Austria Tabak

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Austria Tabak
Νομική μορφήGmbH
Κλάδοςκαπνοβιομηχανία και food and tobacco industry
Ίδρυση1784
ΈδραΒιέννη, Αυστρία
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα

Η Austria Tabak GmbH[1] είναι η νόμιμη διάδοχος της πρώην «Austria Tabak AG», της οποίας η προέλευση ως εταιρεία ανάγεται στο 1939 («Austria Tabak Werke AG», πρώην «Österreichische Tabakregie» - «Αυστριακό Μονοπώλιο Καπνού»). Η Austria Tabak ήταν, μέχρι την ένταξη της Αυστρίας στην ΕΕ, ιδιοκτήτρια του εγχώριου μονοπωλίου σχετικά με την καλλιέργεια, τη μεταποίηση, την εισαγωγή και διανομή προϊόντων καπνού.

Μετά από την αρχική δημόσια προσφορά του 1997, η Austria Tabak ιδιωτικοποιήθηκε σε ποσοστό 100% το 2001 και πωλήθηκε από την κρατική ÖIAG στη βρετανική Gallaher Group, η οποία εν συνεχεία έγινε η πέμπτη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στον κόσμο.

Από τις 18 Απριλίου του 2007, η Austria Tabak ανοίκει στην Japan Tobacco International (JTI), η οποία ανέλαβε την εταιρεία Gallaher. Η JTI είναι θυγατρική της Japan Tobacco Inc., της τρίτης μεγαλύτερης διεθνούς κατασκευάστριας προϊόντων καπνού στον κόσμο. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Γενεύη της Ελβετίας.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Austria Tabak της Γερμανικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).