Η αθωότητα των Μουσουλμάνων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η αθωότητα των Μουσουλμάνων
ΣκηνοθεσίαΝακούλα Μπασελέι Νακούλα
ΠαραγωγήΝακούλα Μπασελέι Νακούλα
ΣενάριοΝακούλα Μπασελέι Νακούλα
ΠρωταγωνιστέςCindy Lee García[1] και Anna Gurji[1]
Πρώτη προβολήΙουλίου 2012
Διάρκεια14 λεπτά[2]
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής[3]
ΓλώσσαΑγγλικά[4][5][6]
Το Vine Theater στο Χόλυγουντ, Καλιφόρνια. Η αίθουσα που παίχτηκε πρώτη φορά η ταινία.

Η αθωότητα των Μουσουλμάνων (αγγλικά: Innocence of Muslims) είναι ο τίτλος ενός αντί-ισλαμικού βίντεο αμερικανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία του Αιγύπτιου χριστιανού κόπτη Νακούλα Μπασελέι Νακούλα (Nakoula Basseley Nakoula) με το ψευδώνυμο «Sam Bacile»[7].

Η πλοκή του βίντεο διαδραματίζεται στην εποχή του προφήτη Μωάμεθ, ο οποίος στην ταινία παρουσιάζεται ως μπάσταρδoς, ομοφυλόφιλος, παιδόφιλος, άρπαγας και κλέφτης. Οι μαθητές του, αιγύπτιοι μουσουλμάνοι, εμφανίζονται ανήθικοι και βίαιοι απέναντι στους Κόπτες.[8]

Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του χρόνου σε ένα κινηματογράφο του Χόλιγουντ, στην Καλιφόρνια.[9] Ο Nακούλα, ισχυρίστηκε ότι είχε δημιουργήσει μια επική, δύο ωρών ταινία, ωστόσο καμία τέτοια ταινία δεν έκανε την εμφάνισή της στη δημοσιότητα[10]. Τα 14λεπτα video clips αρχικά μεταφορτώθηκαν στο YouTube τον Ιούλιο του 2012, με τίτλους The Real Life of Muhammad και Muhammad Movie Trailer[11]. Η ιστορία είχε θρησκευτικές αναφορές και αντί-ισλαμικό περιεχόμενο που προκάλεσε βίαιες αντιδράσεις σε πολλές χώρες, εκκινώντας στις 11 Σεπτεμβρίου στην Αίγυπτο.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]