Far Cry 3

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Far Cry 3
ΔημιουργόςMassive Entertainment, Ubisoft Shanghai και Red Storm Entertainment
ΕκδότηςUbisoft
ΠλατφόρμαMicrosoft Windows, PlayStation 3 και Xbox 360
Ημ/νία κυκλοφορίας29  Νοεμβρίου 2012
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Far Cry 3 είναι βιντεοπαιχνίδι δράσης περιπέτειας και βολών πρώτου προσώπου, τρίτη προσθήκη της σειράς Far Cry. Αναπτύχθηκε κυρίως από την Ubisoft Montreal, σε συνεργασία με τη Ubisoft Massive, την Ubisoft Red Storm, την Ubisoft Shanghai και Ubisoft Reflections. Κυκλοφόρησε από την Ubisoft για τα PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4 και τα Microsoft Windows.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 29 Νοεμβρίου του 2012 στην Αυστραλία, στις 30 Νοεμβρίου στην Ευρώπη και στις 4 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους στη βόρεια Αμερική.[1] Επίσης, στις 30 Απριλίου του 2013 κυκλοφόρησε και μία επέκταση του παιχνιδιού, με τον τίτλο Far Cry 3: Blood Dragon. Μετά την επιτυχία του παιχνιδιού, η Ubisoft ανακοίνωσε ένα sequel, το Far Cry 4.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Far Cry 3 διαδραματίζεται σε ένα τροπικό νησί ανάμεσα στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Μια παρέα φίλων πήγε διακοπές εκεί, άλλα όλα πήγαν στραβά, και ο πρωταγωνιστής Jason Brody πρέπει να σώσει τους φίλους του, οι οποίοι έχουν απαχθεί από πειρατές, ώστε να ξεφύγουν από το νησί και τους ανισόρροπους κατοίκους της.

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Far Cry 3 έλαβε διθυραμβικές κριτικές, με τους κριτές να επαινούν την "καλά δεμένη" πλοκή του παιχνιδιού,[2] τον σχεδιασμό του κόσμου του και την ελευθερία που προσέφερε ο τρόπος παιχνιδιού. Επιπλέον, ξεχώρισε ιδιαιτέρως η ερμηνεία του Μάικλ Μάντο ως Vaas Montenegro, καθώς ένας συντάκτης του GamesRadar ανέφερε ότι η παρουσία του έκανε κάποιες αποστολές "αξιομνημόνευτες".[3] Η λειτουργία του multiplayer, η οποία τερματίστηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2022, επικρίθηκε.[4] Επιπλέον, κατακρίθηκε ο τρόπος που το παιχνίδι χειρίστηκε το θέμα του μισογυνισμού και της ομοφοβίας, αλλά και τη χρήση του κλισέ του "λευκού σωτήρα".[5]

Ανάπτυξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διανομή[6][Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Gianpaolo Venuta ως Jason Brody
  • Michael Mando ως Vaas Montenegro
  • Mylène Dinh-Robic ως Liza Snow
  • Alex Harrouch ως Riley Brody
  • Faye Kingslee ως Citra Talugmai
  • Martin Kevan ως Dr. Alec Earnhardt
  • Dylan Taylor ως Hurk

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Far Cry 3». Far Cry Wiki (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2023. 
  2. «Review: Far Cry 3». Destructoid (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2023. 
  3. published, Ryan Taljonick (21 Νοεμβρίου 2012). «Far Cry 3 review». gamesradar (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2023. 
  4. published, Ted Litchfield (2022-07-03). «Ubisoft to pull online from older games, which also takes away your DLC» (στα αγγλικά). PC Gamer. https://www.pcgamer.com/ubisoft-to-pull-online-from-older-games-which-also-takes-away-your-dlc/. Ανακτήθηκε στις 2023-02-01. 
  5. Walker, John (2012-12-04). «What I Loathe About Far Cry 3» (στα αγγλικά). Rock, Paper, Shotgun. https://www.rockpapershotgun.com/what-i-loathe-about-far-cry-3. Ανακτήθηκε στις 2023-02-01. 
  6. «Far Cry 3 (Video Game 2012)». IMDb. Ανακτήθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]