Συζήτηση:Ανόρθωση Αμμοχώστου/Κριτική λημμάτων

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ανόρθωση Αμμοχώστου[επεξεργασία κώδικα]

Επιθυμώ κριτική για το λήμμα Ανόρθωση Αμμοχώστου. Τι κλίμακα ποιότητας πρέπει να είναι; Τι διαδικασίες να ακολουθήσω για να το κάνω αξιόλογο; --ChrisAnorthosis (συζήτηση) 09:43, 30 Αυγούστου 2013 (UTC)[απάντηση]

Το λήμμα έχει πολλά προβλήματα μορφοποίησης, ουδετερότητας, αξιοπιστίας πηγών. Γενικά, έχει λάθη που είναι χαρακτηριστικά για τον αγαπητό ChrisAnorthosis (χωρίς παρεξήγηση). Θα χρειαστεί να γίνει τεράστια δουλειά για να φθάσει σε υψηλό επίπεδο. Προς στιγμήν θα το άφηνα στη βαθμίδα Γ. Ας αναλύσουμε κάθε ενότητα:

  1. Εισαγωγή: α) νομίζω το υπερεκατόν βιοπαλαιστάς δεν χρειάζεται στη μέση της πρότασης, β) δεν χρειάζεται να επαναλάβεις τις ίδιες πληροφορίες στην πρώτη και στη δεύτερη παράγραφο (πότε ιδρύθηκε, ποιές είναι οι έδρες της ομάδας και ποιά γεγονότα σχετίζονται με αυτά), γ) Ο Σύλλογος Δημιουργήθηκε μετατρέπεται φυσικά σε Ο συλλόγος ιδρύθηκε (τα πολλά κεφαλαία δεν χρειάζονται), δ) η τρίτη παράγραφος τι ρόλο έχει; Δεν μας ενδιαφέρει (προς το παρόν) η κατάσταση στην Αμμόχωστο και η επιθυμία των κατοίκων για ίδρυση αναγνωρτηρίου. Και κάτι ακόμα: εδώ υπάρχουν αρκετά γραμματικά λάθη ([η νεολαία] να συγκεντρώνετε και να εκπαιδεύετε - το ορθόν είναι: [η νεολαία] να συγκεντρώνεται και να εκπαιδεύεται), καθώς και αρκετά κεφαλαία εκεί που δεν είναι χρήσιμα (Εκείνο τον καιρό, Πνευματικοί). Οπότε, προτείνω την εξής εισαγωγή: Η Ανόρθωση Αμμοχώστου είναι κυπριακός επαγγελματικός αθλητικός σύλλογος, ο οποίος ιδρύθηκε στην πόλη Αμμόχωστο στις 30 Ιανουαρίου 1911. Αρχικά, ο σύλλογος ήταν γνωστός ως «Αναγνωστήριον Ανόρθωσις» και ανέπτυξε κυρίως πνευματική και πολιτική δράση[πηγή]. Έδρα της Ανόρθωσης αποτελεί το στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στο οποίο μετακόμισε μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο (Ιούλιος 1974) - μέχρι τότε, έδρα της Ανόρθωσης ήταν το στάδιο ΓΣΕ.
  2. Πάμε στις υποενότητες της ενότητας #Ιστορία, καθώς εδώ φαίνεται ότι θα γίνει η περισσότερη δουλειά:
    1. Υποενότητα #Πρώτη Περίοδος 1911-1928. α) θα πρότεινα να αλλάξει σε Πρώτη περίοδος (1911-1928), β) αναφέρεις ότι η Ανόρθωση είναι εθνικιστική ομάδα (;;). Ο εθνικισμός συνήθως εξισώνεται με τον φασισμό, οπότε χρειάζεται σοβαρή πηγή για ένα τέτοιο χαρακτηρισμό - εθνικιστής χαρακτηρίζεται αυτός που δεν δέχεται κανένα άλλο πολιτισμό, κανένα άλλο λαό εκτός απ' αυτόν, στον οποίο ανήκει, γ) Πατριωτικές ομιλίες και τα εθνικοί εορτασμοί διοργανώνονταν στο κτίριο της Ανόρθωσης. Αλλά ο τομέας στον οποίο η Ανόρθωση είχε δημιουργήσει μια παράδοση, μοναδική στην ιστορία των συλλόγων των οποίων η φήμη και η δραστηριότητα αυτή εξαπλωθεί σε όλη Κύπρος, ήταν στον τομέα της μουσικής - γραμματικά λάθη: τα εθνικοί εορτασμοί, όλη Κύπρος, Αλλά ο τομέας στον οποίο, στην ιστορία των συλλόγων των οποίων η φήμη και η δραστηριότητα εξαπλωθεί - το ορθόν είναι: οι εθνικοί εορτασμοί, όλη την Κύπρο, Αλλά ο τομέας, τον οποίο, στην ιστορία των συλλόγων, των οποίων η φήμη είχε εξαπλωθεί. Τώρα, όσον αφορά το περιεχόμενο: ποιος ιστορικός (ή ειδικός) αναφέρει ότι η Ανόρθωση είχε διακριθεί στις μουσικές δραστηριότητες και ότι η φήμη της είχε εξαπλωθεί σε όλη την Κύπρο;;, δ) το (Από πλευράς Ανόρθωση) δεν έχει κανένα ρόλο, ε) το Σε μια συλλογή που έχει γίνει στο κτίριο της Ανόρθωσης το πολυδάπανο - για την εποχή - το ποσό των £ 84 είχε συγκεντρωθεί σε μία μόνο ώρα, το ποσό δόθηκε για τις πολιτικές ανάγκες της χώρας (η οποία ήταν υπό βρετανική κυριαρχία). αλλάζει σε Σε μια συλλογή που είχε γίνει στο κτίριο του αναγνωστηρίου «Ανόρθωσις» είχε (μέσα σε μια ώρα) συγκεντρωθεί το ποσό των 84 λιρών, το οποίο δόθηκε στην αγγλική κυβέρνηση για τις πολιτικές ανάγκες της Κύπρου[πηγή].
    2. Υποενότητα #Δεύτερη Περίοδος 1929-1955. α) θα πρότεινα να αλλάξει σε Δεύτερη περίοδος (1929-1955), β) η πρόταση για αλλαγή στόχων της Ανόρθωσης και η μετανομασία χρειάζεται πηγή, γ) επίσης, στην ίδια πρόταση, το μετανομάζετε αλλάζει σε μετανομάζεται, δ) και το έμβλημα του συλλόγου, Το μυθικό πουλί, ο Φοίνικας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Μαδολιάνη και η μπάντα της Ανόρθωσης ήταν η καλύτερα οργανωμένες και είχε μισθοφόρος εκπαιδευτικούς όπου διορίζονται για την ανάπτυξη των δύο αυτόν ομάδων.[3] - πρώτον, αυτό προκαλεί μια μικρή σύγχυση, καθώς δεν αναφέρεις ότι άλλαξε το έμβλημα της Ανόρθωση, δεύτερον, γιατί όλο το υπόλοιπο κομμάτι είναι γραμμένο πλαγίως και τρίτον, το μπάντα, το Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Μαδολιάνη, το μισθοφόρος εκπαιδευτικούς και το όπου διορίζονται για την ανάπτυξη των δύο αυτόν ομάδων αλλάζουν σε συγκρότημα, Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Μαδολιάνη, μισθοφόρους εκπαιδευτικούς, που διορίστηκαν για την ανάπτυξη των δύο αυτών ομάδων. Στον πρώτο κύκλο τα μόνα προβλήματα είναι η έλλειψη κομμάτων και μερικά λάθη στην τελευταία πρόταση: το κείμενο αλλάζει σε Στις 12 Φεβρουαρίου 1929, η Ανόρθωση ξεκίνησε να αναπτύσσει έντονη αθλητική δράση. Οι νέοι του συλλόγου, ωστόσο, είχαν δραστηριοποιηθεί, από τις αρχές της δεκαετίας του 1920, στο ποδόσφαιρο και ίδρυσαν την Ποδοσφαιρική Ομάδα Ελλήνων Βαρωσίου (ΠΟΕΒ). Λίγο αργότερα, η δραστηριότητα της ΠΟΕΒ διακόπηκε, καθώς αποφάσισε να προσχωρήσει και επίσημα στην Ανόρθωση. Οι ποδοσφαιριστές της ΠΟΕΒ αποτέλεσαν την πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου[πηγή] και η χρηματοδόση της τέθηκε στους Αν. Οικονομίδη και Σ. Ματθαίου[πηγή]. Ο δεύτερος κύκλος δεν έχει πρόβλημα. Ο τρίτος κύκλος αλλάζει σε Στις 11 Φεβρουαρίου 1932, με εντολή του διοικητή της Αμμοχώστου, ο σύλλογος της Ανόρθωσης έκλεισε για μερικό χρονικό διάστημα[πηγή]. Ο τέταρτος κύκλος μου έφερε και ένα χαμόγελο στα χείλη: διευθυντής μπούφι (!!!!). Τέλος πάντων, προτείνω να αλλάξει σε Στις 29 Οκτωβρίου 1932, η Αστυνομία συνέλαβε τον πρόεδρο, τον γενικό γραμματέα και τον διευθυντή της Ανόρθωσης, λόγω της ανύψωσης της ελληνικής σημαίας στο κτίριο του συλλόγου. Στο θέμα της Ίδρυσης της ΚΟΠ, η ενότητα χρειάζεται μερικά κόμματα.
    3. Υποενότητα #Τρίτη Περίοδος 1955-1974. α) θα πρότεινα να αλλάξει σε Τρίτη περίοδος (1955-1974), β) αυτή η υποενότητα είναι άκρως ακατανόητη: πρώτον, τα λόγια περί ανάπτυξης του φιλολογικού χρειάζοτναι πηγές, β) η πρόταση για ανάπτυξη αθλητικών τμημάτων αλλάζει σε Υπό τον έλεγχο του καθηγητή της γυμναστικής, Αναστάση Οικονομίδη, ο σύλλογος ανέπτυξε ομάδες ποδοσφαίρου, πετόσφαιρας, θαλάσσιων αθλημάτων και κλασικού αθλητισμού, οι οποίες έδωσαν στην Ανόρθωση πολλές επιτυχίες και αναγνωρισιμότητα[πηγή]. Τελευταία πρόταση: η Ανόρθωση είναι παιδί του ΓΣΕ;;; Επίσης, τοπικοί αγώνες είναι οι αγώνες στην Αμμόχωστο;; Όπως και να' χει, προτείνω να αλλάξει σε Οι σύλλογοι της Ανόρθωσης και του ΓΣΕ οργάνωσε αγώνες στην Αμμόχωστο και σ' όλη την Κύπρο, όπου οι αθλητές της Ανόρθωσης πέτυχαν τις πρώτες νίκες.
    4. Υποενότητα #Αποχώρηση από την ΚΟΠ. Φαίνεται καλό, αλλά: α) χρειάζεται μερικά κόμματα, β) δεν χρειάζεται το όνομα του συλλόγου να γράφεται με έντονα γράμματα, γ) το αντικήψεις αλλάζει σε αντιλήψεις και δ) καλό είναι να προστεθούν πηγές για τα μέλη του συλλόγου που συμμετείχαν στους Βαλκανικούς Πολέμους, στον Β' Παγκόσμιο και στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-1959). Επίσης, νομίζω πως η πρόταση Η Ανόρθωση έχει ενεργό ρόλο στην υποστήριξη της πατρίδας δεν χρειάζεται.
    5. Υποενότητα #Τέταρτη Περίοδος 1974-2008. α) θα πρότεινα να αλλάξει σε Τέταρτη περίοδος (1974-2008), β) εδώ γιατί δεν δίνονται λεπτομέρειες για την τουρκική εισβολή και την μετακόμιση στη Λάρνακα;, γ) επειδή έχει άχρηστα κεφαλαία, προτείνω να γραφτεί το εξής: Τον Ιούλιο του 2005, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ 2005-06, η Ανόρθωση αντιμετώπισε την Τρανζοσπόρ - ο πρώτος αγώνας έληξε με σκορ 3-1 υπέρ της Ανόρθωσης, ενώ ο δεύτερος αγώνας έληξε με σκορ 1-0 υπέρ της Τρανζοσπόρ. Παρά την ήττα στον δεύτερο αγώνα, η Ανόρθωση προκρίθηκε με συνολικό σκορ 3-2 στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, όπου αντιμετώπισε την Ρέιντζερς Γλασκώβης - ο πρώτος αγώνας έληξε με σκορ 2-0 και ο δεύτερος με σκορ 2-1 υπέρ της Ρέιντζερς, οδηγώντας την Ανόρθωση στον πρώτο γύρο του Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 2005-06. Εκεί, η Ανόρθωση αντιμετώπισε την Παλέρμο - ο πρώτος αγώνας έληξε με σκορ 2-1 και ο δεύτερος με σκορ 4-0 υπέρ της Παλέρμο, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της Ανόρθωσης από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
      Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κύπρου 2006-07, η Ανόρθωση έλαβε εισητήριο συμμετοχής στον πρώτο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 2007-08. Εκεί, η Ανόρθωση επικράτησε της Βάρνταρ Σκοπιών δύο φορές με σκορ 1-0 (συνολικό σκορ 2-0) και προκρίθηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο, όπου αντιμετώπισε την Κλουζ - ο πρώτος αγώνας έληξε με σκορ 1-3 υπέρ της Ανόρθωσης, ενώ ο δεύτερος έληξε με σκορ 0-0, δίνοντας εισητήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο. Στον τρίτο προκριματικό γύρο, η Ανόρθωση αντιμετώπισε την Τότεναμ - ο πρώτος αγώνας έληξε με σκορ 6-1 υπέρ της Τότεναμ, ενώ ο δεύτερος έληξε με σκορ 1-1. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της Ανόρθωσης από τις ευρωπαϊκές διοργάνωσεις εκείνη τη χρονιά.
    6. Υποενότητα #Το όραμα 2020. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου! Καλύτερα να διαγραφεί.
    7. Υποενότητα #Η οικονομική διάσωση. Γενικά προτείνω τη δημιουργία υποενότητας για την ιστορία της Ανόρθωσης τη σύγχρονη εποχή (2008-σήμερα), όπου θα περιγράφονται οι ευρωπαϊκές πορείες, οι εγχώριοι τίτλοι (αν υπήρξαν) και το θέμα της οικονομικής κρίσης.
  3. Ενότητα #Έμβλημα και χρώματα. Εδώ χρειάζονται διακοσμητικές αλλαγές: α) Από την ίδρυση του συλλόγου, Η Ανόρθωση αλλάζει σε Από την ίδρυση του συλλόγου, η Ανόρθωση, Το 2012 η Ανόρθωση με κάποιες αλλαγές στο έμβλημα των 100 χρόνων ανακοίνωσε το την τελική μορφή του εμβλήματος της, Ένας φοίνικας πάνω σε φωτιά και χρήση του σχεδιασμού του εμβλήματος των 100 χρόνων αλλάζει σε Το 2012, η Ανόρθωση προχώρησε σε μερικές αλλαγές στο έμβλημα της εκατονταετηρίδας. Η τελική μορφή ήταν η εξής: ένας φοίνικας πάνω σε φωτιά και χρήση του εμβλήματος της εκατονταετηρίδας (ή κάπως έτσι), με Προεδρικό τον κ. Κίκη Κωνσταντίνου αλλάζει σε με πρόεδρο τον Κίκη Κωνσταντίνου, Ενας μπλε Φοίνικας, στέκεται πάνω από τη φωτιά καλύτερα να ενωθεί με την προηγούμενη πρόταση β) χρειάζεται περισσότερες παραπομπές (τι πάει να πει χαρακτηρίστηκε πιο νατουραλιστικό;) και γ) μερικές επεξηγήσεις: πώς γίνεται οι παίκτες της ομάδας, για 15 χρόνια (!!!), να μην είχαν πάνω τους το επίσημο έμβλημα του συλλόγου; Όσον αφορά τα χρώματα και την αμφίεση, προτείνω το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε στις ενότητες Χρώματα και Αμφίεση του λήμματος Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.
  4. Ενότητα #Οπαδοί. Οι σελίδες του Facebook δεν αποτελούν αξιόπιστες πηγές και καλό θα είναι να διαγραφούν. Δεν είναι εγκυκλοπαιδική πληροφορία για την ύπαρξη οπαδών εκτός Κύπρου. Μπορείς, ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ, να εξιστορήσεις την ιστορία των οργανωμένων οπαδών και περιπτώσεις αποκλεισμών (κεκλεισμένων των θυρών) της Ανόρθωσης λόγω πράξεων των οπαδών της.
  5. Ενότητα #Ύμνος. Πρώτα ελέγξε τον σύνδεσμο που παραθέτεις, αν δουλεύει. Δεύτερον, αν ο συνθέτης δεν πέθανε πριν τουλάχιστον 70 έτη, τότε το κείμενο αφαιρείται. Μπορείς να γράψεις μια ιστορία για τον ύμνο και τους συνθέτες του.
  6. Ενότητα #Διοικητικό Συμβούλιο. Καλύτερα να γραφτεί Παρακάτω αναφέρονται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ανόρθωσης[πηγή]
  7. Ενότητα #Τμήματα Ποδοσφαίρου. α) θα πρότεινα να αλλάξει σε Τμήμα ποδοσφαίρου, β) ωχ, ξεχάσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ 2008-09 - να συμπεριληφθεί στη νέα ενότητα για τη σύγχρονη ιστορία, γ) πάλι έλλειψη κομμάτων και άχρηστη χρήση κεφαλαίων, δ) το σημείο για το στάδιο πρέπει να αλλάξει ριζικά. Να γραφτεί για το στάδιο ΓΣΕ, για τα έτη που κτίστηκε και για τη χωρητικότητα, καθώς και για τις ανακαινίσεις - αυτό ισχύει και για το στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλους. Οι περισσότερες πληροφορίες είναι άχρηστες. Παρεπιπτόντως, τι πάει να πει είναι ένα γήπεδο με καθίσματα; (χαχαχα, συγγνώμη, αλλά με πήραν τα γέλια μόλις το διάβασα). Ένα γήπεδο 5 επί 5 μπορεί να συμπεριληφθεί στην ίδια κατηγορία. Αυτό αλλάζει σε είναι στάδιο ποδοσφαίρου με χωρητικότητα 10.230 θεατών. Γήπεδο με καθίσματα..Ωραίο αυτό.
  8. Ενότητα #Τμήματα Πετοσφαίρισης: H πετοσφαιρική Ανόρθωση, αν και βρισκόταν εν ζωή από το 1928. Σύμφωνα με τα πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου της Aνόρθωσης, «το άθλημα της πετοσφαίρισης εισήχθην την 11ην Iουνίου 1928». αλλάζει σε Τα τμήματα πετοσφαίρισης (ανδρών και γυναικών) της Ανόρθωσης ιδρύθηκαν το 1928 με απόφαση του διοικητικού συμβούλιου του συλλόγου[πηγή]. Ποιοί ιστορικοί αναφέρουν τις επιτυχίες της Ανόρθωσης; Εδώ μονάχα η επίσημη ιστοσελίδα το αναφέρει (παρεπιπτόντως, φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς είναι ακριβής αντιγραφή). Τώρα, η πετοσφαίριση ανδρών: η λέξη τουρνουά αλλάζει σε διοργανώσεις, ενώ οι συμμετοχές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα χρειάζονται πηγές. Και τέλος, το Η Ανδρική Ομάδα Πετοσφαίρισης αλλάζει Η ανδρική ομάδων πετοσφαίρισης (το ίδιο ισχύει και για το γυναικείο τμήμα). Τέλος, το γυναικείο τμήμα: χρειάζονται πηγές και καλύτερη μορφοποίηση.
  9. Ενότητα #Τμήμα Φούτσαλ. α) μετανομάζεται σε Τμήμα ποδοσφαίρου σάλας, β) θα αναφέρεις λακωνικά ότι το τμήμα ιδρύθηκε το 2012 και τη χρονιά 2013-2014 θα αγωνίζεται στην Γ' (και όχι στη Β' όπως αναφέρεται) κατηγορία του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου σάλας της ΚΟΠ. Εδώ πάλι βλέπουμε ακριβής αντιγραφή από την ιστοσελίδα της Ανόρθωσης. Επίσης, τι πάει να πει το Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η ομάδα μας; Η Ανόρθωση έγινε ομάδα της Βικιπαίδειας και δεν το πήραμε είδηση; Τότε λοιπόν ας προτείνουμε μετανομασία σε Βικιανόρθωση ή Ανόρθωσις-Βικιπαίδεια Αμμοχώστου και τις σχετικές αλλάγες στο έμβλημα (χιούμορ).
  10. Ενότητα #Τίτλοι-διακρίσεις. Το βόλεϊ αλλάζει σε πετοσφαίριση και β) Γιατί εδώ αναφέρεται το χάντμπολ (το οποίο φυσικά θα αλλάξει ως χειροσφαίριση) γυναικών και δεν αναφέρεται στο υπόλοιπο λήμμα;
  11. Ενότητα #Άλλα τμήματα. Καλύτερα να αλλάξει σε Ανένεργα τμήματα, να μεταφερθεί πιο πάνω και να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα τμήματα.

Κάτι τελευταίο. Κοιτάξε τις παραπομπές. Τι χάλι είναι αυτό; Υπάρχει η οδηγία Βικιπαίδεια:Παράθεση πηγών/παράδειγμα μορφής. Επίσης, το λήμμα φαίνεται ότι έχει μεγάλα προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων και πρέπει να ξαναγραφεί από την αρχή, με σωστή ορθογραφία και γραμματική. Αυτά από εμένα. Ευχαριστώ. Slava33 (συζήτηση) 19:09, 30 Αυγούστου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ Slava33 έχω κάνει όλες τις διορθώσεις που επισήμανες ελπίζω να έχει βελτιωθεί το λήμμα --ChrisAnorthosis (συζήτηση) 08:14, 31 Αυγούστου 2013 (UTC)[απάντηση]
Καλημέρα. Βλέπω έχεις κάνει κάτι διορθώσεις, αλλά δεν έχεις προχωρήσει σε όλες τις αλλαγές που πρότεινα - βασικά, οι περισσότερες αλλαγές που πρότεινα φαίνεται δεν έχουν υλοποιηθεί. Γι' αυτό και θα ζητήσω να αναλάβω λιγάκι εγώ τις επεξεργασίες στο λήμμα και να προχωρήσω στις κατάλληλες αλλαγές. Ευχαριστώ. Slava33 (συζήτηση) 08:21, 31 Αυγούστου 2013 (UTC)[απάντηση]
Βασικά προσπάθησα αρκετά να κάνω κάποιες διορθώσεις. Όσες κατάλαβα βασικά

Ναί πάρε το λήμμα και επεξεργάστου το όπως εσύ νομίζεις καλύτερα Εγώ θα φτιάξω λίγο στο photoshop τις εμφανίσεις της Ανόρθωσις απο το 2008 μέχρι σήμερα--ChrisAnorthosis (συζήτηση) 08:32, 31 Αυγούστου 2013 (UTC)[απάντηση]

Ωραία λοιπόν. Έχω μια απορία. Στην ενότητα #Δεύτερη περίοδος (1929-1955) αναφέρεται το εξής: Την περίοδο 1945-46 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Β' κατηγορίας και από την πρώτη χρονιά εξασφάλισε την άνοδο της στη Β' κατηγορία. Τι ακριβώς εννοείται; Πρώτον, σε ποια κατηγορία αγωνίστηκε η Ανόρθωση, στην Γ' ή στην Β' και Δεύτερον, σε ποια κατηγορία ανέβηκε η Ανόρθωση μετά την επιτυχία της; - έχω ελέγξει τα λήμματα της Ελληνόφωνης Βικιπαίδειας, αλλά δεν βρήκα τίποτα απολύτως για τη συμμετοχή της Ανόρθωσης. Μήπως μπορείς να το εξηγήσεις αυτό; Slava33 (συζήτηση) 10:26, 31 Αυγούστου 2013 (UTC)[απάντηση]

Βασικά παρουσιάζετε λάθος και ευτυχώς που το είδες Δεν υπήρχε Β κατηγορία το 46 απλά μια ομάδα για να παίξει στην πρώτη κατηγορία έπρεπε να αγωνιστεί με τον τελευταίο και να τον κερδίσει

Σε αυτή την περίπτωση με τον Ολυμπιακό

Ευχαριστώ για την απάντηση. Πάντως, γενικά η ενότητα #Ιστορία έχει σοβαρά προβλήματα:

  1. Τι γυρεύουν τα γεγονότα του 1947 και του 1948 στην υποενότητα #Τρίτη περίοδος (1955-1974);
  2. Γιατί υπάρχουν τόσα κενά στην περιγραφή;

Βασικά, πιστεύω ότι θα χρειαστεί να προστεθούν αρκετές πληροφορίες (ίσως και από άλλες ενότητες του λήμματος) στην ενότητα #Ιστορία και στις υποενότητες της. Θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω αρκετές πληροφορίες για να γίνει πιο ολοκληρωμένη. Δυστυχώς, όμως, δεν έχω βιβλία για την ιστορία της Ανόρθωσης και του κυπριακού ποδοσφαίρου στα χέρια μου και δεν ξέρω αν διατίθενται στο διαδίκτυο. Γι' αυτό, μόλις τελειώσω, θα σε ειδοποιήσω και θα προτείνω να ζητήσεις βοήθεια από τον αγαπητό Xaris333, ο οποίος φαίνεται πως έχει στη διάθεση του αρκετά βιβλία και είναι ειδικός στα θέμα κυπριακού ποδοσφαίρου. Ευχαριστώ. Slava33 (συζήτηση) 13:56, 31 Αυγούστου 2013 (UTC)[απάντηση]

Έχω καιγώ κάποια βιβλία ήδη άρχισα να συλλέγω τις πληροφορίες που μου φαίνονται σημαντικές και μόλις ολοκληρώσω θα τις βάλω στο λήμμα--ChrisAnorthosis (συζήτηση) 14:26, 31 Αυγούστου 2013 (UTC)[απάντηση]