Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Reda Raouchaia

TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα! Καταρχάς θα ήθελα να σου πω συγχαρητήρια για τις μεταφράσεις και τη συνεισφορά σου/εμπλουτισμό της ελληνικής ΒΠ. Μία μόνο μικρή παράκληση, στα λήμματα που μεταφράζεις από άλλες ΒΠ (την αγγλική έχω προσέξει κατά κανόνα, αλλά μπορεί να μεταφράζεις και από άλλες) να προσθέτεις το πρότυπο της ενσωμάτωσης κειμένου. Ναι μεν το περιεχόμενο διακινείται ελεύθερα, δε σημαίνει όμως πως πρέπει να μην γίνεται και αναφορά της αρχικής πηγής. Το copyright εξακολουθεί να υπάρχει, οπότε πρέπει να είμαστε καλυμμένοι :)

Η προσθήκη του γίνεται στον ειδικό χώρο "Σημειώσεις ιστορικού", τον οποίο μπορείς να βρεις πάνω δεξιά στη σελίδα ιστορικού του κάθε λήμματος. Εκεί θα δεις έναν κόκκινο σύνδεσμο (εκτός κι αν έχει ήδη δημιουργηθεί από κάποιον άλλον οπότε θα είναι μπλε) "Σημειώσεις ιστορικού". Απλά πατάς πάνω σε αυτόν, προσθέτεις στο κουτί επεξεργασίας το πρότυπο ενσωμάτωσης όπως περιγράφεται στις οδηγίες (π.χ. {{ενσωμάτωση κειμένου|en|τίτλος αγγλικού λήμματος}}) και αποθηκεύεις. Όταν γίνει η αποθήκευση, θα εμφανιστεί με αυτόν τον τρόπο στο ιστορικό του λήμματος.

Για οποιαδήποτε βοήθεια για την οποία είμαι σε θέση να προσφέρω, είμαι στη διάθεσή σου. Για άλλη μια φορά, συγχαρητήρια για τις συνεισφορές σου. Καλή συνέχεια και καλές επεξεργασίες :)

Reda Raouchaia (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν έχω κάνει τέτοιο πράγμα που λες... Δεν έχω κάνει ενσωμάτωση κειμένου.

Δεν θέλω τέτοιο πράγμα στα λήμματά μου, Συγγνώμη, ε!

TeamGale (συζήτησησυνεισφορές)

Καταρχάς δεν χρειάζεται να γίνεσαι επιθετική. Δεν τίθεται θέμα θέλω ή δεν θέλω. Είναι μέσα στους κανονισμούς όταν κάνουμε μετάφραση από άλλη ΒΠ. Έχω την εντύπωση πως δεν έχεις ίσως κατανοήσει τι ακριβώς λέω. Μετάφραση δεν κάνεις από τα αντίστοιχα αγγλικά λήμματα; Αυτό είναι η ενσωμάτωση κειμένου. Την κάνεις ήδη. Απλά πρέπει να προσθέτεις και το πρότυπο για το θέμα των copyright.

Reda Raouchaia (συζήτησησυνεισφορές)

Δεν ξέρω τι είναι επιθετική.

Δεν έχω κάνει τέτοιο πράγμα εγώ.

Με τίποτα δεν βάζω εγώ τέτοιο πράγμα που λες!

Aristo Class (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητή Reda, αρχικά θέλω να σε ευχαριστήσω για τη συμβολή σου στην ελλ. ΒΠ.

Η Team Gale, προσπάθησε να σε βοηθήσει. Παλαιότερα, όταν μεταφράζαμε ένα λήμμα στα ελληνικά, αρχικά βάζαμε π.χ. Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Bombay mix (έκδοση 747962675) της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες). (βλ. στο πλαίσιο κάτω-κάτω και πριν τις τις Κατηγορίες, στο λήμμα Μείγμα Βομβάης

Εδώ, η Team Gale σου λέει ότι αυτό είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε, αλλά, τώρα πλέον όχι κάτω-κάτω στο λήμμα (όπως το προαναφερόμενο παράδειγμα), αλλά, στην Προβολή ιστορικού > Σημειώσεις ιστορικού > Επεξεργασία κειμένου και γράφεις ... {{ενσωμάτωση κειμένου|en|Mortar and pestle| ... και εν συνεχεία 1. από το αρχικό πχ αγγλικό κείμενο en:Mortar and pestle > Προβολή ιστορικού > Σύγκριση επιλεγμένων εκδόσεων > (τελευταία) > και πάνω-πάνω, κάνεις copy μόνο το ... oldid=747962675 και μετά

2. πηγαίνεις στη μετάφρασή σου > Προβολή ιστορικού > Σημειώσεις ιστορικού > Επεξεργασία κειμένου και γράφεις αμέσως μετά το ...

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Mortar and pestle της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).

(βλ. σχετ. ιστορικό στο λήμμα Γουδί και γουδοχέρι).

Ελπίζω, να κατάφερα να σε κατατοπίσω¨(!!!) - Φιλικά!

Απαντήστε στο "Ενσωμάτωση κειμένου"