8 Μέρες

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
8 Μέρες
ΔημιουργοίRafael Parente
Πίτερ Κόκυλα
ΠρωταγωνιστέςMark Waschke
Christiane Paul
Φάμπιαν Χίνριχς
Νόρα Waldstätten
Μουράθαν Μούσλου
Devid Striesow
Luisa-Céline Gaffron
Χένρι Χίμπσεν
Ντέιβιντ Σιούτερ
Λένα Κλένκε
Κλοντ Χάινριχ
Τόμας Πρεν
Συνθέτης(ες)Ντέιβιντ Ράιχελτ
ΧώραΓερμανία
ΓλώσσαΓερμανικά
Αγγλικά
Πολωνικά
Ρωσικά
Αριθμός κύκλων1
Αριθμός επεισοδίων8
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςSimon Amberger
Korbinian Dufter
Rafael Parente
Διάρκεια43-51 λεπτά/επεισόδιο
Εταιρεία παραγωγήςNeuesuper
ΔιανομήSky Deutschland
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςSky One
Αναλογία πλευρών1080i (2:1 HDTV)
Προβολή1 Μαρτίου 2019–
22 Μαρτίου 2019
Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Το 8 Μέρες είναι μια γερμανική Μίνι σειρά στο τέλος του χρόνου[ασαφές] που παράγεται από την Sky Deutschland και την εταιρεία παραγωγής Neuesuper. Οι Stefan Ruzowitzky και Michael Krummenacher προσλήφθηκαν ως σκηνοθέτες. Η σειρά στοχεύει να δείξει πώς διαφορετικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το επικείμενο τέλος του κόσμου. Οι Christiane Paul και Mark Waschke παίζουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους Τα δύο πρώτα επεισόδια εμφανίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2019 ως μέρος της σειράς Berlinale στην ενότητα Berlinale Special στο 69ο Berlinale. Ο κανονικός του τίτλος είναι 8 Tage και η σειρά μεταδίδεται στο γερμανικό κανάλι Sky One.

Στην Ελλάδα, μεταδόθηκε στις 24 Μαΐου 2020 στην ΕΡΤ3 και ERTFLIX.[1]

δράση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η γη απειλείται από έναν αστεροειδή Χόρους με διάμετρο 60 χιλιομέτρων, ο οποίος εκτοξεύεται προς την Ευρώπη με ταχύτητα 30.000 km / h και υποτίθεται ότι χτυπά τη Λα Ροσέλ στη Γαλλία. Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να ανατινάξουν τον αστεροειδή χρησιμοποιώντας πυρηνικούς πυραύλους ή να τον εκτρέψουν από τη γη αποτυγχάνουν. Οι πιθανότητες επιβίωσης στην Κεντρική Ευρώπη είναι σχεδόν μηδενικές, έτσι ώστε πολλοί βρίσκονται σε διαφυγή, άλλοι συμφωνούν με το επικείμενο τέλος. Τα σύνορα της Ευρώπης έχουν κλείσει και οι γειτονικές χώρες στις οποίες θα ήταν δυνατή η επιβίωση δεν θα δέχονται πλέον πρόσφυγες. Η έξοδος σε άλλες χώρες είναι δυνατή μόνο με ειδικούς περιορισμούς εισόδου.

Οι τελευταίες οκτώ ημέρες μερικών ηθοποιών παρουσιάζονται σε πολλές αλληλένδετες ιστορίες. Ο τόπος δράσης είναι κυρίως το Βερολίνο.

Η εστίαση είναι στο παντρεμένο ζευγάρι Όλι και Σουζάν με τα δύο παιδιά τους Λεόνι και Τζόνας. Η οικογένεια προσπαθεί να φύγει στη Ρωσία μέσω της Πολωνίας, ένας Πολωνός εργαζόμενος διαφυγής βοηθά την οικογένεια και τις κρύβει στο σπίτι του. Ο νεαρός γιος του βοηθού διαφυγής προσπαθεί να βιάσει τη Λεόνι, αλλά του εμποδίζεται να το πράξει η Σουζάν. Στο ακόλουθο επιχείρημα μεταξύ της Σουζάν και της ένοπλης συζύγου του βοηθού διαφυγής, πυροβολείται ένας πυροβολισμός που τραυματίζει σοβαρά τον γιο του βοηθού διαφυγής. Η Susanne φέρνει το όπλο υπό τον έλεγχό της και πυροβολεί μαζί του τη γυναίκα του βοηθού διαφυγής. Ο βοηθός διαφυγής δραπετεύει και η Σουζάν και ο Όλι μπορούν να ξεφύγουν με τα δύο παιδιά τους.

O Χέρμαν, αδελφός της Σουζάν, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη θέση του ως κυβερνητικός σύμβουλος για να πάρει δύο από τις πολυπόθητες θέσεις σε μια πτήση εκκένωσης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ για τον εαυτό του και τη βαριά έγκυο φίλη του Μάριον. Μετά από πολλές τηλεφωνικές κλήσεις, αυτό φαίνεται να έχει λειτουργήσει, αλλά στο αεροδρόμιο αποδεικνύεται ότι υπάρχει μόνο μια θέση για αυτόν. Δεδομένου ότι η φίλη του δεν είναι παντρεμένη με αυτόν, δεν έχει θέση. Λόγω της εγκυμοσύνης της, της δόθηκε μια θέση, αλλά η ενέργεια ακυρώθηκε από την Πολεμική Αεροπορία κατά το check-in. Κανείς δεν εκκενώνεται πλέον με αυτόν τον τρόπο.

Εν τω μεταξύ, ο Κλάους, εργολάβος κτιρίων, έχει λάβει προφυλάξεις και έχει κατασκευάσει μια αποθήκη τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, κατά τη φάση κατασκευής, η σύζυγός του απομακρύνθηκε από αυτόν και αυτοκτόνησε. Η κόρη τους Νόρα δεν δείχνει κανένα κίνητρο να θέλει να επιβιώσει στην αποθήκη, γι 'αυτό ο πατέρας της την κλειδώνει εκεί. Η Νόρα καταφέρνει να δραπετεύσει από την αποθήκη. Κρυφτεί με τον φίλο της Μπεν και έχει ένα τελευταίο μεγάλο πάρτι μαζί του, φίλους και γνωστούς. Ο Μπεν είναι σοβαρά άρρωστος και έχει μόνο λίγη διάρκεια ζωής μερικών μηνών. Ως εκ τούτου, έχει μια ειδική σχέση με την επερχόμενη αστεροειδή επίδραση, επειδή από την άποψή του δεν χρειάζεται πλέον να πεθάνει μόνος. Ο πατέρας της Νόρα δεν του αρέσει να ασχολείται με τον Μπεν.

Η διαφυγή της Σουζάν και του Όλι στα ανατολικά εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από δυσκολίες. Όταν προσπαθεί να πηδήξει σε ένα τρένο, η Σουζάν αποτυγχάνει. Ο Λεόνι πηδά από το τρένο, ενώ ο Όλι και ο Τζόνας μένουν στο τρένο. Η Σουζάν και η Λεόνι διέκοψαν τη διαφυγή τους και επέστρεψαν στο Βερολίνο. Ο Όλι χάνει προσωρινά τον γιο του στο ταξίδι στη Ρωσία αφού έχει πολλά προβλήματα με Ρώσους που οδηγούν στο τρένο και θέλουν επίσης να πάνε πιο ανατολικά.

Εν τω μεταξύ, οι ειδήσεις έχουν εξαπλωθεί στα μέσα ενημέρωσης ότι ο αστεροειδής δεν θα χτυπήσει πλέον τη Λα Ροσέλ λόγω των πυρηνικών πυραύλων, αλλά μάλλον στη Σαμάρα της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με το δυτικό Καζακστάν. Έτσι, η Κεντρική Ευρώπη εξακολουθεί να επηρεάζεται, αλλά η επιβίωση στις αποθήκες φαίνεται τώρα δυνατή εκεί.

Ο Έγκον, ο πατέρας της Σουζάν και του Χέρμαν, ζει επίσης στο Βερολίνο. Είναι χήρα και θρηνεί το χρόνο του ως αξιωματικός της NVA. Έχει μια δύσκολη σχέση με τα δύο του παιδιά. Δεν θέλει να φύγει από τον αστεροειδή. Όταν πρόκειται να αυτοκτονήσει, βρήκε κατά λάθος μια παλιά φωτογραφία της αγαπημένης του παιδικής ηλικίας, η οποία φαίνεται να του δίνει δύναμη. Οι αναδρομές δείχνουν πώς ως νεαρός στρατιώτης είχε ερωτική σχέση με έναν άλλο στρατιώτη, ο οποίος στη συνέχεια κατέφυγε στη Δυτική Γερμανία. Ο Έγκον έκανε τηλεφωνική επαφή για πρώτη φορά τις δεκαετίες. Οι δύο τώρα πολύ ηλικιωμένοι άνδρες περνούν μια μέρα μαζί μετά τη συνάντησή τους και παραδέχονται ο ένας στον άλλο ότι ήταν ο καθένας η μεγάλη αγάπη της ζωής τους. Η αγαπημένη παιδική ηλικία τουΈγκον επιστρέφει ωστόσο στη γυναίκα του λόγω πίστης, καθώς βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στο πλευρό του. Ο Έγκον είναι απογοητευμένος, αλλά παίρνει την ευκαιρία να βελτιώσει τη σχέση του με τον γιο του και να του πει για την παιδική του αγάπη για πρώτη φορά. Την ημέρα πριν από την πρόσκρουση, πήρε τελικά τη ζωή του με την παλιά του στολή υπηρεσίας. Ο Χέρμαν και η νεόνυμφος σύζυγός του, Μάριον, βρίσκουν το σώμα του κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης. Πραγματοποιεί μια καύση στη θάλασσα για τον πατέρα.

Για τους Χέρμαν και Μάριον η κατάσταση είχε ήδη γίνει όλο και πιο δύσκολη στο παρελθόν. Ο Χέρμαν εκβίασε τον πρώην αφεντικό του για να πάρει θέση σε ένα από τα καταφύγια για τον εαυτό του και για ολόκληρη την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένων των Σουζάν, Όλι και των παιδιών. Καταφέρνει να το κάνει αυτό, προσθέτοντας τους αριθμούς των δελτίων ταυτότητας στη λίστα. Αποδεικνύεται ότι τα μέλη της κυβέρνησης εμπλέκονται σε ένα σκάνδαλο. Αντί να χτίσουν αποθήκες, τα χρήματα μεταφέρθηκαν για προσωπικό κέρδος. Υπάρχουν λοιπόν πολύ λιγότεροι χώροι σε αποθήκες και ο Χέρμαν φαίνεται επίσης να εμπλουτίστηκε.

Η Σουζάν και η Λεόνι επέστρεψαν στο Βερολίνο. Όταν η Leonie είναι έξω στη σκηνή του κόμματος με την κόρη του Κλάους, Νόρα, η Σουζάν δέχεται μια επίσκεψη από τον Ντενίζ, έναν αστυνομικό τουρκικής καταγωγής του Βερολίνου με τον οποίο έχει μια σχέση για πολύ καιρό. Χωρίς λέξη, απολαμβάνουν μια νύχτα αγάπης. Το επόμενο πρωί, η Λεόνι βρίσκει τον άγνωστο στο κρεβάτι και απομακρύνεται προσωρινά από απογοήτευση..

Ο Όλι επιστρέφει στο Βερολίνο με τον γιο του που ανακαλύφθηκε ξανά, έτσι η οικογένεια επανενώνεται. Δεν ξέρει τίποτα για την υπόθεση της Σουζάν και ο Όλι βλέπει τον Ντενίζ μόνο ως αστυνομικό.

Στην αποθήκη του Κλάους, ένα σημαντικό φίλτρο καταστράφηκε όταν η κόρη του δραπέτευσε. Επομένως, έρχεται σε επαφή με τον φίλο του Λούτς, ο οποίος έχει επίσης κατασκευάσει μια αποθήκη. Αν και ο Λούτς έχει το φίλτρο σε απόθεμα, δεν θέλει να το δώσει στον Κλάους. Στον αγώνα, ο Κλάους τον σκοτώνει και λεηλατεί κάποια αντικείμενα από την αποθήκη του πρώην φίλου. Όταν δύο από τους φίλους του Λούτς υποψιάζονται τον Κλάους, βάζει το φταίξιμο στον Μπεν, του οποίου το κόμμα έφερε την κόρη του Νόρα πίσω στην αποθήκη του, αλλά δεν ήταν κλειδωμένος. Οι φίλοι του Κλάους και του Λούτς πυροδοτούν το πάρτι του Μπεν σε προστατευτικά κοστούμια με πυροσβεστήρες διοξειδίου του άνθρακα. Στο τέλος δεν πυροβολούν τον Μπεν με το τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή του Λούτζ, αλλά ο καλύτερος φίλος του Μπεν ασφυκτίζει.

Η Σουζάν, ο Όλι και τα δύο παιδιά ανακάλυψαν ότι υπάρχουν θέσεις σε μια αποθήκη έτοιμη για αυτά. Μετακινούνται στην αποθήκη που διαχειρίζεται η κυβέρνηση. Προφανώς είναι ένα ευτυχισμένο τέλος για την οικογένεια, αλλά αφού ένας δημοσιογράφος, η αδερφή του Μάριον, δημοσίευσε τις μυστικές τοποθεσίες των καταφυγίων, η αποθήκη δέχτηκε επίθεση από έξω από την πρώτη μέρα. Στρατιώτες και πολίτες που δεν τους έχουν δοθεί θέση εισέρχονται στην αποθήκη. Η οικογένεια δραπετεύει, αλλά πολλοί άλλοι πολίτες πεθαίνουν στις μάχες.

Η δημόσια τάξη έχει καταρρεύσει σε μεγάλο βαθμό. Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου αστυνομία, ο Ντενίζ είναι ο μόνος αξιωματικός στο γραφείο του. Υπάρχει χάος στους δρόμους.

Σε δύσκολες στιγμές, οι άνθρωποι προσπαθούν να προσκολληθούν και στη θρησκεία. Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο ο Ρόμπιν, ένας νεαρός εγκληματίας που στεγάζεται σε μια εκκλησία τις τελευταίες εβδομάδες, εμφανίζεται. Ο Ρόμπιν είναι προφανώς λίγο καθυστερημένος, δεν μπορεί ούτε να διαβάσει ούτε να γράψει. Ωστόσο, η αφελής συμπεριφορά του του δίνει ένα δυνατό χάρισμα. Όταν τυχαίνει να σώσει τη ζωή ενός τοξικομανείς, οι παρευρισκόμενοι τον αναγνωρίζουν ως ένα είδος σωτήρα και τον αντιμετωπίζουν σαν μια μετενσάρκωση του Ιησού. Ο Ρόμπιν εγκατέστησε την κατοικία του σε μια μικρή παλιά φορτηγίδα. Ο Λούτζ είναι επίσης γοητευμένος από την εμφάνισή του και τον ερωτεύεται. Οι δύο κάνουν σεξ σε μια λίμνη. Έκτοτε ο Όλι έμαθε για την υπόθεση της Σουζάν. Μετά την αποτυχημένη απόδραση και την καταιγίδα, αυτό είναι ένα άλλο χαμηλό χτύπημα για αυτόν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, δεν δείχνει τίποτα και εξακολουθεί να περνά μια πολύ χαρούμενη μέρα στο σπίτι με την οικογένεια. Σκοπεύει να σκοτώσει την οικογένεια με δηλητηριασμένο λαζάνια για να σώσει όλους από την επικείμενη καταστροφή. Ωστόσο, η Susanne το παρατηρεί εγκαίρως και φεύγει από το σπίτι με τα παιδιά.

Ο Ντενίζ λαμβάνει μια προσφορά από τον Κλάους να του επιτραπεί να έρθει στην αποθήκη του εάν ο Ντενίζ παραδώσει τα όπλα στο γραφείο του για αμυντικούς σκοπούς. Ο Ντενίζ τον ενώνει και φέρνει τα όπλα μαζί του, αλλά δεν παραιτείται από τις αρχές του ως αστυνομικός. Λίγο αργότερα, ο Κλάους δείχνει τον εαυτό του να είναι σαδιστής που έχει συγκεντρώσει μια μικρή ομάδα ανδρών γύρω του που αυτοαποκαλούνται «οι επιζώντες». Για τον Ντενίζ αυτό παραμένει μια κοινότητα ευκολίας, καθώς απεχθάνεται εμφανώς την επιθετική και εγωιστική συμπεριφορά του αυτοαποκαλούμενου ηγέτη Κλάους.

Η Σουζάν δεν είναι ακόμη έτοιμη να τα παρατήσει Γνωρίζει επίσης ότι ο Κλάους έχει αποθήκη. Ντύνεται προκλητικά και οδηγεί με τα παιδιά της στον Κλάους για να τον πείσει να αφήσει όλους στην αποθήκη. Η Σουζάν πόρνησε τον Κλάους, αλλά δεν μπορεί να κρύψει την αηδία της γι 'αυτόν. Αυτή η κατάσταση οδηγεί τον Ντενίζ να εγκαταλείψει την ομάδα για πάντα. Ο Κλάους λέει στη Σουζάν ότι μόνο είναι ευπρόσδεκτη στην αποθήκη. Για να τους αποτρέψει να διαφύγουν, τους κλειδώνει στην αποθήκη και τους τρομάζει και τα δύο παιδιά τους.

Ο Λεόνι έσπευσε στη συνέχεια στον Ρόμπιν και του ζητάει βοήθεια. Ο Ρόμπιν και οι οπαδοί του πηγαίνουν στον Κλάους σε μια πομπή και απαιτούν την απελευθέρωση της Σουζάν χωρίς βία. Ο Κλάους νικά τον Ρόμπιν, ο οποίος δεν υπερασπίζεται τον εαυτό του, με μεγάλη βαρβαρότητα, ενώ κανένας από τους γύρω δεν παρεμβαίνει. Οι μισοκαρδιστικές κλήσεις δεν σταματούν τον Κλάους ενώ παλεύει σε μια φρενίτιδα. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο ο Ρόμπιν παίρνει τα χτυπήματα εντυπωσιάζει τους θεατές. Ενώ ο Κλάους τον χτυπά ακόμα, η Σουζάν ελευθερώνεται από την Νόρα, κόρη του Ντενίζ. Αυτό αναγκάζει τον Κλάους να αφήσει τον Ρόμπιν. Ο Ρόμπιν επιστρέφει στο πλοίο του με τους οπαδούς του και τη Λεόνι, με τη συγκατάθεση της μητέρας της. Η Νόρα αφήνει επίσης τη σκηνή σοκαρισμένη Η Σουζάν και ο γιος της Τζόνας επιστρέφουν στο σπίτι. Την επόμενη μέρα, τα άλλα μέλη των «επιζώντων» διώχνουν τον Κλάους από την ομάδα και λεηλατούν το οπλοστάσιό του.

Αναζητώντας τη γυναίκα και τα παιδιά του, ο Όλι οδηγεί στο γραφείο του Ντένιζ, όπου τον συναντά μεθυσμένο. Ο Όλι γνωρίζει ότι ο Ντένιζ είναι ο εραστής της συζύγου του. Οι δύο άνδρες πολεμούν μεταξύ τους, ενώ ο Όλι πυροβολείται από τον Ντένιζ όταν προσπαθεί να ξεφύγει από τον στραγγαλισμό του Όλι. Ο Ντένιζ επιδέσμωσε την πληγή του. Όταν έρχεται, οι δύο έχουν μια διευκρινιστική συνομιλία.

Λίγες ώρες πριν από τον αντίκτυπο, η κατάσταση έρχεται στο μυαλό για όλους τους εμπλεκόμενους.

Η Μάριον βρίσκεται στο σπίτι της Σούζαν με τον Χέρμαν. Η Μάριον είναι σε εργασία και η παράδοση είναι επικείμενη. Ο Χέρμαν προσπαθεί να πάρει θέσεις σε μια αποθήκη για τον εαυτό του και τον Μάριον. Τώρα απειλεί τον πρώην επόπτη του, ο οποίος επίσης εξαπάτησε κατά τη διαδικασία επιλογής για το καταφύγιο. Όταν προσπαθεί να δραπετεύσει, ο Χέρμαν γυρίζει στον πρώην ανώτερο του και τον αφήνει σε έναν θυμωμένο όχλο με την υπόδειξη ότι φταίνε για την έλλειψη χώρου αποθηκών. Ο Χέρμαν λέει στον Μάριον μέσω τηλεφώνου ότι έχει πλέον χώρο αποθήκης και οργανώνει ένα σημείο συνάντησης μαζί της. Η Μάριον φέρνει το παιδί στον κόσμο με τη βοήθεια της Σούζαν και λίγο μετά οδηγεί το μωρό στο σημείο συνάντησης.

Στην αποθήκη του Κλάους, ο Κλάους έχει ένα άλλο επιχείρημα με την κόρη του Νόρα, αφού ανακάλυψε ότι ο πατέρας της ήταν υπεύθυνος για την αναστολή του Μπεν. Στοχεύει ένα όπλο στον πατέρα της, ο οποίος είναι επίσης οπλισμένος. Η κατάσταση απειλεί να κλιμακωθεί. Σε αναζήτηση της Σούζαν, ο Ντενίζ εμφανίζεται ακριβώς στην ώρα του και πυροβολεί τον Κλάους στο λαιμό, οπότε πέθανε λίγο αργότερα.

Ο Χέρμαν πήρε την ταυτότητα του νεκρού πρώην ανωτέρου. Αυτή η ταυτότητα είναι η κάρτα πρόσβασης στην αποθήκη της κυβέρνησης, αλλά μόνο για τον νεκρό ανώτερο. Μετά από μια σύντομη σκέψη, ο Χέρμαν αφήνει πίσω τον Μάριον και το νεογέννητο μωρό του και πηγαίνει μόνος προς την είσοδο της αποθήκης. Επειδή δεν μοιάζει με τη φωτογραφία στην ταυτότητα, προκαλεί σοβαρούς τραυματισμούς στο πρόσωπό του με πέτρα. Καταφέρνει να περάσει από τον έλεγχο πρόσβασης. Εν τω μεταξύ, η Μάριον περιμένει ακόμα στο συζητημένο σημείο συνάντησης, το νεογέννητο μωρό στην αγκαλιά της. Δεν ξέρει ότι ο Χέρμαν την άφησε.

Η πρόσκρουση του αστεροειδούς θα πραγματοποιηθεί σε λίγα λεπτά.

Ο Ρόμπιν βρίσκεται στο παλιό πλοίο με τους οπαδούς του, γιατί αυτό ερμηνεύεται από τους οπαδούς του Ρόμπιν ως το δρόμο προς τη σωτηρία. Ωστόσο, αμέσως μετά την εκκίνηση, ο κινητήρας του πλοίου εγκαταλείπει το φάντασμα. Ο Ρόμπιν είναι συνεπώς πεπεισμένος ότι έχει υποφέρει πολύ λίγα για να σώσει το δικό του. Στη συνέχεια αφήνει τους οπαδούς του να σταυρωθούν σαν τον Ιησού σε έναν ξύλινο σταυρό στην καμινάδα του πλοίου. Όταν η Λεόνι προσπαθεί να τον αποτρέψει από αυτό, κυνηγείται από τους οπαδούς του Ρόμπιν και φεύγει ξανά στο σπίτι.

Ο Ντενίζ οδηγεί στο σπίτι της Σούζαν, την παίρνει και τα δύο παιδιά και τα φέρνει στην αποθήκη του Κλάους. Ο πληγωμένος Όλι, τον οποίο είχε ήδη φέρει εκεί, ήδη περιμένει εκεί. Ο Ντενίζ λέει αντίο στη Σούζαν για πάντα γιατί δεν υπάρχει θέση στην αποθήκη για τον εαυτό του. Με αυτό σημαίνει πάνω απ 'όλα οικογενειακή δομή, την οποία δεν θέλει να καταστρέψει. Ο Όλι, η Σούζαν και τα δύο παιδιά τους μένουν στην αποθήκη με τη Νόρα. Μετά από πολλές παρακάμψεις, είναι σαφές ότι η οικογένεια έχει την πιθανότητα επιβίωσης.

Μέσα στο κυβερνητικό καταφύγιο, ο Χέρμαν συνειδητοποιεί πολύ αργά ότι έχει κάνει μεγάλο λάθος και θέλει να επιστρέψει στη σύζυγό του Μάριον και στο μωρό του, αλλά οι πόρτες του καταυλισμού είναι τελικά κλειδωμένες. Ο Χέρμαν πρέπει να μείνει απεγνωσμένα στην αποθήκη. Ο Ντενίζ επιστρέφει στο γραφείο του για να πεθάνει μόνος εκεί.

Η Μάριον εξακολουθεί να στέκεται στο σημείο συνάντησης με το μωρό στην αγκαλιά της, γνωρίζοντας καλά ότι ο Χέρμαν δεν θα έρθει πια.

Ενώ ο πλησιέστερος αστεροειδής, ο οποίος φαίνεται ήδη στον ουρανό, πρόκειται να χτυπήσει, συνεχίζει να κρατά το νεογέννητο στην αγκαλιά της και να παρακολουθεί το μονοπάτι της πτήσης του αστεροειδούς. Το τελευταίο πλάνο δείχνει ένα χαλαρό χαμόγελο στο πρόσωπό της.

Όποιος στην Ευρώπη δεν είναι ακόμη σε αποθήκη θα πεθάνει από την επίδραση του αστεροειδούς.

Οι τελικές επιπτώσεις του αστεροειδούς και οι άμεσες συνέπειες της πρόσκρουσης δεν εμφανίζονται πλέον.

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά την ολοκλήρωση των 78 ημερών γυρισμάτων στο Βερολίνο, το Βρανδεμβούργο και τη Βαυαρία, η εταιρεία παραγωγής Neuesuper απονεμήθηκε το Grünen Drehpass από την Επιτροπή Κινηματογράφου Hamburg Schleswig-Holstein για αποδεδειγμένα περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένες ταινίες.[2]

Η έκδοση είχε αρχικά προγραμματιστεί για το τέλος του 2018. Τον Αύγουστο του 2018, ωστόσο, ανακοινώθηκε ότι η σειρά θα αναβληθεί στις αρχές του 2019 λόγω πολλών άλλων σειρών που ξεκινούν στο Sky.[3]

Για να διαφημίσει τη σειρά, η Sky τοποθέτησε διαφημίσεις πλήρους σελίδας στο στυλ της αντίστοιχης εφημερίδας στην πρώτη σελίδα διαφόρων ταμπλόιντ, όπως το Hamburger Morgenpost, το Berliner Kurier, tz και Express στις 22 Φεβρουαρίου 2019, οκτώ ημέρες πριν από την πρώτη μετάδοση.[4] Ο τίτλος ανακοίνωσε την επικείμενη επίδραση ενός αστεροειδούς σε οκτώ ημέρες. Η διαφήμιση σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε με την πρώτη ματιά να δοθεί η εντύπωση ότι ήταν ένα πραγματικό μήνυμα.[5]

Βραβεία και υποψηφιότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βραβείο Γερμανικής Μουσικής Κινηματογράφου 2019

  • Βραβείο στην κατηγορία Beste Musik im Film (David Reichelt)[6]

Γερμανικό βραβείο υποκριτικής 2019

  • Υποψηφιότητα στην κατηγορία Nachwuchs (Luisa-Céline Gaffron)[7]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. ΕΡΤ, Γραφείο Τύπου (26 Μαΐου 2020). «ΕΡΤ3: «8 μέρες» - Μίνι σειρά επιστημονικής φαντασίας». ert.gr. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2020. 
  2. «Blickpunkt:Film | News | Foto des Tages: Die letzten Tage sind gezählt». mediabiz.de (στα Γερμανικά). 31 Οκτωβρίου 2017. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 31 Οκτωβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2020. CS1 maint: Unfit url (link)
  3. «Sky verschiebt "Acht Tage" nach 2019». www.tagesspiegel.de (στα Γερμανικά). 7 Αυγούστου 2018. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2020. 
  4. «Sky narrt Zeitungsleser mit Nachricht über Asteroideneinschlag». LVZ - Leipziger Volkszeitung (στα Γερμανικά). 22 Φεβρουαρίου 2019. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Ιουνίου 2021. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2020. 
  5. Frank, Benedikt (1 Μαρτίου 2020). «Sky-Serie "8 Tage" - Apokalypse light». Süddeutsche.de (στα Γερμανικά). Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2020. 
  6. Zeitung, Süddeutsche (8 Νοεμβρίου 2020). «Deutscher Filmmusikpreis für Musik der Miniserie "8 Tage"». Süddeutsche.de (στα Γερμανικά). Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2020. 
  7. GmbH, DWDL de (16 Ιουνίου 2020). «Deutscher Schauspielpreis 2019: Das sind die Nominierten». DWDL.de (στα Γερμανικά). Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2020.