Συζήτηση:Μαξ Ερνστ

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον σε αυτή την περίπτωση!

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη να βάλετε σύνδεσμο προς μια αντίστοιχη αρχειοθετημένη έκδοση: [1]. --Gerakibot 12:21, 11 Αυγούστου 2009 (UTC)[απάντηση]

-Διορθώθηκε, αντικατάσταση με νέα σελίδα βιογραφίας από τον συγκεκριμένο ιστότοπο. VJSC263IO 17:22, 16 Σεπτεμβρίου 2009 (UTC)[απάντηση]

Ανακρίβειες στην ταυτότητα του καλλιτέχνη.[επεξεργασία κώδικα]

  1. Ο Μαξ Ερνστ δεν ήταν ποτέ πολιτογραφημένος στην Κούβα. Ο σύνδεσμος που αναφέρει ως πηγή για αυτό, επίσης δεν αναφέρει πουθενά την Κούβα.
  2. Στο πεδίο «Όνομα στην μητρική γλώσσα» αναγράφεται το εξής: Max Ernst (γαλλικά). Θα έλεγα ότι είναι αχρείαστο μιας και αναφέρεται ήδη μια φορά το όνομά του με λατινικούς χαρακτήρες (στο κυρίως κείμενο). Ωστόσο, και σημαντικότερο, είναι αναληθές. Η μητρική γλώσσα του Μαξ Ερνστ μάλλον ήταν τα γερμανικά, όχι τα γαλλικά. Έζησε και μεγάλωσε στην Γερμανία. Σπούδασε σε γερμανικό πανεπιστήμιο, κατατάχτηκε σοτν γερμανιικό στρατό, κ.ο.κ. Επομένως η μητρική του γλώσσα μάλλον ήταν τα γερμανικά, κι ας έζησε αργότερα στο Παρίσι.

2003:E3:5719:400:B4EC:4744:BA9:BD44 01:31, 31 Δεκεμβρίου 2022 (UTC)[απάντηση]