Βικιπαίδεια:Υποψήφιοι διαχειριστές/Dead3y3

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
H συζήτηση έχει ολοκληρωθεί. Είναι ξεκάθαρη η αποδοχή του Dead3y3 ως διαχειριστή. --geraki Talk 07:10, 17 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Η συζήτηση έχει ολοκληρωθεί. Παρακαλούμε να μην γράφετε άλλο σε αυτή τη σελίδα.

Dead3y3 (συζήτησησυνεισφορά)

Ασχολείται πιο πολύ με την επιμέλεια των άρθρων, που τον βοηθά στην απόκτηση καλής αίσθησης της Πολιτικής, και στη συζήτηση της Πολιτικής συμμετέχει με εύστοχο τρόπο και θαρρετά. Είναι θετική παρουσία, όσο τον γνωρίζω και ζητά το καλό της ΒΠ. Είναι ιδανικός για να μπει στο φυτώριο των διαχειριστών, με ήδη βαθιές ρίζες. Τον προτείνω επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη για πολλούς διαχειριστές. ManosHacker 07:39, 7 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Δήλωση υποψηφίου[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαρίστως δέχομαι την πρόταση όπως είχα δηλώσει και στην Αγορά. Θα απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση και αν θέσετε. Ζητάω μόνο λίγο περισσότερο χρόνο από τους υπόλοιπους υποψηφίους για να σας απαντήσω. Οι λόγοι είναι ότι αυτόν τον καιρό είμαι απασχολημένος λόγω του θανάτου ενός στενού συγγενή και επίσης ότι δεν έχω διαθέσιμη προσωπική σύνδεση στο Ίντερνετ, οπότε αναγκάζομαι να συνεισφέρω από Ίντερνετ καφέ. --dead3y3 (συζήτηση) 14:18, 7 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Ερωτήσεις[επεξεργασία κώδικα]

Τι πάει να πει dead3y3; Dimitrisss 18:39, 7 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

dead3y3 = dead + 3y3 = dead eye. en:Red eye (drink). Καφές φίλτρου με τριπλή δόση εσπρέσσο. Δεν συνιστάται για αδύναμα νεύρα. :D --dead3y3 (συζήτηση) 16:47, 11 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Είσαι αρκετά πιο έμπειρος χρήστης (από τους δύο άλλους υποψήφιους) όπως φαίνεται και από το αξιόλογο ιστορικό σου και δεν πρόκειται να κάνω ερωτήσεις "πονηρές" όπως αυτές που έκανα σε αυτούς. Το τελευταίο καιρό έχουν δημιουργηθεί πολλές συγκρούσεις και προβλήματα μέσα στην wikipedia. Να θυμίσω τα προβλήματα με εμένα και τον Pyraechmes, το πρόβλημα με το Geraki και Kalogeropoulos (είδαμε φραγές, αναιρέσεις, αιτήσεις αφαίρεσης δικαιωμάτων στο Kalogeropoulos κλπ) ή με το Costas78 και Geraki κλπ κλπ. Πως μπορούμε να αποφύγουμε όλα αυτά τα προβλήματα και να γίνει η συνεισφορά στην wikipedia πιο ευχάριστη για όλους; Ως πιθανός μελλοντικός διαχειριστής πως θα πρότεινες να γίνει καλύτερος χειρισμός αυτών το καταστάσεων; Είναι θέμα εφαρμογής της πολιτικής και χρήσης των διαχειριστικών κουμπιών; Είναι ζήτημα (όπως χαριτωμένα αναφέρει το Geraki) ότι κάποιοι διαχειριστές πετάνε "χαρταετό" [1]; Ggia 19:01, 7 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Τα προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν με τρεις τρόπους. Ψυχραιμία και χρήση της λογικής εκ μέρους των εμπλεκομένων, περισσότερη συμμετοχή όπου βλέπουμε ότι υπάρχει δυσεπίλυτη διαφωνία, δηλαδή να μην μας αποθαρρύνει ότι δυο χρήστες βρίσκονται στα μαχαίρια, αλλά αντιθέτως να μας ενθαρρύνει να συμμετάσχουμε ώστε να υπάρχει περισσότερο feedback και να βγει από το αδιέξοδο η οποιαδήποτε συζήτηση, και ως τελευταίο καταφύγιο με εφαρμογή της πολιτικής και των οδηγιών (με χρήση φραγών κυρίως). Εν κατακλείδι, είναι θέμα της κοινότητας περισσότερο και όχι των διαχειριστών. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει «πυροσβέστης», όχι μόνο οι διαχειριστές.
Το φαινόμενο του «χαρταετού» είναι αναπόφευκτο κατά τη γνώμη μου. Πάντα κάποιοι θα είναι φίλοι με κάποιους άλλους μέσα σε μια κοινότητα. Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος εξάλειψής του. Όσο μεγαλώνει η ομάδα των διαχειριστών, με την μεγέθυνση του εγχειρήματος, το φαινόμενο θα μειώνεται σε ένταση. Θα υπάρχουν περισσότεροι διαχειριστές οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι για και ανεξάρτητοι σε μια διαφωνία. Προσωπικά με αποτρέπει το εν λόγω φαινόμενο από το να έρθω στις συναντήσεις, γιατί γνωρίζω ότι αν γνωριστώ πρόσωπο με πρόσωπο και φιλικά με κάποιους θα είναι δύσκολο να κρατήσω ανεξάρτηση στάση σε κάποια διαφωνία τους. --dead3y3 (συζήτηση) 13:37, 8 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
  • Μπορείς να αναφέρεις τη χειρότερη για σένα συμπεριφορά που έχεις διαπιστώσει από διαχειριστές και που δε θα ήθελες να ακολουθήσεις; (όχι ονομαστικά αν είναι δυνατόν παρακαλώ ;))
  • Μπορείς να αναφέρεις αντίστοιχα ένα καλό για σένα παράδειγμα συμπεριφοράς; (και πάλι όχι ονομαστικά αν είναι δυνατόν παρακαλώ) - Αχρήστης 21:26, 7 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν διαχειριστή είναι να χάσει την ψυχραιμία του, ακολούθως να παρακάμψει την πολιτική και να εμπλακεί προσωπικά σε οποιοδήποτε ζήτημα, με ακραία συμπεριφορά και λεξιλόγιο προς τους υπόλοιπους εμπλεκομένους.
Ο καλύτερος διαχειριστής είναι αυτός που έχει υπομονή και επιμονή, που κάνει μεθοδικά την δουλειά του, ακολουθώντας όλους τους κανόνες και διαδικασίες, όσο λεπτομερείς και αν είναι. Είναι ο διαχειριστής που θα σπαταλήσει χρόνο με έναν καινούργιο χρήστη που δεν καταλαβαίνει π.χ. γιατί το άρθρο του είναι υποψήφιο για γρήγορη διαγραφή, όσο προφανές και αν του φαίνεται του ιδίου λόγω της πείρας του. --dead3y3 (συζήτηση) 13:37, 8 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]


12 ερωτήσεις[επεξεργασία κώδικα]

Σε ρωτάω τα ίδια που είχα ρωτήσει τον Κωνσταντίνο. Μία σύγκριση των απαντήσεων μπορεί να φανεί χρήσιμη.

Θέλω να σε ρωτήσω τί θα κάνεις σε κάθε μια από τις παρακάτω υποθετικές περιπτώσεις. Υπέθεσε ότι κάθε περίπτωση σου συμβαίνει στο τέλος μιας πολύ κουραστικής, επίπονης και έντονης λογομαχίας, ή κατά τη διάρκεια που ασχολήσε με κάτι άλλο, ή ότι συμβαίνει ως εξέλιξη μιας διαδικασίας στην οποία συμμέτεχες και η οποία άρχισε καλά.

  1. Πήρες μια απόφαση σαν διαχειριστής (για παράδειγμα κλείδωσες ένα άρθρο, ή έφραξες έναν χρήστη). Με αυτήν την απόφαση διαφωνεί ένα μικρό ή μεγάλο μέρος της κοινότητας.
  2. Κάποιος διαχειριστής ή γραφειοκράτης σε έφραξε για μια βδομάδα.
  3. Έστω ότι γράφεται ένα άρθρο για μια αρχαία μουσουλμανική πόλη στον Άρη. Ο χρήστης που τη γράφει προσθέτει πηγές και παραπομπές. Αποφασίζεις να ασχοληθείς με το εν λόγω άρθρο, αλλά δεν έχεις στα χέρια σου καμία δικιά σου πηγή.
  4. Τρεις διαφορετικές ομάδες συντακτών όλων των ειδών (ευγενικοί, αγενείς, ανώνυμοι, επώνυμοι, ισχυρογνώμονες, καταδεκτικοί, νέοι, παλιοί,...) υποστηρίζουν λυσαλαία τρεις διαφορετικές απόψεις για το ίδιο άρθρο. Για το συγκεκριμένο άρθρο ξέρεις ποιά είναι η αλήθεια και την υποστηρίζει μια ομάδα (για παράδειγμα θα μπορούσε να αφορά την Κύπρο, την ύπαρξη του Χριστού, την ύπαρξη εξωγήινων, τις διαστάσεις του χώρου, και άλλα).
  5. Ένα άρθρο είναι σταμπ χωρίς πηγές και υπάρχει ανεπεξέργαστο και ακατηγοριοποίητο για 5 χρόνια.
  6. Ανακάλυψες ότι έκανες ένα λάθος. Το λάθος πέρασε απαρατήρητο από την υπόλοιπη κοινότητα, ή σε υποστήριξε στο λάθος.
  7. Για μία μέρα δε σου δίνει κανένας σημασία, σαν να μην υπάρχεις καθόλου.
  8. Η κοινότητα παίρνει πλειοψηφικά μια απόφαση η οποία κατά τη γνώμη σου είναι κατάφορη παραβίαση της πολιτικής.
  9. Ένας διαχειριστής ή γραφειοκράτης παίρνει μια απόφαση που είναι ή φαίνεται να είναι παραβίαση της πολιτικής.
  10. Είσαι αμέτοχος σε ένα θέμα που έχει προκύψει (για παράδειγμα ένας συντακτοπόλεμος) και ένας ή μερικοί διαχειριστές ασχολούνται με αυτό.
  11. Ένας χρήστης έκανε ή σου είπε κάτι που σε πείραξε πάρα πολύ.
  12. Ένα άρθρο θεωρείται POV. Θες να το ξεPOVάρεις.

--Πeriερgοs 09:58, 9 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

(Υποθέτω ότι μου κάνεις αυτές τις ερωτήσεις με την προϋπόθεση ότι είμαι απλός χρήστης και όχι τι θα έκανα αν είχα διαχειριστικά δικαιώματα): Υποθέτω ότι έχω διαχειριστικά δικαιώματα:

  1. Προσπαθώ να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους πήρα την απόφαση και συμμετέχω στην συζήτηση μέχρι να παρθεί απόφαση, την οποία και ακολουθώ.
  2. Αν είναι δίκαιη η απόφαση δεν συνεισφέρω καθόλου με οποιονδήποτε τρόπο ούτε διαμαρτύρομαι. Αν νομίζω ότι ήταν άδικη συζητώ μόνο σε σελίδες συζήτησης ή μέσω e-mail.
  3. Με παραξενεύει το περίεργο του θέματος αλλά λαμβάνω υπόψη μου την πιθανότητα να είναι εγκυκλοπαιδικό γιατί π.χ. μπορεί να πρόκειται για επεξήγηση μιας γνωστής θεωρίας συνομωσίας. Ελέγχω τις πηγές. Αν αυτές και το ύφος του άρθρου είναι αστεία το επισημαίνω για διαγραφή και ειδοποιώ τον χρήστη. Αν δεν ισχύουν αυτά ή δεν μπορώ να ελέγξω τις πηγές συζητώ στην σ.σ. του άρθρου για το περίεργο του θέματος και ειδοποιώ τον δημιουργό για την συζήτηση αυτή.
  4. Ψάχνω να βρώ πηγές για την αλήθεια και πηγές που να αντικρούουν τις υπόλοιπες απόψεις, και τις παραθέτω στην συζήτηση.
  5. Αν με ενδιαφέρει το θέμα, ψάχνω πηγές, με αυτές επεκτείνω το άρθρο και προσθέτω κατηγορίες. Αν όχι προσθέτω το πρότυπο χωρίς πηγές και τις κατηγορίες.
  6. Διορθώνω το λάθος μου. Αν υπήρξε συζήτηση της κοινότητας εξηγώ τους λόγους σε αυτήν.
  7. Κάνω τη δουλειά μου όπως πάντα.
  8. Δεν έχει σημασία τι πιστεύω αφού πάρθηκε απόφαση. Η πολιτική διαμορφώνεται από την κοινότητα. Αν η κοινότητα πήρε μια απόφαση τότε έτσι είναι και η πολιτική. Μοναδική εξαίρεση η παραβίαση των βασικών αρχών της Βικιπαίδειας, ζήτημα που αφορά πια το Ίδρυμα.
  9. Συζητώ με το πρόσωπο και του επισημαίνω την αντίφαση με την πολιτική της απόφασής του. Αν έχει ικανοποιητικά επιχειρήματα τότε δεν χρειάζεται να γίνει τίποτε. Αν όχι θέτω το ζήτημα στην Αγορά, χωρίς αναστροφές ή ακραίο λόγο. Δεν προβαίνω σε καμιά διαχειριστική ενέργεια γιατί κάνει χειρότερα τα πράγματα.
  10. Αν ασχολούνται ως διαχειριστές δεν υπάρχει λόγος εμπλοκής. Ένας διαχειριστής ανά ζήτημα είναι υπεραρκετός. Αν εμπλέκονται ως χρήστες, τους επισημαίνω αυτή την εμπλοκή τους. Προχωράω με το να παρατηρώ το ζήτημα ως διαχειριστής, χωρίς να εμπλέκομαι, εφαρμόζοντας μόνο την πολιτική.
  11. Δεν απαντώ. Αν συνεχίζει του εξηγώ ότι δεν θέλω να συνεχίσω σε τέτοιο ακραίο κλίμα. Αν πάλι επιμένει ειδοποιώ τους διαχειριστές για παρενόχληση. Είμαι προσωπικά εμπλεκόμενος και δεν είναι σύμφωνο με τους κανόνες να εμπλακώ.
  12. Ως πρώτη ενέργεια αλλάζω ή αφαιρώ weasel worlds. Έπειτα ψάχνω πηγές. Τις συγκρίνω με το άρθρο και ανάλογα αφαιρώ ή αλλάζω εκφράσεις όπου πρέπει. --dead3y3 (συζήτηση) 16:47, 11 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλά πριν τις διαβάσω γράφω αυτή τη διευκρίνηση. Δε σε ρωτάω τί κάνεις τώρα που είσαι απλός χρήστης, αλλά τί θα κάνεις μόλις γίνεις διαχειριστής. Για αυτό γίνεται αυτή η διαδικασία, σε αυτό αναφέρονται οι ερωτήσεις. --Πeriερgοs 17:15, 11 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
Συγγνώμη εκ μέρους μου, δεν το κατάλαβα. Αλλάζω τις απαντήσεις μου σχετικά. Οι απαντήσεις μου δεν άλλαξαν εκτός από δύο καθότι στην πλειοψηφία τους δεν πρόκειται για διαχειριστικά θέματα. --dead3y3 (συζήτηση) 18:30, 11 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
Ευχαριστώ. --Πeriερgοs 19:42, 11 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Για την ερώτηση που έκανα στην συνυποψήφια Atlantia (σχετικά με τις επιβραβεύσεις κλπ) τι γνώμη έχετε [2]; Ggia 19:52, 10 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Υπάρχει ήδη το έθιμο των barnstars για χρήστες με θετική συνεισφορά. Έχω δει όμως πολλές φορές χρήση του ως μέσο αλληλουποστήριξης σε μια διαμάχη μεταξύ χρηστών που υποστηρίζουν μια άποψη, με στόχο να προκαλέσουν τους αντιπάλους. Αυτή η κατάχρηση θα πρέπει όχι μόνο να αποφεύγεται, αλλά να επισημαίνεται και να τιμωρείται. --dead3y3 (συζήτηση) 16:47, 11 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
Πολύ καλή παρατήρηση.--Diu 17:11, 11 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
Η ερώτηση δεν ήταν για την κακόβουλη χρήση. Και οι φραγές μποορούν να χρησιμοποιηθούν κακόβουλα και λάθος. Μιλούσα για το έθιμο barnstars και το πως θα μπορούσε να βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία της Ελληνικής βικιπαίδειας. Δείτε τον διάλογο στην Atlantia [3] και θα δείτε ότι η χρήση των barnstars προτείνεται και εδώ March 2011 Update - Wikimedia Foundation. Ggia 21:36, 12 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Ψηφοφορία[επεξεργασία κώδικα]

  • Ο Dead3y3 είναι παλιός χρήστης στη Βικιπαίδεια με σημαντική συνεισφορά και ουσιαστική συμμετοχή σε συζητήσεις διαγραφών, πολιτικής κ.λπ. Είναι γνώστης της πολιτικής και σε αντίθεση με παλιότερα έχει αποβάλει το υπερβολικά τυπικό ύφος που είχε σε πολλά θέματα και που κάποιες φορές δημιουργούσε παρεξηγήσεις (άποψη). Θεωρώ την συγκεκριμένη πρόταση ως την καλύτερη μέχρι τώρα σε αυτή την διαδικασία γι'αυτό και ψηφίζω Υπέρ.--Diu 02:59, 9 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
  • Υπέρ. Τον έχω δει που ξέρει και την πολιτική και ξέρει και να επιλύνει καταστάσεις που πρέπει να ηρεμούν τα πνεύματα από αυτούς που συζητάνε. Και απαντάει άμα τον ρωτάνε οι άλλοι να πει γιατί έκανε μια πράξη.93.232.111.33 04:49, 9 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
    • Σημειώνω ότι ενώ ο καθένας έχει δικαίωμα να παρουσιάσει τη γνώμη του (εδώ ο 93...), επειδή έχουμε ψηφοφορία, δεν υπάρχει τρόπος πιστοποίησης ότι ο χρήστης 93... είναι μοναδικός. Θα μπορούσε άνετα να συμμετάσχει και με άλλες 5 ή 55 διευθύνσεις IP. Συνεπώς η "ψήφος" του διαγράφεται σα συμβολική ένδειξη του ότι δε θα ληφθεί υπόψη στην εκλογή, Εννοείται ότι και να μην διαγραφεί, και πάλι δε θα ληφθεί υπόψη. --Focal Point 05:39, 9 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
  • Υπέρ. Γνωρίζει και την πολιτική και τον τρόπο λειτουργίας της Βικιπαίδειας. Θα συμφωνήσω με τον Diu σε ζήτημα ύφους που υπήρχε στο παρελθόν (όχι ακριβώς με την ίδια αιτιολόγηση που δίνει ο Diu). Θεωρώ ότι στο σημείο αυτό έχει αλλάξει ορατά και τον εμπιστεύομαι ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην εφαρμογή της πολιτικής της βικιπαίδειας, όταν και όπου καλείται να γίνει κάτι τέτοιο μέσα από τα καθήκοντα του διαχειριστή. --Focal Point 06:14, 9 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
  • Υπέρ. Όντως άξιος για διαχειριστής. Γνώστης της πολιτικής και επιτηρητής. Πιστεύω ότι έχει όλα τα προσόντα και όλες τις ικανότητες να γίνει διαχεριστής. Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 09:38, 9 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
  • Ουδέτερο. Είναι αρκετά δραστήριος και σοβαρή παρουσία γενικά Αλλαγή μετά από σχόλιο στην αγορά --Costas78 15:36, 9 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
  • Κατά. Σύμφωνα με την εκφρασμένη γνώμη μου για το άτοπο και το άκαιρο της διαδικασίας. Σε προσωπικό επίπεδο επίσης πιστεύω ότι είναι metapedian --The Elder 15:48, 9 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
  • Υπέρ.Δεν υπάρχει ο τέλειος αλλά πολλοί μαζί την κάνουν τη δουλειά. Περιμένω ομαδικότητα και συνεργασία, ακόμα και αλληλοπροστασία και αυτοθυσία προς όλους τους άλλους νέους και παλιούς διαχειριστές και όλους τους καλοπροαίρετους χρήστες. Ελπίζω γενικά να μην υπάρχουν κλίκες, να μην υπάρχουν εγωϊσμοί και κυρίως να πέσει σφουγγάρισμα και σκούπισμα (αυτός δεν ο λόγος που χρειαζόμαστε κι άλλους διαχειριστές;), χωρίς αυτοσχεδιασμούς αλλά με «επαγγελματική» νοοτροπία (δλδ σοβαρότητα, κυρίως στο περιεχόμενο των άρθρων, ευθύνη όλων βέβαια αλλά και αυτών που έχουν τα κουμπάκια φραγής, δγρφ, κλειδώματος κλπ). Όλοι οι ως τώρα προταθέντες έχουν κερδίσει έμπρακτα την εμπιστοσύνη ο καθένας για άλλους λόγους.--vanakaris 17:58, 9 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]
  • Υπέρ. Κάθε κοινότητα, ηλεκτρονική ή μη έχει ανάγκη από "φρέσκο αίμα". Πόσο μάλλον όταν ο χρήστης έχει αποδείξει την αξία του. Είναι ζήτημα χρόνου να την αποδείξει (ή όχι) και σαν διαχειριστής. Με διάθεση καλής πίστης, υπέρ σε όλους τους υποψήφιους.--GhostFace1234 18:47, 9 Απριλίου 2011 (UTC)[απάντηση]

Η συζήτηση έχει ολοκληρωθεί. Παρακαλούμε να μην γράφετε άλλο σε αυτή τη σελίδα.