Συζήτηση:Σταθμός Νέου Φαλήρου (Μετρό Αθήνας)

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Με δεδομένο ότι δεν και τόσο πολύ το υλικό σου θα ήταν πρακτικότερο και προτιμότερο να αρκιόσουν σε ένα άρθρο για κάθε γραμμή (όπου θα αναφέρονταν οι σταθμοί και οι σχετικές πληροφορίες, ενδεικτηκές εικόνες και χάρτες) από το να φτιάχνεις από ένα άρθρο για κάθε σταθμό. --Lucinos 18:58, 17 Ιουν. 2005 (UTC)

Στάσεις τραμ[επεξεργασία κώδικα]

Η άποψή μου μπορεί να θεωρηθεί μαξιμαλιστική, όμως πιστεύω ότι κάθε στάση του τραμ πρέπει να έχει ιδιαίτερη σελίδα. Οι ξενόγλωσσες Βικιπαίδειες ακολουθούν αυτή την τακτική, τουλάχιστον όσον αφορά τα πλέον ανεπτυγμένα σύγχρονα τροχιοδρομικά δίκτυα. Το ίδιο λοιπόν αρμόζει και για το σύγχρονο δίκτυο της Αθήνας. Λογικό είναι επίσης, τα λήμματα για στάσεις του τραμ που εξασφαλίζουν ανταπόκριση με σταθμούς του μετρό να είναι συγχωνευμένα με τα αντίστοιχα λήμματα των σταθμών του μετρό.

Εκεί όπου έχω αντιρρήσεις είναι στην απόδοση των γραμμών όπου ανήκει η κάθε τροχιοδρομική στάση. Κατά τη γνώμη μου, αυτές πρέπει να βρεθούν από την επίσημη καταγραφή της Τραμ Α.Ε., η οποία δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την αντίληψη του κοινού για τη διάταξη του δικτύου. Λ.χ., αν κάποιος δει τα μικρά μεταλλικά πλακίδια δίπλα στις σιδηροτροχιές του τραμ με τη χιλιομέτρηση της γραμμής, μπορεί να διαπιστώσει ποιά είναι η αφετηρία των γραμμών και ποιά η κατάληξή τους. Συνεπώς, θεωρώ την αναφορά σε γραμμές όπως "Σ.Ε.Φ. - Κολυμβητήριο" κ.τ.ό. ως μάλλον αυθαίρετη (τουλάχιστον μέχρι να βρεθούν στοιχεία από την Τραμ Α.Ε.). Επιφυλάσσομαι να επανέλθω με περισσότερα στοιχεία, όποτε αυτό γίνει δυνατόν και θα ήθελα οποιονδήποτε Βικιπαιδιστή μπορεί να δώσει και τη δική του άποψη ή πληροφορίες που διαθέτει.

Matesi1976 18:02, 11 Μαρτίου 2006 (UTC)[απάντηση]