Volkswagen Crafter

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Volkswagen Crafter
Volkswagen Crafter δεύτερης γενιάς στη Στουτγκάρδη
Σύνοψη
Κατασκευαστής Volkswagen
ΠαραγωγήΔεκέμβριος 2006 — σήμερα
Σεζόν2006 — σήμερα
Αμάξωμα και σασί
ΚατηγορίαΠολυμορφικό βαν
Χρονολόγιο
Προηγούμενο μοντέλοVolkswagen LT

Το Volkswagen Crafter, που πρωτοκυκλοφόρησε το 2006, είναι το μεγαλύτερο πολυμορφικό βαν 3 έως 5 τόνων που παράγεται και πωλείται από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen Commercial Vehicles. Το Crafter αντικατέστησε το Volkswagen LT που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1975, αν και είναι γνωστό ως LT3 ως κωδικός της μονάδας παραγωγής.

Η πρώτη γενιά του Crafter παρήχθη στα εργοστάσια της Mercedes-Benz Ludwigsfelde και Ντύσσελντορφ, τα ίδια γερμανικά εργοστάσια όπου κατασκευάζεται το Mercedes-Benz Sprinter, ενώ η δεύτερη γενιά παράγεται στην Πολωνία, λόγω της λήξης της σχετικής συνεργασίας της Volkswagen με την Mercedes-Benz.

Το Crafter είναι ένα ιδανικό βασικό όχημα για μετατροπές μικρών λεωφορείων και η Volkswagen διαθέτει μια λίστα με διαπιστευμένους ειδικούς μετατροπής οχημάτων. Η Volkswagen Commercial Vehicles κυκλοφόρησε έναν αναθεωρημένο Crafter τον Απρίλιο του 2011. Ο σχεδιασμός της μπροστινής γρίλιας άλλαξε και ακολούθησε την τρέχουσα γλώσσα σχεδιασμού της μάρκας Volkswagen.

Η δεύτερη γενιά του Crafter παρουσιάστηκε το 2016 και εισήχθη στην αγορά τον Μάρτιο του 2017. Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2016 η Volkswagen παρουσίασε στο Ανόβερο μια πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το 2017. Η έκδοση αυτή, υπό την ονομασία Volkswagen e-Crafter, φέρει μπαταρία 43 kWh, που του προσφέρει αυτονομία 208 χιλιόμετρα. Παράλληλα, κυκλοφορούν και εκδόσεις 2.0L TDI που παράγουν 80 kW / 109 PS, 100 kW / 136 PS και BiTDI 120 kW / 163 PS με τον κινητήρα αναθεωρημένο, ενώ το ωφέλιμο φορτίο αυξήθηκε έως και 10% σε ορισμένα μοντέλα.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]