Bibi-bo

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Bibi-bo
Το λογότυπο της bibi-bo (1980-1990)
ΕίδοςΚούκλα μόδας
ΕταιρείαΕl Greco
ΧώραΕλλάδα
Διαθεσιμότητα1980–1990
ΥλικάΠλαστικό

Η Bibi-bo είναι ελληνική κούκλα μόδας για κορίτσια που δημιουργήθηκε από την Εl Greco και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 1980.[1] Οι ιδιοκτήτες της Εl Greco είχαν την ιδέα για μια κούκλα παρόμοια με εκείνες που έπαιζε η κόρη τους και έτσι χρησιμοποίησαν την Sindy (της εταιρείας Pedigree) ως πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της Bibi-bo.

Η Bibi-bo, που υπήρξε «αντίπαλος» της Barbie στην Ελλάδα, είχε ευρεία γκάμα μοντέλων και αξεσουάρ, που την κατέστησαν δημοφιλές παιχνίδι στην Ελλάδα την εποχή της δεκαετίας του 1980. Σύντροφός της ήταν ο John-John. Μετά την συγχώνευση της Εl Greco με την Hasbro to 1988 η κούκλα άλλαξε και έγινε μελαμψή. Αυτές ήταν οι λεγόμενες «κούκλες β’ περιόδου». Το 1991, όταν η Εl Greco είχε αγοραστεί εξολοκλήρου από την Hasbro,[1] σταμάτησε η παραγωγή της Bibi-bo, αφού στα πρότυπα της εποχής υπήρχαν διεθνώς η κούκλα Sindy και η Barbie της Mattel. Ως αποτέλεσμα, η δημοτικότητα της κούκλας μειώθηκε και ξεχάστηκε με την πάροδο του χρόνου. Σήμερα η κούκλα είναι συλλεκτική.[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Συλλέκτης παιδικών αναμνήσεων - OUGH.gr». OUGH.gr. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Αυγούστου 2017. Ανακτήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2017. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]