Συζήτηση:Κοινωνική ψυχολογία

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Μήπως θα έπρεπε ο ορισμός της κοινωνικής ψυχολογίας να προέρχεται τουλάχιστον από κάποιο βιβλίο κοινωνικής ψυχολογίας και όχι από βιβλίο γνωστικής ψυχολογίας; Ενδεικτικά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το λεξικό κοινωνικών επιστημών της UNESCO (1972) Αθήνα Ελληνική Παιδεία σελ. 436.

Επιπλέον το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας την κοινωνική ψυχολογία και σε ποιες πτυχές της δίνει προτεραιότητα εξαρτάται από την άποψη που την προσεγγίζει. Η κοινωνική ψυχολογία αποτελεί πεδίο εφαρμογής πολλών επιστημών όπως (ψυχιατρικής, νευροβιολογίας, ψυχολογίας, κοινωνικής ανθρωπολογίας, κοινωνιολογίας, πολιτικής επιστήμης κ.α.) και είναι πιθανό κάποιοι να προσεγγίζουν τον ορισμό της με σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.

Οι Μαρβάκης Α. και Μεντίνης Μ. στο Εισαγωγή τι είναι η Κοινωνική Ψυχολογία στη σελίδα 14 αναφέρουν ότι: "η παράθεση «πρόχειρων» και μονοδιάστατων ορισμών συνιστά ταυτόχρονα συνειδητή αμέλεια και επικίνδυνη πολιτική".

Stamvent (συζήτηση) 21:38, 7 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Ο ορισμός του Άλπορτ είναι γενικά αποδεκτός, δεν υπάρχει λόγος σήμανσης ανακρίβειας. Wolfymoza (συζήτηση) 12:27, 6 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]