Sidewalk.com

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο ιστότοπος Sidewalk. com ήταν παλαιότερα η τοποθεσία ενός προγράμματος τοπικών πληροφοριών της Microsoft Corporation. Ο ιστότοπος ανήκει πλέον στον όμιλο Ask Media Group.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Sidewalk. com καταχωρήθηκε για πρώτη φορά το 1995 από κάποιον C. D. Bell από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, ως ένας ιστότοπος όπου οι τοπικοί συνδρομητές θα μπορούσαν να αποκτήσουν παρουσία στο διαδίκτυο. Ο Bell συνέταξε έναν μακρύ κατάλογο πιθανών ονομάτων για το νέο του domain και προς μεγάλη του έκπληξη η πρώτη του επιλογή, το "Sidewalk. com", ήταν διαθέσιμη. Το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου του ιστότοπου ήταν μάλλον ασήμαντο, εκτός από την εξαιρετικά δημοφιλή "Ανεπίσημη σελίδα μποϊκοτάζ του O. J. Simpson".

Το 1996 ο Bell πούλησε τον τομέα στην Microsoft Corporation, η οποία, για τους σκοπούς της, ενδιαφερόταν μόνο για το όνομα τομέα.

το 1997 η Microsoft παρουσίασε για πρώτη φορά τον ιστότοπο ως κατάλογο τοπικών εκδηλώσεων και πληροφοριών σε πολλές πόλεις. Ήταν η προσπάθεια της Microsoft Corporation να δημιουργήσει μια ομάδα ολοκληρωμένων διαδικτυακών πυλών προσανατολισμένων σε συγκεκριμένες πόλεις. Η υπηρεσία, η οποία χαρακτηριζόταν από μοντέρνα αστική γραφή και άρθρα lifestyle, είχε ως στόχο να ανταγωνιστεί τις εβδομαδιαίες αστικές εφημερίδες. Είχαν προηγηθεί άλλοι δικτυακοί οδηγοί για συγκεκριμένες πόλεις, όπως οι ψηφιακές πόλεις και λεωφόροι της AOL.

Το 1999, η Microsoft πούλησε το έργο στην Citysearch.[1] Ωστόσο, το 2007 ο Steve Ballmer δήλωσε ότι "το Sidewalk στόχευε πραγματικά σε αυτό που σήμερα αποκαλούμε τοπική αναζήτηση. . . Το πεζοδρόμιο είναι ένα από αυτά που δεν έπρεπε να είχαμε βγει".[2]

Στις 25 Ιουνίου 2009 το Citysearch ξεκίνησε την πρόκληση "Right Here Right Now", προσκαλώντας οποιονδήποτε να δημιουργήσει μια ολοκαίνουργια επιχείρηση στο Sidewalk.com [1] που θα επιτρέπει στους χρήστες να ζουν τη ζωή τους εν κινήσει πιο εύκολα. Οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλουν μια λαμπρή ιδέα για μια διαδικτυακή και κινητή εφαρμογή που θα περιλαμβάνει πρόσβαση στην ταξινομία, τον κατάλογο, το περιεχόμενο και άλλα ανοικτά API της Citysearch που εστιάζουν στην τοπική. Ο δημιουργός της νικήτριας εφαρμογής, που θα επιλεγεί από κριτική επιτροπή, θα κερδίσει 10. 000 δολάρια σε μετρητά και, ενδεχομένως, την ευκαιρία να αναπτύξει και να διαχειριστεί ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα με χρηματοδότηση έως και 1 εκατομμύριο δολάρια και συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του νέου εγχειρήματος Sidewalk. com, καθώς και πρόσβαση στο δίκτυο εκδοτών Citysearch που θα του επιτρέψει να αξιοποιήσει άμεσα την επισκεψιμότητα.[3]

Από τον Οκτώβριο του 2012, ο ιστότοπος ελέγχεται από τη θυγατρική της Citysearch, CityGrid Media, και περιέχει πολύ περιορισμένο περιεχόμενο.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]