Συζήτηση:Κώστας Σαμαρτζής

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά.

Εαν η Ελληνική Βικιπαίδεια διέγραψε το βιογραφικό μου με το σκεπτικό ότι άλλος συγγραφέας μαγειρικής δεν κάνει διαφήμιση καταχωρίζοντας το βιογραφικό του στην Ελληνική Βικιπαίδεια, επειδή έχει γράψει 30 βιβλία, ενώ εγω που έχω γράψει 6 βιβλία κάνω διαφήμιση, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με αυτή την τακτική.

Επίσης: Τι πιό παραπάνω από αξιόπιστες πηγές αποτελούν η Εθνική Βιβλιοθήκη, η Βιβλιονετ, Το Εθνικό Κέντρο βιβλίου και η επίσημη ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου που δημοσίευσα???

Άραγε: Ποιός θα κρίνει τη σπουδαιότητα της προσωπικότητάς μου και την αξία της δουλειάς μου για να μου επιτρέψει να δημοσιεύσω το βιογραφικό μου στην Ελληνική Βικιπαίδεια???

Οι τρεις πρώτες ιστοσελίδες που αναφέρω αποτελούν πηγή που προσδίδουν κύρος στην εγκυκλοπαίδεια, για αυτο το λόγο τις ανέφερα.

Εντοιαύτη περιπτώση

Σας εύχομαι καλή χρονιά και καλή επιτυχία στο έργο σας

Κώστας Σαμαρτζής - Συγγραφέας - [ Υ.Γ. Θερμές ευχαριστίες στο χρήστη που τροποποίησε -διόρθωσε το προηγούμενο άρθρο μου για τις Εκδόσεις Βιβλιοθήκη του σεφ]— Ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Nikossinou (συζήτησησυνεισφορά) .


Ας υποθέσουμε ότι έχεις δίκιο, ας υποθέσουμε ότι αξίζει μια βιογραφία του Κώστα Σαμαρτζή σε μια εγκυκλοπαίδεια, άς υποθέσουμε ότι οι πηγές είναι αξιόπιστες. Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί το άρθρο ήταν copy-paste απο την http://www.chefbook.gr/page1_files/rightpart_files/rp2.htm; Δηλαδή ακόμα και εάν άξιζε πραγματικά ένα τέτοιο άρθρο στην βικιπαίδεια, θα ήταν αδύνατο να το κρατήσουμε καθώς παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα. Φιλικά --tRoUbLe πές το 19:30, 28 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ Nikossinou, πράγματι, μπορείτε να ξαναγράψετε κείμενο για τον κ. Σαμαρτζή / εαυτό σας, όχι όμως αντιγράφοντας άλλη ιστοσελίδα, δεν είναι δύσκολο, έχοντας στο νου ότι γράφετε σε εγκυκλοπαίδεια.

Στα ερωτήματά σας, θα ήθελα να απαντήσω:

  • 30 βιβλία, σίγουρα εγκυκλοπαιδικό άρθρο για συγγραφέα, 6 βιβλία, κατά τη γνώμη μου επίσης εγκυκλοπαιδικό άρθρο για συγγραφέα, 1 όμως νεοεκδοθέν βιβλίο; 2 βιβλία με ελάχιστη κυκλοφορία; Πάντα υπάρχουν γκρίζες γραμμές.
  • οι πηγές είναι αξιόπιστες, αλλά ίσως να μη λήφθηκαν υπόψη γιατί αποδεικνύουν την ύπαρξη, αλλά πιθανόν όχι τη "σημαντικότητα" με τη σύμβαση της Βικιπαίδειας.
  • στο τρίτο και πιο σημαντικό ερώτημα, αγαπητέ συμ-βικιπαιδιστά, στη Βικιπαίδεια, αποφασίζουν οι βικιπαιδιστές όχι όμως για τη σπουδαιότητα της προσωπικότητάς του οποιουδήποτε ούτε και την αξία της δουλειάς του, αλλά στο αν οι παρεχόμενες πηγές αποδεικνύουν ικανοποιητικά (κατά την άποψή τους πάντα), σπουδαιότητα του προσώπου με βάση τα κριτήρια της βικιπαίδειας.

Καλώς ήλθατε, ελπίζω να συνεισφέρετε κάτι παραπάνω από ένα βιογραφικό.

Αν δεν το έγραψα καθαρά παραπάνω, θα σας πρότεινα να ξαναγράψετε το άρθρο, αν και το επιθυμητό είναι να γράφουν άλλοι (οι οποίοι δεν έχουν συμφέρον) για ζώντες και όχι οι ίδιοι, κάτι που θεωρείται αντιδεοντολογικό. Τώρα μια λίστα με βιβλία και η ιδιότητα του προσώπου, πόση μεροληψία μπορεί να έχει; Νομίζω όχι μεγάλη.

Προσοχή όμως: Αν το ξαναγράψετε, το άρθρο πιθανότατα θα προταθεί για διαγραφή και θα γίνει συζήτηση για τη σπουδαιότητα του προσώπου, μια τραυματική εμπειρία όταν το πρόσωπο ζει και τη διαβάζει γιατί μπορεί να νομίζει ότι αφορά τη σπουδαιότητα της προσωπικότητάς του. Αυτός είναι άλλωστε και ο άλλος σημαντικός λόγος για τον οποίο δεν είναι καλή ιδέα να γράφει κανείς για την εαυτό του στη Βικιπαίδεια.

--Focal Point 19:52, 28 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)[απάντηση]