Synology

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Synology
Κλάδοςnetwork-attached storage
Ίδρυση2000
ΈδραΤαϊπέι, Ταϊβάν
Προϊόνταnetwork-attached storage
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube Σελίδα στο Linkedin
Commons page Πολυμέσα

Η Synology Inc. ( Κινέζικα : 群 暉 科技, Qúnhuī Kējì ) είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές διακομιστών και συστημάτων NAS για ιδιώτες, καθώς και μικρές, μεσαίες και μεγάλες εταιρείες. Το λειτουργικό σύστημα DSM που βασίζεται στο Linux της Synology έχει πολυβραβευτεί.

Επιχειρηματικοί τομείς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Synology ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2000 από τους Cheen Liao και Philip Wong και τώρα απασχολεί πάνω από 400 άτομα. [1] Οι δύο Ταϊβανέζοι εκμεταλεύτηκαν αρχικά ένα κενό στην αγορά που είχε αφήσει η Apple με τη διακοπή του διακομιστή Xserve, ο οποίος είναι δημοφιλής στους οργανισμούς, τους εκδότες και τους παραγωγούς ήχου και βίντεο. Οι Liao και Wong, που είχαν μάθει την επιχείρησή τους στη Microsoft, ανέπτυξαν το λειτουργικό σύστημα DSM που βασίζεται στο Linux για ομαλή συνεργασία με το πρωτόκολλο δικτύου AFP Apple Filing Protocol που χρησιμοποιείται από την Apple, έτσι ώστε οι συσκευές Synology να γίνουν γρήγορα μια συμβουλή για την προαναφερθείσα ομάδα-στόχο., κυρίως λειτουργεί με συσκευές Apple. Οι διακομιστές Synology αντικατέστησαν την προσωρινή λύση του Windows XT Server, η οποία στο παρελθόν θεωρούνταν αδέξια και δύσκολη στη διαχείριση.

Εκτός από τον τομέα των διακομιστών, αναπτύχθηκε το τμήμα επιτήρησης λύσεων, το οποίο βασίζεται σε διακομιστές εξοπλισμένους με το πακέτο λογισμικού Surveillance. Αφού η εταιρεία επέκτεινε το πρόγραμμά της προς τους διακομιστές υψηλής απόδοσης, το μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς κυμαίνεται μεταξύ 40 και 50, σύμφωνα με τον Alex Wang, διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής θυγατρικής Ποσοστό [2], σύμφωνα με το οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν καλείται να υποβάλει αναφορά και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να δημοσιεύσει ακριβή στοιχεία.

Η γραμμή της NAS από την Synology είναι γνωστή ως DiskStation για επιτραπέζια μοντέλα, FlashStation για μοντέλα all-flash και RackStation για μοντέλα rackmount. Τα προϊόντα της Synology πωλούνται παγκοσμίως και μεταφέρονται σε πολλές γλώσσες. Το κάθισμα βρίσκεται στην Ταϊπέι της Ταϊβάν . Θυγατρικές εταιρείες σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Jobs & Karriere». Synology.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 1 Μαΐου 2015. 
  2. T. S. Ganesh (24 Ιουλίου 2018). «Next-Gen NAS: An Interview with Alex Wang, CEO of Synology America». AnandTech (στα Αγγλικά).