Συζήτηση:Τσακάλι

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ζωολογία Αυτό το λήμμα είναι στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Ζωολογία», μια προσπάθεια για την βελτίωση και εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα που αφορούν αυτό τον τομέα.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα όπου μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση και να δείτε ανοιχτά ζητήματα για εργασία.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.

Το λήμμα βασίζεται στην ιστοσελίδα της wwf, όπου επί της ουσίας περιγράφει το είδος που απαντά στην Ελλάδα, το χρυσό τσακάλι ή απλά τσακάλι, για το οποίο όμως υπάρχει εξειδικευμένο λήμμα, ενώ παράλληλα δημιουργεί και κάποια άλλα προβλήματα, όπως να θεωρεί τα διαφορετικά είδη που είναι γνωστά ως τσακάλια σε όλη την υφήλιο ως υποείδη ενός είδους το οποίο αναλύεται.--C Messier 20:50, 25 Ιανουαρίου 2016 (UTC)[απάντηση]

Το άρθρο χρειάζεται αναθεώρηση[επεξεργασία κώδικα]

Το ζώο που ήταν ανεβασμένο στη φωτογραφία ήταν Αφρικάνικος Χρυσός Λύκος και όχι κάποιο είδος ή υποείδος τσακαλιού. Για κάποια περίοδο είχε όντως ταξινομηθεί μαζί με το τσακάλι, αλλά πλεον γνωρίζουμε ότι είναι τελέιως διαφορετικό ζώο. Επίσης το Χρυσό Τσακάλι δεν εχει κοντινή συγγένεια με τα άλλα δύο είδη τσακαλιών που πλέον προτείνεται η ταξινόμισή τους στο γένος Lupulella. Τα δύο τσακάλια του γένους Lupulella ζουν στην Υποσαχάρια Αφρική, ενώ το Χρυσό Τσακάλι ζει μόνο σε Ασία και Ευρώπη. Το άρθρο αφού έχει θέμα το τσακάλι δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε κάποιες πληροφορίες για το ένα από τα 3 είδη. Επίσης το αρχικό κείμενο δεν έχει καλή ροή και έχει διάφορα μικρολάθη και παραλείψεις.

Γαστεράτος Ιωάννης Δασολόγος - Περιβαλλοντολόγος, MSc