Χόβι Σταρ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Χόβι Σταρ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση9  Νοεμβρίου 1986
Kiryat Ata
Χώρα πολιτογράφησηςΙσραήλ
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδιστής[1]
ηθοποιός μεταγλωτισμού
ηθοποιός
Περίοδος ακμής2007
Commons page Σχετικά πολυμέσα

O Χόβι Σταρ (εβραϊκά : חובי סטאר) είναι το σκηνικό όνομα του Χόβι Σέκουλετς (εβραϊκά : חובב סקולץ‎‎; γενν. στη Χαΐφα του Ισραήλ στις 19 Νοεμβρίου 1986), ένας Ισραηλινός τραγουδιστής που εκπροσώπησε το Ισραήλ στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2016 με το τραγούδι "Made of Stars".

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σέκουλετς γεννήθηκε στη Χαΐφα του Ισραήλ. Σε ηλικία 6 ετών, ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα συμμετέχοντας σε οντισιόν για παιδιά στο Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στρατιωτικής του θητείας, ήταν μέλος της IDF Band για τρία χρόνια.

Το 2009 συμμετείχε ως Χόβι Σταρ στην έβδομη σεζόν του Kokhav Nolad, την ισραηλινή έκδοση του Idol που μεταδόθηκε από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο του 2009 και κατέλαβε την έβδομη θέση. Την ίδια χρονιά ο Σταρ συμμετείχε επίσης στο Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού στο Ισραήλ με το τραγούδι που είχε συνθέσει ο ίδιος "Little boy, big boy".

Τον επόμενο χρόνο επέστρεψε στο Kokhav Nolad για να παρουσιάσει το Star Live - μια εκπομπή πίσω από τις κάμερες σχετικά με το σόου για λογαριασμό της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΜΑΚΟ και παράλληλα έκανε ένα guest στο Ha Boker Shel Keshet ώστε να σχολιάζει τους συμμετέχοντες.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου συνέχισε τη μουσική του καριέρα με ποικίλες παραγωγές τραγουδιών όπως το "Playing dangerous" και "Boyfriend" προτού αποφασίσει να κάνει ένα διάλειμμα πό τη μουσική για ένα έτος πέρα από το Ισραήλ. Με την επιστροφή του στην πατρίδα, ο Χόβι κυκλοφόρησε το "W.S.I.L" και ξεκίνησε μια περιοδεία με μουσικά συγκροτήματα και solo εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο για τα επόμενα τρία χρόνια, κάνοντας εμφανίσεις σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Ως στιχουργός, ο Χόβι Σταρ έχει συνθέσει για άλλους ισραηλινούς τραγουδιστές όπως ο Liel Kolet ("Red Lines"), ο Or Bar ("Sorry", "Glass Doll", "One Hug Too Many"), ο Megior Biton ("Girls' Night") και ο Barak Tamam ("Live").

Έχει επίσης υπάρξει ηθοποιός φωνής σε εβραϊκές εκδοχές ταινιών όπως μεταξύ άλλων οι : Lego, Inside Out, Lucky Duck, Frozen Fever, My First Dragon 2, Paddington Bear, Maya the Bee, Batman, Sabrina the Teenage Witch, The Nut Job, Geronimo Stilton, CJ The DJ.

Το 2016 ο Σταρ συμμετείχε στην ισραηλινή παραγωγή της "Μικρής Γοργόνας" και της "Star of the sea", ένας ρόλος γραμμένος ειδικά για αυτόν.

Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2015 συμμετείχε στο HaKokhav Haba La'Eirovizion, τη διαδικασία επιλογής του ισραηλινού εκπροσώπου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, κερδίζοντας στο σόου. Εκπροσώπησε το Ισραήλ στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2016 στη Στοκχόλμη με το τραγούδι "Made of Stars".

Στην Eurovision, ο Σταρ ήταν τέταρτος στον δεύτερο ημιτελικό στις 12 Μαΐου και πέρασε στον τελικό κατακτώντας την έβδομη θέση. Στον μεγάλο τελικό στις 14 Μαΐου, ο Σταρ τραγούδησε στην έβδομη θέση και κατέλαβε την 14η θέση στην τελική κατάταξη - έβδομος στην ψηφοφορία της επιτροπής, κερδίζοντας 12 πόντους από τη Γερμανία.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Χόβι Σταρ είναι κομμωτής και makeup artist. Έχει δηλώσει δημοσίως την ομοφυλοφιλία του.

Τον Απρίλιο του 2016, υπέστη ένα ομοφοβικό επεισόδιο στο αεροδρόμιο της Μόσχας ενώ ήταν σε περιοδεία για να προωθήσει τη συμμετοχή του στην Eurovision. Ο Σταρ δήλωσε ότι οι Ρώσοι αστυνομικοί έσκισαν το διαβατήριό του, γέλασαν εις βάρος του και τον υποτίμησαν εξαιτίας της ομοφυλοφιλίας του, της εμφάνισής του και του makeup του.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προκάτοχος
Ναντάβ Γκουέτζ
Golden Boy
Συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision
2016
Διάδοχος
Ίμρι Ζιβ
I Feel Alive