Συζήτηση:Γουδή

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Θεωρώ ότι είναι εντελώς λάθος η ονομασία Γουδή με η, και η όλη ιστορία ξεκίνησε από την επιμονή μιας συγκεκριμένης οικογένειας, χωρίς επαρκή ιστορικά στοιχεία. Ποτέ δεν έλεγε κανένας στου Γουδή, για παράδειγμα. Πάντα είναι θα πάω στο Γουδί.

Κατάσταση: νέα κοινοποίηση

Αναφέρεται ότι η περιοχή Γουδή οριοθετείται βόρεια και βορειοανατολικά από την σημερινή οδό Κύπρου στου Παπάγου. Το σωστό θα ήταν η σημερινή οδός Αναστάσεως, λίγο βορειότερα . Ετσι θα περιλαμβάνεται και το εκκλησάκι των έξι , που βρίσκεται μέσα στο μικρό πάρκο δασάκι , μέσα στο οποίο βρίσκονται έξι κυπαρίσσια . Τα κυπαρίσια αυτά ήταν ο τόπος εκτέλεσης των έξι πολιτικών και αξιωματικών που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την καταστροφή της Σμύρνης , και εκτελέστηκαν στο Γουδή , στον τόπο αυτό Αναφορά: Μάνος Μπαρμπούνης , mb@asteriadis.gr 85.72.244.94 20:14, 9 Ιανουαρίου 2016 (UTC)[απάντηση]

διόρθωση ανακριβειών[επεξεργασία κώδικα]

Ως προς την προέλευση του ονόματος, το λήμμα είχε σοβαρές ανακρίβειες. Πχ πουθενά οι παραπομπές δεν μιλούν για "μεταβυζαντινή οικογένεια του 17ου αι". Επίσης, πουθενά δεν αμφισβητείται πλήρως ότι πράγματι η σπετσιώτικη οικογένεια είχε κτήματα εκεί. Γενικώς, στην παράγραφο αυτή υπήρχε αρκετή πρωτότυπη έρευνα την οποία αφαίρεσα.

Τέλος, διορθωσα το "στου Γουδή" με "στο Γουδή" καθώς πράγματι το πρώτο αποτελεί "γλωσσικό τέρας", κατά την έκφραση του Ν. Σαραντάκου.

Προσωπικά θα προτιμούσα η ονομασία του λήμματος να επιστρέψει στο καθιερωμένο "Γουδί" καθώς η ΒΠ χρησιμοποιει τις καθιερωμένες και όχι τις παροδικά επιβεβλημένες μορφές. Πιστεύω πως το "Γουδί" θα μείνει για πάντα Γουδί.--Dipa1965 (συζήτηση) 11:59, 28 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]