Δρ. Τζον Σούαρντ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Δρ. Τζον Σούαρντ
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
John Seward (Αγγλικά)
ΚατοικίαPurfleet-on-Thames[1]
ΕθνικότηταΆγγλοι
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταιατρός
ψυχολόγος
κυνηγός βαμπίρ
Οικογένεια
ΣύντροφοςLucy Westenra

Ο Δρ. Τζον Σούαρντ (Dr. John Seward), κάποιες φορές ως "Τζακ", είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας στο μυθιστόρημα "Δράκουλας" από τον Ιρλανδό συγγραφέα Μπραμ Στόκερ.

Στο μυθιστόρημα, ο δόκτορας Σούαρντ δουλεύει στο ψυχιατρείο, που ανήκει στον ίδιο, δίπλα από το νέο σπίτι του Κόμη Δράκουλα, το αββαείο Κάρφαξ. Ένας από τους ασθενής του είναι ο Ρένφιλντ, ένας ημι-τρελός που νομίζει πως το να τρώει μικρά έντομα, ποντίκια και άλλα ζώα θα του δώσουν περισσότερη ζωή.

Ο Σούαρντ είναι φίλος με τους Κουίνσι Μόρις και Άρθουρ Χόλμγουντ, που και οι τρεις τους έκαναν την ίδια μέρα πρόταση γάμου στην Λούσι Γουέστενρα. Ο φίλος και παλιός μέντορας του είναι ο Ολλανδός Καθηγητής Βαν Χέλσινγκ, τον οποίο καλεί στην Αγγλία με την παράξενη και ξαφνική αρρώστια της Λούσι.

Σε ταινίες παίχτηκε από ηθοποιούς όπως: Γκουστάβ Μποτζ (Νοσφεράτου) το 1922, Χέρμπερτ Μπάνστον (Ο Κόμης Δράκουλας) το 1931, Τσαρλς Πακ (Δράκουλας, ο Βρυκόλακας των Καρπαθίων) το 1958, Ντόναλντ Πλέσενς (Δράκουλας: Φυγή απ' τα Καρπάθια) το 1970, Ρίτσαρντ Γκραντ (Δράκουλας) το 1992 και Χάρβεϊ Κόρμαν (Δράκουλας: Νεκρός και μ' αρέσει) το 1995.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]