Χρήστης:ELENI MITROUDI/πρόχειρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Βήματα για το πώς θα σχεδιάσετε ένα ανθοπωλείο.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ουσία σε ένα ανθοπωλείο είναι η ο τρόπος παρουσίασης των λουλουδιών. Ο χώρος αναμονής των πελατών πρέπει να είναι ζεστός και να αναδεικνύει τα φυτά και τα άνθη χωρίς να φαίνονται στοιβαγμένα. Επίσης ο πρόσθετος εξοπλισμός που μπορεί να αγοράσει ένας πελάτης, εκτός από τα άνθη, είναι αναγκαίο να γίνεται εμφανής. Τα συστήματα φωτισμού έχουν σημασία για τα ανθοπωλεία, καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της αισθητικής, της άνεσης και της εικόνας. Είναι σημαντικό για τους ιδιοκτήτες ανθοπωλείων να δώσουν σημασία στο σχεδιασμό των συστημάτων φωτισμού τους, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία του πελάτη.

Βήμα 1

Κατά την τακτοποίηση των λουλουδιών και φυτών ο χώρος λερώνεται με χώματα, νερά, φυλλώματα, οι μεταφυτεύσεις και οι συνθέσεις χρειάζονται έναν ξεχωριστό χώρο μια αποθήκη. Στον κύριο χώρο εξυπηρέτησης θα βρίσκεται μόνο το τελικό προϊόν και όχι η άτακτη διαδικασία παραγωγής του. Η τοποθεσία σχεδιασμού των συνθέσεων θα πρέπει να έχει άμεση επαφή με τα ψυγεία ή το ψυγείο του ανθοπωλείου.

Βήμα 2

Το  ψυγείο πρέπει να γίνεται αντιληπτό από τον πελάτη αμέσως μόλις μπαίνει στο κατάστημα. Ιδανική θέση θα είναι ακριβώς απέναντι από την είσοδο.

Βήμα 3

Τα ράφια κατά μήκος των τοίχων και στο κέντρο της αίθουσας δεν πρέπει να εμποδίζουν την διέλευση των ανθρώπων.

Βήμα 4

Αν επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα ανθοπωλείο για στολισμό γάμου, θα χρειαστείτε επιπλέον καθίσματα και ένα τραπέζι με βιβλία για δείγματα. ψηφιακά μέσα για παρουσιάσεις στολισμών εκδηλώσεων Επίσης στον χώρο αυτό μπορούν γίνονται οι συζητήσεις για στολισμούς εκδηλώσεων.. Αν το τραπέζι με τα βιβλία είναι ψηλό, δίνοντας ύψος στο δωμάτιο, μπορεί ο πελάτης να τα ξεφυλλίσει χωρίς καθυστέρηση.

Βήμα 5

Ο πάγκος υποδοχής και πληρωμών πρέπει να είναι στο ύψος των χεριών του πελάτη, ώστε να μπορεί να συμπληρώσει μια κάρτα ή να βάλει μια υπογραφή. Ο χώρος πληρωμών είναι αναγκαίο να γίνεται εύκολα αντιληπτός, αλλά και παράλληλα να μην εμποδίζεται η περιήγηση των υπόλοιπων παρευρισκόμενων.

Βήμα 6

Η τακτική αλλαγή της διακόσμησης κάνει το ανθοπωλείο να βρίσκεται πάντα μέσα στη μόδα. Το κατάστημα πρέπει να αντανακλά τις εποχές και τις γιορτινές μέρες.