Συζήτηση:Ορέστης Κολοζώφ

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Συζήτηση για Διαγραφή[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Διαχειριστή, το κείμενο δεν παραβιάζει κανένα απολύτως πνευματικό δικαίωμα. Αν διαβάσεις τα κείμενα των εφημερίδων Έθνος, Ναυτεμπορική κλπ, σταθμών Σκαϊ κλπ διαφόρων μπλοκ κλπ για τον Ορέστη Κολοζώφ είναι όλα μα όλα εντελώς πανομοιότυπα και προέρχονται από την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ που εξέδωσε για το θάνατο του Κολοζώφ. Το κείμενο που εγώ έγραψα περιέχει προφανώς κάποια ίδια στοιχεία από αυτά τα πανομοιότυπα κείμενα, αλλά είναι επεξεργασμένο και είναι ένα εντελώς διαφορετικό κείμενο.

Τώρα αν πούμε ότι ο Ορέστης Κολοζώφ γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη ή σπούδασε φυσική στην Πίζα ή ότι εξελέγη τακτικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αυτό προφανέστατα δεν παραβιάζει καμία πνευματική ιδιοκτησία.

Παρακαλώ ελέγξτε τα παραπάνω και άρετε την πιθανή παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Sotiris 67 (συζήτηση) 20:59, 8 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]


Το θέμα είναι το εξής και πολύ απλό: πάρε μία πρόταση από την Καθημερινή, μία από το Βήμα, μία από το Έθνος κτλ. και έχεις ένα λήμμα που ως σύνολο δεν προέρχεται από κάπου, αλλά άμα το ψάξεις ανά πρόταση θα δεις ότι αποτελεί παζλ αποσπασμάτων διαφόρων δημοσιευμάτων...-- Montjoie-Saint-Denis !!! sus aux faux-nez !!! 20:31, 8 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]

Διατήρηση Διαφωνώ με τη διαγραφή του λήμματος για τους εξής λόγους:

  1. Γιατί είναι αληθινές και αυτό μπορείτε να το τσεκάρετε ψάχνοντας στο google με προσδιορισμένο εύρος ημερομηνιών (πριν του θανάτου του) που δεν εμφανίζει την ανακοίνωση του ΚΚΕ.
  2. Γιατί όπως λέει και ο χρήστης που το ξεκίνησε, δεν αποτελούν πνευματικό δικαίωμα οι πληροφορίες.
  3. Γιατί οι ανακοινώσεις των κομμάτων δεν καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα. Μάλιστα ο σκοπός τους είναι να διαδοθούν.

Το λήμμα, βέβαια, πρέπει να γίνει λιγότερο «τηλεγραφικό», να αναπτυχθεί και να βασιστεί σε παραπάνω πηγές, αλλά δε βλέπω καθόλου να καλύπτει τα κριτήρια διαγραφής.--exc (συζήτηση) 21:50, 14 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]

Λήμματα και Διατριβές[επεξεργασία κώδικα]

Οι προτάσεις των πανομοιότυπων κειμένων αγαπητέ φίλε Montjoie-Saint-Denis είναι όλες από την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ, οπότε αυτοί παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα, τίνος του ΚΚΕ; Τώρα αν θες να το δούμε επιστημονικά το θέμα. Μια βιογραφία και ειδικά λήμμα σε εγκυκλοπαίδεια δεν είναι είναι διδακτορική διατριβή. Αντλεί διάφορα στοιχεία από πηγές και τα συναρμόζει σε ένα κείμενο ομοιόμορφο, εύληπτο, συνταγμένο και ορθογραφημένο. Οι διπλωματικές εργασίες και διδακτορικές διατριβές έχουν πρωτότυπα στοιχεία, αν έχουν και αυτές. Αυτά τα πολύ απλά! Sotiris 67 (συζήτηση) 20:39, 8 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]

Σχέση Γιώργου και Ορέστη Κολοζώφ[επεξεργασία κώδικα]

Καλό θα ήταν οι πάσης φύσεως διαχειριστές να ελέγχουν και κάποια εξόφθαλμα σφάλματα. Γράφτηκε στο λήμμα (μετά την "ανακαίνισή" του) ότι ο Ορέστης Κολοζώφ ήταν γιος του ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ Γιώργου Κολοζώφ και μάλιστα είχε και αντίστοιχο link. Στο λήμμα όμως του Γιώργου Κολοζώφ (που εγώ έχω εξ' ολοκλήρου γράψει) αναφέρεται (και αυτό είναι αποδεκτό από όλες τις πλευρές) ότι τα ίχνη του Γιώργου Κολοζώφ χάθηκαν στην ΕΣΣΔ την περίοδο των σταλινικών εκκαθαρίσεων (1936-38). Ο Ορέστης Κολοζώφ γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1940 νόμιμο τέκνο του Γιώργου(;) και Άννας Κολοζώφ, όμως όχι του ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ Γιώργου Κολοζώφ. Μάλιστα στο εν λόγω λήμμα έγινε πολύ κουβέντα για τα πνευματικά δικαιώματα (της ανακοίνωσης της ΚΕ του ΚΚΕ;) και τα μάτια πολλών (διαχειριστές, μετά της ιστορίας ασχολούμενοι, συγγραφείς λημμάτων κλπ) ήταν στραμένα πάνω του. Αγαπητοί συναγωνιστές είδαμε το δένδρο και χάσαμε το ΔΑΣΟΣ!!!

Εν κατακλείδι: Γιώργος Κολοζώφ (κορυφαίο ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ) και Ορέστης Κολοζώφ δεν έχουν σχέση πατέρα-γιού. Τώρα αν έχουν άλλου είδους συγγενική σχέση, αυτό δεν το έχω διευκρινίσει αν και έχω επισταμένως ασχοληθεί με τον Γιώργο Κολοζώφ. Και να πω και κάτι άλλο:

Ο Γιώργος Κολοζώφ ήταν ένα από τα 9 ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ που απέδρασαν τον Απρίλη του 1931 από τις φυλακές Συγγρού. Περιέργως το όνομά του δεν εμφανίζεται από την επίσημη ιστοριογραφία του ΚΚΕ (Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ 1918-1949) στους αποδράσαντες.

Sotiris 67 (συζήτηση) 19:49, 19 Φεβρουαρίου 2014 (UTC)[απάντηση]