Σώμα Δίωξης Υπερηρώων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σώμα Δίωξης Υπερηρώων
Κάρτα τίτλων αρχής - Λογότυπο σειράς
ΕίδοςΔράση
Μαύρη κωμωδία
Δράμα
Σάτιρα
Superhero
ΔημιουργοίΈρικ Κριπκ
Βασίζεται σεThe Boys
των Γκαρθ Ένις
Ντάρικ Ρόμπερτσον
ΠρωταγωνιστέςΚαρλ Ούρμπαν
Τζακ Κουέιντ
Άντονι Σταρ
Έριν Μοριάρτι
Τζένσεν Ακλς
Τσέις Κρόφορντ
Λαζ Αλόνσο
Ελίζαμπεθ Σου
Σάιμον Πεγκ
Συνθέτης(ες)Κρίστοφερ Λένερτζ
Ματτ Μπόουεν
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά
Αριθμός κύκλων3
Αριθμός επεισοδίων24
Παραγωγή
ΠαραγωγήΧάρτλεϊ Γκορνσταίν
Γκάμπριελ Γκαρσία
Νικ Μπαρούτσι
Τζεικ Ντιούελ
Καρλ Ούρμπαν
Στέφαν Σιν
Τοποθεσία γυρισμάτωνΤορόντο, Καναδάς
Διάρκεια55-68 λεπτά[1]
Εταιρεία παραγωγήςKripke Enterprises
Point Grey Pictures
Original Film
Kickstart Entertainment
KFL Nightsky Productions
Sony Pictures Television Studios
Amazon Studios
ΔιανομήSony Pictures Television Distribution
Amazon Studios
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςAmazon Prime Video
Αναλογία πλευρών4K (Ultra HD)
High dynamic range
Προβολή26 Ιουλίου 2019
Σχετίζεται με
Τα Αγόρια (σειρά)
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
ΙστοσελίδαΕπίσημη σελίδα στο Amazon Prime Video

Το Σώμα Δίωξης Υπερηρώων (πρωτότυπη γλώσσα:The Boys) είναι μια αμερικανική τηλεοπτική υπερηρωική σειρά που δημιουργήθηκε από τον Έρικ Κριπκ για το Amazon Prime Video. Είναι βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ των Γκαρθ Ένις και Ντάρικ Ρόμπερτσον, και ακολουθεί την ομώνυμη ομάδα επαγρύπνησης η οποία πολεμάει υπερδύναμα άτομα που καταχρώνται τις υπερφυσικές ικανότητές τους. Στη σειρά συμμετέχουν οι Καρλ Ούρμπαν, Τζακ Κουέιντ, Άντονι Σταρ, Έριν Μοριάρτι, Τζένσεν Ακλς, Τσέις Κρόφορντ, Λαζ Αλόνσο και Ελίζαμπεθ Σου.

Αρχικά, το σενάριο προοριζόταν να είναι μια κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους, με την προσαρμογή της συγκεκριμένης σειράς κόμικ να ξεκινάει την ανάπτυξή της το 2008, με τον Άνταμ ΜακΚέι να σκηνοθετεί την ταινία. Το έργο εγκαταλείφθηκε λόγω δημιουργικών διαφορών μεταξύ του συνεργείου και των στούντιο που πήραν την ταινία, με αποτέλεσμα το έργο να εγκαταλειφθεί. Η εξέλιξη για το έργο αναβίωσε το 2016 από την Cinemax, η οποία ανακοίνωσε ότι θα το προσαρμόσει σε μορφή τηλεοπτικής σειράς. Ο Kripke προσελήφθη για να είναι ο showrunner της σειράς, ενώ ο Σεθ Ρόγκεν και ο Έβαν Γκόλντμπεργκ προσελήφθησαν ως εκτελεστικοί παραγωγοί. Το Amazon Prime Video απέκτησε τα δικαιώματα για την εκπομπή τον Νοέμβριο του 2017, με τα γυρίσματα να ξεκινούν την άνοιξη του 2018. Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στο Τορόντο.

Ο πρώτος κύκλος της σειράς έκανε πρεμιέρα με τα πρώτα οκτώ επεισόδια στις 26 Ιουλίου 2019.Ο δεύτερος κύκλος έκανε πρεμιέρα στις 4 Σεπτεμβρίου 2020, με τον τρίτο κύκλο να ακολουθεί στις 3 Ιουνίου 2022. Τον Ιούνιο του 2022, η σειρά ανανεώθηκε για τέταρτη σεζόν. Ως μέρος ενός κοινού σύμπαντος, μια spin-off σειρά, Seven on 7, έκανε πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2021,καθώς και μια σειρά ανθολογίας κινουμένων σχεδίων, Diabolical, έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2022. Η σειρά έχει λάβει θετικές κριτικές και επαίνους για το σενάριο, την ιστορία, το χιούμορ και τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών της. Η σειρά έχει προταθεί για έξι βραβεία Emmy, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου καλύτερης δραματικής σειράς το 2021.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «The Boys». Amazon. Ανακτήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2020. 

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]