Be Our Guest

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"Be Our Guest"
Τραγούδι από Τζέρι Όρμπατς και Άντζελα Λάνσμπερι
από το άλμπουμ Beauty and the Beast
Κυκλοφόρησε29 Οκτωβρίου 1991
Διάρκεια3:44
ΔισκογραφικήWalt Disney Records
ΣτιχουργόςΧάουαρντ Άσμαν
ΣυνθέτηςΆλαν Μένκεν
ΠαραγωγόςΧάουαρντ Άσμαν - Άλαν Μένκεν
Beauty and the Beast σειρά τραγουδιών
"Gaston (Reprise)"
(5)
"Be Our Guest"
(6)
"Something There"
(7)
Στην ελληνική μεταγλώττιση το κομμάτι τιτλοφορήθηκε ως Λιχουδιές.[1]


To Be Our Guest είναι τραγούδι που συμπεριλήφθηκε στο soundtrack δίσκο της ταινίας Η Πεντάμορφη και το Τέρας, το 1991. Οι στίχοι του κομματιού γράφτηκαν από τον Χάουαρντ Άσμαν και η μουσική από τον Άλαν Μένκεν. Το τραγούδι ερμηνεύουν οι Τζέρι Όρμπατς ως Lumiere και η Άντζελα Λάνσμπερι ως η κυρία Τσαγερό. Στο τραγούδι τα εν λόγω αντικείμενα καλωσορίζουν την Belle, καθώς είναι ο πρώτος επισκέπτης που υποδέχονται στο κάστρο, δείχνοντάς της έτσι τη χαρά τους, που μετά από χρόνια θα εξυπηρετήσουν κάποιον. Το κομμάτι, αρχικά προοριζόταν στο να καλωσορίσουν τον πατέρα της Belle, Μορίς στο κάστρο, αλλά τελικά δεν έγινε αυτό.[2] Το τραγούδι υπήρξε και προτεινόμενο για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού.[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Στίχοι Lixoudies (Λιχουδιές) [Be our Guest]». Lyricstranslate.com. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2017. 
  2. Mohapel, Charles (10 Οκτωβρίου 2010). «Beauty And The Beast (Three-Disc Diamond Edition Blu-ray/DVD Combo in DVD Packaging) by Directors: Gary Trousdale, Kirk Wise». SFRevu. SFRevu. Ανακτήθηκε στις 20 Απριλίου 2014. 
  3. «The 64th Academy Awards (1992) Nominees and Winners – Music (Original Song)». Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Ανακτήθηκε στις 20 Μαΐου 2014. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]