ΦΚ Λοκομοτίβ-2 Μόσχας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
ΦΚ Λοκομοτίβ-2 Μόσχας
Ίδρυση2008
Διάλυση2014
ΈδραΜόσχα, Ρωσία
ΣτάδιοMSA Lokomotiv, Πρεομπραζένσκογιε
ΙδιοκτήτηςΡωσικοί Σιδηρόδρομοι
ΠρωτάθλημαΠρωτάθλημα ΠΦΛ
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Πρώτη εμφάνιση
Τρίτη εμφάνιση

Η ΦΚ Λοκομοτίβ-2 Μόσχας (ρωσικά: ФК Локомотив-2 Москва) ήταν ρωσικός ποδοσφαιρικός σύλλογος με έδρα τη Μόσχα. Ο σύλλογος ιδρύθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 2008. Η Λοκομοτίβ-2 Μόσχας αποτελούσε το φυτώριο της Λοκομοτίβ Μόσχας. Η ομάδα δεν έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας την περίοδο 2014/15. Γενικός χορηγός της ομάδας ήταν η ОАО «ФГК».[1]

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το ξεκίνημα της ομάδας ήταν επιτυχημένο. Η Λοκομοτίβ Μόσχας-2 μετείχε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας με αρκετά καλά αποτελέσματα. Εξασφάλισε την τρίτη θέση επικρατώντας της Ζενίτ Μόσχας στην τελευταία αγωνιστική μπροστά σε πολλούς θεατές.

Η ομάδα της Λοκομοτίβ-2 αποτελούνταν από νέους παίκτες της Λοκομοτίβ Μόσχας. Επίσης οι παίκτες που δεν αγωνίζονταν με την κύρια ομάδα εντάσονταν στη Λοκομοτίβ-2. Ο αρχηγός και ηγέτης της Λόκο-2 ήταν ο Μανουτσέκρ Τζαλίλοφ, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης σε όλη την περίοδο και αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ της Λοκομοτίβ-2 σε όλες τις διοργανώσεις, με 20 γκολ, 18 στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο.

Εν συνεχεία, η Λοκομοτίβ-2, αγωνίστηκε στην δεύτερη κατηγορία, με ρόστερ το οποίο είναι αποτελούνταν από ένα μείγμα νέων και ταλαντούχων παικτών από όλη τη Ρωσία, κυρίως από τα φυτώρια της Λοκομοτίβ, όπως και έμπειρους πρώην διεθνείς παίκτες όπως οι Ρουσλάν Νιγκματούλιν, Γιούρι Ντροζντόφ και Ντμίτρι Λιάπκιν.

Το τμήμα υποδομής της Λοκομοτίβ αγωνίστηκε στην Β΄ Κατηγορία το 1992 και το 1993, στη Γ΄ Κατηγορία το διάστημα 1994 με 1997 (όπως και η Λοκομοτίβ-δ Μόσχας) και επανήλθε στη Β΄ Κατηγορία το διάστημα 1998 με 2000 (όπως η Λοκομοτίβ-2 Μόσχας). Από το 2001, η ομάδα μετέχει σε ξεχωριστή διοργάνωση τμημάτων υποδομής για τις ρωσικές ομάδες του Πρωταθλήματος Ρωσίας.

Στάδιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ομάδα διεξήγαγε τους εντός έδρας αγώνες της στο γήπεδο ΜΣΑ Λοκομοτίβ, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το γήπεδο της Λοκομοτίβ.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]