Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:Συζήτηση χρήστη:Kalogeropoulos/Αρχείο 2020β/αρχείο 3

Tsioftas (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα,

Όσον αφορά τον τίτλο του λήμματος για τον Πληθοπορισμό (ο οποίος επί του παρόντος είναι στα Αγγλικά, δηλ. Crowdsourcing), πιστεύω πως εφόσον υπάρχει αντίστοιχος (εύχρηστος) ελληνικός όρος τότε δεν χρειάζεται (και δεν πρέπει) ο κύριος τίτλος του λήμματος να είναι στα Αγγλικά. Συμφωνώ ότι ο ελληνικός όρος δεν είναι τόσο διαδεδομένος όσο ο αγγλικός όμως αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι πρόκειται για σχετικά νέα ορολογία και δεν είναι λόγος να γράφονται άρθρα με αγγλικό τίτλο σε μια ελληνική εγκυκλοπαίδεια.

Για παράδειγμα γιατί γράφουμε φορητός υπολογιστής και όχι Laptop; Βεβαίως όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι φορητοί υπολογιστές ο όρος Laptop ήταν πιο διαδεδομένος στον ελληνόφωνο χώρο (ίσως ακόμα να είναι) παρ' όλα αυτά ο ελληνικός όρος προτιμάται σε πολλές περιπτώσεις, μία από αυτές είναι και το άρθρο στην βικιπαίδεια: Φορητός υπολογιστής.

Kalogeropoulos (συζήτησησυνεισφορές)

Παρακαλώ συζητήστε το στη σελίδα συζήτησης του λήμματος ποιός θα είναι ο κύριος τίτλος. Και οι δύο είναι εν χρήσει σε paper το crowdsourcing υπερέχει στην αναζήτηση. Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση. Όχι όμως διορθωπόλεμος