The Joy of Creation: Reborn

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
The Joy of Creation: Reborn
ΠλατφόρμαMicrosoft Windows
Ημ/νία κυκλοφορίας2016
δεδομένα (π  σ  ε )

Το The Joy of Creation: Reborn (ή αλλιώς TJoC: R) είναι ανεξάρτητο βιντεοπαιχνίδι επιβίωσης τρόμου πρώτου προσώπου που αναπτύχθηκε από τον Nikson, και στην πραγματικότητα υπηρετεί ως ανεπίσημο παιχνίδι της διάσημης σειράς Five Nights at Freddy's. Το The Joy of Creation: Reborn είναι επίσης μια ανακατασκευασμένη έκδοση του αρχικού The Joy of Creation. To TJoC: R περιέχει καλύτερα χαρακτηριστικά από το πρώτο παιχνίδι, όπως το free-roam.

Σενάριο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το παιχνίδι ακολουθεί έναν ανώνυμο χαρακτήρα που γυρνάει στο σπίτι του σε μια σκοτεινή και βροχερή νύχτα. Το πρώτο επίπεδο είναι το σπίτι που στοιχειώνεται από τον "Ignited Freddy", το δεύτερο επίπεδο είναι το υπόγειο, στοιχειωμένο από τον "Ignited Bonnie", το τρίτο επίπεδο είναι η σοφίτα, στοιχειωμένη από τον "Ignited Foxy", και το τέταρτο επίπεδο είναι το δάσος, στοιχειωμένο από την "Ignited Chica".

Τρόπος παιχνιδιού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώτος όροφος - Ignited Freddy: Ο παίκτης μπορεί να επιλέξει όποια λειτουργία θέλει, το Endless Mode (το οποίο είναι παρόμοιο με το Survival Mode, και είναι το ίδιο με το free-roam) ή το Objective Mode. Στόχος λειτουργία ο πρώτος όροφος είναι το πρώτο στάδιο στη χαρά της Δημιουργίας: Reborn.

Στο Objective Mode του πρώτου επιπέδου, ο παίκτης πρέπει να εξερευνήσει γρήγορα την περιοχή και να βρει τα πέντε αντικείμενα που του έθεσε το παιχνίδι μέσα σε ένα λεπτό. Αν ο παίκτης καταφέρει και συλλέξει όλα τα αντικείμενα τότε αναγκαστικά πρέπει να του επιτεθεί ο Freddy. Όταν ο παίκτης συλλέξει όλα τα αντικείμενα στο επίπεδο ένα τικ θα εμφανιστεί δίπλα από το επίπεδο του Freddy.

Υπόγειο - Ignited Bonnie: Ο παίκτης έχει στην διάθεσή του 60 δευτερόλεπτα (1 λεπτό) για να βρει και τα πέντε αντικείμενα που βρίσκονται στο υπόγειο. Καθώς ο παίκτης θα εξερευνά το υπόγειο ο Ignited Bonnie θα περιφέρεται και είναι πιο γρήγορος από τον Ignited Freddy, καθώς και πιο επιθετικός. Για να επιβιώσει ο παίκτης θα πρέπει να έχει τα μάτια του στα κόκκινα φώτα, γιατί είναι τα μάτια του Ignited Bonnie. Όταν ο παίκτης δει τα φώτα να κάνουν πάνω και κάτω, πρέπει να τρέξει.

Δάσος - Ignited Chica: Αντί των συνηθισμένων 60 δευτερόλεπτων (1 λεπτό) ή των 90 (1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα), δίνονται στον παίκτη 300 δευτερόλεπτα (5 λεπτά), στην έκδοση v0.0.6 ο χρόνος που δόθηκε ήταν 180 δευτερόλεπτα (3 λεπτά) για να ολοκληρωθεί ένας νέος τύπος στόχου: την αναζήτηση δέκα σχεδίων που βρίσκονται κολλημένα στους κορμούς δέντρων, ή περιστασιακά στα φανάρια και στην περίφραξη.

Ενώ ο παίκτης προσπαθεί να ολοκληρώσει το στόχο του, καταδιώκεται από την Ignited Chica. Είναι δύσκολο να εντοπιστεί καθώς τα φωτεινά της μάτια δεν φαίνονται καλά στο επεκταμένο σκοτάδι, έτσι ο παίκτης πρέπει τακτικά να κοιτάει πίσω του καθώς αναζητάει τα αντικείμενα. Αν ο παίκτης εντοπίσει δυο φωτεινά μάτια στο σκοτάδι πρέπει να τρέξει. Αν ο παίκτης δεν κοιτάει πίσω του, η Chica θα επιτεθεί και θα σκοτώσει τον παίκτη.

Αν επίσης σταματήσει λίγα μέτρα μακριά από τον παίκτη, ενώ την κοιτάει, ο παίκτης πρέπει να τρέξει αμέσως μέχρι που να είναι αρκετά μακριά της. Άμα την κοιτάει για λίγα δευτερόλεπτα, τότε η Chica θα βρυχηθεί και θα τρέξει με ταχύτητα πάνω στον παίκτη.

Σοφίτα - Ignited Foxy: Σε αντίθεση με τα άλλα στάδια, δίνονται περίπου 90 δευτερόλεπτα (1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα). Το οποίο δίνει στον παίκτη αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσει το στόχο του. Ο στόχος είναι να βρεθούν τα πέντε αντικείμενα, ενώ ο Ignited Foxy ακολουθεί τον παίκτη.

Για να γλιτώσει από τον κίνδυνο του Ignited Foxy, ο παίκτης πρέπει να μην ανάψει το φακό όταν μπει στο παιχνίδι. Όταν ο παίκτης δει το σκιασμένο περίγραμμα του Foxy να πλησιάζει και έπειτα να σταματάει, ο παίκτης έχει μια ευκαιρία να ξεφύγει.

Άμα ο Ignited Foxy βρει τον παίκτη ενώ ψάχνει για τα αντικείμενα, τα μάτια του θα γίνουν λευκά και θα μείνει ακίνητος για ένα δευτερόλεπτο. Αν ο παίκτης του ρίξει φως την ώρα που τα μάτια του είναι λευκά ο Foxy θα είναι στιγμιαία ζαλισμένος, δίνοντας στον παίκτη ευκαιρία να ξεφύγει. Αν ο παίκτης δεν ρίξει φως στον Ignited Foxy, ο Foxy θα σκοτώσει γρήγορα τον παίκτη.

Ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ψηφοφορία που ο Nikson δημιούργησε είχε 500+ ψήφους στο Ναι στην επιλογή "να αναβιώσω το TJoC!" και περίπου 30 ψήφους στο Όχι, που είχε την αντίθετη επιλογή. Ο Nikson έκανε έπειτα τη σελίδα του παιχνιδιού στο Game jolt, όταν το παιχνίδι δημιουργήθηκε.[εκκρεμεί παραπομπή]

Έφτιαξε επίσης ένα μικρό Gameplay τρέιλερ στις 15 Απριλίου, λίγες ώρες πριν το free-roam test κυκλοφορήσει για πρώτη φορά τα μεσάνυχτα. Στη συνέχεια, μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες, κυκλοφόρησε άλλο ένα επίπεδο, το Υπόγειο: Ignited Bonnie. Μετά από άλλες 2 εβδομάδες, κυκλοφόρησε ένα ακόμα επίπεδο, το Σοφίτα: Ignited Foxy.[εκκρεμεί παραπομπή]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]