πάρω απάντηση, για την πυγμαχία. Έχω ήδη κάνει αυτό που σας προειδοποίησα. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 19:24, 9 Μαΐου 2017 (UTC)

Τα κύπελλα τα είδες αλλά πρωτάθλημα δεν θα δεις.Θα το πάρει όταν λήξει ο Σ.Σ.ΒΟΛΟΥ.
Σας έχω εξηγήσει κι άλλη φορά,αλλά δεν...Στο λήμμα κάθε τμήματος υπάρχουν οι τίτλοι των αγωνισμάτων,όπλων,κατηγοριών.Κύπελλα παίρνουν όλοι στα ατομικά αθλήματα.Πρωτάθλημα ένας.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 19
52, 9 Μαΐου 2017 (UTC)
(όχι κι όλοι --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 21:24, 9 Μαΐου 2017 (UTC))

- Και στο ποδόσφαιρο πρωτάθλημα παίρνει ένας. Άλλος όμως μπορεί να πάρει το κύπελλο. Άλλος το σούπερ καπ. Άλλος (π.χ., η ΑΕΚ το 1990) το Λήγκ Καπ. Άλλος το κύπελλο μακαρίου, πλην πτωχού τω πνεύματι. Όλοι όμως είναι τιτλούχοι. Και η ΒΠ υποτίθεται ότι καταγράφει όλους τους τίτλους, άσχετα με το πως λέγονται. Ξεκόλλα από την ορολογία των ομαδικών σπορ. Μη μου πεις ότι εσύ κολλάς σε κάτι τόσο απλό. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 21:24, 9 Μαΐου 2017 (UTC)

Δυστυχώς δεν έχεις ιδέα και πρέπει να αρχίσω να τα εξηγώ απ'την αρχή.Καμιά σχέση δεν έχουν τα ομαδικά με τα ατομικά σπορ(ποδόσφαιρο-σκοποβολή).Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέχρι που τα μπουρδουκλώσατε για να βγείτε από πάνω.Διάβασε ένα ένα τα λήμματα.Κάνε τις επεξεργασίες σου και μετά θα σε αναιρώ και θα λέω
"κ.Μυλωνά,το άθλημα αυτό έτσι βγάζει πρωταθλητή.Θα σου δίνω και πηγές και κάποτε θα μάθεις.Που θα πάει!--Vrahomarinaner (συζήτηση) 21:37, 9 Μαΐου 2017 (UTC)

- Όχι, έχεις ιδέα εσύ και δεν έχει ο Κοκκινάκης κι εγώ που πήγα στην "πηγή της γνώσης"! Τελικά δε θα συνεννοηθούμε μου φαίνεται. Ναι, "το άθλημα αυτό έτσι βγάζει πρωταθλητή". Αλλά αλλοιώς βγάζει "κυπελλούχο μακαρίου πλην πτωχού τω πνεύματι". Και καλά να μη βάζεις στα λήμματα τους ομαδικούς τίτλους αγωνισμάτων, αλλά των α-νε-ξάρ-τη-των πρω-τα-θλη-μά-των πυροβόλου όπλου (όταν, ξαναλέω όταν, ήταν ανεξάρτητα πρωταθλήματα) πόθεν πως??? Επειδή έτσι γουστάρεις? --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 21:53, 9 Μαΐου 2017 (UTC)

Κανείς δεν σου απαγορεύει να βάλεις ότι θέλεις.Αν όμως δεν έχεις αποδείξεις(κοίτα στην κορυφή αυτού του σχολίου)θα αναιρεθεί.Μου είναι παντελώς αδιάφορο τι λέει ο Κοκκινάκης και ο Παναθηναικός.Και να μιλάς όμορφα.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 06:04, 10 Μαΐου 2017 (UTC)

- Έχω ξαναγράψει, και το έχεις διαβάσει, ότι δε σκοπεύω να βάλω εγώ τίτλους. Θεωρώ ότι αυτό είναι υποχρέωση του εκάστοτε αρχισυντάκτη των αθλητικών της ΒΠ, πιθανώς κατόπιν σχετικού σχολίου των χρηστών. Αλλοιώς το κάθε λήμμα θα ήταν "μπάτε σκύλοι αλέστε". Αλλά άστο, μην το κουράζουμε. Πάντως, ειδικώς και γενικώς, η διαδικτυακή συναναστροφή μαζί σου μου προσέφερε κάτι σπουδαίο: κατάλαβα ξεκάθαρα γιατί οι Αγγλοσάξονες εξετάζουν αυτό που ονομάζουν reading comprehension. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 15:18, 10 Μαΐου 2017 (UTC)

-Κύριε Μυλωνά συγγνώμη για την παρέμβαση στο θέμα της σκοποβολής (παραδέχομαι ότι δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες για το πως βγαίνει ο πρωταθλητής άλλωστε είναι ένα ιδιαίτερο άθλημα με διάφορες κατηγορίες κλπ.), όμως δεν μπορεί να μας παρουσιάζεται τον Κοκκινάκη σαν τον Θεό που θα τον περιμένουμε να κατέβει στη γη και "θα μας φέρει το φως το αληθινό".. Σοβαροί να'μαστε.. προφανώς και είναι γνώστης αλλά δεν παύει να είναι ένας οπαδός του ΠΑΟ (έτυχε να έχει πάρει το μάτι μου οπαδικά ποσταρίσματα σε f/b κλπ.) που απλά είναι και αθλητής του.. κάπου χάνεται η αντικειμενικότητα.. Εν πάση περιπτώσει σαν Παναθηναϊκός στο θέμα των τίτλων μόνοι σας έχετε δώσει το δικαίωμα να προκαλείτε τις έντονες αμφισβητήσεις των υπολοίπων όταν ένα φεγγάρι είχατε "κολλήσει" με τον μαγικό αριθμό "500" βγάζοντας μπλουζάκια, κασκόλ, κούπες του καφέ κλπ. με μια λίστα τίτλων που προκαλούσε τον γέλωτα σε όσους γνώριζαν.. (με φουλ ατομικούς τίτλους, ψεύτικους απ' την στιγμή που κάποιους τους είχαν κατακτήσει άλλοι σύλλογοι κλπ.) Ξαφνικά βρέθηκαν κάποιοι από ένα φόρουμ που έκαναν το "περίφημο" βιβλίο και μέσα σε λίγα χρόνια ο μαγικός αριθμός "500" μετατράπηκε σε "1500"..!! με έναν σύλλογο που βλέπεται και μόνος ότι κάθε χρόνο το πολύ να παίρνει 7-8 τίτλους σε όλες τις ηλικίες.. (δεν εξετάζω στην παρούσα φάση τους 1500 υπάρχουν πολλά μαργαριτάρια και εκεί).. Καταλαβαίνεται λοιπόν πως όλη αυτή η αριθμολαγνεία αλλά και η αυτοαναίρεση (όχι 500 τελικά αλλά 1500) καθώς επίσης και η άκρατη επιθυμία "για τη βγούμε στους γαύρους" πρέπει να βάλουμε στο σωρό και πρωταθλήματα παμπαίδων-παγκορασίδων κλπ. γιατί αλλιώς δεν μας παίρνει κάπου έχει προκαλέσει εύλογα θυμηδία σε όλους τους υπόλοιπους φιλάθλους.. προφανώς δεν έχετε προσωπική ευθύνη εσείς για το συγκεκριμένο μπάχαλο απλά κουβέντα κάνουμε..--Bakalisb 10:00, 11 Μαΐου 2017 (UTC)

- Κύριε Μπακάλη, εσείς είστε πάντα ευγενής, γι αυτό και θα σας απαντήσω με τον ίδιο σεβασμό που μου δείχνετε κι εσείς.

Πρώτον, κανείς δεν είναι ο "Θεός" και ο Κοκκινάκης δεν αποτελεί εξαίρεση. Γνωρίζει όμως για τη σκοποβολή όσα δε γνωρίζουμε όλοι εμείς εδώ μέσα. Ναι, είναι οπαδός του ΠΑΟ, άρα υπάρχει θέμα αντικειμενικότητας, παρ' όλο που το ίδιο ισχύει όταν εδώ χρησιμοποιούνται συχνά ερυθρόλευκες πηγές. Δυστυχώς ο ΟΣΦΠ δεν έχει (αυτήν την εποχή) τμήμα σκοποβολής, απ' όσο ξέρω τουλάχιστον, ώστε να διασταυρώσουμε αυτά που λέει ο Κοκκινάκης, υπάρχουν όμως άλλοι σύλλογοι και η Ομοσπονδία για να μας βοηθήσουν.

Δεύτερον, σχετικά με το θέμα της, ας την πω, τιτλολαγνείας, το οποίο έχω παρακολουθήσει, άρα ξέρω πέντε πράγματα: η "Πράσινη", μετά από ψάξιμο κάποιων ημερών από πλευράς κάποιων συντακτών της, παρουσίασε το 2008 μια λίστα με τους πανελλήνιους τίτλους του ΠΑΟ σε επίπεδο ανδρών/ γυναικών μόνο. Έκανε βέβαια πολλά λάθη, με κυριότερο το ότι μέτρησε ένα κάρο ατομικούς τίτλους στο ... πινγκ-πονγκ σαν ομαδικούς. Το σύνολο τίτλων που παρουσίασε η "Πράσινη" ήταν, όντως, λίγο κάτω από 500. Την αμέσως επόμενη μέρα, ο "Πρωταθλητής" "απάντησε" με τη δική του λίστα, με την οποία δεν αναιρούσε την καταγραφή της "Πράσινης" (που να προλάβαινε να την τσεκάρει άλλωστε) και έβγαζε τους αντίστοιχους τίτλους του ΟΣΦΠ ακριβώς 525 - το θυμάμαι καλά, γιατί γελούσαμε τότε στη δουλειά με το πότε πρόλαβε ο "Πρωταθλητής" να καταγράψει τους τίτλους του ΟΣΦΠ. Φυσικά δεν κατέγραψε ποτέ, απλά έριχνε με τη σέσουλα τίτλους στον ΟΣΦΠ από δω κι από κει (π.χ. 25 τίτλους στον ανώμαλο δρόμο ανδρών, στρογγυλά νούμερα συνήθως), ώστε να "καταφέρει" να φτάσει σ'ένα άθροισμα λίγο πάνω από 500, συγκεκριμένα 525 όπως έγραψα παραπάνω. Ας βρει κάποιος το σχετικό δημοσίευμα του "Πρωταθλητή" και θα γελάσει κάθε πικραμένος. Η "Πράσινη" λοιπόν, έκανε κακή δημοσιογραφία, ο "Πρωταθλητής" όμως δεν έκανε καν δημοσιογραφία, αλλά ξανάγραψε τα παραμύθια του Άντερσεν. Πρόσφατα, μια ομάδα έξι "πράσινων" δημοσιογράφων (όχι, ο Κουσουνέλος δεν είναι ανάμεσά τους, δεν ξέρω βέβαια αν κρύβεται από πίσω) εξέδωσε το βιβλίο "Και Χιλιάδες Τίτλοι" μετά από, όπως υποστηρίζουν, έρευνα ετών σε αρχεία Ομοσπονδιών, δημοσιεύματα των αντίστοιχων εποχών κλπ. Οι τίτλοι που κατέγραψαν ήταν α) όλων των ηλικιακών κατηγοριών, όχι μόνο ανδρών και γυναικών, β) όχι μόνο πανελλήνιοι αλλά και τοπικοί. Άρα, αν κάποιος ήξερε αυτές τις δύο διαφορές δε θα γέλαγε, αλλά θα καταλάβαινε με ποιο τρόπο το (λανθασμένο βεβαίως) 500 έγινε 1500. Όσο, κύριε Μπακάλη, γι αυτό που γράφετε ότι ο ΠΑΟ παίρνει κάθε χρόνο 7-8 τίτλους σε όλες τις ηλικίες είναι σωστό, αλλά δεν ίσχυε παλιότερα, όταν ο ερασιτέχνης ΠΑΟ δεν είχε, ακόμα, καταρρεύσει (αυτό έγινε στη δεκαετία του ΄90) και κατακτούσε πολύ περισσότερους. Τέλος, είναι απορίας ή γέλωτος άξιον (ο καθένας ας διαλέξει τι από τα δύο ισχύει) το πως, σε χρόνο μηδέν μετά τη δημοσίευση του "Και Χιλιάδες Τίτλοι", δημοσιεύτηκε ότι ο ΟΣΦΠ έχει πάνω από 2100 τίτλους. Γιατί δεν είχε δημοσιευτεί αυτό νωρίτερα; Περίμεναν τους Παναθηναϊκούς να "βγάλουν" το νούμερο 1500 για ν'απαντήσουν με τη δική τους "έρευνα"; Ποιός προσπαθεί με το ζόρι να βγει από πάνω; Κι εδώ, ο κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Φεύγω τώρα να πάω να κράξω τον Πασκουάλ κι αυτόν που τον επέλεξε και το βράδυ θα είμαι πάλι στη διάθεσή σας. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 15:01, 11 Μαΐου 2017 (UTC)

- Λοιπόν, κύριε Μπακάλη, τώρα που γύρισα από το ΟΑΚΑ και βρήκα χρόνο, ξέθαψα από το αρχείο μου τις εξής εφημερίδες: "Πράσινη" της 27ης Μαρτίου 2007 και "Πρωταθλητή" της 28ης Μαρτίου 2007. Ναι, έχω κρατήσει τον "Πρωταθλητή" της 28ης Μαρτίου 2007, για να καταπολεμώ την κατάθλιψη. Τελικά ήταν Μάρτης του 2007, όχι κάποια ημέρα του 2008 (η μνήμη μου μ' εγκαταλείπει!). Κατά την "Πράσινη" της 27ης Μαρτίου 2007, οι τίτλοι του ΠΑΟ ήταν, τω καιρώ εκείνω, ακριβώς 490 (από τους οποίους οι 112 στο πινγκ-πονγκ, πράγμα τελείως λάθος όπως έγραψα και παραπάνω). Κατά τον "Πρωταθλητή" της 28ης Μαρτίου 2007, και πιο συγκεκριμένα το εξώφυλλό του, οι τίτλοι του ΟΣΦΠ, πάντα τω καιρώ εκείνω, ήταν 525 (αρχίζω και αισιοδοξώ πάλι για την κατάσταση της μνήμης μου!). Παραμέσα, στην πραγματικά "θρυλική" στήλη "Κύριε Πρόεδρε" οι τίτλοι του ΟΣΦΠ καταγράφονται αναλυτικά: τους αθροίζω, με την αριθμομηχανή, και τους βρίσκω ... 504!! Τους ξανααθροίζω τώρα (23:20, 11/05/2017) και τους ξαναβρίσκω 504!! Σκέφτομαι ότι μάλλον οι συντάκτες του "Πρωταθλητή" είχαν αριθμομηχανή με πεσμένη μπαταρία. Εντρυφώ στη λεπτομέρεια του πολύτιμου αυτού παλίμψηστου του Αρχιμήδους και βλέπω ότι, μεταξύ άλλων υπήρχαν, τω καιρώ εκείνω πάντοτε, ανάμεσα στους τίτλους του ΟΣΦΠ και ... 25 πρωταθλήματα ανωμάλου δρόμου ανδρών!! Σκέφτομαι, "γεια σου ρε Μυλωνά με τη φωτογραφική σου μνήμη", αλλά αυτό δε μας ενδιαφέρει.

Τα υπόλοιπα "κουλά" του "Κυρίου Προέδρου" της 28ης Μαρτίου 2007 τα φυλάω για την ημέρα που κάποιος από τους χρήστες θα έχει την ανάγκη κάποιου φίλου να του συμπαρασταθεί στις δύσκολες στιγμές του. Έχω θησαυρούς εγώ, μη φοβάστε την κατάθλιψη!

Όποιος φίλος θέλει, μπορεί να μου δώσει έναν αριθμό fax (όχι φυσικά του ιδίου, κάποιου γνωστού του ίσως, αν και δεν έχει να φοβάται τίποτα από εμένα) να του στείλω τη σχετική σελίδα. Εγώ πάντως δε βγάζω, από τα παραπάνω, συμπεράσματα που αφορούν όλους τους οπαδούς του ΟΣΦΠ. Άλλωστε, ο μικρός μου γυιός είναι η φωτεινότερη εξαίρεση --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 20:40, 11 Μαΐου 2017 (UTC)

-Οι δύο φυλλάδες είναι για τα μπάζα.. έτσι ξερά το λέω.. θυμάμαι πολύ καλά την περίπτωση που αναφέρεται και την "άτυπη μάχη" των δυο τους.. Κατά αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι στο θέμα "τίτλων του ΟΣΦΠ" το παραδέχομαι από μόνος ότι τα "κόκκινα μμε" έχουν κάνει κακό στην όλη υπόθεση κυρίως λόγω τσαπατσουλιάς και έλλειψης πρωτογενούς έρευνας. Παλιότερα σε διάφορες συζητήσεις στη wikipedia (δεν γνωρίζω από πότε είστε μέλος) είχα ξεκαθαρίσει ότι η μόνη σοβαρή έρευνα για για το θέμα "τίτλοι - διακρίσεις κλπ. του Ολυμπιακού" έχει γίνει από τα παιδιά του σαιτ ultras.gr μέσα στο φόρουμ.. Όταν έβγαλε ο Πρωταθλητής το συγκεκριμένο θέμα τα παιδιά αντέδρασαν ανοιχτά, ενώ υπήρχε έντονη αντιπαράθεση με εκατέρωθεν τοποθετήσεις και πολλά άλλα.. θέλω να σας δείξω ότι εμείς σαν φίλαθλοι/οπαδοί του συλλόγου αισθανθήκαμε άσχημα και σταθήκαμε μέσω του φόρουμ απέναντι στην εφημερίδα γιατί πάνω απ' όλα ντρόπιαζε την ιστορία του συλλόγου.. Δεν μπορεί ο απλός οπαδός να σπαταλάει ώρες/μέρες/χρόνια (γιατί ακόμα η έρευνα συνεχίζεται έστω και με αργούς ρυθμούς) και κάποιοι για να πουλήσουν 10 φύλλα παραπάνω έτσι άκοπα πετούν ένα νούμερο στον αέρα και όλα καλά..

Η επίπληξη μου σε σχέση με εσάς είναι ότι το βιβλίο που βγάλατε (οι χιλιάδες τίτλοι) απ' οσο γνωρίζω ήταν πρωτοβουλία ατόμων που συμμετείχαν στο οπαδικό φόρουμ GWF (έχει κλείσει τώρα) + κάποιες δημοσιογραφικές πινελιές.. Όταν λοιπόν "έπαιζε" δυνατά στην επικαιρότητα το θέμα τις χρονιές που αναφέρεται, τα άτομα του GWF ουδέποτε βγήκαν ανοιχτά να "κράξουν" εφημερίδες, σαιτ κλπ. που παρουσίαζαν το "500άρι" σαν τον μαγικό αριθμό.. ίσα-ίσα μπαίνοντας στην αρχική τους σελίδα είχαν σε περίοπτη θέση για αρκετά χρόνια τον συγκεκριμένο αριθμό και την απίθανη λίστα με τους ανύπαρκτους ή ατομικούς τίτλους.. Έρχονται οι συγκεκριμένοι τώρα και ξαφνικά μετατρέπουν το 500 (που οι ίδιοι το είχαν σημαία) σε 1500 βάζοντας μέσα στο σωρό και τους τίτλους των ακαδημιών επειδή αν έβαζαν μόνο ανδρών/γυναικών θα ήταν από κάτω και το διαλαλούν σε όλους τους τόνους.. βλέπετε από μόνος σας με τη σπουδή διαλαλούν το 1500.. μα είναι δυνατόν να κάνουμε χαρμάνι και βάζουμε στη γενική σούμα μια Ευρωλίγκα μαζί ένα ένα πρωτάθλημα παγκορασίδων.. γελάνε και οι πέτρες.. εννοείτε ότι όλα πρέπει να καταγράφονται αλλά οι συγκρίσεις πρέπει να γίνονται σε επίπεδο ανδρών - γυναικών και ακόμα καλύτερα ξεχωριστά στα δύο φύλλα.. δίνω ένα παράδειγμα.. με τη δική τους λογική πχ. κάποιος σύλλογος μπορεί διαχρονικά να ρίχνει βάρος στις ακαδημίες παράδειγμα λέω.. ο Εθνικός Αθηνών μπορεί να έχει κατακτήσει 50 τίτλους σε επίπεδο ακαδημιών και ο ΠΑΟΚ συνολικά σαν σύλλογος να έχει κατακτήσει 45 τίτλους σε άνδρες-γυναίκες/ακαδημίες.. φαντάζεστε να βγάλουν βιβλίο οι "οπαδοί του" και να διαλαλούν παντού ότι "είμαστε μεγαλύτερος σύλλογος απ΄τον ΠΑΟΚ".. θα τους πάρουν με τις ντομάτες ναι ή όχι.. Δεν μπορεί να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια κάπου έχει χαθεί η λογική..

Συνοψίζοντας φέρνω σε αντιπαράθεση τη στάση που κράτησαν οι ultras και την στάση που κράτησαν οι GWF (που είναι και οι δημιουργοί του βιβλίου).. Απλά στην μια περίπτωση οι μεν για διάφορους λόγους δεν προχώρησαν σε κάποια έκδοση οπότε βγαίνει ο καθένας και λέει ότι του καπνίσει και άλλοι βρήκαν τους τρόπους προχώρησαν την έκδοση και παρουσιάζουν στον κόσμο τον ΠΑΟ σαν μεγαλύτερο σύλλογο (επειδή στην ουσία έχει κατακτήσει περισσότερους τίτλους στις ακαδημίες).. ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.. --Bakalisb 09:00, 12 Μαΐου 2017 (UTC)

- Μπράβο φίλε κύριε Μπακάλη. Όντως είναι "για τα μπάζα" και οι δύο (και όχι μόνο αυτές οι δύο) φυλλάδες. Στη ΒΠ είμαι μόνο δύο μήνες. Συμφωνώ και επαυξάνω επίσης σε όλα όσα γράφεις, με εξαίρεση το ότι κανείς δεν ξέρει, και μάλλον δε θα μάθει ποτέ, ποιός από τους δύο έχει περισσότερους τίτλους στις ανώτερες ηλικιακά κατηγορίες, αν κι εμένα μ' ενδιαφέρουν μόνο οι τίτλοι στους άνδρες (είναι σαν να ψάχνει κάποιος να προσδιορίσει με απόλυτη ακρίβεια το IQ του, έ δε γίνεται, κάθε τεστ θα του δώσει και διαφορετικό αποτέλεσμα). Άσχετα με αυτά, για μένα ο Εθνικός ΓΣ είναι απόλυτα σεβαστός σύλλογος. Να 'σαι καλά. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 12:35, 12 Μαΐου 2017 (UTC)

- Τελικά, όσο ψάχνει κανείς όλο και κάτι βρίσκει. Είχα την .. "απορία", όπως έγραψα παραπάνω, πότε πρόλαβαν να καταγράψουν και να δημοσιεύσουν "κάποιοι" ότι ο ΟΣΦΠ έχει πάνω από 2100 τίτλους, αμέσως μόλις οι του ΠΑΟ "έβγαλαν" το νούμερο 1500. Είχα επίσης την απορία, χωρίς εισαγωγικά αυτή τη φορά, γιατί 2100+ αντί, π.χ. 1600+ ή 1700+, νούμερα που αρκούσαν να βγάλουν τον ΟΣΦΠ "από πάνω", ή και γιατί όχι 3000+ ή 5000+. Έ, μόλις βρήκα το γιατί!

Ξεφυλλίζοντας προ ολίγου το "Και Χιλιάδες Τίτλοι", το οποίο δεν υιοθετώ κατ' ανάγκην, ειδικά σε επιμέρους σημεία που πρόλαβα να κρίνω αρνητικά, έφτασα στις τελευταίες σελίδες πριν τον επίλογο και συγκεκριμένα στη σελίδα 452. Εκεί υπάρχουν δύο μερικά αθροίσματα, που λέγαμε και στο σχολείο: Το μερικό άθροισμα των "Επίσημων Ομαδικών Τίτλων", συγκεκριμένα 1494 και το μερικό άθροισμα των "Ανεπίσημων Ομαδικών Τίτλων", συγκεκριμένα 623 - πάντα σύμφωνα με το βιβλίο. Καταλάβατε τώρα τι έγινε; Για τους απειροελάχιστους που δεν κατάλαβαν, τα δύο αυτά νούμερα αθροίζουν σε 1494 + 623 = ... 2117!!! Τυχαίο? Δε νομίζω...--Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 19:01, 13 Μαΐου 2017 (UTC)

Οπότε κ.Μυλωνά γιατί κουράζεστε.Τα βλέπετε μόνος σας.Μόνο η ΒΠ λέει την αλήθεια.Άν και όταν μπορέσει ο V/m να ολοκληρώσει το έργο του,τα ελάχιστα λαθάκια που υπάρχουν θα εξαφανιστούν.Κι εγώ είχα βασανιστεί πολύ με το θέμα μα τώρα δεν έχω απορίες.Καταλαβαίνω αμέσως ποιος είναι ψεύτικος τίτλος.
Με τιμή Βασίλης Μαραγκός.

- Κύριε Μαραγκέ διαβάστε λίγο παρακάτω την ενότητα περί τίτλων ανωμάλου δρόμου, για να δείτε αν η ΒΠ λέει (όλη) την αλήθεια. Κανείς, στην πραγματικότητα, δε μπορεί να τη μονοπωλήσει. Για τον V/m δε θα σχολιάσω τίποτα στην απουσία του. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 19:58, 13 Μαΐου 2017 (UTC)

  • Φυσικά και τη λέει.Το πιθανότερο ο ανώμαλος δρόμος να περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες κι όχι μόνο το ομαδικό ανδρών.Αλλά μάλλον ψάχνουν στοιχεία ακόμα απ' ότι έχω καταλάβει.

- Εγώ, από ότι είδατε, έδωσα στοιχείο του ίδιου του ΣΕΓΑΣ. Ειδάλλως, δε θα "την" έλεγε. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 20:31, 13 Μαΐου 2017 (UTC)

Την πηγή αυτή τη βρήκε ο Βραχομάρινανερ και την έβαλε ο Πάκαλος,πολύ πριν από σας κύριε Μυλωνά.--188.4.21.237 20:34, 13 Μαΐου 2017 (UTC)

- Κάνετε λάθος, διότι μάλλον δε μιλάμε για την ίδια πηγή. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 20:46, 13 Μαΐου 2017 (UTC)

http://www.segas.gr/index.php/el/news/2882-apo-to-markopoulo-stin-istoria

Αυτή δεν λέτε?Του V/m είναι.Αλλά ο ίδιος θα την καταρρίψει απ' ότι διαβάζω.Αυτός την έδωσε.--188.4.21.237 20:53, 13 Μαΐου 2017 (UTC)

- Όντως, αυτή λέω. Δε γνώριζα ότι την είχε δώσει πρώτος ο V/m καθώς είμαι στη ΒΠ από τα μέσα Μαρτίου 2017 και, όπως θα διαβάσατε παρακάτω, την ξανα-έδωσα εγώ στις 19 Απριλίου 2017. Πριν την ξαναδώσω, οι σχετικοί τίτλοι του ΠΑΟ ήταν 25. Μόλις την ξανάδωσα, ξανάγιναν 27 (όπως είναι και αυτή τη στιγμή). Δικαιολογώ απολύτως την, ας την πούμε αυστηρά, ανακολουθία, γιατί όταν κανείς ψάχνει, μπορεί κάλλιστα να αναιρέσει την αρχική του γνώμη. Όμως, εγώ θα δεχόμουν κατάρριψη πηγής του ΣΕΓΑΣ, μόνο αν την έκανε ο Γκραν Πάπας και ήμουν καθολικός! (ας μη βαραίνουμε και πολύ τη διάθεσή μας εδώ μέσα!) --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 21:13, 13 Μαΐου 2017 (UTC)

2-0 !--188.4.147.169 21:16, 13 Μαΐου 2017 (UTC)

Μπέηζμπολ

2015 (7):
Πρωτάθλημα Ελλάδας - Ελληνορωμαϊκή πάλη
Πρωτάθλημα Ελλάδας - Καταδύσεις
Κύπελλο Άνοιξης - Καταδύσεις
Κύπελλο Χριστουγέννων - Καταδύσεις
Κύπελλο Ελλάδας - Μπάσκετ
Πρωτάθλημα Ελλάδας - Μπέιζμπολ
Πρωτάθλημα Ελλάδας - Σκοποβολή
Από το Pao-is-my-life και τον Γ.Κουσουνέλο.Τελικά αυτό το Μπέηζμπολ ,λάστιχο είναι?Το 2014 ή το 2015?Η ποτέ?--Vrahomarinaner (συζήτηση) 18:41, 7 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Εμποκού και Περί Πηγών

http://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/299857/koryfaios-afrikanos-o-empokoy-symfona-me-france-football

Ως κορυφαίο Αφρικανό ποδοσφαιριστή για την τρέχουσα εβδομάδα ανακήρυξε το France Football τον Κονγκολέζο άσο του Παναθηναϊκού, Πολ Εμποκού.

  • Όπως το 2001,ο Παναθηναικός ανακηρύχθηκε κορυφαία ομάδα του κόσμου για το μήνα Σεπτέμβριο.
Είναι να μην τρελαίνεσαι?Πηγές σου λέει.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 18:16, 21 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)
  • Κι όμως φίλε V/m, δεν είναι θέμα αξιοπιστίας πηγών, είναι πραγματικότητα. Το Σεπτέμβριο του 2001 ήμουν 37 χρονών (κι εσύ πολύ λιγότερο, οπότε ίσως δεν το θυμάσαι). Ο Παναθηναϊκός το Σεπτέμβριο του 2001 έκανε καλό ξεκίνημα στο ελληνικό πρωτάθλημα και, κυρίως, νίκησε για τους ομίλους του Champions' League κατά σειρά τη Σάλκε (2-0 εκτός), τη Μαγιόρκα (2-0 εντός) και την 'Αρσεναλ (1-0 εντός). Αποτέλεσμα ήταν η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS, δες και το σχετικό λήμμα στη ΒΠ) να τον αναδείξει καλύτερη ομάδα του κόσμου, αλλά "μην τρελαίνεσαι", όπως γράφεις παραπάνω φανερώνοντας μία, σπάνια για εσένα, έλλειψη αντικειμενικότητας, αυτή η διάκριση ήταν μόνο για το μήνα Σεπτέμβριο 2001. Επίσης, ας χαλαρώσουμε όλοι, γιατί αυτή η ανάδειξη δεν επηρεάζει την ... τιτλοθηρία στην οποία έχουμε επιδοθεί σ' αυτό το forum. Nα και μία σχετική πηγή: http://www.tanea.gr/news/sports/article/4199932/?iid=2. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 16:23, 11 Απριλίου 2017 (UTC)
  • Και πέρσι(Οκτώβριος) κ.Μυλωνά ο Ολυμπιακός νίκησε 3 συνεχόμενους αγώνες στο ΤΣ.Λ.,και είχε το απόλυτο στην Ελλάδα(Ο ΠΑΟ δεν το είχε),μα δεν είχαμε τέτοιες ανακηρύξεις.Ξέρετε γιατί?--Vrahomarinaner (συζήτηση) 23:22, 14 Απριλίου 2017 (UTC)

Sorry, τώρα είδα το παραπάνω σου σχόλιο. Πες μου το γιατί. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 16:52, 15 Απριλίου 2017 (UTC)

Μπέηζμπολ 2014

http://www.baseball-bet.gr/index.php/greek-baseball/tournament/item/42-564

"Ήταν αναμενόμενο, και σήμερα έγινε πραγματικότητα. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αφαίρεσε από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Μπέιζμπολ την Αθλητική Αναγνώριση κι έτσι πολύ απλά η ΕΦΟΜ πλέον -τυπικά- δεν υπάρχει.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ήταν λακωνική και σαφής: Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού, ανακαλείται η ειδική αθλητική αναγνώριση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Μπέιζμπολ σε συνέχεια της ανάκλησης της αθλητικής αναγνώρισης 34 σωματείων μελών της τα οποία δεν είχαν αθλητική δραστηριότητα τουλάχιστον τα έτη 2012 και 2013. Με απλά λόγια, αυτή τη στιγμή η ΕΦΟΜ δεν μπορεί ούτε Εθνική Ομάδα να σχηματίσει και ούτε καν να ζητήσει την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου σε κάποιο τουρνουά που θα συμμετάσχει μία ομάδα που εκείνη θα σχηματίσει. Κι αυτό το γράφω σχηματικά για να καταλάβετε τί συμβαίνει. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες θα υπάρξει κάποια προσφυγή, ίσως στο Διοικητικό Εφετείου όπου έχει προσφύγει και η Ομοσπονδία Χόκεϊ, ή μπορεί στο ΑΣΕΑΔ. Παρεμπιπτόντως μέσα στην επόμενη εβδομάδα (πιθανότατα την Πέμτπη) θα συζητηθεί στο ΑΣΕΑΔ η προσφυγή του Άρη κατά της ΕΦΟΜ για παρατυπίες στην διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος".

Ομοσπονδία λοιπόν από τις 28/11/2014 δεν υπάρχει,η προσφυγή του Άρη Θ.δεν έχει καν συζητηθεί,πως και με ποιά νομιμοποίηση ο Παναθηναικός κατεβαίνει(μόνος του)να παίξει τελικούς με το Μαρούσι?

  • Και επίσημα:

http://www.karate.gr/15athlet/15-img1602/anakl-baseball.pdf

  • Προσοχή ειδικά στα παρακάτω σημεία:
"6. Την από 27.10.2014 έγγραφη καταγγελία του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

7. Την υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΑΑ/ΤΑΦ/309031/1199/712/306/1-12-2014 (ΑΔΑ:ΩΠ6ΩΓ-

ΖΟΕ) απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με την οποία ανακλήθηκε η αθλητική αναγνώριση τριάντα τεσσάρων (34) σωματείων μελών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Μπέιζμπολ, επειδή δεν είχαν αθλητική δραστηριότητα τουλάχιστον τα έτη 2012 και 2013.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την ανάκληση της υπ’ αριθμ. Γ/31412/16.12.1997 απόφασης του Γενικού Γραμματέα

Αθλητισμού με την οποία αναγνωρίσθηκε ως φίλαθλη αθλητική ομοσπονδία η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Μπέιζμπολ, κωδικός ΓΓΑ ΟΙ52 "

--Vrahomarinaner (συζήτηση) 16:12, 3 Μαρτίου 2017 (UTC)

Άρα το πρωτάθλημα μπέιζμπολ που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός το 2014, δεν ισχύει. Αποσύρονται όλες οι ομάδες, και καταργείται και η ομοσπονδία. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ομοσπονδία δεν μπορεί να υπάρξει και πρωταθλητής. Ούτε και οι τελικοί έγιναν. Άρα το πρωτάθλημα αυτό δεν ισχύει. Μπράβο σου φίλε vrahomarinaner για την αποκατάσταση της αλήθειας. Συνέχισε έτσι δυναμικά. Red Emperor (συζήτηση) 06:45, 24 Μαρτίου 2017 (UTC)

Κύπελλο Βίτσι

  • Αθλητικη Ηχώ 22-9-1949

http://redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20140508/vitsi_12_22-9-1949.png

Για να γιορτασθεί η νίκη των δεξιών κατά των συμμοριτών.

--Vrahomarinaner (συζήτηση) 12:49, 26 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Ά, όχι κι έτσι! 'Οχι και συμμορίτες αυτοί που κουβάλησαν στους ώμους τους το μεγαλύτερο βάρος της απελευθέρωσης της Ελλάδας!! Αν και για ν' ασχολείται κάποιος με το Κύπελλο Βίτσι, πρέπει να είναι πολύ Βιτσι-όζος. Δ. Μυλωνάς-

Εσύ φίλε V/m μου πρότεινες να έρθω όχι στον Πειραιά (άλλωστε έχει πολύ υγρασία για τα γέρικα κόκαλά μου) αλλά στη ΒΠ, όμως το ξέχασες!! ΔΜ-

Sorry για την καθυστέρηση, αλλά έβλεπα το μπάσκετ. Θα γραφτώ. Αν δεν το βρω μόνος μου πως γίνεται, θα σε ρωτήσω.

Δυο ομάδες.

http://www.gazzetta.gr/other-sports/article/1051927/stin-tsehiki-skc-tufo-prostejov-o-volikakis --Vrahomarinaner (συζήτηση) 22:15, 26 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)

Η όλη αλήθεια για το θέμα του Μπέηζμπολ

Συνοψίζοντας τις μαρτυρίες των επίσημων πηγών,μπορούμε πλέον να πούμε τι έγινε με το πρωτάθλημα μπέηζμπολ 2014.
  • Το υπουργείο αθλητισμού ανακαλεί την λειτουργία της ομοσπονδίας του αθλήματος στις 28/11/2014 μετά από διαπίστωση σωρείας παρατυπιών,ενστάσεων κλπ.
  • Ο Α.Σ.Άρης προσφεύγει στο ΑΣΕΑΔ ήδη από τις 23/10/14 καταγγέλλοντας παρατυπίες από την πλευρά του ΠΑΟ.
  • Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ εκκρεμεί,οι αγώνες των ημιτελικών νομικά δεν μπορούν να γίνουν.
  • Το Μαρούσι αποσύρεται από τους αγώνες
  • Ο Παναθηναικός χωρίς καμιά νομιμοποίηση,χωρίς ομοσπονδία,διαιτητές και φύλλα αγώνος κατεβαίνει στο γήπεδο και υποστηρίζει ότι έτσι κερδίζει άνευ αγώνος.
  • Το ΑΣΕΑΔ τον Φεβρουάριο εκδικάζει την υπόθεση μαζί με αυτήν του αγώνα μπάσκετ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ στο κύπελλο και απορρίπτει την ένσταση του Άρη Θ.,σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ΠΑΟ.
  • Απρίλιος/Μάρτιος 2015,ομοσπονδία δεν υπάρχει,η εθνική ομάδα δεν μπορεί να συγκροτηθεί ούτε να δώσει φυσικά αγώνες.
  • Ο ΠΑΟ δεν μιλά ακόμα για κατάκτηση πρωταθλήματος.Τι περιμένει?
  • Στις 13/5/2015 το άθλημα του μπέηζμπολ περνά στη δικαιοδοσία της ΕΓΟ(γυμναστική ομοσπονδία),αλλά και πάλι λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων και μη ύπαρξης ομάδων παραμένει ανενεργό.
  • Αυτή την ευκαιρία περίμενε ΠΑΟ ,να μπεί δηλαδή το άθλημα κάτω από μια ομοσπονδία και στις 15/5/2015 σπεύδει να ανακοινώσει ότι είναι πρωταθλητής.Το ΑΣΕΑΔ καμιά ανάμειξη δεν έχει.
  • Η ΕΓΟ δεν καταφέρνει να επαναλειτουργήσει το άθλημα το οποίο εξακολουθεί να παραμένει χωρίς αναγνώριση.
  • Ο ΠΑΟ δηλώνει συμμετοχή (αυτόνομα)στο ευρωπαικό κύπελλο,ενώ ο προπονητής του προσπαθεί να συγκροτήσει Εθνική ομάδα από εθελοντές χωρίς καμιά άδεια.
  • Σεπτέμβριος 2015.Ο εκπρόσωπος του Άρη δηλώνει ότι το θέμα θα συνεχιστεί στα πολιτικά δικαστήρια,παίκτης αρχηγός του ΠΑΟ συλλαμβάνεται για εμπορία ναρκωτικών ουσιών και την επομένη το τμήμα του ΠΑΟ,διαλύεται οριστικά!
Οι πηγές που επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω λεχθέντα έχουν ήδη τοποθετηθεί.
Πρωτάθλημα λοιπόν του ΠΑΟ στο μπέηζμπολ δεν υπάρχει ούτε νομιμοποιείται απο καμιά αρχή.Μόνο από τον ίδιο....!

--Vrahomarinaner (συζήτηση) 09:41, 4 Μαρτίου 2017 (UTC)

Λοιπόν θα πω μόνο ότι και το gazzeta εχει κάνει μια μικρο αναφορά στο πρωταθλημα αυτό λέγοντας ότι είναι του ΠΑΟ (ίσως ανούσιο). Και υπάρχει ξένο σαϊτ με την βαθμολογία αυτού του πρωταθλήματος, πάλι υπέρ του Παο. Αλλα υπάρχουν και οι αντίθετες γνώμες. Οπότε θα προτιμούσα να μην το βάλουμε πουθενά η να μην κάνουμε ξανά καμιά αναφορά σε αυτό, μέχρι να ξεκαθαριστεί πλήρως το όλο ζήτημα. Α και για μερικά απο τα παραπάνω μια επιβεβαίωση με πηγές. Χωρίς καμία διάθεση προσβολής των δυο πλευρών, -Greek Scorpion (Αίθουσα τύπου)- 11:42, 4 Μαρτίου 2017 (UTC).

Greek Scorpion είναι καλύτερα να μην μιλά κανένας γιαυτό το θέμα.Συμφωνώ!Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση με ασύλληπτες προεκτάσεις.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 12:03, 4 Μαρτίου 2017 (UTC)

ΠΕΡΙ ΤΙΤΛΩΝ

Καλησπέρα φίλε και γιε Vrahomarinaner,

Παρότι είσαι ωραίος τύπος, όπως σου έχω ξαναπεί, απόψε θα σου τραβήξω το αυτί -και λόγω διαφοράς ηλικίας. Πριν το κάνω βέβαια, οφείλω να ομολογήσω ότι αν και γαύρος, μπορείς αν θέλεις να είσαι αντικειμενικός: αν έχεις γράψει εσύ το παρόν λήμμα, μπράβο σου γιατί θα μπορούσα να στοιχηματίσω ότι το έγραψε οπαδός του ΠΑΟ. Εν πάση περιπτώσει, επειδή υποψιάστηκα ότι -παρά τα προηγούμενα- μας αδικείς στους τίτλους, είπα να κοιτάξω το θέμα της ποδηλασίας μόνο. Σίγουρα δεν είμαι ο πρώτος, ούτε και ο τελευταίος που σε πρήζουν περί τίτλων, αλλά κάνε λίγη υπομονή και διάβασε και τα παρακάτω.

Ποδηλασία λοιπόν. Μπαίνω στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και βλέπω ότι διοργανώνει 4 διαφορετικά πρωταθλήματα: δρόμου, πίστας, ορεινής ποδηλασίας και ΒΜΧ. Πως λέμε στο ποδόσφαιρο π.χ. πρωτάθλημα, κύπελλο, Super Cup, League Cup, Κύπελλο...Μεγάλης Ελλάδας (αυτό δεν το είχα ξανακούσει στη μάλλον μακρόχρονη ζωή μου, από σένα τό έμαθα!). Τουτέστιν διαφορετικές διοργανώσεις που αναδεικνύουν και διαφορετικούς πρωταθλητές. Καρατσεκάρω και μέσω της Βικιπαίδειας σου, και ώ του θαύματος, βρίσκω λήμματα με τον τίτλο "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου" και "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας" και -ελλιπέστατους- καταλόγους πρωταθλητών συλλόγων (εκεί πρέπει να μας έφαγες μερικές δεκάδες τίτλους): η ίδια η "Βίκη" τα ονομάζει "πρωταθλήματα" και τους πρωταθλητές συλλόγους "πρωταθλητές". Εσύ όμως προτίμησες να τα αποσιωπήσεις και να τα συνοψίσεις σε μια Γενική Βαθμολογία μόνο, η οποία όμως δεν είναι χωριστό πρωτάθλημα, απλώς μία συνολική κατάταξη της κάθε αγωνιστικής χρονιάς την οποία κάνουν και άλλες ομοσπονδίες (της ξιφασκίας π.χ.), και να μας καταγράψεις τα "Πρωταθλήματα Γενικής Βαθμολογίας", όπως τα λες.

Συμπέρασμα: τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου, δικά μου. Δεν πάει όμως έτσι ρε φίλε! Ή θα καταργήσει η "Βίκη" τα λήμματα "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου" και "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας", ή θα τα διατηρήσει και θα καταγράψεις τους τίτλους του ΠΑΟ από τα χωριστά πρωταθλήματα/ διοργανώσεις (ξαναλέω, πως λέμε Κύπελλο Ελλάδας και Κύπελλο ... Μεγάλης Ελλάδας, όπου άλλο τόνα κι άλλο τάλλο) αναλυτικά. Η φαντασία μου εξάπτεται ακόμα περισσότερο όταν υποψιάζομαι ότι κάτι αντίστοιχο έχεις/ έχετε κάνει και σε άλλα αθλήματα όπως η ξιφασκία που ανέφερα παραπάνω, η σκοποβολή που σε πίεσα να προσθέσεις χθες και ένας Θεός ξέρει τι άλλο.

Υπόσχομαι να μη σε ξανακουράσω με το θέμα των πόσων τίτλων έχει πάρει ο ένας και πόσων ο άλλος, ούτε θα ξαναψάξω στο Internet όπως έκανα σήμερα. Να μου επιτρέψεις, σαν παμπάλαιος αθλητής και φίλαθλος, να σου προτείνω να επικοινωνήσεις, όπου δεί, με τις Ομοσπονδίες απευθείας για διευκρινίσεις. Τέλος, σου ξαναλέω ότι κάποτε θα σου τη φέρω παρεισφρύοντας (ή "παρεισφρέοντας" κατ' άλλους) ξανά στα κείμενά σου. Άλλωστε, τι αξία έχουν όλα αυτά αν δε κάνουμε και λίγη πλάκα;

Διονύσης Μυλωνάς


  • τι λενε οι κανονισμοί της ΕΟΠ,σελ.90

α)στην δημόσια οδό βαθμολογούνται μαζί και ανακηρύττουν ένα πρωταθλητή οι αγώνες ΑΝΤΟΧΗΣ και ΑΤΟΜΙΚΗΣ χρονομέτρησης.

β)στη Πίστα βαθμολογούνται ΟΛΑ τα αγωνισματα και ανακηρύσσουν ένα πρωταθλητή(ομαδικό πουρσουιτ,κέιριν,μάντισον,σπρίντ,1000 μ.,500 μ.,κλπ)

γ)στην Ορεινή ποδηλασία για να ανακηρυχθεί πρωταθλητής βαθμολογούνται το CROSS COUNDRY και η ΚΑΤΑΒΑΣΗ.

-Κανονισμοί Ε.Ο.Π σελίδα 90.

  • Δεν μπορούν λοιπόν να λογίζονται ως τίτλοι η ομαδική χρονομέτρηση,το σπριντ και το ομαδικό πουρσουίτ.Έχει καταντήσει του αγωνίσματος,τω αγωνίσματι η κατάσταση.

-Από το 1996(ΕΟΠ-κανονισμοί,σελ.2 και σελ.90)διεξάγονται 3 πρωταθλήματα:ΔΡΟΜΟΥ-ΠΙΣΤΑΣ-ΟΡΕΙΝΗ(με βαθμολογία).

-Νωρίτερα υπήρχε ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ(ΔΡΟΜΟΥ-ΠΙΣΤΑΣ).

Ολίγα για την ποδηλασία.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 20
13, 8 Μαρτίου 2017 (UTC)

Πρωταθλήματα ανωμάλου δρόμου

Σύμφωνα με τα παρακάτω ντοκουμέντα είναι λάθος καταχωρημένοι οι τίτλοι στον ανώμαλο δρόμο.Πρωταθλητής δεν είναι αυτός που κερδίζει μόνο το ομαδικό ανδρών ή γυναικών,αλλά ο σύλλογος που πρωτεύει σε όλα τα αγωνίσματα κάθε κατηγορίας(άνδρων - γυναικών).

https://www.youtube.com/watch?v=X44rhvInYB8 στο 5.38....

κάτω κάτω αριστερά στη σελ.11

  • Αγρίνιο στους άνδρες{όλες οι ηλικιακές κατηγορίες(ομαδικά+ατομικά)}
  • ΠΑΟΚ στις γυναίκες(όλες οι ηλικιακές κατηγορίες)
Η προκήρυξη και τα έντυπα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.Κοινά για όλες τις κατηγορίες ανδρών,κοινά για όλες τις κατηγορίες γυναικών επίσης.
  • Ετσι βγαίνουν οι πρωταθλητές.Πρέπει λοιπόν να γίνει νέα έρευνα και να διορθωθούν όλα(λήμματα ανωμάλου,τίτλοι κάθε συλλόγου).
  • Εδώ http://www.leoforos.gr/erasitexnhs/story/110517/trifyllara-ston-stivo ,λέει:"Σ τα 8.000 μέτρα γυναικών με την ομάδα του συλλόγου να αγωνίζεται με τις Λεβεντάκη, Τζιατζιά και Φούκη. Μετά από πολλά χρόνια ο ΠΑΟ σχημάτιζε τριάδα με σκοπό να έρθει ο πολυπόθητος τίτλος στη Λεωφόρο μετά από 31 ολόκληρα χρόνια.

Η Φούκη Χριστίνα αν και γεννημένη το 1995 (νέα γυναίκα), αγωνίστηκε στην κατηγορία των γυναικών για να βοηθήσει την ομάδα να σκαρφαλώσει ξανά στην κορυφή".

  • Δηλαδή μια αθλήτρια από τις νέες συμμετείχε στην κατηγορία των γυναικών!Αυτό ενισχύει τις υποψίες μου ότι πρόκειται για ενιαίο πρωτάθλημα σε κατηγορία ανδρων(όλες οι ηλικίες) και γυναικών(όλες οι ηλικίες) ξεχωριστά.

--Vrahomarinaner (συζήτηση) 07:49, 5 Απριλίου 2017 (UTC)

Μα ακριβώς για να σχηματίσει «τριάδα» στην κατηγορία των γυναικών και να βαθμολογηθει ο συλλογος για να παρει τον τιτλο ανεβασαν τη Φουκη στην κατηγορια γυναικων. Αν κοιταξεις τα αποτελεσματα-βαθμολογίες για το πρωταθλημα του 2017 στο σαιτ του ΣΕΓΑΣ σε καποιες κατηγορίες βαθμολογηθηκαν μόλις 2 σύλλογοι (οι αλλοι δεν ειχαν 3 συμμετοχές) --DrSpiros συζήτηση 08:45, 5 Απριλίου 2017 (UTC)
DrSpiros,τι πρέπει να κάνουμε τώρα?Από καιρό σκέφτομαι να αφαιρέσω από όλους τους συλλόγους τα ομαδικά(γιατί τέτοια είναι)ανωμάλου δρόμου και να τα αφήσω μόνο στα ιδιαίτερα λήμματα του στίβου.Μόνο για το 2013 έχω την γενική βαθμολογία.Και είναι αδύνατον να βρεθεί για τα παλαιότερα έτη.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 08:56, 5 Απριλίου 2017 (UTC)

Τι πρέπει να κάνουμε... Νομίζω αρχικα πρεπει να αποφασιστει απο την κοινοτητα τι ισχυει αλλα στη συζητηση του λημματος για το Πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου. Πάντως απο την προκήρυξη στην παραγραφο 8 (8.1 ) θα απονμηθει κύπελλο στο πρωτο σωματειο (βαθμολογια ομαδικου κατα κατηγορία) όπως και στην 8.3 μεταλλια πανελληνιονίκη στα 3 πρωτα σωματεια (βαθμολογια ομαδικου κατα κατηγορία επίσης) . Δεν αναφερει κατι για τον πρώτο της γενικής βαθμολογίας (Βαθμοι αξιολόγησης τους λεει ο ΣΕΓΑΣ).--DrSpiros συζήτηση 07:58, 6 Απριλίου 2017 (UTC)

Εδώ http://www.runningnews.gr/item.php?id=13952 ,λέει μεν "αξιολόγηση",αλλά αφορά ένα και μοναδικό αγώνα.Του πρωταθλήματος.Δεν είναι όπως η αξιολόγηση του στίβου.Αυτή νομίζω είναι η διαφορά.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 08:09, 6 Απριλίου 2017 (UTC)
-------Εδω η αξιολογηση ΣΕΓΑΣ 2013 για ολα http://www.segas.gr/index.php/el/clubs/marking/marking-2013 αν δεις τα νουμρα για τους πανελληνιους βαθμους ανωμαλου ταιριάζουν πχ ΓΑΣ Ιλισσός 569.4 Πανελληνιος 418.4 κλπ το Σύνολο πιθανοτατα βγαινει με συντελεστες για καθε διοργανωση γιατι τα απλα αθροισματα δε βγαινουν πχ 7000 βαθμοι για τον ΓΑΣ Ιλισσο.--DrSpiros συζήτηση 08:19, 6 Απριλίου 2017 (UTC)
Εδώ πάει και αυτό http://www.runningnews.gr/item.php?id=13606
DrSpiros,ταιριάζουν!Και του ΠΑΟ επίσης.Άν βοηθήσεις θα βρούμε άκρη.Ευχαριστώ πάρα πολύ.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 08:45, 6 Απριλίου 2017 (UTC)
"Στην πυγμαχία δεν ισχύει αυτό που ισχύει στη ξιφασκία και στον ανώμαλο δρόμο, δηλαδή ο πρωταθλητής να αναδεικνύεται από τις βαθμολογίες όλων των ηλιακών κατηγοριών (άνδρες, γυναίκες, έφηβοι νεάνιδες, παίδες, κορασίδες, παμπάιδες, παγκορασίδες)".
George 11:44, 14 Ιουλίου 2009 (UTC)
Από το μακρινό 2009!

--Vrahomarinaner (συζήτηση) 06:42, 10 Απριλίου 2017 (UTC)


1975, δεν βρίσκω ούτε μια πρωτιά παο σε κάποιο αγώνισμα ή κατηγορία... Από που προκύπτει ότι είναι πρωταθλητής; (http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=124&dc=11&db=3&da=1975) Nikos697276 (συζήτηση) 13:09, 16 Μαρτίου 2017 (UTC)
δεν υπάρχει στην εφημερίδα η πληροφορία για το ομαδικό των 10.000 μ. των ανδρών, αν και στο ατομικό αθλητής του παο ήρθε τρίτος. Κατά τα άλλα πολλές ομάδες σημείωσαν μεγαλύτερες επιτυχίες από τον παο σε τόσα πολλά αγωνίσματα, είτε ατομικά, είτε ομαδικά. Nikos697276 (συζήτηση) 13:33, 16 Μαρτίου 2017 (UTC)
  • Παιδιά Χριστός Ανέστη! Διαβάζω τα παραπάνω κείμενά σας, αλλά πιστεύω ότι τζάμπα κουράζεστε κάνοντας τόσους συνειρμούς. Σας έχω πει ότι οι ομοσπονδίες είναι πάντα οι πιο αξιόπιστες πηγές. Πηγαίνετε λοιπόν στο παρακάτω link του ΣΕΓΑΣ για το 2016:

http://www.segas.gr/index.php/el/events/results/104-outdoor/outdoor-championships/outdoor-grchamp-2016/2877-panellinio-protathlima-se-anomalo-edafos-markopoulo-28-2

Θα δείτε ότι υπάρχουν 8 Excel-όφυλλα για τα "Teams Results..", όπως τα λέει ο ίδιος ο ΣΕΓΑΣ, καθένα για τις 8 ηλικιακές κατηγορίες: ανδρών, ανδρών Β', εφήβων, παίδων, γυναικών, γυναικών Β΄, νεανίδων και κορασίδων. Δεν υπάρχουν πουθενά συγκεντρωτικά Excel-όφυλλα για τους φορείς χρωμοσωμάτων ΧΥ και ΧΧ αντίστοιχα. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 16:13, 17 Απριλίου 2017 (UTC)

  • Μέσα στην απογοήτευσή μου από την ευφυή αντίδραση του Πασκουάλ χθες στο β' ημίχρονο, βρήκα κι αυτό το link, πάντα του ΣΕΓΑΣ:

http://www.segas.gr/index.php/el/news/2882-apo-to-markopoulo-stin-istoria

Όπως θα δείτε, γράφει επί λέξει:

" Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ομαδικό ανδρών (μετά το 2013) και έτσι έφτασε τους 27 τίτλους στην κατηγορία, στα χρονικά του θεσμού..."

Αναμένω πράξεις!!--Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 22:07, 19 Απριλίου 2017 (UTC). Και πάλι ευχαριστώ για τις "πράξεις" σας.--Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 19:15, 27 Απριλίου 2017 (UTC)

Ιστορικά

http://redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20140218/panellinios_pao_1_el_vima_5-3-1922.png

--Vrahomarinaner (συζήτηση) 10:59, 12 Μαρτίου 2017 (UTC)

Το πώς το "reds against the machine" (οπαδίστικη ιστοσελίδα ερυθρόλευκης απόχρωσης) μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη πηγή για θέμα που αφορά το "αντίπαλον δέος", Παναθηναϊκό, πραγματικά αδυνατώ να το καταλάβω... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 09:13, 15 Μαρτίου 2017 (UTC)

Πινγκ πονγκ

http://pingpongtavrou.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1/

"Από το 1926 έως το 1943 διεξάγονταν ανεπίσημα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και φιλικά τουρνουά, στα οποία πρωταγωνιστούσε ο Μαντζάρογλου, ο οποίος το 1931 κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, αγωνιζόμενος με τη σημαία της Γερμανίας επειδή η Ελλάδα δεν ήταν ακόμη μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Στις 20 Μαρτίου 1949 η Ελληνική Φίλαθλος Ομοσπονδία Αντισφαίρισης αποφάσισε να ιδρύσει τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και στις 23 Νοεμβρίου του 1956 εγκρίθηκε το πρώτο καταστατικό της ανεξάρτητης πλέον Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης".

http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin_ftr.asp?c=108&pageid=-1&id=54714&s=0&STEMTYPE=0&STEM_WORD_PHONETIC_IDS=ARoASJASVAScASOASEASZASXASLASTASXASd&CropPDF=0


http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin_ftr.asp?c=108&pageid=-1&id=58179&s=0&STEMTYPE=0&STEM_WORD_PHONETIC_IDS=ARoASJASVAScASOASEASZASXASLASTASXASd&CropPDF=0

--Vrahomarinaner (συζήτηση) 09:11, 15 Μαρτίου 2017 (UTC)

Νίκος Μαντζάρογλου

Πιθανότητα υπάρχει μπέρδεμα με τον αθλητή του μπάσκετ με το ίδιο ονοματεπώνυμο, μέλος της πρώτης ομάδας του ΠΑΟ του 1937 (σύμφωνα και με το λήμμα για το τμημα του συλλόγου. Εκτός αν είναι ο ίδιος...

Επίσης τα ονόματα Αγγελος Φιλίππου και Νίκος Μαντζάρογλου αναφερονται και ως αθλητες της ομάδας Χοκει επι χόρτου του ΠΑΟ στην ιδια εποχή -οπου συμμετειχαν αθλητες και αλλων αθλληματων (συμφωνα με ενα γρηγορο ψαξιμο).

--DrSpiros συζήτηση 10:38, 15 Μαρτίου 2017 (UTC)

Θα το δούμε.Αλλά κι έτσι να είναι,τι δουλειά έχει μια επιτυχία του με την φανέλα της Γερμανίας να αναφέρεται στο λήμμα του Παναθηναικού.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 11:33, 15 Μαρτίου 2017 (UTC)
Συμφωνώ, ακόμα κι αν ο ιδιος ηταν που συμετειχε στην ομάδα μπασκετ, χοκει , βοηθησε στην οργανωση του πιγκ πογκ (η και της κολυμβησης που διαβασα ) η επιτυχια του το 1931 πριν καν έρθει στην Ελλάδα, δεν μπορεί να «χρεωθεί» στο τμήμα πιγκ πογκ του ΠΑΟ. --DrSpiros συζήτηση 14:05, 15 Μαρτίου 2017 (UTC)
  • Αυτό το πήρα απο τους παλαίμαχους του ΠΑΟ.Όποιος ξέρει να συνδέει τα γεγονότα καταλαβαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοαναιρούνται από μόνοι τους

http://www.palaimaxoipanathinaikou.gr/wp-content/uploads/2013/02/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%AC%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85.jpg

--Vrahomarinaner (συζήτηση) 18:34, 15 Μαρτίου 2017 (UTC)

--Vrahomarinaner (συζήτηση) 19:55, 10 Απριλίου 2017 (UTC)--Vrahomarinaner (συζήτηση) 19:55, 10 Απριλίου 2017 (UTC)

Ποδηλασία(υπενθυμίσεις)

Υπάρχουν σοβαρά λάθη στην καταμέτρηση των τίτλων της ποδηλασίας και της ξιφασκίας του ΠΑΟ:

Στην ποδηλασία ο Παναθηναικός έχει κατακτήσει 8 πρωταθλήματα γενικής βαθμολογίας(δρόμου και πίστας),έως την περίοδο που αυτή μετρούσε ως τίτλος(1996).Από την εισαγωγή του αγωνίσματος-αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ,ο ΠΑΟ δεν έχει κανένα τίτλο.
Στο διαστημα όμως αυτό(έως το 1996),στην μέτρηση των τίτλων γίνονται 2 σοβαρά λάθη.
  • Αθροίζονται ξεχωριστά οι τίτλοι της Γενικής,του Δρόμου,και της Πίστας,ενώ είναι γνωστό ότι το άθροισμα της βαθμολογίας δρόμου και πίστας αναδεικνύει τον πρωταθλητή της γενικής(όλοι αυτοί οι τίτλοι έχουν χρονικό ορίζοντα τα έτη 1951-1973)
  • Το δεύτερο λάθος είναι ότι αθροίζουν τους τίτλους του δρόμου και της πίστας ξεχωριστά από τους τίτλους των αγωνισμάτων τους.Για παράδειγμα,στην ποδηλασία δρόμου,ο πρωταθλητής τότε αναδεικνυόταν από το άθροισμα του ομαδικού σπριντ και της ατομικής χρονομέτρησης

(Αθλητική Ηχώ,σελίδα 1,στις 24/7/1981).Τό ίδιο συμβαίνει και στην πίστα,όπου καταγράφουν ξεχωριστά τον πρωταθλητή πίστας και ξεχωριστα τον πρωταθλητή στο πουρσουίτ,που είναι ένα απ΄τα αγωνίσματα της πίστας.

Συνεπώς οι τίτλοι του ΠΑΟ στην παδηλασία είναι 8 της γενικής βαθμολογίας,ή,αν θέλουμε να βάλουμε ξεχωριστά τους τίτλους σε δρόμο-πίστα(που είναι λάθος για την περίοδο που κατακτήθηκαν),έχουμε:12 δρόμου και 6 πίστας,αφαιρώντας την γενική σε αυτήν την περίπτωση.
Τροποποίηση 1996 - 2016
Σελίδα 90

--Vrahomarinaner (συζήτηση) 07:40, 23 Μαρτίου 2017 (UTC)

Εσυ καλά τους τα λες. Για να δούμε, θα ευαισθητοποιηθεί κανείς για να τα αφαιρέσει! Red Emperor (συζήτηση) 17:29, 23 Μαρτίου 2017 (UTC)

  • Γεια σου V/m. Μια που είχες την καλοσύνη να με γράψεις στη ΒΠ, ας προσπαθήσω να κάνω την πρώτη συνεισφορά μου. Ξεκινώ από την ποδηλασία, καθώς με αυτήν πρωτοασχολήθηκα, όπως φαίνεται και στο παραπάνω σημείωμά μου "Περί Τίτλων".

-Πρώτον, γράφεις ότι από το 1996 ο ΠΑΟ δεν έχει κανένα (ομαδικό, πανελλήνιας εμβέλειας και στις ανώτερες ηλικιακές κατηγορίες εννοείται) τίτλο. Το δέχομαι αβλεπεί, γιατί για να το γράψεις έτσι θετικά προφανώς θα το έλεγξες- άλλωστε η κατάρρευση του ερασιτέχνη ΠΑΟ άρχισε τη δεκαετία του 90. -Δεύτερον, κι εμένα μου φαίνεται άτοπο να προσμετρώνται ως τίτλοι οι ομαδικές νίκες σε επί μέρους αγωνίσματα όπως το ομαδικό σπριντ. Είναι κάτι σαν να μετράμε ως τίτλους στην κολύμβηση τα 4Χ100 μικτής ομαδικής, ή τη σκυταλοδρομία 4Χ100. Όμως, επειδή τα ατομικά αθλήματα χρειάζονται προσοχή στη λεπτομέρεια γιατί οι κανονισμοί τους είναι πολύπλοκοι, εγώ στη θέση σου θα ρωτούσα απευθείας την ομοσπονδία (ΣΕΓΑΣ ή ΕΟΠ, ανάλογα με το έτος), που είναι προφανώς και η πιο αξιόπιστη πηγή. Σαν υπεύθυνος για τα αθλητικά θέματα συντάκτης της ΒΠ, θα ξεκαθάριζα αν απονέμεται τίτλος (κάποιο κύπελλο, έπαθλο, "κούπα" που λέτε κι εσείς οι νέοι) σε κάθε ένα από τα επί μέρους αυτά αγωνίσματα κι αν ο νικητής σύλλογος ονομάζεται πρωταθλητής (ή τιτλούχος κάποιου είδους) ή όχι. -Τρίτον και πιο σημαντικό: δε μου είναι ξεκάθαρο από τα γραφόμενά σου αν η Γενική Βαθμολογία δρόμου και πίστας ίσχυε μέχρι το 1996 ή μέχρι το 1973 (κατά την ταπεινή μου γνώμη, η δεύτερη και η έκτη σειρά του σημειώματός σου παραπάνω είναι αντιφατικές). Πηγαίνοντας στο λήμμα της ΒΠ "Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας", καταλαβαίνω ότι αυτή η Γενική Βαθμολογία ίσχυε μέχρι το 1973, καθώς το λήμμα καταγράφει τους πρωτεύσαντες συλλόγους σ΄αυτή τη Γενική Βαθμολογία μόνο μέχρι το 1973, γράφει επί λέξει "Η ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) ιδρύεται το 1973 και συνεχίζει να διοργανώνει τα πρωταθλήματα δρόμου (επί δημοσίας οδού) και πίστας" και από το 1974 καθιερώνεται η Γενική Βαθμολογία Δραστηριότητας Αθλητών και Σωματείων, η οποία προφανώς και δεν είναι τίτλος και τηρείται και από ομοσπονδίες άλλων αθλημάτων. Τείνω λοιπόν να πιστέψω ότι η Γενική Βαθμολογία δρόμου και πίστας ίσχυε μέχρι το 1973 και μετά τα δύο πρωταθλήματα (δρόμου και πίστας) είναι ανεξάρτητες διοργανώσεις. Άρα, πρέπει να βρεθούν οι διαφορετικοί πρωταθλητές δρόμου και πίστας από το 1974 και μετά (και Ορεινής Ποδηλασίας από το 1996, και ΒΜΧ πιο πρόσφατα) και να καταγραφούν οι διαφορετικοί αυτοί τίτλοι τους. Τώρα, αν μέχρι το 1973 πρέπει να καταγραφούν χωριστά τα πρωταθλήματα δρόμου και πίστας και όχι η Γενική Βαθμολογία που προκύπτει απ΄αυτά, ή μόνο η Γενική Βαθμολογία και όχι τα δύο πρωταθλήματα, αυτό μόνο ο ΣΕΓΑΣ, που διοργάνωνε τα ποδηλατικά πρωταθλήματα από το 1954 έως το 1973, μπορεί να το λύσει. Μην ξεχνάς επίσης, ότι οι κανονισμοί μπορεί ν' αλλάζουν διαχρονικά και, για παράδειγμα, κάτι που θεωρείται ανεξάρτητος τίτλος τώρα να μην θεωρείτο παλαιότερα, η το αντίστροφο. Αυτά για την ώρα και θα επανέλθω και γι άλλα θέματα. Αμάν με αυτά τα κομπιουτερίστικά σας! Ελπίζω τωρα να φανεί ποιος είμαι!!--Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 12:15, 12 Απριλίου 2017 (UTC)

Απαντώ άμεσα Δ. Μυλωνάς.
για το 1ο=δεν έχει σίγουρα.
για το δεύτερο.Δίνει και κύπελλα και έπαθλα.Όπως δίνει 3 κύπελλα στην κολύμβηση(γενική,ανδρων,γυναικών)και στην ανοιχτή θάλασσα.Πρωταθλητής όμως είναι ένας.
για το 3ο.Πολύ ωραία τοποθέτηση.Και απο το 1973 να διαχωρίστηκαν ο δρόμος και η πίστα,ο ΠΑΟ έχει μόνο κάποια ομαδικά σε κάθε κατηγορία.Δεν τον αφορά το θέμα.Οι υπόλοιπες απαντήσεις στους κανονισμούς (σελ.90).Είναι απλοί και κατανοητοί.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 19:04, 10 Απριλίου 2017 (UTC)
  • Ανταπαντώ κι εγώ άμεσα. ΟΚ για το δεύτερο, είσαι ξεκάθαρος. Για το τρίτο, ευχαριστώ κατ' αρχήν για τον καλό σου λόγο. Να μου επιτρέψεις όμως να ξαναγράψω (όπως και στο "Περί Τίτλων" σημείωμα μου) ότι τα λήμματα της ΒΠ για τους πρωταθλητές δρόμους και πίστας είναι πολύ ατελή, ειδικά από τη δεκαετία του 70 και μετά. Δεν έχω πηγή για να σε παραπέμψω, αλλά σαν παλιός φίλαθλος των περισσότερων αθλημάτων, θυμάμαι ότι ο ΠΑΟ είχε αναδειχθεί "πρωταθλητής" αρκετές φορές, κυρίως στις δεκαετίες του 70 και 80 και κυρίως στη δημόσια οδό (όχι τόσο στην πίστα, όπου έχει μείνει στη μνήμη μου το όνομα του Διαγόρα Ρόδου). Νομίζω ότι πρέπει να συμπληρωθούν τα επιμέρους λήμματα δρόμου και πίστας με τους κατ' έτος πρωταθλητές.--Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 19:41, 10 Απριλίου 2017 (UTC)
Μα δεν το αρνείται κανένας αυτό.Οι τίτλοι αυτοί είναι στο λήμμα για την ποδηλασία του ΠΑΟ. Είναι περίπου είκοσι.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 19:55, 10 Απριλίου 2017 (UTC)
  • Α, μάλιστα. Δεν είχα σκεφτεί να ψάξω το λήμμα που αναφέρεις. Τώρα που το είδα, βλέπω ότι αυτοί οι τίτλοι είναι 17 (όχι 20!) και αφορούν ομαδικά, αλλά όχι πανελλήνιας εμβέλειας, έπαθλα. Χαίρομαι πάντως που, τουλάχιστον στην ποδηλασία δρόμου, η μνήμη μου ήταν αρκετά σωστή. Επίσης χαίρομαι που συζητάμε παραγωγικά. Τα ξαναλέμε σύντομα. --91.140.88.248 20:20, 10 Απριλίου 2017 (UTC). (Άντε πάλι με τις υπογραφές)!--Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 20:24, 10 Απριλίου 2017 (UTC)
Αν υπογράφεις ,θα βλέπεις και τα μηνύματα στη σελίδα σου κ.Δ. Μυλωνάς.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 20:31, 10 Απριλίου 2017 (UTC)

Κύπελλο πυγμαχίας

http://www.hellenicboxing.org.gr/anakoinoseis/prokerekse-agonon-2016.html

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ομοσπονδίας(σελ.53-56)οι αγώνες κυπέλλου πυγμαχίας είναι καθαρά ατομικοί και χρησιμεύουν για την προεπιλογή των καλύτερων πυγμάχων στην κατηγορία ELITE.Οι όποιες διακρίσεις είναι ατομικές και όχι συλλογικές.

--Vrahomarinaner (συζήτηση) 21:54, 9 Απριλίου 2017 (UTC)

  • Φίλε V/m, απ' ότι φαίνεται είσαι, δυστυχώς, ακόμα τιμωρημένος. Θα γράψω λοιπόν την τελευταία μου σημείωση/ αμφισβήτηση των γραφομένων σου και θα περιμένω να επανέλθεις -εκτός αν κάποιος άλλος χρήστης αποτανθεί σ' εμένα, οπότε ίσως χρειαστεί ν' απαντήσω. Άλλωστε, περαστικός είμαι από αυτό το forum. Λοιπόν, έσβησες τα κύπελλα Ελλάδας που (φέρεται να) κατέκτησε ο ΠΑΟ το 1988 και 1999, βασισμένος στο παραπάνω link της Ομοσπονδίας. Η ένστασή μου έχει ως εξής:

- Πρώτον, οι σελίδες 53-55 της προκήρυξης της ΕΟΠ αφορούν κύπελλα Πόλεων, όχι Ελλάδας. Άρα, αυτές τις σελίδες τις αγνοούμε (επιδεικτικά).

- Δεύτερον, οι σελίδες 56-57 αφορούν όντως ατομικά κύπελλα πανελλαδικής εμβέλειας. Αυτό όμως σημαίνει ότι τα κύπελλα Ελλάδας που (φέρεται να) κατέκτησε ο ΠΑΟ το 1988 και 1999 είναι ατομικά; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι: η προκήρυξη της ΕΟΠ στην οποία αναφέρεσαι είναι του 2016, όχι του 1988 ή του 1999. Σου έχω ξαναγράψει πιο πάνω, με αφορμή την ποδηλασία, "ότι οι κανονισμοί μπορεί ν' αλλάζουν διαχρονικά". Εσύ μου απάντησες κάτι που δεν κατάλαβα, δηλαδή "Οι υπόλοιπες απαντήσεις στους κανονισμούς ...Είναι απλοί και κατανοητοί.". Ναι, είναι όντως απλοί και κατανοητοί, αλλά ειδικά στην περίπτωσή μας δεν αφορούν το έτος των επίμαχων τίτλων! Είναι τουλάχιστον αδόκιμο να διαγράφεις τίτλους βασισμένος σε πολύ μεταγενέστερους κανονισμούς. Πρέπει να βρείς τις προκηρύξεις των αντίστοιχων ετών. Κάν' το και είμαι έτοιμος να πειστώ.

Πάντως, στην πράσινου χρωματισμού αθλητική βιβλιογραφία, χρονολογούμενη ήδη από το 1999 (μη φρικάρεις, δεν είναι του Κουσουνέλου που αντιπαθείς), έχω βρει ότι τα κύπελλα πυγμαχίας του 1988 και 1999 είναι ομαδικοί τίτλοι. Θα μου πεις ότι η "πράσινη" βιβλιογραφία δε θεωρείται αξιόπιστη. Ναι, αλλά εσύ χρησιμοποιείς κατά περίπτωση την αντίστοιχη "κόκκινη"! Μην "κοιτάξεις", λοιπόν κι εσύ, "τον πομπό, κοίταξε το μήνυμα". Κι εμένα το μήνυμα μ' έπεισε, λόγω διατύπωσης, τεκμηρίωσης κλπ, παραμένοντας όμως διατεθειμένος να μεταπειστώ από τα στοιχεία που ενδεχομένως θα μου εμφανίσεις.

Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω σκοπό να ξαναγράψω μέχρι να επανέλθεις. Με το μπέηζμπολ και το πινγκ-πονγκ δεν πρόκειται ν' ασχοληθώ. Ζητώ συγνώμη για το κατεβατό. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 16:40, 24 Απριλίου 2017 (UTC)


    • Αγαπητοί (άσπονδοι) φίλοι: όπως σας είχα υποσχεθεί, επανέρχομαι για το θέμα των κυπέλλων πυγμαχίας του ΠΑΟ. Επικοινώνησα τηλεφωνικά, και έστειλα e-mail στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, ΕΟΠ. Μου απάντησαν νωρίτερα σήμερα. Σας παραθέτω αυτούσια τα e-mails και όποιος τα αμφισβητήσει ας μου δώσει το e-mail του για να του τα στείλω απευθείας. Η ίδια η ΒΠ πρέπει να έχει κάποιο (απρόσωπο) e-mail, στο οποίο με μεγάλη ευχαρίστηση θα έστελνα τα γνήσια e-mails, για του λόγου μου το αληθές.

Την 9η Μαίου 2016 έστειλα το παρακάτω μήνυμα στη διεύθυνση info@hellenicboxing.org.gr, με τίτλο "ΚΥΠΕΛΛΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 1988 ΚΑΙ 1999":

"Αξιότιμη Κυρία/ Κύριε,

Σας απευθύνω το παρόν μήνυμα με την ιδιότητά μου ως συντάκτη του αθλητικού τμήματος της Βικιπαίδειας, της ηλεκτρονικής δηλαδή εγκυκλοπαίδειας που φιλοδοξεί να παράσχει ελεύθερη πρόσβαση μέσω του Διαδικτύου στο σύνολο της ανθρώπινης γνώσης. Μπορείτε να ελέγξετε την ιδιότητά μου στον παρακάτω σύνδεσμο, όπου υπογράφω σαν "Δ. Μυλωνάς":

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7:%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%91%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%82

Το αίτημά μου αναφέρεται, όπως δηλώνει και ο τίτλος του παρόντος μηνύματος, στο αν διεξήχθησαν Κύπελλα Ελλάδος Πυγμαχίας με ομαδική βαθμολογία και ανάδειξη κυπελλούχου συλλόγου στο παρελθόν, και ειδικότερα τα έτη 1988 και 1999. Ο Παναθηναϊκός Α.Ο., σύμφωνα με κάποιες πηγές, φέρεται να είνα ο κυπελλούχος Ελλάδος των ετών αυτών, αλλά επειδή υπάρχει διχογνωμία μεταξύ της συντακτικής ομάδας της Βικιπαίδειας σχετικά με την αξιοπιστία των πηγών αυτών, αποτείνομαι σ' εσάς, την πλέον αξιόπιστη πηγή, για να μας διευκρινίσετε το ζήτημα.

Η απάντησή σας θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

Με τιμή,

Διονύσης Μυλωνάς

Χημικός Μηχανικός MSc, MBA

Συντάκτης αθλητικού τμήματος Βικιπαίδειας

τηλ. 694 5xxxxxx"


Επειδή αργούσε η απάντηση, την 29η Μαίου έστειλα την παρακάτω υπενθύμιση στην ίδια ως άνω διεύθυνση:

"Αξιότιμη Κυρία/ Κύριε,

Επιτρέψτε μου ν' απευθύνω μία ευγενική υπενθύμιση για το ανωτέρω αναφερόμενο θέμα. Η απάντηση της Ομοσπονδίας σας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από την κοινότητα της Βικιπαίδειας.

Με τιμή,

Διονύσης Μυλωνάς

Χημικός Μηχανικός MSc, MBA

Συντάκτης αθλητικού τμήματος Βικιπαίδειας

τηλ. 694 5xxxxxx"


Σήμερα, 8 Ιουνίου 2017 έλαβα την παρακάτω απάντηση από τη διεύθυνση account2@hellenicboxing.org.gr (διατηρώ αυτούσια τη σύνταξη και ορθογραφία):

"Σε απάντηση του από 29/05/2016 ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, για το εάν τα έτη 1988 και 1999 διεξήχθησαν κύπελλα Ελλάδος, και το ποιος είναι ο κυπελλούχος, σας παραθέτουμε τα έξης.

Το έτος 1988 διεξήχθει ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ με κυπελλούχο τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Α.Ο.

Το έτος 1999 διεξήχθει ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ με κυπελλούχο πάλι τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Α.Ο.

Με τιμή,

Για την

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ"


ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΣΑΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ. ΓΚΕΓΚΕ; ΞΑΝΑΒΑΛΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΥΟ ΚΥΠΕΛΛΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΠΟΥ, ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΙΚΗ ΑΛΑ ΙΟΝΕΣΚΟ, ΔΙΑΓΡΑΨΑΤΕ.

Και μην τολμήσει να μου πει κανείς ότι έκανα "πρωτότυπη έρευνα", πράγμα που οι κανονισμοί της ΒΠ απαγορεύουν. Απλώς συμβουλεύτηκα την πιο αξιόπιστη πηγή, την ΕΟΠ. Έτσι πρέπει να κάνετε κι εσείς σε κάθε περίπτωση. Εγώ σύντομα θα αποχωρήσω, όπως έχω ξαναγράψει αρκετές φορές. Γράφτηκα στη ΒΠ μόνο και μόνο για να προστατέψω την ομάδα μου από την αυθαιρεσία κάποιων. Τώρα που απέδειξα αυτήν την αυθαιρεσία, για τρίτη φορά (μπορώ να σας θυμίσω τις άλλες δύο φορές, αλλά βαριέμαι), κάντε ότι θέλετε. Οι πράξεις σας κρίνονται. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η όλη διαδικασία στην οποία μπήκατε με σκοπό (μην το αρνηθείτε γιατί δεν τρώμε σανό) να διαγράψετε και τα πρωταθλήματα ανωμάλου δρόμου του ΠΑΟ, αλλά δε θα σας διδάξω λογική και σ' αυτό το θέμα.

Τα παραπάνω τα αφιερώνω εξαιρετικά σε όσους πιστεύουν ότι η ΒΠ είναι η πιο αξιόπιστη πηγή. Ίσως είναι η πιο αξιόπιστη γαυροπηγή, αλλά ως εκεί. Κι επειδή έχω καταλάβει ότι κάποιοι εδώ μέσα είναι παρεξηγιάρηδες, επαναλαμβάνω την εκτίμησή μου για το κοφτερό μυαλό του Vrahomarinaner, άσχετα αν τσακωνόμαστε συνέχεια, και την επίσης εκτίμησή μου για την ευγένεια του DrSpiros.

Σύντομα θα σας πω τι βρήκα και για το CELA CUP, για το οποίο κάποιοι καμαρώνουν σα γύφτικα σκεπάρνια. Ένα-ένα τα πράγματα, όμως. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 17:26, 8 Ιουνίου 2017 (UTC)

-Κύριε Μυλωνά χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω κάτι θα ήταν πειστικότερο η ομοσπονδία να σας παρείχε και την ομαδική βαθμολογία των δύο διοργανώσεων.. επειδή έχω επικοινωνήσει με αρκετές ομοσπονδίες κατά το παρελθόν για ανάλογα θέματα επιτρέψτε μου να έχω τις ενστάσεις μου για το πόσο σοβαρή δουλειά κάνουν σε θέματα αρχείων.. δυστυχώς στις περισσότερες δεν ξέρουν του τους γίνεται.. --Bakalisb 11:04, 9 Ιουνίου 2017 (UTC)

- Γεια σας κύριε Μπακάλη. Όπως ξαναέγραψα, εγώ θ' αποχωρήσω σύντομα (θέλω να κάνω κανα-δυο άλλα πράγματα πριν). Ας κάνει αυτό που λέτε η μόνιμη συντακτική ομάδα του αθλητικού της ΒΠ. Εγώ απλώς ήθελα να δείξω πως γίνεται η σωστή δουλειά. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 11:56, 9 Ιουνίου 2017 (UTC)

-Από πότε γίνατε συντάκτης στη ΒΠ κύριε Δ. Μυλωνάς,και ως τέτοιος συστήνεστε στην ομοσπονδία?Ξέρουμε πως γίνετε η δουλειά.Εσείς να μάθετε ότι αυτοί που έγραψαν τους "...χιλιάδες τίτλους"" είναι οι ίδιοι(GWF) που έγραψαν για τους πεντακόσιους σε συνεργασία με τον Κουσουνέλο.Μετά τα σπάσανε και τράβηξαν το δικό τους δρόμο.Λάθη τότε,λάθη τώρα.Ίδια ιστορία.--178.128.201.215 10:07, 10 Ιουνίου 2017 (UTC)

- Βλέπω δε σας άρεσε η απάντησή μου και τη σβήσατε. Μείνετε λοιπόν κολλημένοι στην τυπολατρεία και στα ζωτικά σας ψέμματα. Ξέρω ότι σας γκρεμίζω λίγο-λίγο τα είδωλά σας και είναι δύσκολο να το χωνέψετε. Θυμίζω στον κύριο ανώνυμο ότι δε λέγομαι Κουσουνέλος, λέγομαι Μυλωνάς. Αυτός αλήθεια πως λέγεται; Έχει τον στοιχειώδη ανδρισμό να εμφανιστεί με τ' όνομα του (και πολλά προσωπικά του στοιχεία όπως εγώ), ή θα τον αποκαλώ από εδώ και πέρα Βαρώνο Μυνχάουζεν; Ξέρει αυτός το γιατί. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 15:11, 10 Ιουνίου 2017 (UTC)

- Τι γίνεται κύριοι εγκυκλοπαιδισταί; Περιμένετε να σας δώσει την έγκριση ο φραγμένος μπαμπάς για να βάλετε πίσω τα δύο κύπελλα πυγμαχίας του ΠΑΟ; Δεν έχετε δική σας κρίση;--Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 18:39, 12 Ιουνίου 2017 (UTC)

Δ. Μυλωνάς,την παραπομπή δεν είδαμε παρά μόνο την αλληλογραφία σας.Δεν μας αρκεί διότι λέτε ψέμματα.Ούτε υπογραφή έχει ούτε τεκμηριώνεται.Βέβαια μπορείτε να τα προσθέσετε μόνος σας,αναλαμβάνοντας και την ευθύνη.--62.1.209.147 18:51, 12 Ιουνίου 2017 (UTC)

- Φραγμένε μπαμπά δε ρώτησα εσένα, ρώτησα τα παιδιά σου. Βλέπω ότι έχεις πανικοβληθεί γι αυτό που σου' ρχεται και γίνεσαι ιλαροτραγικός. Δε θα το γλιτώσεις όμως. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 19:08, 12 Ιουνίου 2017 (UTC)

-Μα αν ήμουν ο φραγμένος δεν θα είχα να φοβηθώ τίποτα.Θα έκανα τον κινέζο και ούτε γάτα ούτε ζημιά.Τα παιδιά του απ ότι ξέρω είναι ερασιτέχνες και δεν μπορούν να σας απαντήσουν κύριε Καθηγητά!Είμαι ένας ανώνυμος χρήστης και περιμένω τις πηγές σας.Μην αργείτε με τις αποκαλύψεις σας.Η κοινότητα αδημονεί Δ. Μυλωνάς.--62.1.209.147 19:26, 12 Ιουνίου 2017 (UTC)

- Είναι τελικά αλήθεια ότι ο χαρακτήρας του ανθρώπου φαίνεται όταν στριμώχνεται. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 19:31, 12 Ιουνίου 2017 (UTC)

-Δ. Μυλωνάς,αυτό ακριβώς.Χαχαχα.......3-0!--62.1.209.147 19:35, 12 Ιουνίου 2017 (UTC)

- Δε θα με παρασύρεις στο να παραβώ τον κανόνα των τριών ανταπαντήσεων. Είμαι ήδη στην τρίτη. Θα παραμείνω, χωρίς φραγή, μέχρι να κάνω αυτά που θέλω. Όσο για το παραπάνω σου "σχόλιο" με το "χαχαχα" δείχνει την ωριμότητά σου. Όταν μεγαλώσεις, τα ξαναλέμε κύριε Vrahomarinaner, Βασίλη Μαραγκέ ή όπως αλλοιώς επιλέξεις να αυτοαποκληθείς. Προδόθηκες και πάλι χωρίς να το καταλάβεις. Καληνύχτα. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 19:46, 12 Ιουνίου 2017 (UTC)

-Τον Οδυσσέα Αλεπουδέλη ξεχάσατε Δ. Μυλωνάς.Θα μπορούσατε να με πείτε όπως θέλετε,όμως κάνετε λάθος.Και δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας.Απλά δεν έχετε τίποτα να δείξετε.Μην σπαταλάτε άδικα το χρόνο σας.Θα έχετε δουλειές που θα ξέρετε να κάνετε καλύτερα.--62.1.209.147 19:58, 12 Ιουνίου 2017 (UTC)

- Ε, αφού δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας, δεν κινδυνεύω με φραγή και σου ανταπαντώ. Όντως, ξέχασα τον δήθεν Οδυσσέα Αλεπουδέλη, σ' ευχαριστώ για την υπενθύμιση. Θα ήθελες πολύ να μην υπάρχει κάτι να δείξω. Θα σε αφήσω να ψήνεσαι και να εκτίθεσαι (π.χ. "χαχαχα", "δεν υπάρχει τίποτα να δείξετε") μέχρι να αποφασίσω να το δείξω. Σε έναν "κύριο δήθεν" σαν εσένα αξίζει τέτοια μεταχείριση. Κάποτε με αποκάλεσες "ντόμπρο". Όντως, είμαι 100%, πράγμα που για εσένα είναι τελείως ξένο. Εμπιστεύσου λοιπόν αυτό που λέει ένας ντόμπρος: όταν θελήσω, θα εκθέσω το ψέμμα σου. Και ξέρεις ότι αν κάποιος αποκαλυφθεί μια φορά ψεύτης, είναι για πάντα ψεύτης. Τέλος, αυτό που κάνεις δε λέγεται "δουλειά", μην ευλογείς τα γένια σου. Λέγεται οπαδιλίκι με λούστρο εξυπνάδας και αντικειμενικότητας. Καληνύχτα, οριστικά αυτή τη φορά. --][[Χρήστης:Δ. Μυλωνάς|Δ. Μυλωνάς] (συζήτηση) 20:18, 12 Ιουνίου 2017 (UTC)

-Ευγενέστατε κ.Δ. Μυλωνάς!Να προσέχετε τις εκφράσεις σας γιατί δεν θα ήθελα να φραγείτε.Να φανταστείτε κάποτε έφραξαν τον φραγμένο γιατί είπε κάποιους που τον απειλούσαν "βουτυρομπεμπέδες".Κακή λέξη όπως και το "ψεύτης",κλπ.Αντίο για πάντα λοιπόν.--62.1.209.147 20:44, 12 Ιουνίου 2017 (UTC)

Ο "Μεγαλύτερος" σύλλογος της χώρας

Παρατήρησα εδώ και λίγες ημέρες, ότι κάποιος -οπαδός του ΟΣΦΠ προφανώς- προσέθεσε μία μικρή, πονηρή παράγραφο στο λήμμα του ΠΑΟ. Την αντιγράφω επί λέξει:

  • "Ο Παναθηναϊκός, θεωρείται ως ο δεύτερος μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας. Στα 109 χρόνια ιστορίας του, έχει κατακτήσει 323 ομαδικούς τίτλους".
  • Η παραπάνω άποψη παραβιάζει, ωμά και κατάφωρα, έναν από τους πέντε πυλώνες της Βικιπαίδειας, ΒΠ την ουδέτερη οπτική γωνία. Απορώ, κατά συνέπεια, πως δεν έγινε αντιληπτή από τον/ τους υπεύθυνους της ΒΠ. Η άποψη αυτή είναι, για οποιονδήποτε 'Ελληνα φίλαθλο ή οπαδό του οποίου η νοημοσύνη δεν απαιτεί τον εγκλεισμό σε ίδρυμα, τουλάχιστον αμφισβητούμενη. Σύμφωνα με του κανόνες της ΒΠ, "Η πολιτική (της ΒΠ) λέγει ότι πρέπει να αντιπροσωπεύονται δίκαια όλες οι πλευρές μιας αμφισβήτησης, και να μην αναφέρεται, να υπονοείται ή να τονίζεται στο λήμμα ότι η μία πλευρά είναι σωστή. Είναι ορθό οι Βικιπαιδιστές να συνεργάζονται για τη συγγραφή απροκατάληπτων λημμάτων. Τούτο συνιστά μία από τις μεγαλύτερες αξίες της Βικιπαίδειας". Συστήνω λοιπόν, στον συντάκτη που προσέθεσε την παραπάνω πονηρή παράγραφο να ξανακοιτάξει την πολιτική της ΒΠ και να καταλάβει ότι ο ρόλος του δεν είναι να μετατρέψει τη ΒΠ σε οπαδικό forum. Αν δεν καταλάβει ποιος είναι ο πραγματικός του ρόλος, ας αποβληθεί. Για να μην αναφέρω ότι το πόσους τίτλους έχει κατακτήσει ο κάθε σύλλογος είναι αντικείμενο συνεχιζόμενης έρευνας, οπότε κάκιστα έσπευσε ο καλός συντάκτης να σημειώσει τον αριθμό 323.

Περιέργως όμως, ο καλός αυτός συντάκτης κατάφερε, μέσα στην οπαδική του μισαλλοδοξία και άγνοια, να "περιποιήσει τιμήν" στον ΠΑΟ ανακηρύσσοντας τον "δεύτερο μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας". Κι αυτό, γιατί ο μεγαλύτερος δεν είναι ο ΟΣΦΠ, αλλά αναμφισβήτητα ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος, ΠΓΣ. Για όσους σπεύσουν να μου καταλογίσουν έλλειψη ουδετερότητας, θα τους θυμίσω ότι, πάντα σύμφωνα με την πολιτική της ΒΠ, η έκφραση προσωπικών απόψεων επιτρέπεται στις σελίδες συζήτησης όπως η παρούσα, αλλά όχι στα λήμματα, όπως έκανε ο ανωτέρω καλός συντάκτης. Γιατί είναι ο ΠΓΣ ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος; Για πολλούς λόγους, από τους οποίους θα αναφέρω μόνο μερικούς.

  • Πρώτον, ιδρύθηκε το 1891, πολύ νωρίτερα δηλαδή από τους ΠΑΟ (1910 - δε θα σταθώ σε αυτό το σημείο τώρα, μπορώ όμως να επανέλθω αν χρειαστεί) και ΟΣΦΠ (1925). Αυτό έδωσε στον ΠΓΣ τη δυνατότητα να διδάξει στη σύγχρονη Ελλάδα τον αθλητισμό και μάλιστα τον κλασσικό αθλητισμό, το γεννήτορα όλων των αθλημάτων και αθλοπαιδιών.
  • Δεύτερον, "θεωρείται" (σωστά όμως στην περίπτωση αυτή!) ο "σύλλογος των Ολυμπιονικών", έχοντας, σύμφωνα με τη ΒΠ, αναδείξει 16 Ολυμπιονίκες κανένας από τους οποίους δεν πιάστηκε ντοπαρισμένος και δεν ατιμάστηκε. Σε αντίθεση με γιαλαντζή Ολυμπιονίκες όπως οι Κεντέρης και Θάνου, οι οποίοι σαν ηθοποιοί της κακιάς ώρας προσποιήθηκαν τα θύματα μοτοσυκλετιστικού ατυχήματος για ν' αποφύγουν το ντόπινγκ κοντρόλ, ο Σαμπάνης που κάποτε (επί "ισχυρής Ελλάδας" του κυρίου Σημίτη) δήθεν σήκωνε στους πανίσχυρους ώμους του τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού, η αλεξιπτωτίστρια Χαλκιά που βελτίωσε το ρεκόρ της κατά 4,5 ολόκληρα δευτερόλεπτα μεταξύ 2003 και 2004 (στα 400μ. μετ' εμποδίων, όχι στο .. μαραθώνιο), ή η Δεβετζή που κατάκτησε ολυμπιακά μετάλλια σαν αθλήτρια τόσο του ΠΑΟ όσο και του ΟΣΦΠ - και αν κανείς μου πει ότι το μετάλλιο του 2004 δεν της αφαιρέθηκε, θα του απαντήσω ότι "μια φορά κατεργάρης, για πάντα κατεργάρης".
  • Τρίτον, έχει κατακτήσει και αυτός εκατοντάδες πανελλήνιους τίτλους, σε αριθμό συγκρίσιμο με τους ΠΑΟ και ΟΣΦΠ - αυτό, για να ικανοποιήσω το σχετικό κριτήριο των τιτλοθήρων σ' αυτό εδώ το forum, λες και το τσουβάλιασμα όλων των τίτλων μαζί έχει κανένα νόημα, λές και ο τίτλος της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ ανδρών έχει την ίδια βαρύτητα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα καταδύσεων, ή λες και το κύπελλο κυπελλούχων στο βόλλεϋ ανδρών συγκρίνεται με ένα "ντόπιο" κυπελλάκι στο πινγκ-πονγκ. Συνεχίζει μάλιστα ο ΠΓΣ να πρωταγωνιστεί και να κατακτά τίτλους σε πολλά αθλήματα, με προεξάρχοντα βέβαια τον κλασσικό αθλητισμό, αλλά και την ξιφασκία, την άρση βαρών, την πυγμαχία κλπ με πρωταγωνιστές αθλητές που αναδεικνύει από τα "σπλάχνα" του, σε εποχές που κάποιοι άλλοι αγοράζουν έτοιμες ομάδες και τους δίνουν το όνομά τους. Δεν είναι λοιπόν ένας "(προ-) ιστορικός" μόνο σύλλογος, αλλά μια ζωντανή μήτρα που παράγει πρωταθλητισμό και στις μέρες μας.
  • Τέταρτον, δεν έχει οπαδούς. Ξαναλέω, δεν έχει οπαδούς. Αντιθέτως, έχει (λίγους) φιλάθλους. Σε μια εποχή κυριαρχίας του "μαζανθρώπου" (κατά τον Κορνήλιο Καστοριάδη), ο ΠΓΣ αποτελεί εξαίρεση που δημιουργεί την ελπίδα ότι η ανθρώπινη ατομικότητα και το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας αντιστέκονται στην οπαδική βαρβαροποίηση και την κοινωνική εξαχρείωση που προωθούν όλοι ανεξαιρέτως οι δημοφιλείς σύλλογοι μέσω των διοικήσεων, των οπαδικών φυλλάδων και των χρηματοδοτούμενων από τις διοικήσεις καφρο-οπαδών τους.
  • Πέμπτον, στο βαθμό που γνωρίζω, δεν έχει ποτέ εμπλακεί το όνομα του ΠΓΣ σε ιστορίες αθλητικής διαπλοκής και εξαπάτησης. Δεν έχω δει ποτέ τον ΠΓΣ να σύρεται στα δικαστήρια για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για "υποθέσεις λουλουδιών" από τις οποίες μάλιστα κάποιοι άλλοι "τη βγάζουν καθαρή", ή για δωροδοκία αντιπάλου όπου, αντί για υποβιβασμό, τιμωρούνται με ανώδυνη αφαίρεση 4 βαθμών.
  • Με δυο λόγια: o Πανελλήνιος είναι ο μόνος σύλλογος που και "κρυστάλλινος" είναι και πρωταγωνιστεί στα αθλητικά δρώμενα της χώρας από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Θα μου πει κανείς, ποιος είσαι εσύ που μας κάνεις μαθήματα ευγενούς άμιλλας; Εσύ δεν είσαι οπαδός; Φυσικά και είμαι οπαδός, του ΠΑΟ συγκεκριμένα, διότι θέλω να παρακολουθώ τα αγαπημένα μου αθλήματα, ποδόσφαιρο και μπάσκετ, με το πάθος του οπαδού και όχι την ουδετερότητα του φιλάθλου. Αυτό όμως δε με εμποδίζει να αναγνωρίζω την ανωτερότητα όταν αυτή βρίσκεται αλλού. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 14:55, 13 Απριλίου 2017 (UTC)

"Απορώ, κατά συνέπεια, πως δεν έγινε αντιληπτή από τον/ τους υπεύθυνους της ΒΠ.". Η απορία αυτή είναι εγγενώς λάθος, απλά γιατί δεν υπάρχουν "υπεύθυνοι της ΒΠ". Αν εννοείς τους διαχειριστές, να θυμίσω ότι δεν είναι αρχισυντάκτες. --Ttzavarasσυζήτηση 15:38, 13 Απριλίου 2017 (UTC)
Διάθεση για συζήτηση "περί όνου σκιάς" δεν έχεις, αλλά κατεβατό επί του θέματος έγραψες. Και τι εμποδίζει να κάνεις εσύ ο ίδιος τη διόρθωση; --Ttzavarasσυζήτηση 15:59, 13 Απριλίου 2017 (UTC)
  • Δεν έγραψα "κατεβατό επί του θέματος" της τήρησης της ουδετερότητας. Έγραψα "κατεβατό επί του θέματος" του ποια πρέπει να είναι τα κριτήρια χαρακτηρισμού ενός συλλόγου ως μεγάλου. Πιστεύω ότι το κατάλαβες, άσχετα με το τι παριστάνεις. Η σελίδα είναι προστατευμένη, αλλά και να μην ήταν δε θα έπρεπε να κάνω τη διόρθωση εγώ. Πιστεύω ότι κι αυτό το καταλαβαίνεις. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 16:10, 13 Απριλίου 2017 (UTC)
Ασφαλώς και δεν καταλαβαίνω (αν η σελίδα δεν ήταν κλειδωμένη) γιατί δεν έπρεπε να κάνεις τη διόρθωση εσύ. Η ΒΠ γράφεται από όλους για όλους, δεν έχει "στεγανά" ως προς τους χρήστες, αρκεί να τηρείται η πολιτική της. --Ttzavarasσυζήτηση 19:19, 13 Απριλίου 2017 (UTC)

Χρήστης:Δ. Μυλωνάς η επίμαχη φράση όντως δεν είναι ουδέτερη και πρέπει να αφαιρεθεί καθώς το ποιός σύλλογος είναι ο μεγαλύτερος της χώρας δεν είναι κάτι μετρήσιμο και σίγουρα ποικίλει. Επομένως και το ότι ο ΠΑΟ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογς της χώρας πάλι δεν είναι ουδέτερο. Άρα απορρίπτεται και αυτό. Νομίζω ότι η διατύπωση ο ΟΣΦΠ/ΠΑΟ/ΠΓΣ κ.λπ. είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας με πληθώρα κατακτήσεων κ.λπ. είναι πιο κοντά στην ουδετερότητα.--Diu (συζήτηση) 19:24, 13 Απριλίου 2017 (UTC) Συμφωνώ απόλυτα με τον Diu. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 19:37, 13 Απριλίου 2017 (UTC)

-Φίλε Δ. Μυλωνά χαίρομαι κατ' αρχάς που επιτέλους ένας οπαδός του ΠΑΟ παραδέχεται ότι η χρονιά ίδρυσης του είναι το 1910.. κάτι που κρύβεται επιμελώς (μεγάλο θέμα αυτό ας μην το αναλύσουμε). Όσον αφορά το θέμα "Μεγαλύτερος σύλλογος" είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό, ο καθένας μπορεί να βάλει τα δικά του κριτήρια οπότε άκρη δεν βγαίνει. Ως προς το θέμα "Πανελλήνιος" και με όλο τον σεβασμό για τον σύλλογο και ότι έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια έχω τις ενστάσεις μου, ήταν ο πρώτος ουσιαστικά σύλλογος που ανέδειξε τον αθλητισμό στην χώρα απ' την μια αλλά απ΄την άλλη μην ξεχνάμε ότι του παραχωρήθηκε ολόκληρο οικόπεδο στο κέντρο της πόλης απ' το τότε βασιλιά και επίτιμο πρόεδρο του συλλόγου ώστε να αναπτύξει τις δραστηριότητές του.. 'Έχοντας μία τέτοια βάση λοιπόν είναι σαφώς ευκολότερο να συνεχίσεις να πρωταγωνιστείς και φυσικά στο πέρασμα των χρόνων με ανθρώπους κλειδιά σε όλες τις ομοσπονδίες, ΣΕΓΑΣ κλπ.. να γίνεσαι κυρίαρχος. Ίσως ακούγονται κάπως τα παραπάνω άλλα όταν ουσιαστικά "παίζεις μπάλα" μόνος σου σε διάφορους τομείς (ιδιόκτητοι χώροι κλπ.) είναι κάπως δύσκολο να αποτύχεις..

Για να γυρίσω την κουβέντα στο θέμα "Μεγαλύτερος σύλλογος" π.χ. για μένα που είμαι οπαδός του είναι ο Ολυμπιακός (είπαμε υποκειμενική άποψη) Πες μου λοιπόν ένα χώρο που ΠΑΡΕΔΩΣΕ η πολιτεία στον Ολυμπιακό το 1925 για να δημιουργήσει στο ξεκίνημά του την δική του κυριαρχία σε κάποια έστω αθλήματα όπως έγινε με τον Πανελλήνιο (και άλλους συλλόγους).. Κάποιο χώρο για τον στίβο..? αστεία πράγματα.. μήπως για αθλοπαιδειές..? μη πάμε τόσο πίσω όμως.. εδώ μιλάμε γι τον απόλυτο κυρίαρχο σε κολύμβηση και πόλο (μετά και την ραγδαία πτώση του Εθνικού) που μοιράζεται τις διαδρομές στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο.. Δεν θέλω να μου χαριστεί τίποτα προτιμώ να γίνει το όνειρο πραγματικότητα και ο ολυμπιακός να αποκτήσει ιδιόκτητο κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο όπως ακούγεται τουλάχιστον με δικά χρήματα.. απλά να μην ξεχνάμε το πως ξεκίνησαν και πως πορεύτηκαν κάποιοι σύλλογοι στο πέρας των ετών..--Bakalisb 08:58, 14 Απριλίου 2017 (UTC)

  • Φίλε μου, σεβαστή η άποψή σου και ευγενέστατα διατυπωμένη. Παρ' ότι έχω κι εγώ μια ένσταση σ΄αυτό που γράφεις στη δεύτερη παράγραφό σου (αφορά το Καραϊσκάκη φυσικά), δεν υπάρχει λόγος να διαφωνήσουμε. Άλλωστε αυτά που ήθελα να πω τα είπα με το αρχικό μου κείμενο. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 14:08, 14 Απριλίου 2017 (UTC)

-Είναι εντελώς διαφορετικό θέμα το Καραϊσκάκη του 2004, έγραψα για το ξεκίνημα του κάθε συλλόγου και τις βοήθειες που πήρε π.χ. το 1891 ή το 1925 και για δωρεάν παραχωρήσεις εκτάσεων δια παντός.. Να' σαι καλά..--Bakalisb 09:46, 15 Απριλίου 2017 (UTC)

  • Φίλε κ. Μπακάλη, δεν αναφέρθηκα στο Καραϊσκάκη του 2004, γιατί δεν έχω κατασταλλαγμένη άποψη για το θέμα. Αναφέρθηκα στο "Ποδηλατοδρόμιο" που ήταν και προπολεμικά η έδρα του Ολυμπιακού και στο στάδιο (όχι γήπεδο) Καραϊσκάκη. Χρόνια πολλά! --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 14:06, 15 Απριλίου 2017 (UTC)

-Τεράστια η διαφορά κ. Μυλωνά, το "Ποδηλατοδρόμιο" απλά παραχωρήθηκε στον Ολυμπιακό και τον Εθνικό για να το χρησιμοποιούν ως έδρα, δεν τους δόθηκε η ιδιοκτησία του χώρου εν αντιθέσει με τον Πανελλήνιο που του παρέδωσαν τον χώρο και πέρασε στην ιδιοκτησία του συλλόγου επ' άπειρων.. αλλιώς είναι να "χτίζεις" ένα σύλλογο σε χώρο που δεν σε κουνάει κανείς και αλλιώς σε ένα χώρο που δεν ξέρεις αν αύριο-μεθαύριο σε πετάξουν έξω..--Bakalisb 17:02, 17 Απριλίου 2017 (UTC) Κ. Μπακάλη, εκτιμώ ιδιαίτερα τις γνώσεις σου, αλλά δε νομίζω ότι θα πέταγαν έξω ποτέ ένα δημοφιλή σύλλογο σαν τον Ολυμπιακό (ή τον Παναθηναϊκό π.χ.). Αντιθέτως, το "Εθνικάκι" το πέταξαν έξω. Τέλος πάντων. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 18:05, 17 Απριλίου 2017 (UTC) -Δεν πέταξε κανείς το "Εθνικάκι" εκτός, μέσα στην σύμβαση υπάρχει όρος που αναφέρει πως αν ο Εθνικός αγωνίζεται στην Α' ή 'Β Εθνική μπορεί να το χρησιμοποιήσει αρκεί φυσικά να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις οικονομικές υποχρεώσεις της χρήσης του γηπέδου.. Εν πάση περιπτώσει, είπαμε πως η αναφορά μου ήταν για τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας των συλλόγων, άλλο εντελώς θέμα το "2004".--Bakalisb 19:00, 17 Απριλίου 2017 (UTC) Πάσο.--Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 19:20, 17 Απριλίου 2017 (UTC)

  • Προφανώς κ.Μυλωνά νομίζατε ότι εγώ έβαλα αυτό το "κομμάτι",αλλά δεν το έβαλα εγώ!Το είχα δεί και αφού δεν ενοχλούσε κανένα(έλεγε και την αλήθεια)το άφησα.Τώρα βγήκε και δεν έχω κανένα πρόβλημα.Η προσωπική μου άποψη για το "Μεγαλύτερος",έχει μια απάντηση:Ολυμπιακός!

ΥΓ.Δεν σας απάντησα εγκαίρως λόγω τιμωρίας.Βλέπετε ακόμα κι εγώ τιμωρούμαι."Τα ύστερα του κόσμου" που έλεγε κι ο Καζαντζάκης.--Vrahomarinaner (συζήτηση) 23:31, 14 Απριλίου 2017 (UTC) - Καλέ μου φίλε V/m, ήμουν σίγουρος ότι δεν έβαλες εσύ την επίμαχη παράγραφο (έχω δύο άλλους "υπόπτους", ξέρεις ποιούς), αλλά ότι την άφησες!! Χρόνια πολλά και σ΄εσένα!--Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 14:06, 15 Απριλίου 2017 (UTC). Επίσης, θέλω να σου στείλω κι εγώ ένα προσωπικό μήνυμα, αλλά δεν ξέρω πως. Βοήθα!--Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 14:20, 15 Απριλίου 2017 (UTC)

Φιναλίστ ο ΠΑΟ το 1971 στο διηπειρωτικό κύπελλο

Θα περάσω αυτή τη διάκριση στην ενότητα "Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες επιτυχίες". Δεν ξέρω γιατί κάποιος δεν το έχει κάνει τόσο καιρό. Επειδή οι αγώνες για την κατάκτησή του διεξήχθησαν το Δεκέμβριο του 1971(έτρεχε η σεζόν 1971-72), ακριβώς γι'αυτό θα βάλω τη διάκριση στη σεζόν 1971-72. Δηλαδή, ο τίτλος αυτός(αν και θα αναδείκνυε τον πρωταθλητή ηπείρων του 1971) διεκδικήθηκε τη σεζόν 1971-72. Έτσι ακριβώς έχουν μπει οι διακρίσεις σε όλα τα λήμματα των ομάδων. Δείτε τα σούπερ καπ Ευρώπης στο πόλο του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης. Δείτε τα διηπειρωτικά των οσφπ και παο στο μπάσκετ. Δηλαδή οι τελικοί που αναδείκνυαν το νικητή, διεξάγονταν την επόμενη αθλητική σεζόν, παρόλο που ο τίτλος κατέληγε στην προηγούμενη. Nikos697276 (συζήτηση) 17:57, 18 Απριλίου 2017 (UTC)

Νομίζω αγαπητέ μου πως έχετε λάθος αντίληψη.Το διηπειρωτικό κύπελλο είναι ένας "ετήσιος" αγών,πράγμα που σημαίνει ότι ανήκει εις το έτος το οποίο διοργανώθηκε δηλαδή το 1971.
Ευστάθιος Τρεμόπουλος.

Δεν υπάρχει λάθος και σωστό. Απλά διαφορετική διατύπωση. Ο παο είναι φιναλίστ διηπειρωτικού για το 1971(και όχι το 72), παίζοντας τους τελικούς κατά την αθλητική σεζόν 1971-72. Τόσο απλό. Τη στιγμή που διεκδικούσε το τρόπαιο του 1971, έτρεχε η σεζόν 1971-72. Αν το κατακτούσε θα λέγαμε ότι βγήκε πρωταθλητής ηπείρων για το 1971, κατακτώντας τον τίτλο όμως την αθλητική σεζόν 1971-72. Δεν υπάρχει κανένα λάθος, ούτε μπέρδεμα. Όποιος ξέρει να διαβάζει, καταλαβαίνει. Nikos697276 (συζήτηση) 20:51, 18 Απριλίου 2017 (UTC)

[[1]].Αναιδή νεανίσκε.Βάλε την διάκριση στο 1971 και άσε τις υποδείξεις.

Τελευταία προσπάθεια. Ο παο είναι φιναλίστ 1971(συμφωνώ μαζί σας δηλαδή), μόνο που το πέτυχε σε άλλη αγωνιστική περίοδο(1971-72). Όσο έτρεχε η αγωνιστική περίοδος του 71-72, ανακηρύχτηκε φιναλίστ του 71. Nikos697276 (συζήτηση) 21:21, 18 Απριλίου 2017 (UTC)

Και ας αφήσουμε τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Ο νέος είναι ωραίος. Nikos697276 (συζήτηση) 21:21, 18 Απριλίου 2017 (UTC)

Βικιπαίδεια και Αντικειμενικότητα

Μιλάω φυσικά για τα αθλητικά θέματα της ΒΠ και ειδικότερα για τα θέματα του ΠΑΟ, σαν παλιός αθλητής του και οπαδός του, καθώς δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα λήμματά των άλλων συλλόγων. Λοιπόν, αγαπητέ κύριε Τζαβάρα, τις τελευταίες ημέρες έκανα ένα τεστ. Διορθώνω κατ' επανάληψη μία δευτερεύουσα λεπτομέρεια στο λήμμα του ΠΑΟ, συγκεκριμένα ότι το 1981-82 τερμάτισε 5ος και όχι 6ος στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης στο μπάσκετ. Αμέσως μετά τη διόρθωση μου, κάποιος "ανευθυνοϋπεύθυνος" σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό μου πριν μερικές ημέρες, σβήνει τη διόρθωσή μου και επαναφέρει την "πληροφορία" ότι ο ΠΑΟ τερμάτισε 6ος. Όταν, λίγο νωρίτερα σήμερα, του επισήμανα ότι το ίδιο το λήμμα φάσκει και αντιφάσκει -διότι στο κείμενο αναφέρει τον ΠΑΟ ως 5ο και σ' ένα σχετικό πίνακα ως 6ο, θεώρησε σκόπιμο να διορθώσει το.. σωστό (από 5ος σε 6ος) και ν' αφήσει το λάθος. Να κάνω χαρακτηρισμό για τη νοοτροπία αυτού του διορθωτή; Χαμένος κόπος.

Δυστυχώς τα αθλητικά θέματα της ΒΠ ορίζονται από οπαδούς μιας συγκεκριμένης ομάδας που προφανώς θεωρούν τους εαυτούς τους "εγκυκλοπαιδιστές". Ας μάθουν λοιπόν αυτοί οι "εγκυκλοπαιδιστές" να εμπιστεύονται τους παλιότερους όπως εμένα, που έζησαν τα γεγονότα που αναφέρονται στη ΒΠ και δεν τα διάβασαν σε κάποια έντυπα όπως αυτοί, οι οποίοι ήταν αγέννητοι όταν συνέβησαν αυτά τα γεγονότα. Νομίζω αγαπητέ κύριε Τζαβάρα ότι το παραπάνω περιστατικό με δικαιώνει όταν σας έγραψα προ ημερών ότι κάποιος πρέπει να είναι "υπεύθυνος" των λημμάτων, άσχετα αν η ΒΠ δεν έχει "υπευθύνους" όπως μου απαντήσατε. Αν ισχύει το τελευταίο, τότε με ποια αρμοδιότητα ο κύριος αυτός είναι "απίκο" πάνω από το λήμμα και διορθώνει αμέσως, μέσα στην άγνοιά του, τη διόρθωσή μου; Νομίζω ότι κάποιος, αρχισυντάκτης ή δεν ξέρω τι άλλο, πρέπει να κρατάει τα λουριά σε ορισμένους, ή ακόμα καλύτερα, οι τελευταίοι να επιλέγονται με πολύ αυστηρά κριτήρια πράγμα που εμφανώς δε γίνεται.

Για τη αποφυγή νέας παρεξήγησης, δεν αναφέρομαι στον Vrahomarinaner, ο οποίος είναι πανέξυπνος και ευρύτερα μορφωμένος, αν και καμιά φορά μεροληπτικός -αν και, από όλους εμάς τους οπαδούς, ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι πάντοτε αντικειμενικός; Του εύχομαι μάλιστα να λήξει σύντομα η τιμωρία του. Κατά τα άλλα, αν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ασχολείται κανείς σοβαρά με τα αθλητικά θέματα της ΒΠ, παρά μόνο με διάθεση ειρωνείας και οπαδικής αντιπαράθεσης. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 13:24, 19 Απριλίου 2017 (UTC)

Πιθανότατα εννοείτε εμένα κε Μυλωνά (είμαι οπαδός της ΑΕΛ παρεπιπτόντως έχω και βυσσινή υπογραφή...) καθώς άλλαξα το 5η σε 6η στο κείμενο της ενότητας 1981-1990, το λαθος σε σωστό κατα τη γνώμη μου βασιζόμενη στις υπάρχουσες πηγές, καθως τα λήμματα και οι πηγες στην Ελληνική και Αγγλική Βικιπαίδεια συμφωνούν οτι ηρθε 6ος ο Παναθηναϊκός, όπως κι ενα αρθρο στην Αθλητικη Ηχω (11 η 12-3-1982 μέσω του arxeiotypou.gr) μετά το τελευταίο ματς του ΠΑΟ στις 10-3 που εχασε με "μισο καλάθι" απο την Ντεν Μπος. --DrSpiros συζήτηση 15:34, 19 Απριλίου 2017 (UTC)
  • DrSpiros, αφού μου αποκαλύπτεις ότι εσύ έκανες τη διόρθωση της διόρθωσής μου (περίμενα άλλος να είναι ο δράστης), εσένα εννοούσα για το συγκεκριμένο θέμα, μόνο όμως γι αυτό. Ο ΠΑΟ έχασε με μισό καλάθι από την Ντεν Μπος, αλλά την είχε κερδίσει άνετα στο πρώτο ματς στην Αθήνα, ισοβάθμησε στην 5η θέση μαζί της, αλλά υπερίσχυσε στην ισοβαθμία. Αυτό λένε οι δικές μου πηγές, δηλαδή η μνήμη μου (γεννημένος το 1964). Τώρα, από τη στιγμή που μου αναφέρεις τις δικές σου πηγές, δε μπορώ να σε κατηγορήσω. Το γενικό μου σχόλιο όμως δεν το αποσύρω, για λόγους που έχω γράψει κατά καιρούς στη Συζήτηση του παρόντος λήμματος. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 17:23, 19 Απριλίου 2017 (UTC)
  • Τώρα είδα ότι "Οι μνήμες είναι ύπουλες και πλάνες"! ΟΚ, με κέρδισες (στο συγκεκριμένο πάντα θέμα του κυπ. πρωτ. μπάσκετ 1981-82), το παραδέχομαι! Επ' ευκαιρία, πες μου πως να στείλω προσωπικό μήνυμα στον V/m. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 17:49, 19 Απριλίου 2017 (UTC)

Σημασία δεν έχει τι θυμάται κανείς(ούτε καν τι ισχύει στην τελική), αλλά τι μπορεί να αποδείξει. Πάλι καλά γιατί σκεφτείτε πόσες περισσότερες ανακρίβειες θα είχαν επικρατήσει ως αληθείς. Nikos697276 (συζήτηση) 18:59, 19 Απριλίου 2017 (UTC)

Φτιάχνουμε και δική μας πολιτική εντός του εγχειρήματος τώρα ? Ε λοιπόν όχι, καλό είναι να ξέρετε πως αυτό που αναφέρετε παραπάνω είναι πρακτική ενάντια στο Βικιπαίδεια:Όχι πρωτότυπη έρευνα, ενώ δεν νομίζω να μπορεί να τεκμηριωθεί καταλλήλως με βάση το Βικιπαίδεια:Αξιόπιστες πηγές και το Βικιπαίδεια:Επαληθευσιμότητα...--Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:08, 19 Απριλίου 2017 (UTC)

Απολογισμός 2006-2017

Του ερασιτέχνη ΠΑΟ για τις επιτυχίες του σε όλα τα αθλήματα:http://panathinaikos1908.gr/filemanager/files/%CE%91%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82%20%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82%202016-2017.pdf

Ένα παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι σύλλογοι.--188.4.29.93 09:40, 20 Απριλίου 2017 (UTC)
  • Γεια σου φίλε μου. Είμαστε ομοϊδεάτες, κι εγώ δηλαδή πράσινος μέχρι το κόκκαλο, αθλητής στις ακαδημίες κολύμβησης και μπάσκετ του ΠΑΟ από το 1972, όταν ήμουν 8 χρονών. Αυτό δε σου το λέω για να πουλήσω φιγούρα, αλλά για να σου πω ότι, δυστυχώς, αλλοιώς θυμάμαι τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και αλλοιώς είναι τη δεκαετία του 2010. Ο Ολυμπιακός μας έχει πάρει και τα σώβρακα κυρίως λόγω budget, ελπίζω όχι για καιρό ακόμη, αφού ¨παίζει¨ η είσοδος του Δ. Γιαννακόπουλου στον ερασιτέχνη. Αυτό που θέλω να σου ζητήσω είναι να γραφτείς με τ΄όνομά σου σ' αυτό το forum, γιατί με τόσους γαύρους εδώ μέσα, δυσκολεύομαι μόνος μου! Γράψου να με βοηθήσεις!! --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 16:28, 20 Απριλίου 2017 (UTC)

Συγκρίσεις δωδεκαετίας

Επίσημος ΠΑΟ(PDF)
4 τίτλους βόλλει ανδρών
10 τίτλους βόλει γυναικών
2 τίτλους καταδύσεις
1 τίτλους μπάσκετ γυναικών
3 τίτλους πυγμαχίας
4 τίτλους στιβου
2 τίτλους σκοποβολής(τίτλοι αγωνίσματος)
1 τίτλο μπέηζμπολ(άκυρος)
ΣΎΝΟΛΟ 27 τίτλοι
ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
5 τίτλους βολλει ανδρών.
10 τίτλους βόλλει γυναικών
2 τίτλους καταδύσεις
1 τίτλο μπασκετ γυναικών
2 τίτλους πάλης( ο ΠΑΟ τους έχει ακαδημιών)
3 τίτλους πυγμαχίας
3 τίτλους στίβου
ΣΥΝΟΛΟ 26 τίτλοι
  • Συμπέρασμα:Σε πραγματικούς τίτλους η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ δίνει στον ΠΑΟ 26 τρόπαια.Ο ΠΑΟ δίνει στον εαυτό του 24(βλέπε παραπάνω).
Ένα συγνώμη σε αυτόν που πρέπει θα ήταν το λιγότερο.Από όλους μας.
Παρακαλώ να μείνει το σχόλιο για να το βλέπουν οι φίλοι του ΠΑΟ και να ξέρουν ότι η ΒΠ είναι πιο σωστή και δίκαιη από όλα τα μέσα και τους διάφορους ερευνητές.
Οδυσσέας Αλεπουδέλης.
  • Κύριε Αλεπουδέλη, έχετε το όνομα και το πραγματικό επίθετο του μεγάλου μας ποιητή, πιθανόν να είστε συγγενής του. Όμως, παρ' ότι σέβομαι την άποψή σας, το γεγονός ότι ο επίσημος (ερασιτέχνης) ΠΑΟ έκανε το λάθος να κατατάξει τους δύο τίτλους ελληνορωμαϊκής πάλης στους τίτλους ακαδημιών και να ξεχάσει ένα τίτλο στο βόλλευ ανδρών, απλώς τον καθιστά προχειρολόγο. Δεν καθιστά τη ΒΠ την πιο αξιόπιστη πηγή. Προσωπική μου άποψη, βάσει όσων (έστω και σε κάποια περίπτωση, λανθασμένων) έχω γράψει σε αυτήν τη σελίδα συζήτησης. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 12:38, 21 Απριλίου 2017 (UTC)

Σημείωση από το χρήστη Δ. Μυλωνά

Παιδιά, ξέρω ότι πολλοί με έχετε βαρεθεί ήδη, αλλά επιτρέψτε μου να σημειώσω δύο πράγματα:

Πρώτο, μερικοί από εσάς, καλοί γνώστες του αντικειμένου σας, έχετε την ιδιαίτερη διακριτικότητα να μου απαντάτε -αμφισβητώντας ή αντικρούοντάς με- στην προσωπική μου σελίδα συζήτησης. Σας ευχαριστώ για την ευγένειά σας. Δεν υπάρχει όμως λόγος, σας παρακαλώ να μου απαντάτε δημοσίως. Κανείς δεν τα ξέρει όλα κι εγώ (πιστεύω ότι) δεν είμαι "ξερόλας". Προ ημερών ο DrSpiros με κατατρόπωσε αποδεικνύοντάς μου ότι η μνήμη μου ήταν λάθος για μια διοργάνωση στην οποία συμμετείχε ο μπασκετικός ΠΑΟ το 1981-82 και δεν έσταξε μύτη. Απαντάτε μου λοιπόν δημοσίως, γιατί όλοι κάνουμε χόμπυ εδώ και καλό είναι όλοι να μαθαίνουμε τα επιχειρήματα του καθενός μας.

Δεύτερο και, ίσως σημαντικότερο. Απευθύνομαι στους αρχισυντάκτες και τους γράφω, όπως είχα γράψει στον V/m προ ημερών: για οποιοδήποτε αμφισβητούμενο θέμα, θεωρώ ότι οι αρμόδιες Ομοσπονδίες είναι υποχρεωμένες να ανοίγουν τα αρχεία τους στους αρχισυντάκτες της ΒΠ. Όπου λοιπόν χρειάζεται κάτι τέτοιο, γιατί δεν τους το ζητάτε, αλλά προσπαθείτε μέσω λογικών συνειρμών να φτάσετε στην αλήθεια; --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 16:49, 22 Απριλίου 2017 (UTC)

Και ποιος σας είπε πως έχουν αρχεία.Οι περισσότερες ομοσπονδίες από την Βικιπαιδεία συμπλήρωσαν τα αρχεία τους.--77.49.40.65 15:27, 27 Απριλίου 2017 (UTC)

Αν ισχύει αυτό που γράφετε, τότε την αθλητική ιστορία τη γράφουμε εμείς οι οπαδοί, πράγμα ανησυχητικό. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 20:59, 27 Απριλίου 2017 (UTC)

Καθόλου.Εξάλλου την ιστορία την γράφουν οι παρέες.Μήπως η Γραμμική γραφή Β είχε αφήσει ερμηνευτικό κώδικα?Μεράκι,δουλειά και έμπνευση θέλει.Παλαιότεροι χρήστες που ούτε εγώ γνώρισα ξεκίνησαν σιγά σιγά,μετά ήρθαν άλλοι κι άλλοι,μάζεψαν στοιχεία και έκαναν την αρχή.Από εκείνους που γνώρισα με σημαντική προσφορά ήταν ο ΠΑΚΑΛΟΣ,ο Πετρουλάκης,ο Di canio(είναι ακόμα).Μετά ήρθε ο αξεπέραστος V/m ,που τελειοποίησε το έργο των προηγούμενων.Σήμερα υπάρχουν πολλά νέα παιδιά,αλλά ρέπουν προς τον οπαδισμό παρά την καλή τους διάθεση να προσφέρουν.Ελπίζω στην πορεία να διορθωθούν.Κι εσείς αντί να ρωτάτε,θα πρότεινα να εργαστείτε και να φέρετε νέα στοιχεία στην όλη προσπάθεια.

Εγώ σαν εξωτερικός παρατηρητής σας βεβαιώ ότι η ΒΠ είναι ότι πιο αξιόπιστο υπάρχει στα θέματα που ενδιαφέρεστε.Και μπορεί να είμαι "παρατηρητής",αλλά όπως λέει η παροιμία "όσα ξέρει ο νοικοκύρης,δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος".--188.4.201.243 21:33, 27 Απριλίου 2017 (UTC)
  • Αγαπητέ φίλε, κι εσείς αναφέρεστε στον οπαδισμό, όπως κι εγώ, κι ελπίζετε στην πορεία να διορθωθούν οι φορείς του. Κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται να γίνει αυτό γιατί έχω δει κάποιες, ας τις πω "πρωτοβουλίες", μερικές διαγεγραμμένες τώρα, οι οποίες είναι ακραία οπαδικές. Δεν έχει σημασία όμως, αυτή είναι μόνο η γνώμη μου σ΄ένα υποκειμενικό θέμα.

Πάντως, άσχετα με τα προηγούμενα, έχω ήδη γράψει πιο πάνω ότι είμαι κι εγώ περαστικός απ΄αυτό το forum. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 21:47, 27 Απριλίου 2017 (UTC)

Όλα διορθώνονται.Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε.Πάντως η ομάδα σας ήταν και είναι η πιο ευνοημένη εδώ μέσα.Πριν λίγο καιρό υπήρχαν σημεία και τέρατα.Τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.Οι υπεύθυνοι ή οι δυνατοί αν θέλετε εδώ μέσα στηρίζουν ΠΑΟ δαγκωτό.Όμως την αλήθεια δεν μπορεί να την διαστρεβλώσει κανείς.--62.1.166.124 13:03, 28 Απριλίου 2017 (UTC)

Δεν έπρεπε να σβήσετε το προηγούμενο σχόλιό σας με με τη ρίμα! Ήταν ιδιαίτερα ευρηματικό, και τέτοιες παρεμβάσεις είναι βάλσαμο για τον οπαδισμό που επικρατεί στη ΒΠ. Δε μπορώ να αμφισβητήσω αυτά που γράφετε για την περισσότερο ευνοημένη ομάδα, γιατί ασχολούμαι λιγότερο από δύο μήνες με το θέμα, έχοντας "μπει" για να προστατέψω την ομάδα μου από αυτά που εγώ είδα. Θα σας πω όμως ότι δεν είμαι απλά απογοητευμένος, είμαι πεπεισμένος: μπορεί η μητέρα να δει ότι το μωρό της είναι άσχημο; Φυσικά όχι, εκτός αν πρόκειται για τερατογένεση ή η ίδια πάσχει από κάποια σοβαρή διαταραχή προσωπικότητας, όπως είναι η ναρκισσιστική ή και η (ο)ιστριονική -σχήμα οξύμωρο βέβαια, γιατί η μητρική αγάπη είναι κι αυτή "τυφλή", άρα μια όχι "νορμάλ" κατάσταση. Έτσι και όλοι εμείς οι οπαδοί πάσχουμε από κάποια, ανίατη ψυχική νόσο, η οποία εκδηλώνεται κυρίως με την έλλειψη αντικειμενικότητας και την επιλεκτική μνήμη. Είναι κανόνας της ζωής. Τέλος, δυστυχώς δε θα μπορέσω να επανέλθω, γιατί εξάντλησα το όριο των τριών απαντήσεων! --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 14:16, 28 Απριλίου 2017 (UTC)

Διηπειρωτικά κύπελλα

Είναι ετήσιοι αγώνες(ή δύο το πολύ)που ανήκουν στη σεζόν που έχει ολοκληρωθεί .Δεν είναι διοργανώσεις πρωταθλημάτων ή κυπέλλων ώστε να επεκτείνονται σε δύο χρονικές περιόδους.Απλά ανακηρύσσουν την καλύτερη ομάδα της χρονιάς που τελείωσε.

Για παράδειγμα ο ΠΑΟ ήταν φιναλίστ του διηπειρωτικού στο ποδόσφαιρο το 1971(της περιόδου δηλαδή 1970-71).Καμία σχέση δεν έχει με το 1972.Ο φιναλίστ της Ευρώπης το 1970-71,με την πρωταθλήτρια νοτίου Αμερικής 1970-71,αγωνίστηκαν για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας του 1971.
Ας σταματήσει λοιπόν η επιμονή στο "λάθος".--178.128.189.38 06:18, 30 Απριλίου 2017 (UTC)

Το σήμα του ΠΑΟ το 1918

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20121213/trifylli_sima_pao_17-4-1962.jpg

--188.4.192.91 19:40, 26 Μαΐου 2017 (UTC)

- Περίεργο. Το ίδιο το .. .μισητό "Και Χιλιάδες Τίτλοι" καθώς και το λιγότερο γνωστό "Παναθηναϊκός 1908-1998: 90 Χρόνια Ιστορικής Πορείας" αναφέρουν ότι το τριφύλλι καθιερώθηκε ως σήμα του συλλόγου το 1919. Οι Reds Against the Machine αποδεικνύονται βασιλικότεροι του βασιλέως, και μπράβο τους. Βεβαίως, ο κ. Θ. Δημητριάδης μπορεί να μη θυμόταν καλά - άλλωστε το 1962, όταν και καταλαβαίνω ότι έκανε τη σχετική αναφορά, είχαν ήδη περάσει πάνω από 40 χρόνια από την καθιέρωση του σήματος. Αυτό έπαθα κι ... εγώ, 35 χρόνια μετά το 1982 (σχετικά με την πορεία του ΠΑΟ στο κύπελλο πρωταθλητριών μπάσκετ της σεζόν 1981-82). Γενικά πάντως, αυτές οι πηγές που αναφέρονται στο τι είπε ο ένας και τι ο άλλος, πρέπει ν' αντιμετωπίζονται μ' επιφύλαξη. Κάποιος που έχει σπουδάσει Ιστορία ίσως να μπορούσε να μας πει ποιος είναι ο δόκιμος χειρισμός τέτοιων πηγών. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 17:05, 29 Μαΐου 2017 (UTC)

Δ. Μυλωνάς.Εμείς δεν λέμε ότι ο Δημητριάδης έχει απαραίτητα δίκιο.Παραθέτουμε την μαρτυρία του.Σε κάθε θέμα συγκεντρώνουμε όσο περισσότερες μπορούμε,διασταυρώνουμε τις πληροφορίες,συγκρίνουμε,συσχετίζουμε με αποδεδειγμένα γεγονότα και εξάγουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα.
Με φιλικούς χαιρετισμούς: Μ.Κουρδισμένος.

- Κουρδισμένος σαν εκείνο το πορτοκάλι, ή καμία σχέση; Ευχαριστώ πάντως. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 18:08, 29 Μαΐου 2017 (UTC)

Εγώ πάντως κατάλαβα

--Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 18:36, 29 Μαΐου 2017 (UTC)

22-6-1945 Εφημερίδα "Αθλητισμός της Ελλάδος"

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/resize/article_images/20141121/axeio_843-350x478.png
http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20141121/axeio_844.png
Ιούνιος του 1945 και στο Λεκανοπέδιο οι άνθρωποι μαζεύουν τα κομμάτια τους, μετά τις σφοδρές συγκρούσεις των Δεκεμβριανών. Τα θύματα είναι χιλιάδες και από τις δύο πλευρές, ενώ υπάρχουν πάρα πολλοί τραυματίες σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Πολλοί Σύλλογοι και Ενώσεις ανά την Ελλάδα, είτε στον αθλητισμό είτε σε άλλους τομείς της κοινωνίας, αποφασίζουν να στηρίξουν κάποιους πληγέντες. Μεταξύ αυτών και ο ΠΑΟ. Μόνο που δεν το κάνει για το ΕΑΜ,αλλά για την ελληνική αστυνομία.
--178.128.91.190 20:38, 14 Ιουνίου 2017 (UTC)
  • Καλέ μου φίλε, ξέρεις εσύ ποιος είσαι, πρόσεξα προ λίγων ημερών το παραπάνω σου σχόλιο. Τι θέλεις να μας πεις δηλαδή; Ότι ο ΠΑΟ είναι ¨μαύρη αντίδραση"; Και ο Μαρινάκης είναι κουμπάρος του περισσότερο νεοφιλελεύθερου πολιτικού της Ελλάδας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο ΟΣΦΠ αντιπροσωπεύει τα πιο συντηρητικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Άλλωστε, οι κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις μεταξύ των οπαδών των ομάδων έχουν προ πολλού εκλείψει. Είχα διαβάσει σε μια παλιότερη έρευνα ότι ο ΠΑΟ έχει μεγαλύτερο ποσοστό άνεργων οπαδών από τον ΟΣΦΠ. Ο Γενικός Διευθυντής που είχα σε μία από τις πολυεθνικές τράπεζες που δούλεψα (και, ως συνήθως για εμένα, έφυγα τσακωμένος) είναι γνωστός για τις σχέσεις του με τη δεξιά και φανατικός Ολυμπιακός. Οι δικοί μου πρόγονοι ήταν στο ΕΑΜ, ένας από αυτούς μάλιστα ήταν στην ίδια σκηνή στην εξορία με το Μανόλη το Γλέζο και η μητέρα μου μεγάλωσε πηγαίνοντας να τον επισκεφθεί κάθε Κυριακή με τη γιαγιά μου στις φυλακές Αβέρωφ (απέναντι από το γήπεδο της Λεωφόρου!! Να ΄ταν προμήνυμα αυτό;). Εγώ μάλιστα δε φοβάμαι να σου πω -έχοντας δύο απολύσεις στο ενεργητικό μου και όντας πάντοτε το κακό παιδί για τους προϊσταμένους και εργοδότες μου, σε αντίθεση με τους υφισταμένους μου που με λάτρευαν- ψηφίζω αριστερά. Όχι "αριστερά", αλλά άκρα, για τους "πολιτικά ορθά" σκεπτόμενους, αριστερά. Ο δε διπλανός μου επί πέντε χρόνια στο θρανίο στο Γυμνάσιο και το Λύκειο ήταν μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν. Το έκτο έτος (στη Γ Λυκείου) τον απέβαλλαν δια παντός, γι αυτό δεν κάθισα πάλι μαζί του. Αυτό στο λέω για να καταλάβεις ποιούς τύπους ανθρώπου "πάω", αλλά και ποιοί τύποι ανθρώπου με "πάνε". Τα λέμε. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 16:44, 28 Ιουνίου 2017 (UTC)
Το αίμα νερό δεν γίνεται και να γενή(ει) δεν πίνεται.
Οι καταβολές κάποιου οργανισμού δεν αλλάζουν,όσοι "Μυλωνάδες" κι αν υπάρχουν κ.Δ. Μυλωνάς.Σαν πιο έμπειρος και πιο ειδικός ξέρω.Πιστέψτε με.--77.49.244.155 17:53, 28 Ιουνίου 2017 (UTC)
  • Μα εγώ μίλησα για τους οπαδούς! Και το μείγμα των οπαδών των δύο "μεγάλων" συλλόγων είναι πλέον, στην εποχή μας, πολύ παραπλήσιο! Όσον αφορά στους οργανισμούς, συμφωνώ με αυτό που γράφετε, σαν πιο έμπειρος και ειδικός, μια που έχω κι εγώ δυσάρεστες επαγγελματικές εμπειρίες από αρτηριοσκληρωμένους οργανισμούς. Χωρίς να έχω διάθεση αντιπαράθεσης, αφού δεν ξέρω αν υποστηρίζετε κάποιο σύλλογο και ποιόν, θα μου επιτρέψετε να πω ότι ο Ολυμπιακός πάντοτε υπήρξε εξίσου, και στην εποχή μας περισσότερο, "κατεστημένο" με τον Παναθηναϊκό. Στον δε Δήμο Πειραιά, μονοκρατορία από την εποχή του δημάρχου Ανδριανόπουλου. Τον τελευταίο βέβαια δεν τον κατατάσσω στη "χορεία" μεταγενέστερων "μεγάλων" της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως οι Φασούλας, Μόραλης, Μαρινάκης κλπ. Ο Ανδριανόπουλος ήταν άλλης εποχής άνθρωπος και πολιτικός. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 18:52, 28 Ιουνίου 2017 (UTC)

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου 1998 -γιοκ(ανήκει στον Πανελλήνιο)

[[2]]

  • Εδώ λοιπόν έχουμε ισοβαθμία ΠΑΟ-Πανελληνίου με 24 βαθμούς.
  • Ξέρουμε επίσης σίγουρα ότι δυό αθλητές του ΠΑΟ πήραν την 3η και 5η θέση.Άρα ο τρίτος πήρε την 16η θέση για να έχουμε(3+5+16=24 βαθμούς). Σωστό.--Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 20:48, 21 Ιουνίου 2017 (UTC)
  • Αφού ο Πανελλήνιος είχε και αυτός 24 βαθμούς,οι αθλητές του πρέπει να κατέλαβαν την 7η,8η,και 9η θέση.Δεν γίνεται αλλιώς! Σωστό κι αυτό, βάσει της ανωτέρω παραπομπής. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 20:57, 21 Ιουνίου 2017 (UTC)
Πρωταθλητής λοιπόν είναι ο Πανελλήνιος επειδή ο 3ος αθλητής του,έχει καλύτερη θέση από τον 3ο αθλητή του ΠΑΟ,συμφωνα με τους κανονισμούς των ομαδικών αγωνισμάτων.--62.1.21.50 07
44, 21 Ιουνίου 2017 (UTC)
Σελίδα 5.

--62.1.21.50 08:07, 21 Ιουνίου 2017 (UTC)

Νομιζω πως εχεις δικιο (συμφωνα και με το 1 απο την παρακατω λιστα)

  1. Στο φύλλο της Αθλ. Ηχούς 9-2-1998 σ.33 αναφερεται πρωτος ο Πανελληνιος (δεν κανει αναφορα το ρεπορταζ για το ποιος συλλογος πρωτευσε στα ομαδικα, ως συνηθως αναφερονται στους νκητες ατομικα) θα κοιταξω και το Sportime που υπαρχει στο arxeiotypou.gr
  2. Στην Αμερικη μετρανε οι 4 πρωτοι καθ ομαδας (κολλεγιου εκει) και σε ισοβαθμια ο καλυτερος 5ος
  3. Σε καποιες χρονιες η βαθμολογια στο ομαδικο μετραει την καταταξη μονο μεταξυ αθλητων των συλλογων που εχουν τριαδα αθλητων. Πχ οι 5 πρωτοι απο συλλογους που δεν εχουν τριαδα, ο 6ος ΠΑΟ , 7ος-9ος απο συλλογους χωρις τριαδα 10ος Πανελλήνιος, 11ος Ολυμπιακός θα πάρουν στη βαθμολογια ομαδικου 1 ο ΠΑΟ 2 ο Πανελληνιος 3 ο Ολυμπιακός (σ καποιο πρωταθλημα ο Ολυμπιακος πρωτευσε με 6 β (1-2-3) χωρις να εχει 3 Κενυατες στις 3 πρωτες θεσεις :p)DrSpiros συζήτηση 08:28, 21 Ιουνίου 2017 (UTC)
Στο SporTime 9-2-1998 σ.43 αναφέρει «ΠΓΣ-Παναθηναϊκός 24β και οι δυο πρώτοι» DrSpiros συζήτηση 08:31, 21 Ιουνίου 2017 (UTC)
  • Για να βαθμολογηθεί ο Πανελλήνιος είχε σίγουρα 3 αθλητές.Αν είχε δυο δεν θα βαθμολογούνταν καθόλου.Άρα ο τίτλος πάει στον Πανελλήνιο.--62.1.21.50 08:47, 21 Ιουνίου 2017 (UTC)
Τεράστια ιστορική αποκάλυψη. Θέλω να δω τι θα λένε σε λίγο καιρό. Η "φράση φτάστε πρώτα τον Πανελλήνιο" φοβάμαι ότι αντιπροσωπεύει μάλλον το σύλλογο των Αμπελοκήπων.
Και κάτι ακόμα. Με τα πρωταθλήματα του 1974 και 1975 τι γίνεται; άλλος ήταν κι εκεί ο πρωταθλητής κι όχι ο ΠΑΟ. Red Emperor (συζήτηση) 10:30, 21 Ιουνίου 2017 (UTC)
ο παο ηταν το 1974 και 1975...αφου διευκρινιστηκε και ξαναμπηκαν....
οσον αφορα το 1998..παροτι η μια εφημεριδα τους δειχνει ισοβαθμουντες...συμφωνα με τον κανονισμο πρωτος τελικα ειναι ο ΠΓΣ..αρα ο τιτλος ανηκει αποκλειστικα στον Πανελληνιο...πραγματικα μεγαλη αποκαλυψη!--Skettos7 (συζήτηση) 14:25, 21 Ιουνίου 2017 (UTC)
Τίποτα δεν διευκρινίστηκε κ.Skettos7,σχετικά με το 1974 και 1975.Όλα παίζονται ακόμα.--194.219.192.121 19:18, 21 Ιουνίου 2017 (UTC)
  • Καλό θα ήταν παιδιά, να δείτε και τον κανονισμό διεξαγωγής του 1998. Που ξέρετε, μπορεί (μπορεί, λέω) να γράφει ότι στην ισοβαθμία υπερισχύει ο σύλλογος που ο 1ος του αθλητής έχει καλύτερη θέση από τον 1ο αθλητή του άλλου συλλόγου. Δεν είναι παράλογο. --Δ. Μυλωνάς (συζήτηση) 20:48, 21 Ιουνίου 2017 (UTC)

Ερασιτέχνης

http://panathinaikos1908.gr/titles.php

Εδώ δίνονται όλοι οι ομαδικοί(επίσημοι και ανεπίσημοι) τίτλοι σύμφωνα πάντα με τον ΠΑΟ και το βιβλίο "...και χιλιάδες τίτλοι".
Πρέπει να πούμε ότι πολλοί απ' αυτούς δεν επιβεβαιώνονται από επίσημες ομοσπονδίες ή πρωτογενείς πηγές,ωστόσο μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες της ΒΠ να μελετήσουν,να συγκρίνουν και να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.--62.1.201.61 18:19, 8 Αυγούστου 2017 (UTC)


Ας ξεκινήσουν από αυτή την σελίδα https://photos.google.com/share/AF1QipMA9xRfIstzziYgkR43qOCTTUYrTOczP4ZpvGul9-xDiL_BVV_ljxQzY0ALkuCgsQ/photo/AF1QipPXnZYoaiiuwVLrv-ElH2lDO0R54a0_aPHitvS8?key=aHo4Y2ZFY0NoSElkLWpTRTczVXA0RFVjdGMzTjhn που είχαν δώσει στην δημοσιότητα οι ίδιοι οι συγγραφείς όταν προωθούσαν το βιβλίο τους. Διαβάζω για τίτλους :

Π.χ.

Χόκεϋ: Πρωτάθλημα Ελλάδας 1930 (Άνδρες) – Εφ. «Ακρόπολις», 2 Ιουλίου 1930

Ποδηλασία Δρόμου: Πρωτάθλημα Ελλάδας 1934 (Άνδρες) – Εφ. «Αθλητικά Χρονικά», 6 Ιουλίου 1934

και ένα Πρωτάθλημα Ελλάδος Στίβου Ανδρών 1932 ( Ελεύθερο Βήμα 19 /9 / 1932 ) που όμως η wiki λέει πως το κατέκτησε το Παλαιό Φάληρο. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 2.86.7.166 (συζήτησησυνεισφορά) 12:54, 14 Αυγούστου 2017.

Αυτά είναι παραμύθια.Η WIKI απόλυτο δίκιο σε ποσοστό τουλάχιστον 95% σε ότι γράφει.--130.43.1.34 11:04, 14 Αυγούστου 2017 (UTC)

Περί της ονομασίας "Παναθηναικός"

Το πως ο σύλλογος φέρει την βασική του ονομασία είναι λίγο πολύ γνωστό.Το να συνδέουμε τώρα τον Παναθηναικό Α.Ο με το έργο του Ισοκράτη Παναθηναικός,είναι σαν να συνδέουμε π.χ, τον ηθοποιό Σπύρο Παπαδόπουλο,με τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο.Καμία σχέση,όπως δεν έχει και ο Ολυμπιακός με τον Ολυμπιακό του Λυσία.Δεν συνδέουμε άσχετα πράγματα επειδή τυχαίνει να φέρουν το ίδιο όνομα.Πόσο μάλλον όταν η αιτία που ο σύλλογος πήρε αυτό το όνομα ήταν για να μην τον μπερδεύουν με τον Πανελλήνιο.--130.43.1.34 10:57, 14 Αυγούστου 2017 (UTC)

«Δεν συνδέουμε άσχετα πράγματα επειδή τυχαίνει να φέρουν το ίδιο όνομα». Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο αφαιρέθηκε το κομμάτι, που δεν είχε καμιά τεκμηρίωση για τη σχέση της λέξης με το σωματείο. --cubic[*]star 15:59, 16 Αυγούστου 2017 (UTC)

Καλά τι γίνεται εδώ πέρα ;

Καλά τι γίνεται εδώ πέρα ; "Ολυμπιακοκρατείται" η wiki και έχουν γίνει ένας αχταρμάς οι τίτλοι του ΠΑΟ ; Γι'αυτό έχουν αποχωρήσει σοβαροί χρήστες όπως ο Στέλιος Πετρουλάκης και ο Pakalos ; Σοβαροί ολυμπιακοί όπως ο Dicanio δεν βλέπουν αυτά τα χάλια να επέμβουν ;

Οι τίτλοι του ΠΑΟ της Σκοποβολής πού πήγαν ; Μην μου πείτε ότι δεν έχετε πρόσβαση σε πρωτογενείς πηγές : Αθλητική Ηχώ 15/4/1982 σελ. 3, 10/7/1982 σελ.5 , 5/10/1982 σελ.3 και σελ. 5 ( ΠΑΟ 252, Αστυνομία Πόλεων 212 ), 16/12/1983 σελ.5 , 27/7/1964 σελ.3 ( ΠΑΟ 90, Αστυνομία Πόλεων 76 κ.λπ. )

Οι τίτλοι στο Σκάκι έχουν παραμείνει όπως τους έχει η ομοσπονδία ! Έχουν δοθεί παραπομπές σε πρωτογενείς πηγές ( Αθλητική Ηχώ ) για τους τίτλους του ΠΑΟ, αλλά εσείς προτιμάτε την ομοσπονδία που λέει πως το πρώτο πρωτάθλημα έγινε το 1951 και το δεύτερο 19 χρόνια αργότερα ! Αλήθεια το ίδιο κάνετε και με τα άλλα αθλήματα ; Ακολουθείτε κατά γράμμα τις ομοσπονδίες ; Φαντάζομαι πως όχι, γιατί όταν η ομοσπονδία του Πίνγκ Πόγκ είχε παλαιότερα λάθος τους τίτλους , εσείς εδώ βάζατε τους σωστούς βασιζόμενοι σε πρωτογενείς πηγές.

Βάζετε τα "Κύπελλα Μεγάλης Ελλάδας" , αλλά όχι τον τίτλο του ΠΑΟ στο Πρωτάθλημα στίβου Κύπρου του 1950 ; Έχει μπεί το "Κύπελλο Α1 Εθνικής" του ΟΣΦΠ στο Βόλλεϋ του 1994, το Διασυλλογικό του Στίβου 2000 , τα Διασυλλογικά Κύπελλα 25άρας Πισίνας, αλλά όχι τα Διασυλλογικά του ΠΑΟ σε Σκοποβολή και Άρση Βαρών ; Πού είναι τα 2 Κύπελλα Πυγμαχίας ; Μπαίνουν οι τίτλοι Ανοιχτής Θαλάσσης στο λήμμα του ΟΣΦΠ, αλλά όχι ξεχωριστά οι τίτλοι Ποδηλασίας του ΠΑΟ σε Πίστα και Δρόμο ; Μην μου πείτε πως στην Ποδηλασία υπάρχει τίτλος Γενικής Βαθμολογίας και γι'αυτό βάζετε μόνο αυτόν, γιατί και στον Στίβο υπάρχει Γενική Βαθμολογία Σωματείων, αλλά δεν την βλέπω πουθενά. Έχετε αφαιρέσει τον τίτλο του ΠΑΟ στο Μπέηζμπολ και έχετε βάλει τον τίτλο Πυγμαχίας του ΟΣΦΠ στις γυναίκες για το 2015 ; O OΣΦΠ δεν κέρδισε ποτέ τέτοιο τίτλο. Δεν του δόθηκαν τρόπαια όπως δόθηκαν στον ΠΑΟ για τους τίτλους του Πρωταθλητή και του Πολυνίκη στους Άνδρες το 2015. Βασιστήκατε σε έναν πίνακα που έβγαλε η ομοσπονδία και έδειχνε πρώτο τον ΟΣΦΠ στις γυναίκες. Όμως από κάτω δεν γράφει "Πρωταθλητής ο ΟΣΦΠ", όπως κάνει για τον ΠΑΟ στους Άνδρες.

Γενικά στο λήμμα του ΠΑΟ κυριαρχούν οι "συνεισφορές" από Ολυμπιακούς - κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στο λήμμα του ΟΣΦΠ από την πλευρά των Παναθηναϊκών - που σκοπό έχουν να μειώσουν ποσοτικά τους τίτλους του ΠΑΟ, για να αναδείξουν "καλύτερο" τον ΟΣΦΠ. Λές και αν ένας σύλλογος έχει 50 τίτλους στην Κολύμβηση είναι καλύτερος από έναν που έχει 40 τίτλους στην Ποδηλασία ή ένας σύλλογος που έχει 10 πρωταθλήματα Ελλάδας είναι καλύτερος από έναν που έχει 3 πρωταθλήματα Ελλάδας και 2 ευρωπαϊκούς ημιτελικούς. Και μην μου πείτε ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί αν πραγματικά δεν συνέβαινε τότε οι τίτλοι δεν θα είχαν μπεί στα κεντρικά λήμματα των Συλλόγων αλλά στα λήμματα για τα επιμέρους τμήματα. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 2.86.7.166 (συζήτησησυνεισφορά) 13:04, 14 Αυγούστου 2017.

Για να ξέρεις παλιούς χρήστες δεν είσαι χθεσινός εδώ.Γιαυτό αυτά που ρωτάς θα έπρεπε ήδη να τα ξέρεις.Έχουν εξηγηθεί και αποδειχθεί .Μην τα ξαναλέμε.Διάβασε πηγές και σελίδες συζήτησης.Όλα επεξηγούνται σοβαρά και όχι πρωταθλητής ομαδικού πουρσουίτ άλλος και πρωταθλητής πίστας άλλος,όταν το πρώτο αποτελεί αγώνισμα του δεύτερου!Κατανοητό?--130.43.1.34 11:14, 14 Αυγούστου 2017 (UTC)

Δεν μου επιτρέπουν να γράψω για να σου απαντήσω !!! Αν είναι δυνατόν ! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 2.86.7.166 (συζήτησησυνεισφορά) 11:42, 14 Αυγούστου 2017.

Ποιός δεν σου επιτρέπει?Απάντησε ελευθερα.--130.43.1.34 11:44, 14 Αυγούστου 2017 (UTC)

Δεν μου επιτρέπεται να δημοσιεύσω την απάντησή μου ! Δεν είμαστε καλά. Προσπαθώ να διαμαρτυρηθώ στο σημειωματάριο όπως με προτρέπει η ειδοποίηση και ούτε εκεί μπορώ ! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 2.86.7.166 (συζήτησησυνεισφορά) 11:56, 14 Αυγούστου 2017‎.

Αν βρίζεις ή αν χρησιμοποιείς το όνομα του γνωστού φραγμένου,δεν θα μπορέσεις.Προσπάθησε χωρίς αυτά.--130.43.1.34 12:04, 14 Αυγούστου 2017 (UTC)

Δεν βρίζω και δεν χρησιμοποιώ ονόματα. 10 φορές προσπάθησα εδώ και στο Σημειωματάριο. Νομίζω πως φτάνει πιά ! ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 2.86.7.166 (συζήτησησυνεισφορά) 12:14, 14 Αυγούστου 2017‎.

Καλά.Πάντως ο Pakalos τα ξέρει όλα.Αυτό φτάνει.Περνάει που και που.Μην ανησυχείς.Αλλού ταίζουν σανό.Η WIKI είναι σοβαρή και αξιόπιστη.--130.43.1.34 12:22, 14 Αυγούστου 2017 (UTC)

Εξηγήσεις για την Σκοποβολή

Να πως αναδεικνύεται ο πρωταθλητής σύλλογος http://www.skoe.gr/index.php/2013-11-19-19-28-39/2013-11-19-19-29-09/apotelesmata20171/998-pdf-panellinioi-agones-s-s-2017-vathmologia-metallia-symmetoxes/file

Πρώτος ο ΣΣΒΟΛΟΥ με 455 βαθμούς,δεύυτερος ο ΠΑΟ με 334,τρίτος ο ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ με 313,μετά από τον συνυπολογισμό βαθμολογίας(ομαδικών και ατομικών)στα παρακάτω αγωνίσματα:
  • Αεροβόλο πιστόλι (ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων)
  • Αεροβόλο τουφέκι (ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων, παίδων-κορασίδων Α, παίδων-κορασίδων Β)
  • Τυφέκιο 3x40 (ανδρών, εφήβων)
  • Τυφέκιο 3x20 (γυναικών, νεανίδων)
  • Τυφέκιο 0,22 πρηνηδόν (ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων)
  • Πιστόλι σπορ (γυναικών, εφήβων, νεανίδων)
  • Πιστόλι ταχύτητας (ανδρών, εφήβων)
  • Ελεύθερο πιστόλι (ανδρών, εφήβων)
  • Πιστόλι στάνταρντ (ανδρών, εφήβων)
  • Πιστόλι κεντρικής πυροδότησης (ανδρών)
Αυτά για να μην ακουστούν ξανά παράπονα για την σκοποβολή του ΠΑΟ.Φέτος(2017) κέρδισε 4 ομαδικά αγωνισμάτων,αλλά στη γενική βαθμολογία βγήκε δεύτερος.--62.1.173.237 08:26, 24 Αυγούστου 2017 (UTC)

Όλοι οι τίτλοι του Παναθηναικού Αθλητικού Ομίλου

Εδώ http://panathinaikos1908.gr/filemanager/files/titloi_pao.pdf

Σε μορφή pdf,όπου μπορεί ο καθένας να μελετήσει,να συγκρίνει και να εξαγάγει τα συμπεράσματά του.
Πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτοί οι τίτλοι είναι προιόν έρευνας, μιας ομάδας οπαδών του Παναθηναικού,η οποία βρίθει ανακριβειών,έρχεται σε ασυμφωνία με τις πρωτογενείς πηγές και τις επίσημες ομοσπονδίες,περιλαμβάνει τίτλους που έχουν κατακτηθεί από άλλους συλλόγους,κ.α!
Από την στιγμή όμως που ο επίσημος ερασιτέχνης ΠΑΟ την υιοθέτησε,είμαστε υποχρεωμένοι να την παρουσιάσουμε στο κοινό,το οποίο και στο τέλος θα κρίνει.--62.1.208.217 08:17, 22 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)

Ποιοι είναι οι τίτλοι που έχουν κατακτηθεί από άλλους συλλόγους; Δε νομίζω να υπάρχει τέτοιος στο βιβλίο. Άλλωστε υπάρχει παραπομπή για κάθε έναν από αυτούς.