Zampacon

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Zampacon (Από την Ιταλική λέξη Zampa που σημαίνει πατούσα ζώου, συν τη λέξη con που σημαίνει συνέδριο) είναι το πρώτο συνέδριο furry της Ιταλίας. Η πρώτη του παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στη Μπολώνια της Ιταλίας, από τις 29 Δεκεμβρίου 2012, μέχρι τις 1 Ιανουαρίου 2013. Η εκδήλωση διαρκεί 5 ημέρες και έχει προγραμματιστεί να επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση. Είναι το πλησιέστερο μέχρι στιγμής συνέδριο furry για την Ελλάδα.

Παρουσία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η μεγαλύτερη παρουσία του συνεδρίου επιτεύχθηκε στην παρουσίαση του 2015 "Zampacon '15: Fur Ro Dah!" με 58 εγγεγραμμένους, συν μερικούς μη εγγεγραμμένους να παρουσιαστούν στο ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από την πρώτη του παρουσίαση το συνέδριο, παρά το μέγεθός του, προσπαθεί να προσφέρει μια θέση για τους Ιταλούς εικονογράφους, συγγραφείς, fursuiters και gamers για να εκφράσουν τις τέχνες και το πάθος τους, παρέχοντας διαφορετικές δραστηριότητες, προκλήσεις και χώρους για κάθε διαφορετική πτυχή του furry fandom, από τη ζωγραφική και τις γραπτές προκλήσεις, σε παιχνίδια με fursuits και γενικά παιχνίδια της κουλτούρας των furries, από πάνελ σε αρχέτυπα ζώων, σε παιχνίδια στην παραλία με θέμα τα furries και βιντεοπαιχνίδια. Το Zampacon είναι επί του παρόντος το μόνο Ιταλικό συνέδριο furry, που εστιάζει κυρίως στον καλλιτεχνικό και πολιτιστικό τομέα του fandom ενώ άλλα εθνικά furmeets περιστρέφονται περισσότερο γύρω από τα πάρτι, τη χαλάρωση και να είναι σε επαφή με τη φύση.[1]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]