Garena Free Fire

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Garena Free Fire
ΕκδότηςGarena
ΠλατφόρμαiOS και Android
Ημ/νία κυκλοφορίας8  Δεκεμβρίου 2017
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Garena Free Fire (επίσης γνωστό ως Free Fire Battle Royale ή απλά Free Fire) είναι multiplayer βιντεοπαιχνίδι, βασισμένο στο διάσημο είδος, battle royale, για κινητά τηλέφωνα. Το παιχνίδι δημοσιεύτηκε από την Garena Studios, το οποίο είναι free-to-play. Η δοκιμαστική έκδοση του παιχνιδιού κυκλοφόρησε στις 20 Νοεμβρίου 2017 για συσκευές Android. Στις 4 Δεκεμβρίου 2017 το παιχνίδι κυκλοφόρησε επίσημα για τις συσκευές Android και iOS, και κατάφερε να ξεπεράσει τις 500 εκατομμύρια λήψεις στο Google Play τον Φεβρουάριο του 2020, δημιουργώντας ένα χώρο για ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα.

Τον Νοέμβριο του 2019, το παιχνίδι είχε πάνω από 450 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και είχε έσοδα άνω του ενός δισεκατομμυρίου.[1]

Η μορφή του παιχνιδιού είναι η εξής: Ένας αριθμός χρηστών (μέχρι 52) πέφτουν με αλεξίπτωτο σε ένα νησί ψάχνοντας για εξοπλισμό, να επιζήσουν την καταιγίδα και να νικήσουν άλλους παίκτες. Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν την θέση από την οποία θα ξεκινήσουν. Επίσης μπορούν να εφοδιαστούν με όπλα και προμήθειες.

Στη λειτουργία Battle Royale, 50 παίκτες προσγειώνονται σε ένα νησί, το οποίο ονομάζεται Bermuda, χωρίς όπλα. Όλοι τους πρέπει να επιβιώσουν σκοτώνοντας ο ένας τον άλλον χρησιμοποιώντας όπλα (weapons), ιατρευτικά κιβώτια (medkits), προσαρτήματα όπλων κ.τ.λ., που βρίσκονται μέσα σε σπίτια ή στο πάτωμα. Οι παίκτες έχουν την επιλογή να παίξουν αυτήν τη λειτουργία μόνοι τους (solo) ή σε ομάδες 2 (duo) ή 4 παικτών (squad). Όταν οι παίκτες παίξουν την λειτουργία κατάταξης (BR-RANKED), θα έχει ένα impact, ανάλογα το πως και πόσο παίζουν, στην κατάταξή τους. Ενώ, η κλασική λειτουργία είναι απλώς για διασκέδαση και εξάσκηση.[2]

Στη λειτουργία Clash Squad, διαμορφώνονται 2 αντίπαλες ομάδες 4 ατόμων. Οι παίκτες καλούνται να αγοράσουν όπλα με coin που τους δίνονται, ώστε να σκοτώσουν και να κερδίσουν την αντίπαλη ομάδα. Οι παίκτες μπορούν να παίξουν ως 7 γύρους και όποια ομάδα κερδίσει 4 από αυτούς είναι η νικήτρια. Στην λειτουργία κατάταξης (CS-RANKED), κερδίζουν αστέρια νικώντας παιχνίδια, ενώ χάνουν αστέρια όταν ηττώνται. Τα αστέρια όσο περισσότερα είναι τόσο ανεβαίνει και η κατάταξη του παίκτη.

Το Free Fire ξεπέρασε τις 500 εκατομμύρια λήψεις στις συσκευές Android τον Φεβρουάριο του 2020. Το 2019 ήταν ένα από τα περισσότερο εγκατεστημένα παιχνίδια του Android. Λόγω της δημοτικότητάς του, το παιχνίδι βραβεύτηκε με τον τίτλο του "Καλύτερου Παιχνιδιού σύμφωνα με τη Λαϊκή ψήφο" από το Google Play Store το 2019. Η Garena έχει δημοσιεύσει πρόσφατα, μια εξελιγμένη έκδοση του παιχνιδιού, το Free Fire Max,[3] η οποία περιέχει καλύτερα γραφικά, καινούριους reload ήχους, και αξεσουάρ και άλλα στοιχεία που λείπουν από το κλασικό Free Fire.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Jordan, Jon· Editor, Contributing. «Garena's battle royale game Free Fire surpasses $1 billion of lifetime revenue». pocketgamer.biz. Ανακτήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2023. 
  2. «Free Fire ID And Password Free in 2022 - 999999 Diamonds». web.archive.org. 14 Μαρτίου 2022. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Μαρτίου 2022. Ανακτήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2023. CS1 maint: Unfit url (link)
  3. Joj0U66@yaz. «Free Fire Max: New Advanced Version of Free Fire is Here». www.shadowknightgaming.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]