I Am Not Okay with This

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

I Am Not Okay With This είναι ο τίτλος αμερικανικής κωμικής τηλεοπτικής σειράς που βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ του Charles Forsman. Κυκλοφόρησε στο Netflix στις 26 Φεβρουαρίου 2020. Η σειρά έλαβε θετικά σχόλια, με επαίνους για τις ερμηνείες των ηθοποιών, ιδιαίτερα της Σοφία Λιλς και του Γουάιατ Όλεφ. Τον Αύγουστο του 2020, διακόπηκαν τα γυρίσματα της σειράς λόγω της πανδημίας COVID-19.

Καστ και χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Σοφία Λιλς ως Σίντι Νόβακ, μια 17χρονη κοπέλα που αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι έχει τηλεκινητικές δυνάμεις
  • Γουάιατ Όλεφ ως Στάνλεϊ Μπάρμπερ, γείτονας και φίλος της Σίντι
  • Σόφια Μπράιαντ ως Ντίνα, η καλύτερη φίλη της Σίντι με την οποία η Σίντι είναι κρυφά ερωτευμένη
  • Κάθλιν Ρόουζ Πέρκινς ως Μάγκι Νόβακ, η χήρα μητέρα τις Σίντι
  • Ρίτσαρντ Έλις ως Μπράντ Λιούις, το αγόρι της Ντίνας που δεν συμπαθεί η Σίντι
  • Ζάκαρι Σ. Ουίλιαμς ως Ρίκι Μπέρι, ο πλούσιος φίλος του Μπράντ
  • Αίνταν Βότακ-Χισσόνγκ ως Λίαμ Νόβακ, ο μικρότερος αδελφός της Σίντι

Επεισόδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νούμερο Τίτλος Σκηνοθέτης
1 "Αγαπητό Ημερολόγιο..." Τζόναθαν Έντουϊστλ
Η Σίντι Νόβακ, είναι μια 17χρονη έφηβη που ζει με τη μητέρα και τον μικρότερο αδελφό της στην Πενσυλβανία, ένα χρόνο μετά το θάνατο του πατέρα της. Η Σίντι είναι απογοητευμένη που δεν συζητάει ποτέ με την μητέρα της για την αυτοκτονία του πατέρα της και συνεχώς διαφωνεί μαζί της. Η σχολική σύμβουλος, ζητάει από τη Σίντι να ξεκινήσει να γράφει ένα ημερολόγιο, ώστε να διοχετεύσει τον θυμό και τα συναισθήματα της και η Σίντι συμφωνεί απρόθυμα. Η Σίντι συναντιέται με την καλύτερη φίλη της, Ντίνα, η οποία έχει αρχίσει να βρίσκεται σε σχέση με τον Μπράντλεϊ Λιούις, το "Χρυσό Αγόρι" του Λυκείου. Αφού ο Μπράντλεϊ εκνευρίζει την Σίντι, ξαφνικά, η μύτη του αρχίζει να αιμορραγεί, κάτι που η Σίντι είναι σχεδόν πεπεισμένη ότι έκανε η ίδια. Στο δρόμο της για το σπίτι, συναντά τον Στάνλεϊ Μπάρμπερ, τον γείτονά της, ο οποίος της προτείνει να κάνουν παρέα, κάτι στο οποίο συμφωνεί απρόθυμα. Στο σπίτι, φροντίζει τον μικρό αδερφό της, Λίαμ, που της διηγείται το μπούλινγκ στο σχολείο από έναν συμμαθητή του. Αργότερα εκείνο το βράδυ, μετά από μια ψυχρή συζήτηση με τη μητέρα της, η Σίντι κάθεται απογοητευμένη στο πάτωμα του δωματίου της και σκέφτεται έντονα, όταν ένα μέρος του τοίχου ραγίζει πίσω της.
2 "Ο Μάστερ Του Σεξ Της Μιας Φοράς" Τζόναθαν Έντουϊστλ
Το επόμενο πρωί, η Σίντι πείθει τον εαυτό της ότι ο τοίχος που κατέρρευσε ήταν αποτέλεσμα της παλαιότητας του σπιτιού. Η μητέρα της ζητά να ψωνίσει από το παντοπωλείο και η Σίντι ρωτά τη Ντίνα αν θα ήθελε να πάνε μαζί μετά το σχολείο. Ωστόσο, η Ντίνα της λέει ότι σκοπεύει να πάει στον ποδοσφαιρικό αγώνα που παίζει ο Μπράντλεϊ. Νιώθοντας προδομένη, η Σίντι κάνει μια βόλτα. Καθώς πετάει νευρικά πέτρες μπροστά της, μία από αυτές πέφτει πάνω σε μία πινακίδα, η οποία εκσφενδονίζεται μακριά της και την τρομοκρατεί. Στη συνέχεια, ο Στάνλεϊ την συνοδεύει μέχρι το παντοπωλείο όπου η Σίντι δεν έχει αρκετά χρήματα μαζί της για να πληρώσει όλα τα προϊόντα και αρχίζει να επιστρέφει θυμωμένη και ντροπιασμένη τα πράγματα πίσω. Ενώ προσπαθεί να ηρεμήσει σε ένα διάδρομο του καταστήματος, τα προϊόντα στον εν λόγω διάδρομο πέφτουν από τα ράφια, αναγκάζοντας τη Σίντι να τρέξει έξω από το κατάστημα. Ο Στάνλεϊ την ακολουθεί. Πιστεύει ότι η Σίντι είχε μία κρίση πανικού και την ηρεμεί. Στη συνέχεια, πηγαίνουν στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι και έπειτα στο σπίτι του Σταν, όπου φιλιούνται.
3 "Το Πάρτι Τελείωσε" Τζόναθαν Έντουϊστλ
Η Σίντι παραδέχεται στην Ντίνα ότι έκανε σεξ με τον Σταν το προηγούμενο βράδυ, αλλά κρύβει τα αληθινά της συναισθήματα από εκείνη. Στη συνέχεια, περπατά μέχρι το σπίτι με τον Λίαμ και συναντούν τον νταή του σχολείου του Λίαμ, Ρίτσαρντ. Η Σίντι προσπαθεί να τον αντιμετωπίσει, αλλά όταν οι τηλεκινητικές δυνάμεις της δεν λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της αντιπαράθεσης, τελικά τον απειλεί μονάχα λεκτικά. Στο σπίτι, η Σίντι πηγαίνει στο υπόγειο για να βρει ένα παζλ για τον Λίαμ, ένα μέρος του σπιτιού το οποίο η Σίντι δεν επισκέφθηκε ποτέ μετά το θάνατο του πατέρα της. Η θλίψη την κατακλύζει και παθαίνει κρίση πανικού, η οποία τραντάζει όλο το σπίτι και σκοτώνει τον σκαντζόχοιρο του Λίαμ. Η Σίντι αργότερα πηγαίνει σε ένα πάρτι, και επιτέλους κερδίζει λίγο χρόνο με την Ντίνα, αλλά ο Μπραντ έρχεται και την παίρνει από κοντά της σύντομα. Η Σίντι μετά από ώρα βρίσκει μια αναστατωμένη Ντίνα, μόνη της σε ένα δωμάτιο του σπιτιού μετά από μια έντονη διαμάχη με τον Μπραντ. Η Σίντι την παρηγορεί και στη συνέχεια τη φιλά. Η Ντίνα αντιδρά και η Σίντι φεύγει βιαστικά και ντροπιασμένα. Κατευθύνεται σε ένα σημείο μόνη της στο δάσος. Ξεσπάει και ουρλιάζει, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις της να ρίξουν τα δέντρα που την περιβάλλουν στο έδαφος.
4 "Ο Σταν Δίπλα Μου" Τζόναθαν Έντουϊστλ
Μετά το περιστατικό στο δάσος, η Σίντι συνειδητοποιεί ότι ο Στάν είδε τα πάντα και της ορκίζεται να το κρατήσει μυστικό. Την επόμενη μέρα, η μητέρα της Σίντι της ζητά να προσέχει πάλι τον Λίαμ όσο εκείνη θα λείπει από το σπίτι, και οι δύο τους μαλώνουν, με αποτέλεσμα η συζήτηση να στρέφεται στον πατέρα της, και η μητέρα να αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της δεν ήταν αυτός που νόμιζε η Σίντι. Αργότερα, η Σίντι τρέχει εκνευρισμένη έξω από την τάξη της και ενεργοποιεί για άλλη μια φορά τις δυνάμεις της, τις οποίες όμως καταφέρνει να τιθασεύσει σκεπτόμενη παλιές χαρούμενες αναμνήσεις. Η Ντίνα τρέχει ξοπίσω της και την ρωτάει αν είναι εντάξει και αν μπορούν να μιλήσουν για το φιλί τους, αλλά η Σίντι απαντάει ότι είναι καλά και της ζητάει να την αφήσει μόνη. Η Σίντι πηγαίνει στο μπόουλινγκ κλαμπ και συναντά τον Σταν, ο οποίος προσπαθεί να την βοηθήσει να κατανοήσει τις δυνάμεις της. Εκεί, παραδέχεται ότι το ατύχημα είχε να κάνει με το φιλί της με κάποιον στο πάρτι, και πως επομένως οι δυνάμεις της οφείλονται στα έντονα συναισθήματα της. Στη συνέχεια, ο Στάν προσπαθεί να πυροδοτήσει τις δυνάμεις της Σίντι, και τα καταφέρνει, καθώς η Σίντι παραλίγο να του ρίξει δύο μπάλες μπόουλινγκ στο κεφάλι. Ενώ η Σίντι περπατάει προς το σπίτι, πιστεύει ότι βλέπει μια φιγούρα πίσω της να την ακολουθεί.
5 "Άλλη Μία Μέρα Στον Παράδεισο" Τζόναθαν Έντουϊστλ
Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ο Μπραντ ζητάει να αντιγράψει από την Ντίνα κι εκείνη δέχεται, αλλά ο καθηγητής τους πιάνει στα πράσα και τους βάζει τιμωρία, μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Σίντι με τον Σταν, που προσπάθησαν να υπερασπιστούν την Ντίνα. Μαζεύονται όλοι στο κλειστό γήπεδο, όπου ο διευθυντής τους αναθέτει να καθαρίσουν όλες τις κολλημένες τσίχλες. Μαζί τους βρίσκεται και η Τζένυ, μία συμμαθήτρια τους, η οποία προτείνει να παίξουν "Fuck, Marry, Kill", αλλά η Σίντι αποχωρεί θυμωμένη αφού η Τζένυ την αποκάλεσε παρθένα. Τρέχοντας στη βιβλιοθήκη, η Σίντι ρίχνει κατά λάθος όλες τις βιβλιοθήκες κάτω με τις δυνάμεις της και αυτή και ο Σταν στρατολογούν τη Ντίνα για να τους βοηθήσει να κλέψουν τα πλάνα ασφαλείας, λέγοντας της ότι ο λόγος είναι ότι οι κασέτες τους δείχνουν να κάνουν σεξ στη βιβλιοθήκη. Οι τρεις επινοούν ένα σχέδιο και μπαίνουν στο γραφείο του διευθυντή, κλέβοντας με επιτυχία το βίντεο. Στα αποδυτήρια, η Σίντι κρυφακούει τον Μπραντ να παραδέχεται στην Τζένυ ότι έκαναν σεξ. Όταν η Ντίνα μπαίνει μέσα, η Σίντι της αποκαλύπτει την αλήθεια, παρόλο που ο Μπραντ την παρακάλεσε να μην το κάνει, κι έτσι η Ντίνα και ο Μπραντ χωρίζουν. Η Σίντι λέει στον Σταν τι συνέβη στη βιβλιοθήκη: κάτι έκανε τα φώτα να τρεμοπαίζουν, κάτι που δεν ήταν οι δυνάμεις της, και τότε ένιωσε ότι δεν ήταν μόνη μέσα στο δωμάτιο.
6 "Το Μήλο Κάτω Απ' Την Μηλιά" Τζόναθαν Έντουϊστλ
Στο σχολείο, ο Μπραντ αντιμετωπίζει τη Σίντι θυμωμένα, λέγοντας πως εκείνη είναι η αιτία που χώρισε με τη Ντίνα. Αργότερα, η Ντίνα ρωτάει τη Σίντι για το τι πραγματικά βρισκόταν σε εκείνη τη κασέτα, αλλά η Σίντι αρνείται να της πει. Στο σχολείο του Λίαμ, ο Λίαμ προσπαθεί να μιλήσει με το κορίτσι που του αρέσει, τη Βερόνικα, αλλά ο Ρίτσαρντ τους διακόπτει και πιάνονται στα χέρια. Στο μεσημεριανό γεύμα, ο Ρίκι Μπέρι λέει στον Μπραντ μια φήμη που κυκλοφορεί για αυτόν, ενώ ο Σταν προσπαθεί να κάνει σχέδια με την Σίντι για τον σχολικό χορό που ακολουθεί σε λίγες μέρες. Η Σίντι τον θυμώνει, λέγοντάς του ότι δεν νοιάζεται για τον χορό, και του ζητάει να βρει άλλον συνοδό. Η Σίντι μιλάει στη σχολική σύμβουλο για την περίεργη αντρική φιγούρα που βλέπει τελευταία, κι εκείνη της εξηγεί ότι πρόκειται για παραισθήσεις που έχουν να κάνουν με τον θάνατο του πατέρα της. Στο σπίτι, ο Λίαμ ξεσπάει στην Σίντι για την περίεργη συμπεριφορά της, λέγοντας της πως για το μαυρισμένο του μάτι και τον καβγά του με τον Ρίτσαρντ φταίει εκείνη κι αυτά που του είπε. Σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει απαντήσεις, η Σίντι ψάχνει τα προσωπικά αντικείμενα του πατέρα της στο υπόγειο. Εκεί η μητέρα της τής αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της είχε παρόμοιες υποψίες όσο ζούσε, ότι κάποιοι τον ακολουθούν. Όταν η Σίντι προσπαθεί να γράψει στο ημερολόγιο της, ανακαλύπτει ότι έχει χαθεί.
7 "Το Πιο Σκοτεινό Μυστικό" Τζόναθαν Έντουϊστλ
Το επόμενο πρωί, η Σίντι αποφασίζει να δει τα πράγματα με μία πιο θετική ματιά και να επανορθώσει την σχέση με τον αδερφό της. Στο γυμναστήριο, η Ντίνα παραδέχεται ότι αισθάνεται απομακρυσμένη από τη Σίντι. Στη συνέχεια, η Σίντι λέει στην Ντίνα ότι δεν πρόκειται να πάει με τον Σταν στον σχολικό χορό. Η Ντίνα προτείνει να πάνε μαζί, αφού καμία τους δεν έχει κάποιο ραντεβού. Στο χορό, η Σίντι μιλά με τον Στάν, ο οποίος παραδέχεται τα συναισθήματά του για αυτήν, αλλά η Σίντι του λέει ότι τον βλέπει μόνο ως φίλο. Ο Σταν ρωτά αν η Ντίνα ξέρει για τις δυνάμεις της, στο οποίο η Σίντι απαντάει ότι εκείνος αποτελεί τον μόνο άνθρωπο που γνωρίζει γι αυτές. Ενώ η Ντίνα και η Σίντι χορεύουν μαζί, η Ντίνα λέει στην Σίντι ότι δεν είναι ότι δεν της άρεσε το φιλί τους, απλά δεν το περίμενε. Ενώ ανακοινώνεται ο βασιλιάς και η βασίλισσα του χορού, ο Μπραντ διακόπτει την εκδήλωση και αποκαλύπτει ότι έκλεψε το ημερολόγιο της Σίντι. Μιλάει δημόσια για τα ερωτικά συναισθήματα της Σίντι απέναντι στην Ντίνα καθώς και για τα προβλήματα της στο σπίτι. Προτού μιλήσει για τις υπερφυσικές δυνάμεις της, η Σίντι κάνει το κεφάλι του Μπραντ να εκραγεί με τις δυνάμεις της. Σοκαρισμένη η Σίντι τρέχει σε ένα δεντρόσπιτο στο δάσος όταν ένας άντρας εμφανίζεται μέσα από τις σκιές. Όταν η Σίντι ρωτά αν πρέπει να τον φοβάται, απαντά ότι δεν πρέπει η Σίντι να φοβάται εκείνον, αλλά όλοι οι άλλοι να φοβούνται αυτούς.

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 12 Δεκεμβρίου 2018, ανακοινώθηκε ότι το Netflix είχε στα σκαριά μία σειρά οκτώ επεισοδίων, εκ των οποίων μόνο τα επτά γυρίστηκαν. Η σειρά δημιουργήθηκε από τους Τζόναθαν Έντουϊστλ και Κρίστι Χολ. Ο Έντουϊστλ σκηνοθέτησε επίσης τη σειρά. Η σειρά κυκλοφόρησε στις 26 Φεβρουαρίου 2020 και το Netflix ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει και δεύτερη σεζόν. Στις 21 Αυγούστου 2020, το Netflix ακύρωσε τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν λόγω της πανδημίας COVID-19.

Κάστινγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παράλληλα με την ανακοίνωση της σειράς, ανακοινώθηκε ότι η Σοφία Λιλς, η Σόφια Μπράιαντ, ο Γουάιατ Όλεφ και η Κάθλιν Ρόουζ Πέρκινς θα πρωταγωνιστούν στη σειρά.

Γυρίσματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στο Πίτσμπεργκ τον Ιούνιο του 2019. Η πόλη του Μπράουνσβιλ της Πενσυλβανίας χρησίμευσε ως πρωταρχική τοποθεσία, ενώ το σχολείο του Wilmerding Westinghouse Arts Academy χρησιμοποιήθηκε ως τον εξωτερικό χώρο του Λυκείου.

Κριτικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον ιστότοπο Rotten Tomatoes, η σειρά έχει βαθμολογία έγκρισης 87% με 67 κριτικές και με βαθμολογία 6,82 / 10. Η ιστοσελίδα αναφέρει, «Η σειρά είναι τόσο αμήχανη και γοητευτική όσο η εφηβεία, αλλά με τις συνεχείς υπερφυσικές ανατροπές, το "I Am Not Okay With This" με αυτήν την πρώτη σεζόν κατά καιρούς καταλήγει σε επιφανειακά συμπεράσματα, αλλά η δυνατή απόδοση της Σοφία Λιλς κρατάει το ενδιαφέρον του τηλεθεατή.» Το Metacritic έδωσε στη σειρά βαθμολογία 68 στα 100 με βάση 16 κριτικούς, δίνοντας γενικά ευνοϊκές κριτικές. Η σειρά προτάθηκε για το "Best Adaptation from Comic Book / Graphic Novel" στα Βραβεία Harvey 2020.