Συζήτηση:Τρίτο φύλο

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η ορολογία «τρίτο φύλο» κάποτε χρησιμοποιούταν στην Ελλάδα προκειμένου να προσδιορίσει τα ομοφυλόφιλα άτομα. Παρ' ότι η ορολογία δεν χρησιμοποιείται πια ευρέως, θεωρώ απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι πρόκειται για κοινωνικό φύλο, καθώς σύμφωνα με το ισχύον νομικό σύστημα τρίτο φύλο δεν υφίσταται και αναγνωρίζονται ως νομικά φύλα μόνο το αρσενικό και το θηλυκό, όποια κι αν είναι η σεξουαλική και η ψυχοκοινωνική τους ταυτότητα. Dimitrisss 23:35, 8 Απριλίου 2010 (UTC)

---

Το τρίτο φύλο δεν αποτελεί κοινωνικό αλλά βιολογικό φύλο. Η Ελληνική Κοινωνία θα αργήσει να το συνειδητοποιήσει αυτό δυστυχώς. Η μη νομική υπόσταση ατόμων που βρίσκονται μεταξύ των δύο επικρατούντων κοινωνικά φύλων δεν δηλώνει και ανυπαρξία τρίτου βιολογικά. Το τρίτο φύλο αναφέρεται στο αγγλικό intersexual. Dimitris Stathis 19:23, 6 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)

Βιολογικό φύλο; Άποψή σου, ασφαλώς, αλλά κανένα εγχειρίδιο Βιολογίας δεν την τεκμηριώνει. --Ttzavarasσυζήτηση 19:30, 6 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Ο φίλος εννοεί μάλλον την μεσοφυλία (αυτό είναι το intersexual). Στην Ελλάδα είναι πιο γνωστός ως ερμαφροδιτισμός (η διαφορά είναι ότι ο ερμαφροδιτισμός αφορά πολλούς ζωντανούς οργανισμούς και όχι μόνο τον άνθρωπο, ενώ η μεσοφυλία περιορίζεται μόνο στον άνθρωπο). Αν ο συνονόματος εννοεί αυτό, τότε στις περισσότερες (βιολογικά πάντα και όχι κοινωνικά) περιπτώσεις, επιλέγεται χειρουργικά σε μικρή ηλικία το ένα από τα δύο φύλα, το οποίο αν στην πορεία της ζωής αποδειχθεί λανθασμένο, τότε πάμε σε διαφυλισμό (με εγχείριση ή όχι). Αν ξέρεις κάτι παραπάνω, φώτισέ μας σε παρακαλώ. «Η ελληνική κοινωνία θα αργήσει να το συνειδητοποιήσει αυτό» όπως λες, όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν ξέρει. Dimitrisss 18:20, 20 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)

The Bugi culture also recognizes five separate genders that are necessary to keep the world in balance and harmony. These include makkunrai (feminine woman), calabai (feminine man), calalai (masculine woman), oroané (masculine man), and bissu (embodying both male and female energies, revered as a shaman). Bugis--93.232.67.121 18:28, 20 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Ωχ, το πράγμα βλέπω περιπλέκεται! Dimitrisss 18:43, 20 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)

Δε θα το έλεγα, τα πράγματα τουλάχιστον στη δική μας κουλτούρα παραμένουν απλά, όσο για την επιστήμη της Βιολογίας απλούστερα. Ερμαφροδιτισμός στον άνθρωπο υπάρχει (σύνδρομο XXY ή σύνδρομο Klinefelter, όπως είναι ευρέως γνωστό), αλλά οδηγεί σε στειρότητα με τα δύο γεννητικά συστήματα ατροφικά. Αν "προληφθεί" χειρουργικά δεν γνωρίζω πώς ακριβώς εξελίσσεται, αλλά φαντάζομαι όπως το γράφεις. Τώρα αυτό για την ελληνική κοινωνία δεν είμαι και τόσο βέβαιος ότι πλέει στα πελάγη της άγνοιας όπως παλαιότερα, ίσως είναι πιο "κολλημένη" απ' όσο υποθέτουμε, οπότε μάλλον δε θέλει. Αλλά αυτό είναι τεράστια συζήτηση και βέβαια μόνο έτοιμος δεν είμαι για να την αρχίσω! (πλέω κι εγώ στις θάλασσες της άγνοιάς μου). --Ttzavarasσυζήτηση 19:59, 20 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Υπάρχει εδώ μια σοβαρή ανακρίβεια: Στο σύνδρομο klinefelter ή αλλιώς 47 ΧΧΥ δεν αναφέρεται στη διεθνή βιβλιογραφία καμία περίπτωση ερμαφροδιτισμού! Για να υπάρχει ερμαφροδιτισμός θα πρέπει τα Χ να υπερβαίνουν τα τρία. Παρακαλώ κάντε μια καλύτερη, πιο υπέυθυνη και πιο τεκμιριωμένη έρευνα διότι πιθανόν ένας γονιός που περιμένει παιδί με 47ΧΧΥ να φοβιθεί απ τις ανακρίβειές σας και να τερματήσει την κύηση ενός υγειέστατου εμβρύου! Να σας ενημερώσω δε, πως στη φύση υπάρχουν πολλαπλές ακόμα σχετικές παραλλαγές, 48ΧΧΧΥ, 48ΧΧΥΥ, 47ΧΥΥ(υπεράρρεν) με αρσενικό φαινότυπο, αλλά και Χ0, ΧΧΧ (υπερθήλεο) και σύνδρομο Τurner με θυλικό φαινότυπο, κ.α. Παρακαλώ πολύ για την αποκατάσταση της πραγματικότητας στο παρόν άρθρο. Σας ευχαριστώ.


Τζαβάρα η βιολογία και η ανθρωπολογία αναγνωρίζουν 3ο φύλο και "πρόληψη" και "σύνδρομο" γίνεται στη δυτική κουλτούρα αλλά σε άλλες είναι αποδεκτό το 3ο φύλο και το τιμούν και έχουν και άλλα φύλα. Οι επιστήμονες διαφωνούν άμα πρέπει να αντιμετωπίζεται και άμα είναι αρρώστια ή φυσιολογικό. Άμα θες πηγές και είναι να γράψουμε να τις φέρω αλλά τώρα δεν τις έχω πρόχειρες και άμα είναι να μη γράψουμε θα πάει χαμένος ο κόπος.--93.232.67.121 20:14, 20 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)[απάντηση]

Το νομικό σύστημα της Ελλάδας πάντως, δεν δέχεται κανένα άλλο φύλο πλην των δύο γνωστών. Θέτεις στο τραπέζι κι άλλα φύλα. Πρέπει οπωσδήποτε να διευκρινιστούν οι διαφορές ανάμεσα στο βιολογικό, το κοινωνικό και το νομικό φύλο. Δεν τίθεται ζήτημα χαμένου κόπου, είσαι ευπρόσδεκτος/η να γράψεις. Dimitrisss 20:21, 20 Δεκεμβρίου 2010 (UTC)

To άρθρο παίρνει θέση υπέρ της ύπαρξης κάτι πολύ αμφιλεγόμενου χωρίς να παρουσιάζει όλες τις οπτικές και τις απόψεις επί του θέματος.