Θέμα στο Συζήτηση χρήστη:CubicStar

Stelios21r (συζήτησησυνεισφορές)

Γεια σας

Ξαναδιαγράψατε για δεύτερη φορά το λήμμα για το «Σύριος» χωρίς να παραθέσετε κάποια αιτιολόγηση. Ένα απλό «δεν έχει νόημα» δε λέει κάτι. Τη στιγμή που κάθε 2 δευτερόλεπτα ακούμε να χρησιμοποιείται η λέξη αυτή εννοώντας τον κάτοικο της Συρίας νομίζω ότι η εισαγωγή αυτού του λήμματος είναι τόσο επίκαιρη όσο και απαραίτητη διότι βοηθάει στη σωστή χρήση της γλώσσας. Επίσης η δημιουργία του λήμματος με την περαιτέρω ενίσχυσή του βοηθάει στη σωστή χρήση της λέξης αυτής και των συγγενικών τύπων της καθώς και των τύπων της λέξης «Σύρος» την οποία αντικαθιστά συχνά αλλά λανθασμένα.

Το Γουϊκιπέδια πρέπει να βοηθάει στην αποσαφήνιση όρων και εννοιών και την πρόσβαση στη γνώση και όχι να είναι φειδωλό σε επεξηγηματικά ίσως αλλά χρήσιμα παρά ταύτα λήμματα βασιζόμενο σε κάποια έννοια της «οικονομίας χώρου» κατά τη γνώμη μου. Το κριτήριο νομίζω θα πρέπει να είναι το αν κάτι βοηθάει στην αποσαφήνιση και την ακριβέστερη παράθεση πληροφοριών και εννοιών καθώς και στην πληρότητα των πληροφοριών. Το να αποσυρθεί το «Σύριος» νομίζω ότι απλά βοηθάει στο να παρατείνεται το αντίθετο. Η οικονομία εδώ αντιτίθεται στην πληρότητα.

Παρακαλώ να επαναφέρετε το λήμμα ή να το συζητήσουμε εκτενέστερα εάν νομίζετε ότι οι ίδιες πληροφορίες μπορούν να παρατεθούν με ορθότερο τρόπο.

Ευχαριστώ

CubicStar (συζήτησησυνεισφορές)

Η Βικιπαίδεια δεν είναι λεξικό για να δίνει εξηγήσεις για την ορθή χρήση των λέξεων. Εξάλλου υπάρχει το λήμμα Σύροι στο οποίο υπήρχε ήδη αυτή η εξήγηση. Εκεί έχει θέση, αλλά όχι και για χωριστό λήμμα. Το Σύριος μπορεί απλά να ανακατευθύνει στο Σύρος, το νησί.

Stelios21r (συζήτησησυνεισφορές)

Ευχαριστώ - αυτό ακούγεται σαν καλύτερη ιδέα.