It's Oh So Quiet

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"It's Oh So Quiet"
Τραγούδι από Betty Hutton
Κυκλοφόρησε1951
A-side"Murder, He Says"
ΕίδοςJazz
ΔισκογραφικήRCA
ΣτιχουργόςHans Lang
ΣυνθέτηςBert Reisfeld

Το "It's Oh So Quiet" είναι τραγούδι της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Betty Hutton, που κυκλοφόρησε το 1951 ως B-side στο σινγκλ "Murder, He Says".[1] Είναι επανεκτέλεση του Γερμανικού τραγουδιού "Und jetzt ist es still",[2] του Horst Winter το 1948. Η μουσική γράφτηκε από τον Αυστριακό συνθέτη Hans Lang και οι Γερμανικοί στίχοι από τον Erich Meder.[3] Οι αγγλικοί τίτλοι γράφτηκαν από τον Bert Reisfeld.[2]

Εκδοχή της Μπιορκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

"It's Oh So Quiet"
Single από Μπιορκ
από το άλμπουμ Post
B-side
  • "Sweet Sweet Intuition"
  • "My Spine"
  • "You've Been Flirting Again"
  • "Hyperballad"
Κυκλοφόρησε13 Νοεμβρίου 1995
Format
Είδος
Διάρκεια3:41
ΔισκογραφικήOne Little Indian
Στιχουργός
Παραγωγός
singles των Μπιορκ ανά χρονολογία
Isobel
(1995)
It's Oh So Quiet
(1993)
Hyperballad
(1996)

Το τραγούδι επανεκτελέθηκε από την Ισλανδή μουσικό Μπιορκ το 1995. Κυκλοφόρησε στις 13 Νοεμβρίου 1995, ως το τρίτο σινγκλ από το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της Post του ίδιου έτους.[4] Είναι η μεγαλύτερή της επιτυχία, φτάνοντας στη θέση 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο και παραμένοντας για 15 εβδομάδες στο UK Singles Chart.[5] Έφτασε ακόμη στη θέση 9 των "Bubbling Under Hot 100 Singles" του Billboard.[6] Παρ' όλα αυτά δε συμπεριλήφθηκε στη συλλογή της Greatest Hits, το 2002.

Κυκλοφορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το "It's Oh So Quiet" κυκλοφόρησε στις 13 Νοεμβρίου 1995. Τα B-sides του στα δύο CD που κυκλοφόρησαν περιλαμβάνουν τα "You've Been Flirting Again" (με Ισλανδικούς στίχους), "Hyperballad" (έγινε το επόμενο σινγκλ λίγο αργότερα), "Sweet Sweet Intuition" (μια επανεκδοχή του B-side "Sweet Intuition") και το "My Spine", που συμπεριλήφθηκε ένα χρόνο αργότερα στο ρεμίξ άλμπουμ της Telegram.[4]

Μουσικό Βίντεο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το μουσικό βίντεο του τραγουδιού σκηνοθετήθηκε από τον Spike Jonze και γυρίστηκε στην Καλιφόρνια. Κατά τη διάρκεια του βίντεο, όταν η Μπιορκ τραγουδάει τα κουπλέ όλα παρουσιάζονται σε αργή κίνηση και σε στυλ μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ. Όταν φτάνουν τα ρεφρέν, η ταχύτητα επανέρχεται φυσιολογικά και όλοι χορεύουν μαζί της.

Το βίντεο αρχίζει με τη Μπιορκ στο μπάνιο ενός συνεργείου αυτοκινήτων και στο πρώτο ρεφρέν χορεύει μαζί με τους εργάτες. Στη συνέχεια βγαίνει από το μαγαζί και χορεύει μαζί με περαστικούς στο πεζοδρόμιο. Μετά το δεύτερο ρεφρέν περπατάει στο δρόμο με μερικές ηλικιωμένες και τις ομπρέλες τους και στέκεται σε ένα γραμματοκιβώτιο πριν το τελευταίο ρεφρέν. Το γραμματοκιβώτιο ζωντανεύει και χορεύει μαζί της. Το βίντεο τελειώνει με τη Μπιορκ να επιπλέει στο πλήθος και να κάνει την κίνηση της σιωπής στην κάμερα.[7]

Αποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το βίντεο του "It's Oh So Quiet" απέκτησε έξι υποψηφιότητες στα MTV Video Music Awards το 1996, στις κατηγορίες Best Female Video, Best Art Direction, Breakthrough Video, Best Direction in a Video, International Viewer's Choice Award (MTV Europe) και Best Choreography in a Video, κερδίζοντας την τελευταία.[8] Το βίντεο ήταν υποψήφιο και για βραβείο Γκράμμι, στην κατηγορία Best Music Video - Short Form (έχασε από το "Scream" του Μάικλ Τζάκσον και της αδελφής του, Τζάνετ).[9][10] Τον Οκτώβριο του 2007, το Καναδέζικο μουσικό κανάλι M3 τοποθέτησε το "It's Oh So Quiet" στη θέση 8 των 40 πιο αξιομνημόνευτων βίντεο κλιπ στο Listed.

Λίστα τραγουδιών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

UK CD1

  1. "It's Oh So Quiet" – 3:40
  2. "You've Been Flirting Again" (Flirt Is a Promise Mix) – 3:23
  3. "Hyperballad" (Over the Edge Mix) – 4:33
  4. "Sweet Sweet Intuition" – 6:07

UK CD2

  1. "It's Oh So Quiet" – 3:40
  2. "Hyperballad" (Brodsky Quartet Version) – 4:21
  3. "Hyperballad" (Girls Blouse Mix) – 5:07
  4. "My Spine" – 2:33

ΣΗΜ.: Τα δύο CD κυκλοφόρησαν και στην Ευρώπη με διαφορές δευτερολέπτων στη διάρκεια. Το CD2 κυκλοφόρησε επίσης στην Ιαπωνία και την Αυστραλία.

Τσαρτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τσαρτ (1995/96) Κορυφαία

θέση

Αυστραλία (ARIA)[11] 6
Βέλγιο (Ultratop 50 Flanders)[12] 28
Βέλγιο (Ultratop 50 Wallonia)[13] 20
Φινλανδία (Suomen virallinen lista)[14] 5
Ιρλανδία (IRMA) 7
Νέα Ζηλανδία (Recorded Music NZ)[15] 20
Ολλανδία (Single Top 100)[16] 28
Σκωτία (Official Charts Company)[17] 4
Σουηδία (Sverigetopplistan)[18] 29
UK Singles (Official Charts Company)[19] 4
US Billboard Bubbling Under Hot 100 Singles[20] 9

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα It's Oh So Quiet της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).