Χρίστος Μαραγκός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Χρίστος Μαραγκός
Προσωπικές πληροφορίες
Ημερ. γέννησης9 Μαΐου 1983 (1983-05-09) (40 ετών)
Τόπος γέννησηςΛεμεσός, Κύπρος
Ύψος1,84 μ.
ΘέσηΠλάγιος μέσος

Ο Χρίστος Μαραγκός είναι Κύπριος επιχειρηματίας, γεννημένος στη Λεμεσό στις 9 Μαΐου 1983.

Είναι ιδιοκτήτης της MC DIGITAL GROUP[1], που αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο όμιλο Ενημέρωσης, Τεχνολογίας, Επικοινωνίας, Έρευνας και Ψυχαγωγίας στην Κύπρο. Κάτω από την MC DIGITAL MEDIA, είναι το network της Cyprus Times που αποτελείται από τα πόρταλ Protathlima, ShowBiz, LadyTimes, CFL και Shoot and Goal. Είναι και εκδότης των περιοδικών Ευρωκέρδος και Προτάσεις.

Είναι επίσης ιδιοκτήτης των εταιρειών Analytica Market Research, ICON Communication & Consulting Agency, Digital X και Star Phone, ο εμπνευστής και ιδρυτής του φιλανθρωπικού οργανισμού Blue Heart.

Είναι κάτοχος τίτλου Bachelor of Arts in Business Administration, Master of Laws (L.L.M), ενώ παρακολούθησε αρκετά σεμινάρια σε μεγάλα πανεπιστήμια όπως Oxford, Harvard, Metropolitan, Michigan Καποδιστριακό Αθηνών, σε τομείς όπως Real Estate, Financial Analysis, Branding και Marketing.

Υπήρξε ποδοσφαιριστής από το 2000 μέχρι το 2016.

Η εμπειρία του στον χώρο του ποδοσφαίρου, η αγάπη και προσήλωση του στο άθλημα, τον οδήγησαν στη δημιουργία του πιο σύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου στη Λεμεσό -YS Stadium- που φιλοξενεί αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Την δεκαετή του πορεία ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής με παρουσία σε ομάδες της Κύπρου και της Ελλάδος, ολοκλήρωσε το 2016 στην Ανόρθωση. Είχε αρκετές συμμετοχές στον Απόλλωνα, ΑΕΚ Λάρνακας, Άρη Θεσσαλονίκης και με την Εθνική Κύπρου.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Μαραγκός Χρίστος/Marangos Christos». TYPOS. 13 Σεπτεμβρίου 2020. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Ιουλίου 2022. Ανακτήθηκε στις 5 Ιουλίου 2022.