Simple Plan

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Simple Plan
Οι Simple Plan το 2005.
Πληροφορίες
ΠροέλευσηΜόντρεαλ, Κεμπέκ, Καναδάς
Μουσικά είδηPop punk, alternative rock, pop rock, emo, power pop
Παρουσία1999-παρόν
Δισκογραφική εταιρείαLava, Atlantic
ΜέληPierre Bouvier
Jeff Stinco
Sébastien Lefebvre
Chuck Comeau
Ιστότοπος
http://simpleplan.com/

Οι Simple Plan είναι καναδικό pop punk συγκρότημα από το Μόντρεαλ του Κεμπέκ. Το συγκρότημα έχει εκδώσει τέσσερα studio albums, τα No Pads, No Helmets...Just Balls (2002), Still Not Getting Any... (2004),Simple Plan (2008) και Get Your Heart On (2011), και άλλα δύο live albums, τα Live in Japan 2002 (2003) και MTV Hard Rock Live (2005). Αυτή την στιγμή το συγκρότημα ηχογραφεί το τρίτο του album. Είναι γνωστοί για τα τραγούδια No Love, Your Love is Just a Lie, Save You και Welcome to my Life.

Σχηματισμός του συγκροτήματος (1995-2002)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Simple Plan ξεκίνησαν το 1995 με το σχηματισμό μιας μπάντας με όνομα "Reset" από τους σχολικούς φίλους Pierre Bouvier, Charles-André (Chuck) Comeau και Adrian White. Οι Reset συμμετείχαν σε tour στον Καναδά με μπάντες όπως οι MxPx, Ten Foot Pole, και Face to Face,με σκοπό να αποκτήσουν δημοσιότητα. Το πρώτο τους album:No Worries εκδόθηκε το 1997, και ο Comeau σύντομα άφησε την μπάντα για να πάει να σπουδάσει. Δύο χρόνια αργότερα ο Comeau συναντήθηκε με τούς σχολικούς του φίλους Jean-François (Jeff) Stinco και Sébastien (Seb) Lefebvre , οι οποίοι είχαν δικά τους ξεχωριστά συγκροτήματα,και αποφάσισαν από κοινού να δημιουργήσουν την μπάντα. Στο τέλος του 1999, ο Comeau kai o Bouvier συναντήθηκαν σε μια συναυλία του Sugar Ray, και ο Bouvier άφησε τους Reset για να μπει στην μπάντα του Comeau. Ο David Desrosiers (bassist) αντικατέστησε τον Bouvier στους Reset, αλλά όταν του ζητήθηκε να γίνει μέλος στην μπάντα του Comeau, μετά από έξι μήνες άφησε και αυτός τους Reset. Αυτό επέτρεψε στον Bouvier, που τραγουδούσε και συγχρόνως έπαιζε μπάσο, να συγκεντρωθεί μόνο στο τραγούδι.

Η προέλευση του ονόματος του συγκροτήματος δεν είναι σαφής. Τα μέλη του έχουν δώσει διαφορετικές απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα,συμπεριλαμβανομένου ότι το σκέφτηκαν από την συμπάθειά τους για την ταινία A Simple Plan, και ότι ο σχηματισμός αυτού του συγκροτήματος ήταν το εύκολό τους σχέδιο (Simple Plan) για να αποφύγουν να έχουν μια "πραγματική" δουλειά, και ότι το όνομα είχαν σχεδιάσει να είναι προσωρινό, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκαν κάτι καλύτερο, και με τις εμφανίσεις να πλησιάζουν το συγκρότημα χρειαζόταν ένα όνομα.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]