Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) αποτελεί το δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης των Κυπρίων φοιτητών, τόσο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.[1] Ιδρύθηκε στις 25 Ιουλίου 1973 με την ονομασία Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητών και Νέων Επιστημόνων (ΠΟΦΝΕ).[1] Μέχρι το 1973 το μόνο δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης των Κυπρίων φοιτητών ήταν η Ομοσπονδία Εθνικών Φοιτητικών Ενώσεων Κύπρου (ΟΕΦΕΚ). Η ονομασία της ΠΟΦΝΕ άλλαξε το 2004 στο 31ο συνέδριό της, όπου και ενοποιήθηκε το φοιτητικό κίνημα της Κύπρου.[1]


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 «ΠΟΦΝΕ - ΠΟΦΕΝ». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιουνίου 2021. Ανακτήθηκε στις 24 Ιουνίου 2021. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Αν και συνεχίζουν να υφίστανται θεωρητικά, τα σχήματα που σχετίζονται ή υποστηρίζονται από την νΚΑ έχουν ιδρύσει την Attack ενώ ήδη υπάρχουν πολλά σχήματα που συμμετέχουν στα ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ, οπότε πιθανόν η συνεργασία να έχει πάψει να υφίσταται de facto, και είτε α) τα σχήματα της Attack έχουν αποχωρήσει και τα εναπομείναντα σχήματα αποτελούν υποπαράταξη των ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ, είτε β) τα σχήματα υπάγονται de jure στα ΕΑΑΚ αλλά de facto είναι χωρισμένα στα δύο (ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ, Attack) ή και σε κάποια που δρουν αυτόνομα.
  2. Πιθανόν: δεν έχει διευκρινιστεί αν τα σχήματα που ίδρυσαν την Attack παραμένουν έστω και de jure στα ΕΑΑΚ ή αν έχουν αποχωρήσει.