Συζήτηση:Συμμετοχή της Κύπρου στη Eurovision

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επιχείρηση Κύπρος Αυτό το λήμμα βρίσκεται στο πλαίσιο ενδιαφέροντος της «Βικιεπιχείρησης Κύπρος», μιας συνεργατικής προσπάθειας για την βελτίωση της κάλυψης της Κύπρου από την Βικιπαίδεια.
Για να συμμετάσχετε και εσείς στη Βικιεπιχείρηση, επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα.
;;; Αυτό το λήμμα ακόμη δεν έχει αποτιμηθεί κατά την κλίμακα ποιότητας.


  • Θα πρότεινα η ενότητα "Οι βαθμοί που έχουν ανταλλάξει Ελλάδα και Κύπρος" να διαγραφεί ή, ακόμη καλύτερα, να αντικατασταθεί από την αντίστοιχη "Voting History" της αγγλικής wiki. Εκεί φαίνεται σε ποιες χώρες έχει δώσει τους περισσότερους βαθμούς και από ποιές πήρε τους περισσότερους. Έτσι παραμένει το κύριο νόημα - πως αλληλοψηφιζόμαστε αιωνίως :-) - και δεν επικεντρωνόμαστε αυθαίρετα σε δύο χώρες.
    Atlantia 14:27, 3 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]


Αγαπητή Atlantia επιχείρησα το ίδιο (ανταλλαγές ψήφων της Ελλάδας) και με άλλες χώρες που καταπιάστηκα, όπως Τουρκία, Ολλανδία και Πολωνία.
Δεν θέλησα να κάνω το αντίστοιχο "Voting History" της αγγλικής ΒΠ, γιατί κατά τη γνώμη μου δεν αποδίδει την πραγματικότητα, δεδομένου ότι υπάρχουν χώρες που μπήκαν πολύ αργά στο διαγωνισμό κι ενώ είναι εξαιρετικά φιλικές προς την Ελλάδα (π.χ. σε 4 μόνο συμμετοχές η Βουλγαρία έχει δώσει 3 δωδεκάρια κι ένα δεκάρι στην Ελλάδα), οι συνολικά 46 βαθμοί δεν αποτυπώνονται γιατί αθροιστικά οι "παλιές" χώρες εμφανίζονται να μας έχουν δώσει περισσότερους βαθμούς μιας κι έχουμε κοινό ιστορικό πέραν των 30 ετών.
Το ακριβώς ανάποδο συμβαίνει με τις ψήφους που έχει δώσει η Ελλάδα, π.χ. προς την Αρμενία (που έχει μόλις 3 συμμετοχές και της έχουμε δώσει αντίστοιχα 10, 6 και 12 βαθμούς), όμως αυτοί οι συνολικά 28 βαθμοί δείχνουν λίγοι μπροστά στους βαθμούς που συνολικά έχουμε δώσει π.χ. στη Δανία, έστω κι αν την ψηφίζουμε στη χάση και στη φέξη, όμως μέσα σε 30 χρόνια λογικό είναι αθροιστικά να της έχουμε δώσει περισσότερους. Dimitrissss 02:42, 6 Σεπτεμβρίου 2008 (UTC)[απάντηση]