TradeWinds

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η TradeWinds είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία ναυτιλιακών ειδήσεων στον κόσμο, η οποία διατηρεί ιστοσελίδα με διαδικτυακές ειδήσεις και μια έντυπη εβδομαδιαία εφημερίδα, που καλύπτει τα νέα της ναυτιλίας[1]. Η TradeWinds ανήκει στον όμιλο DN Media Group και έχει την έδρα της στο Όσλο[2]. Διαθέτει επίσης γραφείο στο Λονδίνο, στη Wood Street[1].

Η TradeWinds ασχολείται με τη ναυτιλιακή ατζέντα για πάνω από 25 χρόνια και καλύπτει όλες τις πτυχές της ναυτιλίας, εστιάζοντας ιδιαίτερα σε ειδήσεις που αφορούν τους πλοιοκτήτες και την εμπορική πλευρά του κλάδου. Η κάλυψη περιλαμβάνει νέες κατασκευές, δραστηριότητες πώλησης και αγοράς, ναύλωση, ανακύκλωση, αλλά και ναυτασφαλιστικά ατυχήματα και πειρατεία.

Η TradeWinds διαθέτει δημοσιογράφους πλήρους απασχόλησης με έδρα τη Σαγκάη, τη Σιγκαπούρη, το Νέο Δελχί, την Αθήνα, το Όσλο, το Στάμφορντ του Κονέκτικατ και το Λονδίνο.

Διαθέτει επίσης ηλεκτρονικό αρχείο που περιλαμβάνει ιστορικές ειδήσεις για τη διεθνή ναυτιλία[3].

Το 2000, το TradeWinds δημιούργησε την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, το οποίο ενημερώνεται συνεχώς από τη Σιγκαπούρη, το Λονδίνο και το Στάμφορντ. Η εφαρμογή TradeWinds App κυκλοφόρησε το 2012 και είναι διαθέσιμη τόσο σε iOS όσο και σε Android.

Εκδηλώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η TradeWinds οργανώνει επίσης την εκδήλωση "TradeWinds Shipowners Forum", στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιείται και το τακτικό ναυτιλιακό συνέδριο Ποσειδώνια.[4]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «TradeWinds Global Shipping News». Marine Pilots. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
  2. «Contact Us». Tradewinds. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023. 
  3. Kratka, Lenka (2015). A History of the Czechoslovak Ocean Shipping Company, 1948–1989. Ibidem-Verlag. σελ. 141. ISBN 9783838206660. 
  4. «TradeWinds to Host Keynote Forum at Posidonia». Maritime Executive. Ανακτήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου 2023.