Συζήτηση:Μεταφυσική

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επιχείρηση Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων Αυτό το λήμμα είναι αντικείμενο της Επιχείρησης Αποτίμησης Ζωτικών Λημμάτων, μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποτίμηση και δημιουργία στατιστικών για τα λήμματα ζωτικής σημασίας της Βικιπαίδειας.
Λήμμα προς επέκταση Προς επέκταση Αυτό το λήμμα αποτιμήθηκε ως λήμμα προς επέκταση κατά την κλίμακα ποιότητας.

Μερικοί σύνδεσμοι είναι με κόκκινο. Μπορείτε να δημιουργήσετε τα λήμματα μεταφυσικής και αν κάνετε μία κατηγορία "Μεταφυσική" με τα άρθρα.

Σημείωση: η Μεταφυσική στην βιβλιογραφία (και όχι μόνο) απαντάνται και ως μη ορθολογικά αναλυόμενος μηχανισμός-διαδικασία. Το λήμμα μονόπλευρα εστιάζει στην Αριστοτέλεια ερμηνεία του όρου ενώ θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον μια επιπλέον σχετική παράγραφο. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 80.107.50.178 (συζήτησησυνεισφορά) .

οι περισσότεροι εννοούν: Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός[επεξεργασία κώδικα]

Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός

Να γίνει σελίδα και σύνδεσμος αποσαφήνισης. Πρέπει να αναφέρονται όλες οι έννοιες χωρίς λογοκρισία.

Λογοκρισία; Πού την είδες αυτή και την αναφέρεις; Και ποιος σε εμποδίζει να φτιάξεις εσύ ο ίδιος αυτά που νομίζεις πως λείπουν; Πάντως όχι η λογοκρισία που αναφέρεις. --Ttzavarasσυζήτηση 22:04, 19 Απριλίου 2016 (UTC)[απάντηση]

μία κοσμοθεώρηση κάποιου ως παράδειγμα και όχι γενικό ορισμό[1]

Διαφορά μεταφυσικού και μεταφυσικαλιστή[επεξεργασία κώδικα]

Σωστά γράφεις: Εκείνος που μελετά τη μεταφυσική ονομάζεται μεταφυσικός.

  • μεταφυσικός: ο μελετητής της μεταφυσικής
  • μεταφυσικαλιστής: αυτός που επικαλείται την μεταφυσική σε άλλα πεδία (πολιτική, θρησκεία, φιλοσοφία, τέχνη κτλ) ή/και θέτει μεταφυσικά κριτήρια και πτυχές στον τρόπο σκέψης του (πχ διατυπώσεις, θεωρήσεις, αιτιολογήσεις κτλ)