Windows Virtual PC

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Windows Virtual PC
Γενικά
Είδοςλογισμικό, εικονικοποίηση
Διανομή
ΛειτουργικάMicrosoft Windows
Ανάπτυξη
Υπευθ. ανάπτυξηςMicrosoft, Connectix
Άδεια χρήσηςfreeware
Σύνδεσμοι
Επίσημος ιστότοπος
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=3702

Το Windows Virtual PC (διάδοχος των Microsoft Virtual PC 2007, Microsoft Virtual PC 2004 και Connectix Virtual PC) είναι πρόγραμμα εικονικοποίησης για τα Microsoft Windows. Τον Ιούλιο του 2006, η Microsoft κυκλοφόρησε την έκδοση των Windows ως δωρεάν προϊόν.[1] Τον Αύγουστο του 2006, η Microsoft ανακοίνωσε ότι η έκδοση Macintosh δεν θα μεταφερθεί σε υπολογιστές Macintosh που βασίζονται σε Intel, διακόπτοντας αποτελεσματικά το προϊόν καθώς οι υπολογιστές Macintosh που βασίζονται σε PowerPC δεν παράγονται πλέον. Η πιο πρόσφατη έκδοση, το Windows Virtual PC, δεν εκτελείται σε εκδόσεις των Windows παλαιότερα από τα Windows 7 και δεν υποστηρίζει επίσημα MS-DOS ή λειτουργικά συστήματα παλαιότερα από τα Windows XP Professional SP3.[2] Οι παλαιότερες εκδόσεις που υποστηρίζουν ένα ευρύτερο φάσμα λειτουργικών συστημάτων παραμένουν διαθέσιμες. Από τα Windows 8, το Hyper-V αντικαθιστά το Windows Virtual PC.

Το Virtual PC εκτελεί μια συμβατή συσκευή IBM PC και το σχετικό υλικό του. Τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα των Windows μπορούν να τρέξουν μέσα στο Virtual PC. Άλλα λειτουργικά συστήματα, όπως το Linux, ενδέχεται επίσης να εκτελεστούν, αλλά δεν υποστηρίζονται επίσημα και η Microsoft δεν παρέχει τα απαραίτητα "Virtual Machine Additions" για το Linux.[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Virtual PC is free!». 12 Ιουλίου 2006. Ανακτήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2009. 
  2. Σφάλμα αναφοράς: Σφάλμα παραπομπής: Λανθασμένο <ref>. Δεν υπάρχει κείμενο για τις παραπομπές με όνομα wvpc-desc.
  3. Heng, Christopher. «Free PC/Intel x86 Emulators and Virtual Machines». thefreecountry.com. TheFreeCountry. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουνίου 2013. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]