Association of American Railroads

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Association of American Railroads
ΣυντομογραφίαAAR
Ίδρυση1934[1]
ΤύποςTrade Association
Νομική υπόστασηActive
ΣκοπόςAdvocate, public voice, educator, research, testing, safety & efficiency of railroads
Έδρα425 Third Street SW
Suite 1000, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Περιοχή δράσηςNorth America
ΜέληRailroads and associates
Επίσημες γλώσσεςEnglish
President & Chief Executive OfficerIan Jefferies
ΣυνεργασίαRailinc Corporation
Προσωπικό70 (DC office)
Ιστότοποςwww.aar.org
Αφίσα του Συνδέσμου Αμερικανικών Σιδηροδρόμων κατα το Β' παγκόσμιο πόλεμο

Ο Σύνδεσμος Αμερικανικών Σιδηροδρόμων (AAR) είναι ένας εμπορικός όμιλος βιομηχανίας που αντιπροσωπεύει κυρίως τους κύριους εμπορευματικούς σιδηροδρόμους της Βόρειας Αμερικής ( Καναδάς, Μεξικό και Ηνωμένες Πολιτείες ). Η Amtrak και ορισμένοι περιφερειακοί σιδηροδρομοι είναι επίσης μέλη. Οι μικρότεροι εμπορευματικοί σιδηρόδρομοι αντιπροσωπεύονται συνήθως από την American Short Line and Regional Railroad Association (ASLRRA), αν και ορισμένοι μικρότεροι σιδηρόδρομοι και σιδηροδρομικές εταιρείες χαρτοφυλακίου είναι επίσης μέλη του AAR. Το AAR έχει επίσης δύο συνεργαζόμενα προγράμματα και οι περισσότεροι συνεργάτες είναι προμηθευτές της σιδηροδρομικής βιομηχανίας.

Δημιουργία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η AAR δημιουργήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1934 από τη συγχώνευση πέντε ομίλων που σχετίζονται με τη βιομηχανία: [1]

  • Την Αμερικανική Ένωση Σιδηροδρόμων
  • Την Ένωση Στελεχών Σιδηροδρόμων
  • Το Γραφείο Οικονομικών των Σιδηροδρόμων
  • Το Σύνδεσμο Λογιστών Σιδηροδρόμων
  • Το Σύνδεσμο Αξιωματικών Σιδηροδρόμων

Ο William George Besler ήταν ο πρώτος πρόεδρος.

Εγκαταστάσεις και θυγατρικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η AAR εδρεύει στην Ουάσιγκτον, DC, όχι μακριά από το Καπιτώλιο. Η θυγατρική της πληροφορικής, Railinc, εδρεύει στο Cary της Βόρειας Καρολίνας. Τα συστήματα πληροφορικής Railinc και οι υπηρεσίες πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος Umler, του Interline Settlement System και του συστήματος Embargoes αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της σιδηροδρομικής υποδομής της Βόρειας Αμερικής. Η Railinc παραδίδει περίπου εννέα εκατομμύρια μηνύματα κάθε μέρα μέσω του δικτύου EDI της, συμπεριλαμβανομένων φορτωτικών μεταφοράς, συνιστώμενων τρένων, αποκλεισμού αιτημάτων και απαντήσεων και σχεδίων ταξιδιού. Οι εφαρμογές της υποστηρίζουν σιδηροδρόμους, ιδιοκτήτες εξοπλισμού και προμηθευτές σιδηροδρομικής βιομηχανίας σε κάθε σύνδεσμο της αλυσίδας εφοδιασμού . Η εταιρεία διατηρεί τη μόνη αποδεκτή από τον κλάδο έκδοση των επίσημων πινάκων κωδικών της βιομηχανίας σιδηροδρόμων της Βόρειας Αμερικής. Ξεκινώντας ως τμήμα τεχνολογίας πληροφοριών στην Ένωση Αμερικανικών Σιδηροδρόμων (AAR), η εταιρεία ιδρύθηκε ως πλήρως θυγατρική, κερδοσκοπική θυγατρική της AAR το 1999.

Μια άλλη θυγατρική, το Transportation Technology Center, Inc. (TTCI), λειτουργεί και συντηρεί το Κέντρο Τεχνολογίας Μεταφορών, σε μία εγκατάσταση βορειοανατολικά του Pueblo, Κολοράντο, το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εγκατάσταση είναι υπό σύμβαση περίθαλψης, φύλαξης και ελέγχου από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Σιδηροδρόμων. Το TTCI διαθέτει μια σειρά εξειδικευμένων εγκαταστάσεων δοκιμών και κομματιών. Ο ιστότοπος επιτρέπει τη δοκιμή τροχαίου υλικού εμπορευμάτων και επιβατών, εξαρτημάτων οχήματος και τροχιάς, καθώς και συσκευών ασφαλείας. [2]

Λειτουργίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όπου ενδείκνυται, η AAR εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μελών της στο ευρύ κοινό και ιδίως στο Κογκρέσο και τις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές. Η AAR εργάζεται για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της ασφάλειας και της εξυπηρέτησης της βιομηχανίας σιδηροδρόμων, όπως μέσω της ευθύνης της για τους κανόνες ανταλλαγής και τις προδιαγραφές εξοπλισμού της βιομηχανίας, π.χ. για τον έλεγχο πολλαπλών μονάδων ατμομηχανής. [3]

Ένα από τα καθήκοντα της AAR είναι να επιβλέπει την εκχώρηση σημάτων αναφοράς – κωδικούς δύο έως τεσσάρων γραμμάτων που προσδιορίζουν με μοναδικό τρόπο τον ιδιοκτήτη οποιουδήποτε κομματιού σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού ή εξοπλισμού διατροπικών εμπορευματικών μεταφορών ( ρυμουλκούμενα, ημιρυμουλκούμενα, εμπορευματοκιβώτια κ.λπ.) που μπορούν να μεταφερθεί σε σιδηροδρόμο

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Νοέμβριο του 2013, η AAR προέτρεψε την αμερικανική διοίκηση ασφάλειας αγωγών και επικίνδυνων υλικών (PHMSA) να πιέσει για βελτιωμένη ασφάλεια των αυτοκινήτων των δεξαμενών, απαιτώντας από όλα τα οχήματα δεξαμενών που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά εύφλεκτων υγρών να μετασκευαστούν ή να καταργηθούν σταδιακά, και να κατασκευάζονται νέα οχήματα με αυστηρότερα πρότυπα " [4]

Μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

[5]

Πλήρη μέλη της AAR[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ειδικά μέλη της AAR (Πλήρεις καναδικές και μεξικάνικες εταιρείες σιδηροδρόμων)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Αμερικανική σιδηροδρομική ένωση
  • Οργανισμός για τις συνδυασμένες επιχειρήσεις σιδηροδρόμων (OSShD)
  • Διεθνής Ένωση Σιδηροδρόμων (UIC)
  • Αφρικανική Ένωση Σιδηροδρόμων (AUR)
  • Ρύθμιση τροχού AAR

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Ένωση Αμερικανικών Σιδηροδρόμων (1988). Γεννημένη από αναγκαιότητα. Ουάσιγκτον: Ένωση Αμερικανικών Σιδηροδρόμων. Π.4. OCLC 80370940 .
  2. «Transportation Technology Center». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Μαΐου 2007. Ανακτήθηκε στις 19 Απριλίου 2007. 
  3. «US Loco MU Control». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Φεβρουαρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2008. 
  4. «CN responds to CBC questions on DOT-111 tank cars». CBC News. 10 January 2014. http://www.cbc.ca/m/touch/canada/story/1.2492116. Ανακτήθηκε στις 18 February 2014. 
  5. «Σχετικά με εμάς». AAR. nd. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2014. 

Περαιτέρω ανάγνωση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]