Aegean Oil

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Aegean Oil
Τοπική επ.ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ Α.Ε.
Νομική μορφήΑνώνυμη Εταιρεία
ΚλάδοςΠετρελαιοειδή
Ίδρυση1999
ΙδρυτήςΔημήτρης Μελισσανίδης
ΈδραΠειραιάς, Αττικής, Ελλάδα
Σημαντικά πρόσωπαΔημήτρης Μελισσανίδης (μεγαλομέτοχος)
ΥπηρεσίεςΕμπόριο Πετρελαιοειδών, Τάνκερ
ΙστότοποςΕπίσημη Ιστοσελίδα
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Linkedin

Η Aegean Oil είναι ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών, η οποία κατέχει εκατοντάδες πρατήρια καυσίμων σε όλη τη χώρα. Η εταιρεία είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη και του αδελφού του Ιάκωβου.

Οι αδελφοί Μελισσανίδη, οι οποίοι κατείχαν την εταιρεία Αιγαίον Οϊλ ΑΕ,[1] [2] εξαγόρασαν το 1999 την EVROIL, μια μικρή εταιρεία που δραστηριοποιείτο εμπορικά στον νόμο Έβρου και ανέπτυξαν μέσω αυτής -και αφού ο Ιάκωβος Μελισσανίδης μετακινήθηκε στην Αλεξανδρούπολη- το δίκτυο της εταιρείας, το οποίο τα δύο πρώτα χρόνια αριθμούσε περί τα 150 πρατήρια στην βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα άρχισε η πανελλαδική ανάπτυξη του δικτύου με το εμπορικό σήμα Aegean. Σήμερα το δίκτυο πωλήσεων της Aegean αριθμεί πάνω από 700 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα.

Η εταιρεία έχει ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 1 δισ. ευρώ. και συνολικά απασχολεί περί τους 2.500 εργαζόμενους.

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Aegean Oil - Greece’s Most Admired Companies: Η νέα λίστα για το 2017 - ΛΙΣΤΕΣ - Fortunegreece.com». Fortunegreece.com. 2017-07-25. http://www.fortunegreece.com/company-list/greeces-most-admired-companies-i-nea-lista-gia-to-2017/details/172178/. Ανακτήθηκε στις 2017-08-02. 
  2. Ltd., Aegean Oil. «Η Aegean στην Ελλάδα < Η Εταιρεία < Αιγαίον Όιλ | Aegean». www.aegeanoil.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Ιανουαρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 2 Αυγούστου 2017.