Amateur Football Alliance

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μια άποψη για το σχίσμα.

Η Amateur Football Alliance είναι Κομητειακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας. Είναι τουλάχιστον ασύνηθες για τις Κομητειακές Ενώσεις να μην έχουν ως έδρα μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Ιδρύθηκε το 1907, υπό την ονομασία Amateur Football Defence Foundation, το οποίο σύντομα μετατράπηκε σε Amateur Football Association, όταν η The FA απαίτησε από το σύνολο των Κομητειακών Ενώσεων να κάνουν δεκτούς μεταξύ των μελών τους επαγγελματικούς συλλόγους. Στόχος της ήταν, καθώς είχε ξεκινήσει η παρακμή του ερασιτεχνισμού στις ανώτερες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου, να προστατεύσει και, συνάμα, να διατηρήσει το αρχικό ερασιτεχνικό πνεύμα του αθλήματος. Είχε να υπερηφανεύεται για το υψηλό επίπεδο και την ανταγωνιστικότητα των πρωταθλημάτων της, καθώς για τις παραδόσεις της του ευ αγωνίζεσθαι και τον σεβασμό του αντιπάλου και των διαιτητών. Αρκετές ενώσεις διατηρούν έως σήμερα εσωτερικούς κανονισμούς για τα μέλη τους που υποχρεώνουν τους συλλόγους να παρέχουν σίτιση και πότιση για τους αντιπάλους τους και τους διαιτητές μετά την λήξη των αναμετρήσεων οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε προπονητικό κέντρο ή δημοτικό στάδιο.

Τρεις νυν ομάδες-μέλη της AFA είναι πρώην νικητές του FA Cup: οι Ολντ Ιτόνιανς και Ολντ Καρτούζιανς, οι οποίες αγωνίζονται αυτό τον καιρό στην Αρθούριαν Λιγκ, καθώς και η Κλάπχαμ Ρόβερς. Στα πρώην μέλη της AFA περιλαμβάνονται οι Ίπσουιτς Τάουν, Μπαρνέτ, Κέιμπριτζ Σίτι, Κάζιουαλς και Κορίνθιανς. Ο Σερ Στάνλεϊ Ρόους, ο οποίος ήταν πρόεδρος της FIFA, είχε επίσης διατελέσει πρόεδρος της AFA. Σημαντικότερη διοργάνωση που διοργανώνεται από την AFA είναι το AFA Senior Cup, στο οποίο συμμετέχουν οι σύλλογοι-μέλη της AFA και του οποίου οι αναμετρήσεις διεξάγονται τα απογεύματα του Σαββάτου. Οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες συμμετέχουν σε ένα από τα τρία συνολικά σαββατιάτικα πρωταθλήματα που διοργανώνονται υπό την αιγίδα της AFA, την Southern Amateur League, την Amateur Football Combination και την Arthurian League, με την SAL να έχει ιδρυθεί την ίδια χρονιά με την AFA (1907) με σχεδόν τα ίδια ιδρυτικά μέλη.

Η καρδιά της AFA είναι η περιοχή του Λονδίνου και οι Οικιακές Κομητείες, αν και, ωστόσο, διαθέτει μέλη προερχόμενα από το σύνολο της χώρας.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Amateur Football Alliance της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).