Νίκος Σιδηρόπουλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Νίκος Σιδηρόπουλος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση12  Φεβρουαρίου 1961
Πειραιάς
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής

Ο Νίκος Σιδηρόπουλος (γεν. Πειραιάς, 12 Φεβρουαρίου 1961) είναι Έλληνας ποντιακής καταγωγής παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, πρώην διεθνής με την Εθνική ομάδα των Νέων και αρχηγός της Μικτής ομάδας επιλέκτων παικτών του Πειραιά, εκδότης, τέως πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Πειραιά και παράγοντας του πειραϊκού ποδοσφαίρου, σαν μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πειραιώς.

Αγωνιστική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Νίκος Σιδηρόπουλος αγωνίζονταν στη μεσαία γραμμή. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ερασιτεχνική ομάδα του Αετού Κορυδαλλού, το 1976. Αργότερα ήταν και πρόεδρος στον ίδιο σύλλογο. Το 1978 κλήθηκε για προπονήσεις στην Εθνική Ομάδα των Νέων στο ΟΑΚΑ από το Στ. Πετρίτση και τον Αλ. Σοφιανίδη, μαζί με τους Στ. Μανωλά, Λυσ. Γεωργαμλή, Χαρ. Σοφιανό κ.α. Το 1980 εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή και παράλληλα με τις σπουδές του, συνέχισε να αγωνίζεται. Το καλοκαίρι του 1984 υπέγραψε στον Αργοναύτη, στον οποίο διετέλεσε και αρχηγός, την εποχή που η ομάδα συμμετείχε στο Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα (1985-1987)[1]. Παράλληλα ήταν επί σειρά ετών αρχηγός της Μικτής Επιλέκτων του Πειραιά,[2] με προπονητές τον Δημ. Λάρδα και τον Παντελή Χοτζόγλου και συμμετείχε σε πολλούς αγώνες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αλβανία).

Ο Νίκος Σιδηρόπουλος, αρχηγός στην ομάδα του Αργοναύτη, στα μέσα της δεκαετίας του '80

Μετά τη θητεία του στον Αργοναύτη, έπαιξε στις ομάδες Δραπετσώνα και Ατρόμητος Πειραιώς (και με τις δυο στη Δ΄Εθνική), Δίας Κορυδαλλού, Ερμής Κορυδαλλού, Κερατσίνι (ΕΠΣΠ), ενώ τερμάτισε την ενεργή του συμμετοχή παίζοντας ποδόσφαιρο "Σάλας" 5χ5 σε ηλικία 38 ετών, το 1999.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είναι νυμφευμένος κι έχει αποκτήσει τρεις κόρες, η μεγαλύτερη από τις οποίες, Αναστασία, εργάζεται ως μοντέλο και το 2010, ανακηρύχθηκε ως miss young world.


Πηγές - Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Οδοντίατρος Νίκος Σιδηρόπουλος: Πολυτεχνίτης με μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους». eReportaz. 13 Μαΐου 2021. Ανακτήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2022. 
  2. Φύλλο εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ", της 28 Φεβρουαρίου 1985, σελ. 5

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]