Module talk:Χρήστης:Xoristzatziki:bla2

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μπορούν να δημιουργηθούν Modules Module:Πρότυπο:ΧΧΧΧΧΧ με βάση το Module:Χρήστης:Xoristzatziki:Κουτί πληροφοριών ζωδίου

Το Module:Χρήστης:Xoristzatziki:bla2 μπορεί να μετακινηθεί σε Module:Πρότυπο:Κουτί Πληροφοριών και να καλείται αυτό (στα προηγουμένως δημιουργηθέντα Modules αντί του: Lf['last module'] = require("Module:Χρήστης:Xoristzatziki:bla2").

Μετά, όλα τα αντίστοιχα πρότυπα, θα καλούν απευθείας το "ομώνυμο" Module στο οποίο θα γίνεται όλη η επεξεργασία των παραμέτρων με απλό τρόπο. Δηλαδή το Πρότυπο:ΧΧΧΧΧΧ θα καλεί το Module:Πρότυπο:ΧΧΧΧΧΧ χωρίς καθόλου παραμέτρους. Στα Modules αυτά μπορούν να γίνονται έλεγχοι για οτιδήποτε. π.χ. Αν υπάρχει η τάδε παράμετρος, ποια παράμετρος να προτιμάται, πώς να εμφανίζεται η κάθε πληροφορία κλπ. Δεν χρειάζονται επιπλέον Modules και δεν πρέπει να δημιουργηθούν αλλού πολλαπλά Modules για τη δουλειά που θα γίνεται μέσα σε αυτά.

Για παράδειγμα έχω δημιουργήσει το "Πρότυπο" Χρήστης:Xoristzatziki/test που καλεί απευθείας το Module:Χρήστης:Xoristzatziki:Κουτί πληροφοριών ζωδίου. Σε αυτό επεξεργάζονται όλες οι πληροφορίες από τη σελίδα, παρακάμπτοντας όλα τα if σε πρότυπα. Αυτό με τη σειρά του καλεί το "γενικό" Module:Χρήστης:Xoristzatziki:bla2 που παρουσιάζει τα αποτελέσματα.

Δοκιμαστικά (κάνοντας προεπισκόπηση) μπορείτε σε ένα λήμμα ζωδίου να αντικαταστήσετε το "Κουτί πληροφοριών ζωδίου" με "Χρήστης:Xoristzatziki/test" και να δείτε τα αποτελέσματα.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να προχωρήσει το θέμα. (έχει δουλίτσα αλλά πιστεύω ότι είναι κάπως συμμαζεμένο και εύχρηστο). --Xoristzatziki (συζήτηση) 07:58, 2 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]