Χαράλαμπος Φραντζής

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Χαράλαμπος Φραντζής
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1928
Πρέβεζα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδιδάσκων πανεπιστημίου

Ο Χαράλαμπος Φραντζής του Παντελή (1928) ήταν Καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης και επιθεωρητής δημοσίων έργων, εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνή συνέδρια οδοποιίας και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας μεταφορών στον ΟΗΕ.

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Χ. Φραντζής γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1928 στην Πρέβεζα. Φοίτησε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο λαμβάνοντας πτυχίο το 1953 όπου και από το 1956 ανέλαβε μηχανικός στην υπηρεσία οικισμού του Υπουργείου Δημοσίων Έργων. Το 1967 μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία όπου και επιστρέφοντας το 1972, ανέλαβε την επίβλεψη και μελέτη των σημαντικότερων έργων οδοποιίας, γεφυροποιίας και διανοίξεων που έγιναν στη διάρκεια της χούντας. Μετά την μεταπολίτευση, το 1975 αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1977 εξελέγη καθηγητής της συγκοινωνιακής τεχνικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θράκης.

Το 1973 εκπροσωπώντας την Ελλάδα, έλαβε μέρος στο 7ο Διεθνές Συνέδριο Οδοποιίας στο Μόναχο και από τον επόμενο χρόνο αποτέλεσε μέλος της σχετικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, καθώς και στη Σύνοδο Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής Συνεργασίας το 1976.

Συγγραφικό έργο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται πολλές πραγματείες μεταξύ των οποίων είναι:

  1. "Περί μιας ιδιότητος των επιπέδων καμπυλών"
  2. "Κύρια γεωμετρικά στοιχεία μελέτης οδού εν οριζοντιογραφία"
  3. "Κανονισμός μελέτης υπεραστικών οδών"

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Who's Who 1979 (Αθήνα) σελ.729.