Συζήτηση:Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Γράμματα και λογοτεχνία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Γράμματα και λογοτεχνία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
Β Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως τάξης Β κατά την κλίμακα ποιότητας.
Υψηλή Αυτό το λήμμα έχει αποτιμηθεί ως λήμμα με υψηλή σπουδαιότητα κατά την κλίμακα σπουδαιότητας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ από παλαιότερη έκδοση του λήμματος[επεξεργασία κώδικα]

Το λήμμα, έχει αντιγράψει, κομμάτια από την διδακτορική διατριβή (https://repository.edulll.gr/edulll/retrieve/4828/1386.pdf) την οποία χρησιμοποιεί ως πηγή. Παραδείγματα:

  • ΧΑΙΔΩ ΜΠΑΡΚΟΥΛΑ: Έναν χρόνο αργότερα, την Άνοιξη του 1822, θα μετακομίσουν στην Οδησσό, όπου η οικογένεια θα μείνει για ένα διάσημα στην οικία της Μαρίας Σούτσου, αδελφής της μητέρας του Αλέξανδρου Ραγκαβή.
  • βικιπαιδεια: Έναν χρόνο αργότερα, την Άνοιξη του 1822, μετακόμισαν στην Οδησσό, όπου η οικογένεια έμεινε για ένα διάστημα στην οικία της Μαρίας Σούτσου, αδελφής της μητέρας του Αλέξανδρου Ραγκαβή
  • ΧΆΙΔΩ ΜΠΑΡΚΟΥΛΑ: Ο Αλέξανδρος θα φοιτήσει στο Λύκειο με συμμαθητή, και αργότερα συνάδελφό του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον ιστορικό Κωνσταντίνο Παπαρρηγόπουλο, αλλά και με τον Γρηγόριο Καμπούρογλου. Στο Λύκειο θα παραμείνει για μικρό διάστημα και θα συνεχίσει τις σπουδές του με κατ’ οίκον διδασκαλία από τον Γεώργιο Γεννάδιο, όπως και την περίοδο της διαμονής της οικογένειας στο Βουκουρέστι, ενώ στη συνέχεια θα καταταγεί στην Ελληνοεμπορική Σχολή της Οδησσού, μιας από τις μεγαλύτερες εμπορικές ελληνικές παροικίες που είχε συμπεριλάβει στους κόλπους της άξιους δασκάλους.
  • βικιπαιδεια: Ο Αλέξανδρος θα φοιτήσει στο Λύκειο με συμμαθητή, και αργότερα συνάδελφό του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον ιστορικό Κωνσταντίνο Παπαρρηγόπουλο, αλλά και με τον Γρηγόριο Καμπούρογλου. Στο Λύκειο θα παραμείνει για μικρό διάστημα και θα συνεχίσει τις σπουδές του με κατ’ οίκον διδασκαλία από τον Γεώργιο Γεννάδιο, όπως και την περίοδο της διαμονής της οικογένειας στο Βουκουρέστι, ενώ στη συνέχεια θα καταταγεί στην Ελληνοεμπορική Σχολή της Οδησσού, μιας από τις μεγαλύτερες εμπορικές ελληνικές παροικίες που είχε συμπεριλάβει στους κόλπους της άξιους δασκάλους.
  • ΧΑΙΔΩ ΜΠΑΡΚΟΥΛΑ: Τον χειμώνα του 1831-1832, θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την πόλη της Αθήνας, μαζί με την κυβερνητική επιτροπή που είχε αναλάβει τις διαδικασίες για την προσάρτηση της Αττικής και της Εύβοιας στα ελληνικά εδάφη.
  • βικιπαίδεια: Τον χειμώνα του 1831-1832, επισκέφθηκε για πρώτη φορά την πόλη της Αθήνας, μαζί με την κυβερνητική επιτροπή που είχε αναλάβει τις διαδικασίες για την προσάρτηση της Αττικής και της Εύβοιας στα ελληνικά εδάφη

Αυτά τα αντέγραψα ενδεικτικά, δεν έψαξα όλο το λήμμα, αλλά αν απαιτηθεί θα το κάνω (Dor-astra (συζήτηση) 17:36, 13 Μαΐου 2019 (UTC))[απάντηση]

Dor-astra, το λήμμα διαγράφηκε μεν από τον Diu στις 14 Μαΐου 2019, αλλά δεν έλαβε κανείς σας υπόψη, ότι πριν τις εκδόσεις με το πρόβλημα πνευματικών δικαιωμάτων, υπήρχε περιεχόμενο χωρίς προβλήματα. Το σημειώνω για να έχετε υπόψη σας την επόμενη φορά.

Επιπλέον, το εδώ κείμενο περί ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ έπρεπε να είχε σημανθεί ότι αφορούσε παλαιά έκδοση που είχε διαγραφεί, ώστε να μην γίνεται παρανόηση με οποιαδήποτε νεότερη έκδοση.

Το λήμμα που δημιουργήθηκε στις 16 Ιουνίου 2019‎ με αντιγραφή από το αγγλικό, είναι μεν εξαίρετο από το τίποτα, αλλά αντιγράφει το ιδιαίτερα φτωχό, αγγλικό λήμμα.

Προχωρώ λοιπόν σε επαναφορά του παλαιού περιεχομένου, το οποίο πρέπει να συγχωνευτεί με το παρόν (και αποκρύπτω τις εκδόσεις με πρόβλημα πνευματικών δικαιωμάτων. --Focal Point 21:01, 16 Ιουνίου 2019 (UTC)[απάντηση]


Focal, δεν το είχα κοιτάξει, θα το έχω υπόψη από δω και πέρα. Ευχαριστώ (Dor-astra (συζήτηση) 16:21, 17 Ιουνίου 2019 (UTC))[απάντηση]

Σχόλιο 17-6-2023[επεξεργασία κώδικα]

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Η ημερομηνία θανάτου του είναι η 16 Ιανουαρίου, ή η 28 Ιουνίου ; Στο κείμενο αναγράφεται η 16 Ιανουαρίου, ενώ στον πλαϊνό, δεξιό, συνοπτικό πίνακα, η 28 Ιουνίου. Ποια απ' τις δύο ημερομηνίες ισχύει ; Αναφορά: 2.86.142.110 12:49, 17 Ιουνίου 2023 (UTC)[απάντηση]