Ριφά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Συντεταγμένες: 26°7′48″N 50°33′18″E / 26.13000°N 50.55500°E / 26.13000; 50.55500

Ριφά
Τοποθεσία στο χάρτη
Τοποθεσία στο χάρτη
Ριφά
26°7′48″N 50°33′18″E
ΧώραΜπαχρέιν
Διοικητική υπαγωγήSouthern Governorate
Έκταση41 km²
Υψόμετρο43 μέτρα
Πληθυσμός195.606 (2018)

Η Ριφά (αραβικά: الرفاع‎‎, Ar-Rifāʿ)[1] είναι η μεγαλύτερη, βάσει μεγέθους, πόλη στο Βασίλειο του Μπαχρέιν.[2] Η Ριφά χωρίζεται σε δύο μέρη: την Ανατολική Ριφά και τη Δυτική Ριφά. Η πόλη βρίσκεται στο Νότιο Κυβερνείο.

Η πόλη αναπτύσσεται ταχύτατα, με την απογραφή πληθυσμού του 2001 να καταγράφει πληθυσμό 79.550 κατοίκων, αλλά μέχρι το 2008 εκτιμήθηκε στους 111.000 κατοίκους.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ριφά ήταν παλαιότερα ο κύριος οικισμός στη Νήσο Μπαχρέιν, πριν αντικατασταθεί από το λιμάνι της Μανάμα κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα.[1]

Ανατολική Ριφά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ανατολική Ριφά έχει πολλά αξιοθέατα, με ένα τέτοιο αξιοθέατο να είναι το Φρούριο Ριφά, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως Φρούριο του Σεΐχη Σαλμάν μπιν Αχμάντ αλ Φατέχ. Η πόλη διαθέτει πολλά εμπορικά κέντρα και δύο κύριους εμπορικούς δρόμους. Επίσης, στην πόλη υπάρχουν το Παζάρι της Ριφά (سوق الرفاع, Souk ar-Rifa) και η Αγορά Δρόμου Μπουκουβάρα. Το πρώτο είναι μεγαλύτερο, ενώ το δεύτερο είναι πιο οργανωμένο και εκσυγχρονισμένο. Τα παιχνίδια γκολφ στο Royal Golf Club θεωρείται μία από τις κορυφαίες δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε στην περιοχή.[3] Μια νέα ανάπτυξη, που δημιουργήθηκε από την Arcapita, που ονομάζεται Riffa Views, είναι ένα μεγάλο οικιστικό και εμπορικό κέντρο.[4] Το έργο περιλαμβάνει τεχνητές λίμνες, ένα διεθνές σχολείο,[5] εμπορικές περιοχές, σούπερ μάρκετ και θα έχει πρόσβαση στο Royal Women's University που άνοιξε πρόσφατα. Το Enma Mall και το Lulu Hypermarket Mall είναι νέες προσθήκες στα ραγδαία αυξανόμενα εμπορικά κέντρα στην Ανατολική Ριφά.

Δυτική Ριφά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Δυτική Ριφά είναι κυρίως μια κατοικημένη περιοχή. Οι περισσότερες από τις άρχουσες οικογένειες, τους υπουργούς και τους επενδυτές των επιχειρήσεων ζουν στη Δυτική Ριφά. Ο Βασιλιάς Χαμάντ μπιν Ίσα αλ Χαλίφα του Μπαχρέιν ζει εκεί, καθώς και ο Πρωθυπουργός, Σεΐχης Χαλίφα μπιν Σαλμάν Αλ Χαλίφα. Ο διάσημος πύργος ρολογιών της Ριφά βρίσκεται στο κέντρο της Δυτικής Ριφά.

Η Δυτική Ριφά έχει επίσης διάφορα ορόσημα, όπως το Παλάτι της Ριφά, όπου ζούσαν οι πρώην ηγέτες του Μπαχρέιν, ο Σεΐχης Σαλμάν μπιν Χαμάντ και ο Σεΐχης Ίσα μπιν Σαλμάν Αλ Χαλίφα. Η Δυτική Ριφά φιλοξενεί επίσης γνωστές πηγές, την Αλ Χαναγίνια και την Ουμ Γκουαΐφα, που κάποτε θεωρούνταν το πιο αγνό και καλύτερο νερό του Μπαχρέιν.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βιβλιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]