Watermelon Sugar

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Watermelon Sugar"
Εξώφυλλο τραγουδιού
Single από Χάρι Στάιλς
από το άλμπουμ Fine Line
Κυκλοφόρησε15 Μαΐου 2020
FormatStreaming - Ψηφιακή λήψη
Ηχογραφήθηκε2019
ΕίδοςΡοκ, φανκ-ποπ, indie Pop
Διάρκεια5:36
ΔισκογραφικήErskine - Columbia
ΣτιχουργόςΧάρι Στάιλς
Mitch Rowland
Tyler Johnson
Thomas Hull
ΠαραγωγόςTyler Johnson
Kid Harpoon
singles των Χάρι Στάιλς ανά χρονολογία
Falling (2020) Watermelon Sugar
(2020)
"Watermelon Sugar στο YouTube

Watermelon Sugar ονομάζεται το τραγούδι του Άγγλου τραγουδιστή Χάρι Στάιλς, από το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Fine Line (2019). Το τραγούδι γράφτηκε από τον Στάιλς μαζί με τους Mitch Rowland, Tyler Johnson και Kid Harpoon, με τους δύο τελευταίους να το παραγάγουν επίσης. Εμπνευσμένο από το αμερικανικό μυθιστόρημα "In Watermelon Sugar" (1968) του Richard Brautigan, το κομμάτι είναι ροκ με φανκ-ποπ και indie pop στοιχεία. Χρησιμοποιεί τη ζάχαρη του καρπουζιού (watermelon sugar) μεταφορικά για να περιγράψει μια σεξουαλική επαφή, ενώ οι στίχοι αναφέρονται σον αρχικό ενθουσιασμό που δημιουργείται όταν δύο άνθρωποι αρχίζουν να γνωρίζονται. Ο τραγουδιστής χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο για να ολοκληρώσει το κομμάτι.

Αρχικά κυκλοφόρησε ως το πρώτο προωθητικό σινγκλ του άλμπουμ στις 16 Νοεμβρίου 2019, και αργότερα ως το τέταρτο επίσημο σινγκλ, στις 15 Μαΐου 2020. Έλαβε θετική αντίδραση από μουσικούς κριτικούς, με πολλούς να σχολιάζουν την αισθητική του τραγουδιού. Έφτασε τοπ 10 σe Ελλάδα, Ιρλανδία, Λιθουανία και Νέα Ζηλανδία, και τοπ 20 σε Αυστραλία, Τσεχία, Εσθονία, Λετονία, Μαλαισία, Ολλανδία, Νορβηγία, Σκωτία, Σιγκαπούρη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μουσικό βίντεο κυκλοφόρησε στις 18 Μαΐου 2020. Σκηνοθετήθηκε από τον Bradley & Pablo και γυρίστηκε στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας. Δείχνει τον Στάιλς μαζί με μια πληθώρα γυναικών με μπικίνι να χορεύουν στην παραλία και να τρώνε καρπούζι. Ο τραγουδιστής έχει επίσης προωθήσει το σινγκλ σε αρκετές ζωντανές τηλεοπτικές εμφανίσεις, όπως στα Saturday Night Live, Later ... με τους Jools Holland και Today.